kurna, prave som si zmazal svoj prispevok, co som pisal 20 minut
tak este raz v kratkosti
Ujo Marky napísal:To je sice pradva, ale ludia sa prave odklanaju ku krestanstvu a inym nabozenstvam, lebo tie jedine davaju odpovede na otazky zivota.
Nic ine Ti odpoved neda...
A clovek si odpoved moze iba "tipnut".
Mas pravdu v tom, ze preco ludia vyhladavaju krestanstvo.
Pozri, tvrdis, ze nic ine ti neda odpovede. No toto tvrdenie je podla mna viac nez trufale, absolutne sa s nim nestotoznujem. Odpovede na otazky preco zit, ako zit, mi dava predsa moja
mysel, moj
rozum, nepotrebujem na to vieru v nabozenstvo. A otazky, ako kde sa rozprestiera vesmir mi neodpoveda ani krestanstvo, alebo sa mylim? No to neznamena, ze neexistuje odpoved. My tu odpoved nevieme, no ked si budeme cibrit svoju mysel, v klude na to ludstvo moze o xy rokov prist! Na com je zalozene napr. krestanstvo - na mytoch, bajach, legendach, (ako si videl v ZEITGEIST, pri vacsine nabozenstiev sa velmi nelisia), ktore traduju ci uz ustne, alebo pisomne cez 2000 rokov. A to je podla mna prilis dlha doba na to, aby sa k nam tie informacie dostali v pravdivej podobe. Cize, aku mame zaruku, ze to, co nam nabozenstvo tvrdi, je pravda? Ziadnu, mozme v to akurat tak verit...
Ujo Marky napísal:...Myslim si ze krestanstvo dost pomohlo aby ludia v staroveku boli aspon trocha lepsi. To este odpustky neexistovali
A nato aby Ti hriech bol odpusteny musis uprimne lutovat. Katolicka cirkev dala este povinost spovede, ktorou chceli prilakat ludi do kostola.
O prinosne krestanstva v historii by som len velmi nerad polemizoval. Vsak take hony na carodejnice (ak sa nepriznas umucime ta k smrti - musis byt carodejnica ked vydrzis nepriznat sa; a ak sa priznas upalime ta - ved si carodejnica!), kriziacke vypravy (miluj blizneho svojho, nezabijes!...)...
Krestanstvo nepovazujem za "zle", ani prakticky 99% ostatnch nabozenstiev. Kazdy ma pravo vyznavat svoju vieru, nech sa paci, tato myslienka patri k zakladom demokracie, suhlaim s nou. No myslim si, ze kazdy rozumny clovek bude suhlasit ak poviem, ze nabozenstva sluzia a sluzili na hromadnu manipulaciu s ludmi, aj ked ich myslienka urcite nie je zla.
V pripade, ze niekto zasadne nesuhlasi s mojimi argumentami, prosim, nech si najprv pozrie spominany dokument. Ak nepodlahne
faktom nim prezentovanym - stale si bude trvat na svojich tvrdeniach, velmi rad si ich vypocujem.