Voľba

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Melani
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Voľba

Príspevok od používateľa Melani »

Ahojte som tu nová ale bola by som rada keby ste mi vedeli poradiť.

Mám taký problém so vzťahmi. Nikdy som nebola nejako obletovaná chalanmi( napriek tomu že mám viac kamarátov ako kamarátiek a lepšie sa cítim v ich spoločnosti) a nemala som šťastie v láske. No od 17tich rokoch sa to zlepšilo asi v tom,že ten kto chcel mňa som nechcela ja a naopak. V 18-ke (teraz) počasu leta sa stalo asi to,že som sa zoznámila s ďalšími ľuďmi- ku kamarátom pribudli ďalší ich kamaráti. Začali sme chodiť von a spoznávať sa. Postupom času som začala zisťovať že majú o mňa viacerí záujem...
Ale keďže som v tom nevidela zmysel začať si vzťah tak som im nedala šancu. Jednoducho boli tam isté dôvody prečo to s niekým nemôžem skúsiť a takisto strach vstúpiť do vzťahu ktorý mám asi stále. Takto som odmietla asi 5tich chalanov...
Neskôr som na opekačke spoznala ďalších dvoch ľudí, z ktorých sa mi jeden chalan zapáčil. Myslím, že aj ja jemu, keďže som mu napísala a vzápätí o deň sme išli von. Rozumeli sme si a bavili sme sa. Zopakovali sme to asi ešte 6x, počas písania a osobných stretnutí sme sa dostali aj k rozobratiu nás- či neskúsime niečo viac.
Dohodli sme sa že to spolu skúsime no ja som zaváhala a povedala som že radšej nie, no neskôr som si to rozmyslela..Neriešili sme to a šli sme von- napr. boli sme na bielej noci, neskôr aj s jeho kamarátmi a bolo mi veľmi super. Do polnoci sme boli spolu von, autom ma hodil domov, no pusa neprišla. Nasledujúce ráno sme si o tom písali, napísal mi že mu bolo dobre, ale aj že je kretén, zato že ma nepobozkal. Chvíľu sme si ešte písali a o tri dni sme išli narýchlo von a cestou domov mi začal hovoriť ako to vidí on s nami...
Povedal, že by to vo vzťahu so mnou nefungovalo. Že to tak jednoducho cíti. Povedal mi aj pár nezmyselných dôvodov... Ja som to nevzala veľmi dobre, no po dni ako sme si písali mi už bolo lepšie. Dohodli sme sa že sa stretneme ešte raz a poviem mu k tomu aj niečo ja, keďže vtedy som akosi nemala chuť. No svoje rozhodnutie nezmenil, napriek tomu že som mu povedala či nechce počkať.
Nemyslela som to tak že na neho tlačím, len že či nechce byť kamarát a ak tam bude neskôr cítiť viac tak to vyskúšame.
Povedal že nemá zmysel čakať. Dohovárali mu aj kamaráti, no on ich nepočúva, riadi sa podľa seba. Tak som to nechala tak.
A mám tu ďalší problém, môj veľmi dobrý kamarát s ktorým som "sa riešila" minulé leto mi napísal, že mám stále šancu, i keď už nie tak jednoduchú akú som mala. Ide o to že môžem mať vzťah s ním, pretože ho mám veľmi rada, rozumieme si, poznáme sa dlhšie a máme aj viac spoločných záujmov....
No ja stále niečo cítim k tomu chalanovi , ktorý ma odmietol, nie je to láska, len asi také očarenie ním. A keď mi neustále píše tak sa toho neviem zbaviť. Hovorí, že von budeme chodiť už len ako partia s jeho kamarátmi. A chalanovi ktorý o mňa stojí, ktorý sa kvôli mne sklamal, a má ma rád napriek môjho odmietnutiu- jemu nedokážem znova ublížiť tým, že by som mu dala šancu. Nemôžem si s ním začať len preto, že mi to nevyšlo s ním. Nechcem mu znova ubližíť, alebo sklamať ho neskôr...Navyše teraz som v maturitnom ročníku a o rok by som chcela ísť na výšku do BA takže neviem či ma zmysel začínať si s niekým teraz....Neviem čo mám robiť, či mám počkať na to že možno chalan zmení rozhodnutie tým že budeme chodiť spolu von ako partia a spozná ma viac alebo mám počkať a skúsiť to neskôr s mojim dobrým kamarátom.... Ďakujem za hocijaké rady ;)
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Voľba

Príspevok od používateľa rainbow »

Keď ste boli iba krôčik od vzťahu, a ešte ti otvorene povedal že ťa chcel pobozkať a teraz si to vyčíta, tak tam z jeho strany iskra isto bola. Ty si zutekala a pokazila to. Možno stratil v tebe dôveru. Podľa mňa to ale stratené nie je, a mala by si o neho skúsiť zabojovať aby videl že si si to rozmyslela a nechceš o neho prísť. Že si sa už rozhodla. Možno ho dokážeš ešte zlomiť, ale netreba na neho moc tlačiť
A k tej Bratislave: v profile máš písané že si z Košíc. To je dosť veľká diaľka, ale neznamená to že nemáš ísť do vzťahu. Domov budeš isto chodiť, môže navštevovať on teba na intráku, môžete si volať a písať.. Je to až o rok, za ten čas by sa ten vzťah utvrdil dostatočne na to, aby ste prežili vzťah na diaľku. V tomto by som teda problém nevidela
Melani
Light Expert
Light Expert

Ďakujem, no neviem či ho dokážem ešte zlomiť, keďže sa vyjadril, že som prilíš milá a málo iniciatívna a jednoducho on si myslí, že by to nefungovalo, že to tak cíti... A on vie že som sa rozhodla, vedel to aj predtým už, no bolo to už asi neskoro... Myslím si že čokoľvek mu ešte poviem, tak to bude vyzerať že na neho zasa tlačím, nemám si radšej udržať teraz mierny odstup ? Pretože keď si píšeme, ja v tom stále vidím niečo viac, a on mi napíše že je to myslené len zo srandy. Tak sme si dohodli "pauzu." No a ešte som mu vravela či to nemôžeme skúsiť, a skončiť to v pravý čas ak uvidíme že je zle. A on že nie, lebo nechcel by mi ublížiť a nechce aby som bola sklamaná....
A k tej škole, ja v tom vidím problém, ale to by som neriešila teraz keby že mám vzťah ale až neskôr, pretože radšej niečo vyskúšať teraz ako potom neskôr ľutovať, len keď som už na to sama tak s tým nemôžem nič urobiť...
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rainbow »

No, mierny odstup. A to je aký? Nie je odstupom už to, že sa nestretávate ale len píšete? A to že flirtujete cez net (aspoň som to tak pochopila z tej vety že ty to berieš vážne a on ako vtip, tak ti asi píše aj nejaké také flirtovačky)? Keď ti vytkol že si málo iniciatívna, tak by som na tvojom mieste asi neriešila veci že to bude vyzerať že na neho tlačíš. Asi mu také baby čo si idú za tým čo chcú páčia, inak by ti to nevytkol.
A začať niečo s tým,že ak bude zle tak to skončíte fakt nie je šťastné riešenie. Ver mi, takéto veci nedopadnú nikdy dobre, lebo už na začiatku idete do vzťahu s tým, že jedného dňa skončí. Tam nesmú byť pochybností. Nie je to hra.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Melani: Chalan 1: V prvom rade mi to celé, ako si to tu opisovala prišlo také, že ste strašne dlho spolu chodili von a ani jeden z Vás neprebral iniciatívu, aby niečo podnikol. Ty to máš zrejme v povahe a zrejme aj on. Toto by nefungovalo ver mi. Pripomína mi to ZŠ, kde sa decká dohadujú typom: "Ok, tak teraz sa budeme spolu frajeriť." St edospelí ľudia, niekomu to možno funguje aj takto - na základe toho, že sa ľudia o tom rozprávajú, no všetko, čo si napísala absolútne postrádalo iskru. Tá medzi Vami neprebehla. Šla vždy len z jednej strany, no nikdy sa nestretli. Naviac ty si tú jeho zahasila. O tom je začiatok vzťahu - vaša príťažlivosť a sympatie sa musia stretnúť. Vy ste šli na preskačku a dôležité veci ste riešili písaním na internete miesto toho, aby ste si to vydiskutovali osobne. To považujem osobne za obrovskú chybu. On Ti napísal, že je kretén, že Ťa nepobozkal. Nuž kretén je aj preto, že Ťa nepobozkal pri najbližšej príležitosti... Ty si z neho stále pobláznená, dá sa to pochopiť, očividne je to prvý chalan, ktorý toto v Tebe spôsobil a teraz bude pre Teba ťažké sa od neho odviazať. V tomto Ti však pomôže VŠ. Nechaj tomu voľný priebeh, iniciatívou by si teraz mohla viac pokaziť, ako napraviť. Pokiaľ ku Tebe on (už?) nič necíti, tak nič nezmôžeš.

Chalan 2: Otázne je, či chceš teraz ísť do vzťahu a či ku tomu chalanovi niečo cítiš. Tieto otázky si musíš vyriešiť len a len Ty sama, v tomto Ti nepomôžeme. Pokiaľ je jedna z odpovedí nie, tak nechaj všetkému voľný priebeh. Pokiaľ sú obidve odpovede áno, tak to s ním skús. Chalan, ktorý Ti dáva druhú šancu po tom, ako si ho prvýkrát odmietla pre Teba môže byť istou zárukou. Veci, ako vravíš - že by si mu nedokázala druhýkrát ublížiť. Toto nie je Tvoja starosť. On Ti dáva šancu, musí rátať aj so sklamaním. Musí vedieť do čoho ide - všetky klady, zápory, riziká.
Melani
Light Expert
Light Expert

Jin: áno máš pravdu, aj mne to trocha pripomína ZŠ na základe ktorej sme sa mali dohodnúť, ale ja som sa musela, pretože všetko riešim priamo a úprimne. A tým že mám málo skúseností s tým, tak neviem konať iniciatívne a len tak bezhlavo. Ale asi by som mala začať inak si nikdy nikoho nenájdem. No neviem či práve VŠ mi v tomto pomôže, pretože i keď ešte chodím na strednú, viac kamarátov mám vysokoškolákov. Ale určite nejaké poznatky mi pomôže vysoká škola nájsť :) Máš pravdu, nechám tomu voľný priebeh. A k tomu druhému chalanovi, nebudem riešiť nič ,pokým nevyriešim prvého, ak budem vidieť naozaj že už nemá záujem ani po čase, tak potom budem premýšľať o ňom ak sa z toho dostanem, ak nepadnem kvôli nemu ešte nižšie. Ďakujem za rady :-)
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Muži sú na to, aby preberali iniciatívu. Možno sa takýto názor niekomu nepáči, zdá sa staromódny, ale stojím si za tým, že muž by mal byť ten iniciatívnejší. Ak mu žena da impulz, mal by ho využiť.

A čo je to za logika od tvojho ex z minulého leta, ktorý ti povie, že máš stále u neho šancu? To aj v tomto prípade ho más ty lámať, pozývať, vypisovať mu, telefonovať mu a ty máš byť iniciatívnejšia? Ak by mal záujem o teba, tak sa pohne aj sám. Obávam sa, či mu v tomto prípade nejde len o to jedno.
Melani
Light Expert
Light Expert

Maciatko99: ďakujem za Tvoj názor :) A k tomu druhému : On nie je môj ex, takže viem učite že mu nejde len o jedno ;)
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

inac pisane velmi krkolomne ale nejako som to precital, nuz your choice, chod tam kde to bude lepsie, svojho "ex" si mala resp bola s nim castejsie, dlhsiu dobu vies aky je vies co je za zvera :))) a to ze nechce len vztah ale aj nieco viac si myslim ze je normalne, taktiez pochybujem ze taktiez nemas/nemala si nan chut ;). Co sa tyka noveho, tak kvazi nemas co stratit :) ano viem vyzniem dost hlupo ale mas dvoch :D cize stale mozes mat nieco ak velmi chces, bud to co poznas alebo nieco nove "neprepadane".

Maciatko to ze zena da impluz nemusi znamenat nic ;) preco by mal preberat iniciativu? :) co ak chce byt loveny?, preco si aj chlap toto nemoze vychutnat? (: ale stale len zena?
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Holt este stale existuju chlapi ktory maju nejaku sebauctu a nebudu sa doprosovat 100x nejakej babe co ich ma na salame, len tolko by som povedal k tomu...
Melani
Light Expert
Light Expert

FR33RIDER: Prepáč ale mne sa nemusí nikto 100x doprosovať,takisto ani ja sa nemusím... asi si nepochopil môj príspevok... Nevadí...I tak ja by som chcela vzťah s tým ktorý ma odmietol a s mojím dobrým kamarátom nechcem,pretože ho mám rada len ako kamaráta...

//autoeditácia príspevku (17 Okt 2011, 14:14)
a zabudla som dodať že ja ani jedného môjho kamaráta nemám na saláme! Pretože mi na každom z nich záleži!
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Narazal som na post od maciatko99...
Melani
Light Expert
Light Expert

Aha tak potom prepáč :)
minya
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa minya »

Ja som svojho priatela "lamala" viac ako mesiac. Cely cas mi tvrdil, ze nie je dobry napad byt spolu. Potom som odisla prec na urcity cas, naboli sme v kontakte a po prichode ma uz cakal s uplne inym nazorom. Mozno len potrebuje "stratit, aby zistil co ma". Ak nie, tak asi vazne nema zaujem a nestracaj s nim cas. :)
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

a mozno to ani nebolo tym nevies co sa za ten mesiac udialo a preco zmenil nazor, ale to ze si odisla asi nebude...zato sa nazor vo vacsine pripadov nemeni ale hlada sa ina osoba...
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Tvoj problem je, ze nemas ani sajnu co vlastne chces. A tak nemozes cakat od chalana, ze ta bude viest za rucicku. On vo svojom veku nepotrebuje dievca, o ktore by sa musel starat. On od svojej partnerky vyzaduje aspon minimalnu predstavu o zivote, urcitu uroven dospelosti a samostatnosti. Jeho zivotne priority su diametralne odlisne od tvojich.
Melani
Light Expert
Light Expert

Možno máš pravdu, ale ja zodpovedná už som, možno len samostatná nie ,keďže stále má živí ocko a študujem na strednej a viem, že by som musela konať samostatne aj ja, nenechať všetko na neho, ale to si myslím že postupom času sa to človek naučí, ale napokon som sa rozhodla tak ako si mi radil predtým, pre úplne inú možnosť, že mojou prvou prioritou je škola- zmaturovať a potom sa pripravovať na prijímačky na školu... A potom sa môžem "venovať chalanom"....
Terepin
Addict
Addict

Dobré rozhodnutie.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vztah sa da budovat aj popri maturite a priprave na vysoku skolu. Tvoje rozhodnutie mi pripada skor ako zutekanie od problemu a nerozhodnosti.
Terepin
Addict
Addict

Ver mi, v jej prípade je to dobrá voľba.
Napísať odpoveď