Vojna na Ukrajine (Protest na Ukrajine)
-
vladenko007
VIP
Re: Protest na Ukrajine
Treba si vypočuť Putina čo hovorí a dobre hovorí múdro. Toto není článok čo možno, alebo asi a kde ale hlavné hovorí pravdu čo sa tam deje. Tak ako som povedal, resp. postol článok o tom že sú tam školený provokatéri zo západu.
Presne som si to tiez schvalne pozrel co Putin hovori. A myslim si, ze z jeho pohladu je to to iste, ako ked NATO obhajuje rusenie povstalcov po celom svete s tym, ze sa jedna o terorizmus. To naozaj su tu vsetci, co tak oponuju Rusom presvedceny, ze to bol standardny prevrat a ze radovi obcania sa vybrali do ulic aby nicili svoju vlast? No ak ano, tak potom su to kompletne vymeteny extremisti a mali by sme bat ich a nie Rusov na Kryme.
a ak si myslis, ze Rusko je tam z nezistnych dovodov, tak si vymeteny aj ty..nic nie je ciernobiele a toto neni hra na dobrych a zlych. aj zapad aj vychod tam ma svoje zaujmy, keby sa to dialo napr v Macedonsku, tak ich nechaju, nech sa potlcu navzajom. aj ked sa nezda, tak to kde skonci Ukrajina je klucove pre obe strany.
co sa provokaterov tyka, tak je to dost mozne, nemusia byt ani zahranicny, v pohode by som veril, ze su zaplateni aj miestny hooligans a pod. ale to neznamena, ze ludia tam doteraz boli spokojny- to viem z osobnych skusenosti, na druhu stranu to neznamena, ze podporuju opoziciu.
Osobne do toho nevidim, takze sa vstup Ruska do uz tak zamotanej situacie neodvazim komentovat ako miestny experti na vsetko, ale ak sa im podari vyhlasit autonomiu na Kryme, tak to moze pokojne vyhlasit autonomiu uz aj juzne slovensko.
co sa provokaterov tyka, tak je to dost mozne, nemusia byt ani zahranicny, v pohode by som veril, ze su zaplateni aj miestny hooligans a pod. ale to neznamena, ze ludia tam doteraz boli spokojny- to viem z osobnych skusenosti, na druhu stranu to neznamena, ze podporuju opoziciu.
Osobne do toho nevidim, takze sa vstup Ruska do uz tak zamotanej situacie neodvazim komentovat ako miestny experti na vsetko, ale ak sa im podari vyhlasit autonomiu na Kryme, tak to moze pokojne vyhlasit autonomiu uz aj juzne slovensko.
kludne nech si juzne slovensko vyhlasi autonomiu, po ekonomickej a hospodarskej stranke by to ziadna velka strata nebola. Aprpo predstava ze Slovensku by bolo lepsie keby nebolo v EU je mimoriadne naivna 
Nikde som sa o tom nezmienil a ani si to nemyslim. Ale nepripada mi pre Europu rozumnejsie aby zakladnu v Sevastopole obsadilo NATO. Ja verim v jedno, ze udalosti v Kyjeve narusili aku taku rovnovahu medzi vychodom a zapadom. To ze Rusi sa nastahovali na Krym, to je uz len dosledok. Predsalen verim tomu, ze Putin a Obama vedia lepsie kto taha za figurky a podla toho konaju.M142 napísal:a ak si myslis, ze Rusko je tam z nezistnych dovodov, tak si vymeteny aj ty...
A neboj juzne slovensko ma vela inych a ovela inspirativnejsich prikladov v statoch byvalej Juhoslavie na vyhlasenie autonomie, s tym naozaj nemusia cakat na Krym. Ale pochybujem zeby presvedcili Rusov a sami Madari by proti Natu a EU vela nezmohli ak chapes "zaujmom" ktore hybu myslienkou autonomie na Kryme. Jediny sposob, ktory ma napada je, zeby nasa vlada bola pre urcitu cast uzemia Slovenska pre EU nepohodla a vtedy by malo Madarsko podporu EU aj NATO, ale to uz zavana konspiraciou...
vladenko007: miesas dokopy danove prazdniny na Slovensku a dane vo Francuzsku
este raz, v EU je volny trh, ak raz nie su nasi vyrobcovia konkurencieschopni, ich vyrobky sa predavat nebuduvladenko007 napísal:Ja mám na mysli Slovenské výrobky ktroré sme mi vyrábali a konzumovali.
http://www.bezpolitickekorektnosti.cz/?p=22146
http://www.aktuality.sk/clanok/248460/s ... -ukrajine/
http://www.topky.sk/cl/10/1381921/Konfl ... nych-ludi-
Dnes sme mali v škole zaujímavú prednášku nášho profesora, odborníka na Rusko a celkovo tento priestor. Zasadil celú túto situáciu do historického kontextu (Krym nikdy nebol a nie je ukrajinský) aj z toho hľadiska, že do tohto "slovanského" priestoru vždy vstupoval aj "nemecký-germánsky" element a to sa podľa neho deje aj dnes - pod záštitou EÚ, kde ale hrá prim Nemecko. Samozrejme, potom je tu x vnútorných faktorov, ukrajinské "extrémistické" sily a pod.
Naznačil aj ten aspekt, že EÚ je v kríze a v skratke, potrebuje rozšíriť trhy. Ukrajina je veľká, má 40 000 000 obyvateľov, nerastné bohatstvo - bola by to výdatná injekcia pre expanziu kapitálu (pokus s Tureckom zlyhal). Zdôraznil aj to, že dnešné politické elity sú v podstate bábkami ekonomických elít stojacich v pozadí a teda načrtol aj nebezpečnosti eskalácie do väčšieho vojnového konfliktu, lebo ide v podstate o sortu ľudí, ktorej sú bežní ľudia ukradnutí - a ako história vždy ukázala, vojna vie riešiť tieto ekonomické problémy, resp. elity sú ochotní ísť do vojny aj za cenu strašných obetí, pretože ich sa to priamo nedotkne. Avšak, momentálne vraj špička eskalácie napätia prehrmela a prognóza bude skôr taká, že nastane postupné, ale zdĺhavé upokojovanie a riešenie situácie.
Celkovo však zdôraznil, že Rusko koná úplne logicky a vzhľadom na svoje záujmy, či aktuálne, alebo aj nejaké širšie filozoficko-historické a vraj to má poistené aj postojom Číny, hoc skôr implicitným.
A na záver ešte jedna fajnová foto, ide o Yatsenuka.
Naznačil aj ten aspekt, že EÚ je v kríze a v skratke, potrebuje rozšíriť trhy. Ukrajina je veľká, má 40 000 000 obyvateľov, nerastné bohatstvo - bola by to výdatná injekcia pre expanziu kapitálu (pokus s Tureckom zlyhal). Zdôraznil aj to, že dnešné politické elity sú v podstate bábkami ekonomických elít stojacich v pozadí a teda načrtol aj nebezpečnosti eskalácie do väčšieho vojnového konfliktu, lebo ide v podstate o sortu ľudí, ktorej sú bežní ľudia ukradnutí - a ako história vždy ukázala, vojna vie riešiť tieto ekonomické problémy, resp. elity sú ochotní ísť do vojny aj za cenu strašných obetí, pretože ich sa to priamo nedotkne. Avšak, momentálne vraj špička eskalácie napätia prehrmela a prognóza bude skôr taká, že nastane postupné, ale zdĺhavé upokojovanie a riešenie situácie.
Celkovo však zdôraznil, že Rusko koná úplne logicky a vzhľadom na svoje záujmy, či aktuálne, alebo aj nejaké širšie filozoficko-historické a vraj to má poistené aj postojom Číny, hoc skôr implicitným.
A na záver ešte jedna fajnová foto, ide o Yatsenuka.
Rusko Ukrajinu do EU/NATO nepusti
-
Solo_Kamen
King
Aj by možno pustilo, ak by nemalo na Kryme svoje vojenské základne. Podla mojho skromného názoru by si NATO po vstupe ukrainy do EU a NATO robilo na tieto základne nárok. Preto je ich cielom nezávislosť Krymu... aj keď to, či sa to stane závsí od výsledku referenda.
toto moze byt pravda, avsak treba si pozriet, kolko % sa podiela napr. slovensky trh na celkovom trhu unie. Neviem najst teraz tie statistiky, ale trocha guglenia by to zvladla. Konkretne SR sa podiela asi 1%. A to je u nas vyssia zivotna uroven ako v Ukrajine. Cize kolko by sa podielala Ukrajina? Mozno 4%? To sa mi nejak zavratne nezda.hughito napísal:potrebuje rozšíriť trhy. Ukrajina je veľká, má 40 000 000 obyvateľov, nerastné bohatstvo
Cisla vedia byt velmi zavadzajuce. Kolko sa u nas vyraba z toho, co sa preda nielen v EU? Ja si myslim, ze EU nas nechcela v prvom rade preto, aby sa rozsiril trh, ved je jasne, ze Slovensko je maly trh na to, aby to unia nejak pocitovala.
Ale to uz si myslim, ze kazdy priemerne inteligentny clovek vie, ze dnes nejde o kvalitu, nejde ani o konkurencieschopnost... napr. priklad americkeho marketingu - vytvorit konkurenciu vlastnemu produktu aby som pokryl trh... u nas napr. Tatra banka, Zuno, Reiffeisen, ale je vela inych prikladov. Urcite kazdy racionalne zmyslajuci clovek uzna, ze bez podpory legislativy sa neda bojovat proti takym superom, ak vas prave vypustili z hniezda, tak po vas skocia ako supy...
Osobne si ani neviem predstavit, kedy sa medzi rozpadom ZSSR a vstupom do unie mali nasi vyrobcovia stat oproti tym poprednym zo zapadu konkurencieschopni. Ak aj mali potencial, tak nemali sancu. Ak clovek pozna aspon trosku zapadny marketing, tak hocaka firmicka aj ked nie kvalitou produktov, ale prave silou marketingu tu slovensku doslova znicila. A naopak, v poprednych krajinach ako Nemecko, Rakusko ked prides do potravin, tak na vyrobkoch mas oznacenie podla povodu (domaci produkt, produkt vyrobeny doma, domaci import, zahranicny import) a clovek by neveril, ale ta mentalita a povedomie tamojsich obcanov je take silne, ze radsej kupia o 0,5€ drahsie, ale vedia, ze podporuju suseda z vedlajsej ulice, ako by mali kupit ten nas produkt a podporit nejakeho parazita z ukrajinskeho pohranicia...beardie napísal: este raz, v EU je volny trh, ak raz nie su nasi vyrobcovia konkurencieschopni, ich vyrobky sa predavat nebudu
Ale to uz si myslim, ze kazdy priemerne inteligentny clovek vie, ze dnes nejde o kvalitu, nejde ani o konkurencieschopnost... napr. priklad americkeho marketingu - vytvorit konkurenciu vlastnemu produktu aby som pokryl trh... u nas napr. Tatra banka, Zuno, Reiffeisen, ale je vela inych prikladov. Urcite kazdy racionalne zmyslajuci clovek uzna, ze bez podpory legislativy sa neda bojovat proti takym superom, ak vas prave vypustili z hniezda, tak po vas skocia ako supy...
http://www.topky.sk/cl/1000745/1382173/ ... -opozicie-
že by false flag operation? Vôbec by ma to neprekvapilo....
že by false flag operation? Vôbec by ma to neprekvapilo....
v zaostalejsich krajinach nie je nic jednoduchsie, ako najst hrstku sfanatizovanych extremistov, ktorym predostriete obraz, ze sa mozu stat sucastou niecoho "velkeho" a este za to dostanu aj zaplatene. Ukrajina, Syria, Egypt...
Koniec koncov aj pre EU sa hra o vela, minimalne o rozvoj zapadneho priemyslu v tomto regione. Ked mate suroviny, rudu, ropu, plyn a k tomu relativne lacnu pracovnu silu... staci postavit zavod a biznis sa moze rozbehnut. Ked sa tak clovek pozrie na to s nadhladom aj do diskusii, tak naozaj nie je vobec ale vobec tazke postvat proti sebe slovanske narody, rozkuskovat ich, aby boli nejednotne, dat im viziu lepsich casov, dostat sa k ich nerastnemu bohatstvu... Predsa co vytvara hodnotu? Peniaze, cenne papiere? Nie, je to poda a clovek...
Koniec koncov aj pre EU sa hra o vela, minimalne o rozvoj zapadneho priemyslu v tomto regione. Ked mate suroviny, rudu, ropu, plyn a k tomu relativne lacnu pracovnu silu... staci postavit zavod a biznis sa moze rozbehnut. Ked sa tak clovek pozrie na to s nadhladom aj do diskusii, tak naozaj nie je vobec ale vobec tazke postvat proti sebe slovanske narody, rozkuskovat ich, aby boli nejednotne, dat im viziu lepsich casov, dostat sa k ich nerastnemu bohatstvu... Predsa co vytvara hodnotu? Peniaze, cenne papiere? Nie, je to poda a clovek...
kayko, IIKC tak Ukrajina ropu ani plyn netazi ale je len hlavny tranzit z Ruska.
aj ked mozno vizia uhlia a zeleznej rudy pre reset tazkeho priemyslu na Nemecko-Francuzskom pomedzi nemusi byt az tak hlupa...
povedala Cathy aj kde cvicili revolucionarov? lebo "pro Rusaki dobri" su uz 97 rokov profi revolucionari Made in Germany (Voloďa Uľjanovie, syn Iľjov) - teda aj pri potvrdeni spiknutia by to nebolo opat nic nove
aj ked mozno vizia uhlia a zeleznej rudy pre reset tazkeho priemyslu na Nemecko-Francuzskom pomedzi nemusi byt az tak hlupa...
povedala Cathy aj kde cvicili revolucionarov? lebo "pro Rusaki dobri" su uz 97 rokov profi revolucionari Made in Germany (Voloďa Uľjanovie, syn Iľjov) - teda aj pri potvrdeni spiknutia by to nebolo opat nic nove
Zvlastne, ze EU trapi jedine a v prvom rade to, ze bola narusena suverenita Ukrajiny. Ale to, ze prevrat bol protiustavny, nedemokraticky, tak to uz nie je narusenie suverenity. Taktiez to zmrazenie uctov je velmi zaujimavym krokom zo strany EU, bez toho, aby to potrebovali vobec vysetrovat... Ked sa u nas riesila Gorila, tak sa nezmrazovalo nikomu nic...
dalsie zaujimavosti
pred hrami v Soci sa v Rusku odohralo zopar teroristickych utokov s tym, ze teroristi odkazali, ze v Soci to bude pokracovat... na zaklade tejto hrozby a v mene ochrany svojich sportovcov vplavali do pobreznych vod v blizkosti Soci americke bojove lode...
na pozadi dnesnych dni sa ale priam ponuka to, ze teroristicke utoky maju na triku USA, ktore uz v tom case vedeli ako sa vyvinie situacia na Ukrajine, ktoru sami rezirovali... takze americke bojove a lietadlova lod nevplavali pred OH do Cierneho mora kvoli ochrane sportovcov v Soci, ale kvoli Ukrajine a Krymu...
dalsie zaujimavosti
pred hrami v Soci sa v Rusku odohralo zopar teroristickych utokov s tym, ze teroristi odkazali, ze v Soci to bude pokracovat... na zaklade tejto hrozby a v mene ochrany svojich sportovcov vplavali do pobreznych vod v blizkosti Soci americke bojove lode...
na pozadi dnesnych dni sa ale priam ponuka to, ze teroristicke utoky maju na triku USA, ktore uz v tom case vedeli ako sa vyvinie situacia na Ukrajine, ktoru sami rezirovali... takze americke bojove a lietadlova lod nevplavali pred OH do Cierneho mora kvoli ochrane sportovcov v Soci, ale kvoli Ukrajine a Krymu...
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ked som uz skor pisal, ze cela ta demonstracia je riadena fraska, rezirovane divadlo a aktualna dosadena vlada (vie dakto ako sa tam vobec dostali? lebo o tom som nic necital) su obycajni pajaci, tak mi nejaky magor za to dal minusku.
Teraz sa pomaly ukazuje, ze je to velmi pravdepodobna moznost, hraniciaca s istotou.
Ako spomina hughito prednasku od profesora a konkretne ekonomicky zretel; clankov na tuto temu som cital uz celu kopu, co sa tyka dovodov priclenovania krajin do EU a na drobnosti sa zhoduju.
Stary spolok EU potrebuje stale nove trhy, kam budu umiestnovat svoje vyrobky, potrebuju pracovnu silu, potrebuju suroviny.
To je fakt z jednoducheho dovodu - ekonomiky vseobecne stoja na imaginarnom nekonecne rastucom modeli "trvalo udrzatelneho rastu", co je samozrejme principialny nezmysel, lebo v istom bode nam nebude stacit ani cela planeta a zakladom rastu je spotreba.
Preto sme sa v EU uz objavili aj my a stale sa pridavaju nove staty. UA bude len dalsi logicky krok.
Kudla sa otvara vo vrecku, ked scipaci z USA zacnu rozpravat o porusovani medzinarodneho prava; ti, co bezdovodne napadaju a bombarduju ine staty; im prave padaju neuveritelne hovna z huby:
"19:30 V Ríme hovorí šéf americkej diplomacie John Kerry: "Nemôžeme umožniť Rusku ani inej krajine, aby beztrestne porušovala medzinárodné právo." Uviedol, že Rusko vyhrotilo situáciu na Ukrajine, ale má možnosť urobiť správne rozhodnutia.
19:28 Obama tiež uviedol, že referendum na Kryme by porušilo medzinárodné právo a na akomkoľvek rozhodnutí o polostrove sa musí podieľať ukrajinská vláda."Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7125629/minuta-po-m ... z2vE0sHj8Z
Notoricky kecalek Schutz (ked mu za to platia, tak s panombohom) si mysli, ze Moskva by krachla, keby EU zaviedla restrikcie pre Rusko; no podla mna sa strasne myli, ako aj v mnohych svojich komentaroch http://komentare.sme.sk/c/7126740/len-a ... olelo.html
Rusko ukaze EU prostrednik a financie sa pohrnu z inych trhov.
O.i. ekonomicke sankcie su uplne bludy, ako ukazuje pripad Iranu, kde na nich tvrdo doplacaju radovi obcania (ktorych sa to paradoxne nemalo dotknut, aspon tak blabotali sasovia v EU - i ked na druhej pravdivej strane to moze byt ciel, ako demoralizovat obcanov a vytvorit u nich neposlusnost voci vlade a snaha zvrhnut ju zvnutra, ked zvonka to nejde), vznika intenzivny cierny trh a statom to ani velmi nehne, akurat mu vznikaju nejake neprijemnosti s dovozom niektorych tovarov.
Mimochodom, Moskva uz vraj schvalila zakon o znarodnovani zahranicnych podnikov (myslene EU/USA).
Teraz sa pomaly ukazuje, ze je to velmi pravdepodobna moznost, hraniciaca s istotou.
Ako spomina hughito prednasku od profesora a konkretne ekonomicky zretel; clankov na tuto temu som cital uz celu kopu, co sa tyka dovodov priclenovania krajin do EU a na drobnosti sa zhoduju.
Stary spolok EU potrebuje stale nove trhy, kam budu umiestnovat svoje vyrobky, potrebuju pracovnu silu, potrebuju suroviny.
To je fakt z jednoducheho dovodu - ekonomiky vseobecne stoja na imaginarnom nekonecne rastucom modeli "trvalo udrzatelneho rastu", co je samozrejme principialny nezmysel, lebo v istom bode nam nebude stacit ani cela planeta a zakladom rastu je spotreba.
Preto sme sa v EU uz objavili aj my a stale sa pridavaju nove staty. UA bude len dalsi logicky krok.
Kudla sa otvara vo vrecku, ked scipaci z USA zacnu rozpravat o porusovani medzinarodneho prava; ti, co bezdovodne napadaju a bombarduju ine staty; im prave padaju neuveritelne hovna z huby:
"19:30 V Ríme hovorí šéf americkej diplomacie John Kerry: "Nemôžeme umožniť Rusku ani inej krajine, aby beztrestne porušovala medzinárodné právo." Uviedol, že Rusko vyhrotilo situáciu na Ukrajine, ale má možnosť urobiť správne rozhodnutia.
19:28 Obama tiež uviedol, že referendum na Kryme by porušilo medzinárodné právo a na akomkoľvek rozhodnutí o polostrove sa musí podieľať ukrajinská vláda."Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7125629/minuta-po-m ... z2vE0sHj8Z
Notoricky kecalek Schutz (ked mu za to platia, tak s panombohom) si mysli, ze Moskva by krachla, keby EU zaviedla restrikcie pre Rusko; no podla mna sa strasne myli, ako aj v mnohych svojich komentaroch http://komentare.sme.sk/c/7126740/len-a ... olelo.html
Rusko ukaze EU prostrednik a financie sa pohrnu z inych trhov.
O.i. ekonomicke sankcie su uplne bludy, ako ukazuje pripad Iranu, kde na nich tvrdo doplacaju radovi obcania (ktorych sa to paradoxne nemalo dotknut, aspon tak blabotali sasovia v EU - i ked na druhej pravdivej strane to moze byt ciel, ako demoralizovat obcanov a vytvorit u nich neposlusnost voci vlade a snaha zvrhnut ju zvnutra, ked zvonka to nejde), vznika intenzivny cierny trh a statom to ani velmi nehne, akurat mu vznikaju nejake neprijemnosti s dovozom niektorych tovarov.
Mimochodom, Moskva uz vraj schvalila zakon o znarodnovani zahranicnych podnikov (myslene EU/USA).
Ukrajine treba pomoct a Rusko podporit tod moj nazor
Škoda, že dnes v Lampe vôbec neodzneli tieto pohľady. Bol tam jeden zástupca "proruského" smeru, ak to takto nazvať, ale to bol laik a nemal také znalosti, aby tam mohol predostrieť aj takýto alternatívny koncept pohľadu na tieto udalosti. Takisto sa úplne odignoroval ten poznatok, resp. podozrenie o ostreľovačoch atď. Nechápem prečo, síce to nie je overené, ale je to úplne kľúčová vec.
Už som sem posielal článok z ruského prostredia, kde sa píše:
To isté platí o európskej strane, aj keď tie motívy tam sú iné. Každopádne to teda možno vnímať ako stret ekonomických imperiálnych záujmov, ktoré sú zaobalené v konkrétnej podobe do iného rúcha - v prvom rade nacionalizmu, politiky, nejakom historickom práve či naopak súčasnom medzinárodnom práve atď.
Už som sem posielal článok z ruského prostredia, kde sa píše:
Kód: Vybrať všetko
Na pozadí ďalšieho kola hroziacej ekonomickej krízy v Rusku sa režim usiluje prilievať do ohňa ruského nacionalizmu, aby odpútal pozornosť od narastajúcich socio-ekonomických problémov pracujúcich, ako sú úbohé mzdy a dôchodky, demontáž zdravotnej starostlivosti, vzdelávania a ďalších sociálnych služieb. Nacionalistická a bojová rétorika uľahčuje dotváranie korporátneho autoritárskeho štátu založeného na reakčných konzervatívnych hodnotách a represívnej politike.