narok na odstupne od zamestavatela
Re: narok na odstupne od zamestavatela
Cca 8 rokov dozadu som bol nezamestnany, zaevidovany na urade prace. Davky som nepoberal, nemal som na ne vtedy narok. Ak si dobre spominam, na ziadny pohovor ma nehnala, dala mi len prezriet ich zoznam volnych miest, ci ma tam nieco nezaujme. Musel som tam fyzicky 1x mesacne prist a doniest jej 1 kopiu emailu, ze som si posielal niekam zivotopis. Ako to je teraz, netusim. Ja v tom problem nevidim, keby im preposles 1 email, ze si si "hladal" pracu. Urcite bude zalezat od pani uradnicky.
Diky za radu. Pojdem teda tou cestoucinges napísal: 01 mar 2023, 14:40 hej, posles im email, kde si posielal ziadost o zamestnanie. Popytas si nastupny plat 6000eur a bude to ok.
Peter00 napísal: 01 mar 2023, 14:10 dobrý nápad. Ale čo ak ma budú hnať na pohovor do nejakej nezmyselnej práce alebo na pohovor. Toho sa nezúčastním, keďže budem niekde v trópoch
Alebo im bude stačiť, ak im pošlem nascanované potrvdenie od firmy, že som si u nich hľadal prácu a nebudú ma nikam posielať?
Keď si na profesií a niekde si pošleš žiadosť tak ti automaticky príde na email že si si požiadal o tú prácu. A to bude stačiť keď pošleš tej úradníčke na mail. Raz mesačne niečo určite nájdeš (niečo z tvojho odboru).
OT: Ja som bol tiež približne 8 rokov dozadu na ÚP a čo si spomínam tak som mal aj brigádu/prácu na dohodu. S tým že som pracoval každý deň 10 hodín a oni ma volali aj 3x do týždňa na ten úrad kvôli nejakej hovadine. To som vtedy nechápal že mám prácu (aj keď len na dohodu) ale vlastne ju ani nemôžem vykonávať lebo musím byť na ÚP osobne pod vyhrážaním že ak tam nebudem tak ma tam nebudú evidovať.
Ja som bol pred styrmi rokmi a velmi si na to potrpeli, aby som sa tam vzdy dostavil osobne v tom datume a na presny cas...
Dá sa argumentovať tým, že preferuješ elektronickú formu komunikácie s úradom práce.
Ak by s tým mal nejaký úradník problém, tak si od neho vyžiadaj kontakt na jeho nadriadeného a s tým to porieš. Ak by boli neochotní všetci, tak podať oficiálnu sťažnosť, že nerešpektujú snahu o digitalizáciu štátnej správy.
Ak by s tým mal nejaký úradník problém, tak si od neho vyžiadaj kontakt na jeho nadriadeného a s tým to porieš. Ak by boli neochotní všetci, tak podať oficiálnu sťažnosť, že nerešpektujú snahu o digitalizáciu štátnej správy.
No neviem, ked budes ako Karen a pojdes hned za nadriadenym, tak ta rovno posle do prdele s tym, ze si sa nedostavil
najjednoduchsie je povedat, ze si mal koronu, alebo inu chorobu a ze to nechces riskovat, s tym je kazdy ok, aj ked je idiot.
Však som písal, že nie hneď by si išiel za nadriadeným, ale jedine vtedy, ak by s elektronickou komunikáciou mal nejaký úradník problém. To je v priamom rozpore so snahou štátu o digitalizáciu, aby si s každou blbosťou nemusel chodiť osobne na úrad.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pilifo: Myslim, ze si dost skreslujes fakty vo svoj prospech. Digitalizacia statnej spravy a byt uchadzacom o zamestnanie su dve odlisne veci. Nastastie vsak uz aj Zakon o sluzbach zamestnanosti v §34 ods. 6 uvazuje s tym, ze sa to dokladuje osobne alebo elektronicky, podla toho ako urci urad. Len je otazne, ze co myslia tym, ze elektronicky, kedze zakon to akosi nespomina. Moze to byt trebars mailom, mozno maju na to system, mozno pozaduju kvalifikovany elektronicky podpis... Pretoze pocas covidu platilo, ze sa uchadzac mohol prihlasit elektronicky bez kvalifikovaneho elektronickeho podpisu (§72al ods. 2).