Video z kamery na DVD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Marcos Corvin
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Video z kamery na DVD

Príspevok od používateľa Marcos Corvin »

Prosím vás ľudia, nahral som si video z kamery do compu a chcem to prerobyť na DVD-čko (video má 45 minút)... ale chcel by som tam ešte predtým popridávať nejaké obrázky na začiatok a na koniec... neviete mi poradiť cez aký program to mám spraviť??? Skúšal som to cez Pinnacle Studio 9, ide to v pohode len to veľmi zaberá miesto a keď už dám vytvoriť konečné video na AVI tak mi napíše, že mám nedostatok miesta a pritom je tam dosť... poraďte mi prosím... vopred ďakujem...
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa junior3 »

Skús klasicky Windows Movie Maker ktorý najdes v ponuke "Štart"...
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa juslik »

junior3 napísal:Skús klasicky Windows Movie Maker ktorý najdes v ponuke "Štart"...
ale tam upravi len to Avicko potom to prerobis cez xtodvd..
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

juslik napísal:ale tam upravi len to Avicko potom to prerobis cez xtodvd..
Ano... Cez ten Windows Movie Maker to video opravis ako chces do formatu .AVI a cez soft ConvertXtoDVD to prerobis na DVD formát...
Marcos Corvin
Expert
Expert

junior3 napísal:Ano... Cez ten Windows Movie Maker to video opravis ako chces do formatu .AVI a cez soft ConvertXtoDVD to prerobis na DVD formát...
Chcem sa vám všetkým poďakovať za pomoc... len mám ešte jednu otázku a to je, že to AVI-čko má okolo 10GB a či to ten program zmenší na jedno DVD-čko v 4.7GB veľkosti???
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Marcos Corvin napísal:Chcem sa vám všetkým poďakovať za pomoc... len mám ešte jednu otázku a to je, že to AVI-čko má okolo 10GB a či to ten program zmenší na jedno DVD-čko v 4.7GB veľkosti???
No ide o to že ked to prerabas do .AVI, tak by si mal zvolit aj kompresiu videa. Napriklad DiVx. A ked tu kompresiu nezvolis, tak to dopadne takto... Prosim opravte ma ak sa mylim... :wink:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Marcos Corvin napísal:Chcem sa vám všetkým poďakovať za pomoc... len mám ešte jednu otázku a to je, že to AVI-čko má okolo 10GB a či to ten program zmenší na jedno DVD-čko v 4.7GB veľkosti???
ano zmensi ti to... dvdcka su robene tak ako WAV ze podla minutaze... proste tam ked si nastavis ze to xces na DVD-5 (v menu sa to nastavuje) tak ti to pekne da do velikosti 4.33gb... ale kedze to ma len 45min tak to bude mat asi 1-2gb
junior3 napísal:No ide o to že ked to prerabas do .AVI, tak by si mal zvolit aj kompresiu videa. Napriklad DiVx. A ked tu kompresiu nezvolis, tak to dopadne takto... Prosim opravte ma ak sa mylim... :wink:
ano je to tak.. nekomprimovane video ma tolko gb normalne..
junior3 napísal:Ano... Cez ten Windows Movie Maker to video opravis ako chces do formatu .AVI a cez soft ConvertXtoDVD to prerobis na DVD formát...
WMM nepodporuje nic ine ako WMV.. do AVI tam nic neulozis
...
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ... »

junior3 napísal:No ide o to že ked to prerabas do .AVI, tak by si mal zvolit aj kompresiu videa. Napriklad DiVx. A ked tu kompresiu nezvolis, tak to dopadne takto... Prosim opravte ma ak sa mylim... :wink:
Opravujem :) pri nahravani z dig.kamery sa video uklada v AVI subore v specialnom DV kodeku - vtedy ma jedna hodina cca 10-12 GiB, to sedi.
Pri nekomprimovanom videu v takom rozliseni by hodina mala 720x576x4x25x3600=149299200000 B, tzn. asi 140 GiB (bez zvuku).
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

... napísal:Opravujem :) pri nahravani z dig.kamery sa video uklada v AVI subore v specialnom DV kodeku - vtedy ma jedna hodina cca 10-12 GiB, to sedi.
Pri nekomprimovanom videu v takom rozliseni by hodina mala 720x576x4x25x3600=149299200000 B, tzn. asi 140 GiB (bez zvuku).
+ ece tie MB ked to bude WAV nekomprimovane audio.. fuuu
normalka to daj cez convertxtodvd.. nastavis si to na DVD-5 a ver mi ze to bude mat urcite na jedno DVD.. kvalita sa nestrati
Marcos Corvin
Expert
Expert

No mám to už hotové... zaberá to nejakých 2.9 GB... chcem sa vám ešte raz všetkým poďakovať za pomoc... ste super!
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Marcos Corvin napísal:No mám to už hotové... zaberá to nejakých 2.9 GB... chcem sa vám ešte raz všetkým poďakovať za pomoc... ste super!
To máš šťastie že si natrafil na HOJKO.COM !!!
Marcos Corvin
Expert
Expert

junior3 napísal:To máš šťastie že si natrafil na HOJKO.COM !!!
Túto stránku mám vo svojích obľúbených stránkach už veľmi dlho ale teraz som zistil, že sa tu dá nájsť kopec užitočných vecí a hlavné veľmi veľa dobrých ľudí... a to si naozaj cením!!!
Napísať odpoveď