Vodné fajky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Fajcite vodne fajky?

Ano, v podniku
109
14%
Ano, doma/u kamarata/ked je moznost
399
50%
Nie
296
37%

Celkom hlasov: 804

jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vodne fajky

Príspevok od používateľa jin »

Silmer napísal:fajka objednana , tabak takisto ( blue breeze podla odporucania a mad dog ..uvidim co to bude za zazrak :D ) a uhliky cocobrico.
Ak sa Ti ešte bude chcieť, zmeň tie cocobrico na Bamboocha. Osobne mi sedia oveľa viac a menej z nich opadáva popol. Teším sa na review mad dog :wink:
Inak včera som sa bol pozrieť priamo v sídle firmy (rozumej doma u tety :D ) a dozvedel som sa, že tento týždeň sa očakáva prvá dodávka SHIAZO. Na to som ešte viac zvedavý, ako na Jeff´s seven.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Tie bamboocha sa rozpaluju dlhsie/inym sposobom? Kolko ich je v 1kg baleni?
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

len nech ostane pri cocobrico... su cistejsie a rychlejsie sa s nimi nauci pracovat... bamboocha ma svoju specificku chut, ktoru strati az po troske cviku...
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

ja som si uz zvykol pouzivat cocobrica, tak som siahol po nich :) ale tak ked miniem to balenie tak nabuduce objednam bamboochu

//a chcu este odomna kopiu obcianskeho preukazu koli tomu ,ze som objednal tabak :lol:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

javatar napísal:Tie bamboocha sa rozpaluju dlhsie/inym sposobom? Kolko ich je v 1kg baleni?
...v 1kg balení je 1kg :D Ale nie, neviem presne koľko kusov...
Maki napísal:len nech ostane pri cocobrico... su cistejsie a rychlejsie sa s nimi nauci pracovat... bamboocha ma svoju specificku chut, ktoru strati az po troske cviku...
Cocobrico sú síce rýchlejšie, no buď som ja prasa, alebo je fakt, že sa viac trúsia. Čo sa týka arómy, Cocobrico mi príse mierne kyslé, zatiaľ čo Bamboocha majú mierne horkastý podtón. Aspoň ja to tam cítim. Faktom je, že kvôli svojmu tvaru vyžadujú istú zručnosť pri fajčení.
//a chcu este odomna kopiu obcianskeho preukazu koli tomu ,ze som objednal tabak :lol:
Toto chceli aj odomňa. Ale nakoniec jej stačilo, že som si po tovar prišiel autom :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Maki napísal: lacnejsie to je preto, ze spolocnosti odpada samotna priprava tabaku a praca ostava na tebe...
to mas sice pravdu ale hlavny dovod tej ceny je uplne iny...predajca nemusel preclit celkovu cenu tabaku (melasu) ale len cisty tabak kdezto pri klasickych tabakoch je to spolu
je rozdiel preclit a zaplatit spotrebnu tabakovu dan z 15g a 160g :)
vo vysledku to robi dost rozdiel
jin napísal:Cocobrico sú síce rýchlejšie, no buď som ja prasa, alebo je fakt, že sa viac trúsia.
Suhlasim, bambusaky ovela menej trusia a mne velmi vyhovuju na male korunky a pri fajceni v podnikoch lebo sa lahsie rozpaluju nez kokosaky. Ale pri strednych nebodaj velkych korunkach (phunell) zachrani kokosak, kludne aj dva velke kvadre z 3kg balenia :D
Maki
Darca
Darca

cocobrico 1kg balenie - malo by ich tam byt myslim 72ks
bamboocha 1kg balenie - 117ks ... dlhsie mi ale vzdy vydrzali kokosaky

wladas: jo jo s tym preclenim iba 20g tabaku mas pravdu
wladas
Redeemer
Redeemer

samozrejme ze kokosak vydrzi dlhsie lebo je vacsi a bambusak ma plochy tvar kvoly ktoremu podla mna rychlejsie prehori
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Kokosaky su perfektna vec ked sedite niekde vonku napriklad na nejakej opekacke, mate spraveny ohen, hodis tam kokosak potom to das na VF a bafkas.. Ale v domacnosti by som odporucal skor RZU lebo doma rozpalovat kokosak ci s rozpalovacom alebo bez je na nervy :D .
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ked som vonku a mam pri sebe ohen tak sa nebudem srat s kokosakom ci bambusakom, proste vyberiem si uhlik z ohniska, logicke ;)
wladas
Redeemer
Redeemer

@IMI
fuj, RZU nikdy
pekne vytiahnem kempinsky horak a dva kokosaky alebo bambusaky rozpalene do 2min

@Lub0$
zo zvedavosti som to aj ja skusal ale je to blbost, hned to zhasne a spravi to neprijemnu pachut
Maki
Darca
Darca

v nedelu som bol s kamosom v jednej kaviarni ktoru chce kupit a prerobit na kaviaren/cajovnu testovat s mojim vodarom ventilaciu... no a uhliky som samozrejme zabudol doma.. tak sa kupili RZU... po vyse roku som s nimi zasa fajcil... a to bolo zlo... na slusny dym pocas jedneho vodara som minul polku balika 33mm a to nevravim o tom, ze z toho ide kopa popola, je z toho bordel, hnusne kazia chut...

co sa ohniska tyka - tiez si radsej necham v ohnisku rozpalit kokosak..
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

wladas napísal:@IMI
fuj, RZU nikdy
pekne vytiahnem kempinsky horak a dva kokosaky alebo bambusaky rozpalene do 2min

@Lub0$
zo zvedavosti som to aj ja skusal ale je to blbost, hned to zhasne a spravi to neprijemnu pachut
Nikdy som s tym problem nemal, bol so m lese s fajkou, pri mne ohen, uhlik som si mohol menit aj kazdu minutu ked trebalo. To uz je len vasa rozmaznanost.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nuž v krátkosti:

RZU: Odpad - stavy najväčšej núdze, keď sa mi doma ani krb nepodarí zapáliť.
Kokosáky: Veľmi dobrá teplota aj doba horenia, dobre tvarované, mierne trúsivé, mierne kyslá podchuť. Rozpaľovanie na sporáku, elektrickej dvojplatničke, v krbe, táborákovom ohnisku, kempingovom sporáku, dokonca sa dajú rozpáliť aj pomocou zapaľovača Shisha Burner 4.
Bamboocha: Rovnako skvelá, no mierne nižšia teplota, menšia doba horenia, ako kokosáky, iný tvar - ploché kvádre, vyžadujú si väčšiu zručnosť pri manipulácii s uhlíkom, menej trúsivé, mierne horkastý podtón chute (takmer nebadateľný). Rozpaľovanie dtto, ako kokosáky.

Včera som miešal tabaky Jeff´s Seven Elements - namiešal som to v ZipLocker vreckách. Samotný tabak mal veľmi príjemnú vôňu, nachádza sa v ňom menej stoniek, či iných druhotriednych prvkov, no stále sa tu vyskytujú v porovnateľnom množstve, ako AlFakher. Rez listov je podlhovastý podobný, ako používa Nakhla. Melasa je dodávaná v zvláštnych flaštičkách s dierkovým dávkovačom. Konzistencia je menej redšia, ako pri tabaku AlFakher no je to možné tým, že je surová - ešte nenaviazaná na tabak. Tabak som miešal systémom "pár gramov tabaku vždy zaliať melasou". Po vyminutí všetkého tabaku a melasy som v ZipLockeri sledoval tabak plávajúci v melase, no samozrejme do štvrtka večera sa melasa ešte vpije do listov a stratí na objeme. Pokiaľ by bol tabak stále príliš vlhký, mierne by som ho prepasíroval cez sítko - uvidíme, aký pomer je najlepší. Predajca na stránke deklaruje, že dostaneme 165g tabaku, ja som na váhe nameral 173g - WIN! :D
Teraz celú túto vlhkú masu držím v chlade a pár krát denne ju otočím, aby sa nasiakla rovnomerne.
123455
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa 123455 »

Vodnu fajku mam a velmi rada fajcim - doma , najma v lete na terase a ked su pri tom aj mili ludia je to fajn . Tabak a uhlie som si kupovala pravidelne z Egypta mam aj 5-6 druhou tabaku a je to super :)
kostak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kostak »

jin napísal:Nuž v krátkosti:

RZU: Odpad - stavy najväčšej núdze, keď sa mi doma ani krb nepodarí zapáliť.
Kokosáky: Veľmi dobrá teplota aj doba horenia, dobre tvarované, mierne trúsivé, mierne kyslá podchuť. Rozpaľovanie na sporáku, elektrickej dvojplatničke, v krbe, táborákovom ohnisku, kempingovom sporáku, dokonca sa dajú rozpáliť aj pomocou zapaľovača Shisha Burner 4.
Bamboocha: Rovnako skvelá, no mierne nižšia teplota, menšia doba horenia, ako kokosáky, iný tvar - ploché kvádre, vyžadujú si väčšiu zručnosť pri manipulácii s uhlíkom, menej trúsivé, mierne horkastý podtón chute (takmer nebadateľný). Rozpaľovanie dtto, ako kokosáky.

Včera som miešal tabaky Jeff´s Seven Elements - namiešal som to v ZipLocker vreckách. Samotný tabak mal veľmi príjemnú vôňu, nachádza sa v ňom menej stoniek, či iných druhotriednych prvkov, no stále sa tu vyskytujú v porovnateľnom množstve, ako AlFakher. Rez listov je podlhovastý podobný, ako používa Nakhla. Melasa je dodávaná v zvláštnych flaštičkách s dierkovým dávkovačom. Konzistencia je menej redšia, ako pri tabaku AlFakher no je to možné tým, že je surová - ešte nenaviazaná na tabak. Tabak som miešal systémom "pár gramov tabaku vždy zaliať melasou". Po vyminutí všetkého tabaku a melasy som v ZipLockeri sledoval tabak plávajúci v melase, no samozrejme do štvrtka večera sa melasa ešte vpije do listov a stratí na objeme. Pokiaľ by bol tabak stále príliš vlhký, mierne by som ho prepasíroval cez sítko - uvidíme, aký pomer je najlepší. Predajca na stránke deklaruje, že dostaneme 165g tabaku, ja som na váhe nameral 173g - WIN! :D
Teraz celú túto vlhkú masu držím v chlade a pár krát denne ju otočím, aby sa nasiakla rovnomerne.
nice potom ked mi pride tabak tak by si tu mohol popisat nejaky navod lajkom ako co najlepsie namiesat tabak a akoho najlepsie uchovat dik :mrgreen:
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nice potom ked mi pride tabak tak by si tu mohol popisat nejaky navod lajkom ako co najlepsie namiesat tabak a akoho najlepsie uchovat dik :mrgreen:
sak to tu prave popisal :wink: a keby si si precital posledne 2 strany tak tu takisto o tom pisal a dokonca tu najdes aj odkazy na tu stranku kde je presny navod a tusim som tam videl aj video ako na to :wink:
kostak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kostak »

kk našiel som ten odkaz asi som to nejako prehliadol dik
mico5000
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mico5000 »

uz vieme co je shiazo... na nete je ich dost no na forach v slovencine je dost chaos ani google nepomoze tak sa opytam tie mineraly ci ako to mam nazvat nebudu mat absolutne ziadnu prichut po pouziti - aj na na keramike bez glazúry ostavajú triesloviny(a kazdy caj -jasne ze myslim cajove supravy- ma specificku chut) - ak chapete co tym myslim - bude to uplne bez chuti - lebo potom by som musel mat na kazdu prichut ine mineraly - melasy este neriesim..
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nechapem co myslis kedze v tvojom texte sa nenachadza ani jeden otáznik; takze neviem na co sa to vlastne pytas?
ale tu je o tom clanok, skus si ho precitat, mozno ti pomoze.
http://www.sultana.sk/skodlivost-vodnej ... hiazo.html

a uz ich zacali predavat....joj tak to som mohol pockat este par dni a objednat si aj toto...
http://www.sultana.sk/e-shop/50-tabaky- ... amene.html

//autoeditácia príspevku (31 Mar 2011, 19:39)
objednaval uz niekto odtialto?
http://tabaky.h2studio.net/
Napísať odpoveď