Nuž v krátkosti:
RZU: Odpad - stavy najväčšej núdze, keď sa mi doma ani krb nepodarí zapáliť.
Kokosáky: Veľmi dobrá teplota aj doba horenia, dobre tvarované, mierne trúsivé, mierne kyslá podchuť. Rozpaľovanie na sporáku, elektrickej dvojplatničke, v krbe, táborákovom ohnisku, kempingovom sporáku, dokonca sa dajú rozpáliť aj pomocou zapaľovača Shisha Burner 4.
Bamboocha: Rovnako skvelá, no mierne nižšia teplota, menšia doba horenia, ako kokosáky, iný tvar - ploché kvádre, vyžadujú si väčšiu zručnosť pri manipulácii s uhlíkom, menej trúsivé, mierne horkastý podtón chute (takmer nebadateľný). Rozpaľovanie dtto, ako kokosáky.
Včera som miešal tabaky Jeff´s Seven Elements - namiešal som to v ZipLocker vreckách. Samotný tabak mal veľmi príjemnú vôňu, nachádza sa v ňom menej stoniek, či iných druhotriednych prvkov, no stále sa tu vyskytujú v porovnateľnom množstve, ako AlFakher. Rez listov je podlhovastý podobný, ako používa Nakhla. Melasa je dodávaná v zvláštnych flaštičkách s dierkovým dávkovačom. Konzistencia je menej redšia, ako pri tabaku AlFakher no je to možné tým, že je surová - ešte nenaviazaná na tabak. Tabak som miešal systémom "pár gramov tabaku vždy zaliať melasou". Po vyminutí všetkého tabaku a melasy som v ZipLockeri sledoval tabak plávajúci v melase, no samozrejme do štvrtka večera sa melasa ešte vpije do listov a stratí na objeme. Pokiaľ by bol tabak stále príliš vlhký, mierne by som ho prepasíroval cez sítko - uvidíme, aký pomer je najlepší. Predajca na stránke deklaruje, že dostaneme 165g tabaku, ja som na váhe nameral 173g -
WIN!
Teraz celú túto vlhkú masu držím v chlade a pár krát denne ju otočím, aby sa nasiakla rovnomerne.