pokial viem, tak ten kto je veriaci(krestan) je aj satanista...ak exituje boh, tak existuje aj satan, ak veris v boha musis aj v satana..a ak extistuje nebo musi existovat aj peklo...to usudzujem z toho co som doteraz o viere pocul..opravte ma ak sa mylim
A na otazku ci verim v peklo odpovedam, ze zatial nie...mozno budem verit..ale nikto do mna od detstva ziadnu vieru nevstepoval a tak som slobodny
spanoo napísal:pokial viem, tak ten kto je veriaci(krestan) je aj satanista...ak exituje boh, tak existuje aj satan, ak veris v boha musis aj v satana..a ak extistuje nebo musi existovat aj peklo...to usudzujem z toho co som doteraz o viere pocul..opravte ma ak sa mylim
A na otazku ci verim v peklo odpovedam, ze zatial nie...mozno budem verit..ale nikto do mna od detstva ziadnu vieru nevstepoval a tak som slobodny
Ja ta opravim. To je riadna blbost. Veris v to co kces. Nik ti nemoze nanutit nieco co nekces nie?
spanoo napísal:pokial viem, tak ten kto je veriaci(krestan) je aj satanista...ak exituje boh, tak existuje aj satan, ak veris v boha musis aj v satana..a ak extistuje nebo musi existovat aj peklo...to usudzujem z toho co som doteraz o viere pocul..opravte ma ak sa mylim
Tvoja prva veta ma zaskocila. Satanizmus je všeobecný výraz, ktorý sa používa na označenie náboženstva alebo filozofického hnutia venovaného údajne uctievaniu Satana alebo jeho vtelení. (wiki) Je velmi veky rozdiel verit ze existuje a uctievat ho /klaniat sa mu. Cize ten kto je veriaci urcite nie je satanista.
ale mohli by ste sa aj zamysliet nad tym, ze ked uz sa tam dusa dostane tak tam zostane naveky. a to je za ten kratky zivot nespravodlive aby bola odsudena na vecne zatratenie, aj keby dotycny neviem co spravil. Potom by z toho vyplyvalo ze Boh nieje spravodlivy a z toho vyplyva ze vsetko je nespravne.
Jedine co mi dava logiku je reinkarnacia. aby sa ludska dusa naucila a zazila vsetko to co ma, aby "vedela".
podla mna v momnete smrti proste len vsetko vypne a tym to hasne...od zvierat sa lisime len tym ze myslime na vyssiej urovni...tak preco by sme my mali byt o nieco lepsi a mali mat aj zivot po smrti??? ci uz v pekle alebo v nebi...nebo je tu na zemi...peklo je ked tu na zemi nemas nikoho
spanoo napísal:podla mna v momnete smrti proste len vsetko vypne a tym to hasne...od zvierat sa lisime len tym ze myslime na vyssiej urovni...tak preco by sme my mali byt o nieco lepsi a mali mat aj zivot po smrti??? ci uz v pekle alebo v nebi...nebo je tu na zemi...peklo je ked tu na zemi nemas nikoho
mozno preto ze niektori ludia preziju klinicku smrt a vidia ze nieco tam potom je alebo zopar jedincov si pamata zazitky z minuleho zivota, dokonca aj smrt. asi preto.
spanoo napísal:nebo je tu na zemi...peklo je ked tu na zemi nemas nikoho
pHysIQ napísal:Vecnost bude odmenou za tvoje ciny, ktore si pachal tu na zemi. Zelovoc co je na tom nespravodlive.
asi myslel to ze za ciny ktore spachas v priebehu +- 100 rokov ovplyvnia tvoju dusu na veky a ze by sme mali mat pravo na reparat ktorym je reinkarnacia ...divna teoria ale je to take diskusie hodne
je mi to srdecne jedno. riadim sa filozofiou: Rob si, co chces. Pokial neublizis nevinnemu cloveku, je ti vsetko dovolene. A zaroven je to moja hranica medzi dobrom a zlom. A kedze nekonam nic zle, tak ak aj po zivote nieco bude, nebudem za to potrestaný. A ak po zivote nieje nic ine, plati zasada "zi zivot naplno a uzivaj si" dvojnásobne.
verte alebo nie, ale toto je zakladna myslienka la Veyovho Satanizmu.
urcite v peklo verim. dokonca som ho videl aj nazivo. je presne v raci v BA podnik peklo no dost bolo traposin. podla mna sa kazdy bude mat po smrti tak ako si zasluzi. ked neni spravodlivost pocas zivota, tak snad uz po smrti hej.