Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa gogo956 »

beardie
pisal som velmi dlhy prispevok s presnym rozpisom ake sily stali toho 07/02/2018 v Syrii proti sebe na oboch stranach ale omylom sa to zmazalo. Podstata je ale ta, ze prosyrske vladne jednotky spolu s nejaky poctom Wagnerovcov boli pri tejto bitke uplne neumerne smiešne vyzbrojene oproti tomu co pouzili sily Usa. /základňa pri Conoco/ . To najsilnejsie co prosyrske vladne sily mali k dispozicii boli 3 tanky T-72 :)
Apropo system Pantsir S-1 nejaky velky zazrak nie je, ked uz pre nic ine, tak kvoli obmedzenmu dosahu do 20km.
Pre porovnanie NASAMS3 z Nato ma dosah az do 50km, Patrioty MIM104 az do 160km.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Na urovni skolkara si len ty. Videl si Seal Team a myslis, ze tak na zapade vyzera kazdy jeden.
Celospolocenska diskusia bude, lebo krajina nakupuje nieco co nepotrebuje a preto musi ubrat tam, kde to potrebne je.

Najdes, prosim, kde som napisal, ze Zapadniari zomieraju pri -1°C a Moskali su 120 kil svalstva, ktorym je teplo aj pri -30°C v bavlnenom natelniku? Lebo inak si len debilny klamar a tupy nevzdelany curak.

Je jasne, ze chlascu, fajcia a sport im nic nehovori, ale ty im chces siahat na zivot a slobodu.

Ano, nemas ziadne vedomosti ale mas ukrutnu potrebu vyjadrovat a rozdavat sudy a obvinenia. Ako si ty na sebe mohol mat nieco, co dostava britska armada? Sluzil si v nej? Aky prezident ti to dovolil? Tvoj britsky kamarat ukradol nieco z armadnych zasob a ty si z toho urobil, ze kazdy jeden vojak chodi cvicit do Norska a sam kral mu da aj zlate hodiny s vodotryskom.

Ak ma krajina jednotky, ktore tu vybavu potrebuju, tak ju dostanu. Zaroven to neznamena, ze taku vybavu ma kazdy jeden prislusnik armady. Preto proti sebe, aj ked sa za to rozplaces, nebojuju cislo X proti cislu Y.
beardie napísal: 13 máj 2023, 16:01 jop, som rad, ze to priznavas
Nezabudni ešte rok vyplakavat ako som ta nazval blbeckom, keď si teraz zopár ľudí nazval debilmi a militarola kokotom :smt049
:aasmile6:
dakujem, ze si ukazal, ze jediny blbecek si len Ty.
lebo ak sa si ma Ty mohol rok urazata, za to, ze o Tebe udajne klamem, mal si blbcom nazvat niekoho, kto o mne klame a pripisuje mi nieco co som nenapisal. ale Ty nedokazes byt konzistentny a spravas sa presne tak ako si napisal v PM.
rovnako, dokazes len spamovat a nenapises nic co by diskusiu niekam posunulo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 13 máj 2023, 16:02Lebo inak si len debilny klamar a tupy nevzdelany curak.
mam poznačené, diky
jackb napísal: 13 máj 2023, 16:02Ako si ty na sebe mohol mat nieco, co dostava britska armada?
presne táto veta ukazuje absolútnu neznalosť problematiky
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Žeby už UA použili Storm Shadows v Luhansku?

https://www.sme.sk/minuta/23168320/mosk ... v-luhansku
beardie
Redeemer
Redeemer

gogo956 napísal: 13 máj 2023, 16:02Podstata je ale ta, ze prosyrske vladne jednotky spolu s nejaky poctom Wagnerovcov boli pri tejto bitke uplne neumerne smiešne vyzbrojene oproti tomu co pouzili sily Usa. /základňa pri Conoco/ . To najsilnejsie co prosyrske vladne sily mali k dispozicii boli 3 tanky T-72 :)
ten pomer vybavenia NATO vs ruská armáda je podobne zlý
Ruska armáda je Potemkinova dedina, čísla sú len na papieri, nevedia poraziť ani len ukrajinskú armádu, nieto kohokoľvek iného aspoň trochu väčšieho
Pravdepodobne by nemali šancu ani len proti samostatnej poľskej, o armáde NATO škoda teoretizovat
militarol
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa militarol »

jackb napísal: 13 máj 2023, 16:02 Najdes, prosim, kde som napisal, ze Zapadniari zomieraju pri -1°C a Moskali su 120 kil svalstva, ktorym je teplo aj pri -30°C v bavlnenom natelniku? Lebo inak si len debilny klamar a tupy nevzdelany curak.
Nech sa paci:
Nie su to snowflakes zo zapadnej Europy, ktori utecu domov po tom, co si nemaju kde nabit telefon len davali do storiek ako su v novej krajine, kde je sneh, blato a zima.
Miera dezercii len kvoli diskomfotu z pocasia by bola tak vysoka, ze by nam cutting edge zbrane boli ako mrtvemu zlate zuby. Vyhrali by ti, ktori chodia do skoly a do roboty v elektricke s centimetrom namrazy na okne.
atd. atd. jasne si to implikoval.
jackb napísal: 13 máj 2023, 16:02 Ano, nemas ziadne vedomosti ale mas ukrutnu potrebu vyjadrovat a rozdavat sudy a obvinenia. Ako si ty na sebe mohol mat nieco, co dostava britska armada? Sluzil si v nej? Aky prezident ti to dovolil? Tvoj britsky kamarat ukradol nieco z armadnych zasob a ty si z toho urobil, ze kazdy jeden vojak chodi cvicit do Norska a sam kral mu da aj zlate hodiny z vodotryskom.
Vola sa to, ze armadne prebytky. Da sa to kupit cez internet. Vela ludi co chodi do hor a lesov si to kupuje, lebo je to lacnejsia verzia civilnych veci. A cuduj sa svete, vsetci kupuju UK alebo USA veci, aj do chladu. Nepoznam sialenca, co by si kupoval dobrovolne ruske veci a chodil po lese v onuciach :lol: .

A ano, ked si si nevsimol, tak v UK je profesionalna armada. Velka cast vojakov sa dostane mimo UK pocas svojej kariery. Viem, tazke na uverenie, ale je to tak. Nie su len vo svojich kasarnach.
gogo956
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 13 máj 2023, 16:11 ten pomer vybavenia NATO vs ruská armáda je podobne zlý
Ruska armáda je Potemkinova dedina, čísla sú len na papieri, nevedia poraziť ani len ukrajinskú armádu, nieto kohokoľvek iného aspoň trochu väčšieho
Pravdepodobne by nemali šancu ani len proti samostatnej poľskej, o armáde NATO škoda teoretizovat
to nikde nerozporujem, naopak, vsade pisem ze ruska armada je slabo vyzbrojena a neefektivna :)
Polsko ma velku armadu a v najblizsich rokoch obdrzi vela modernych strojov. Len pre predstavu aktualne ma Polska armada celkovo asi 50 000 bojovych vozidiel pechoty a podobnych strojov.

**
len k tomu T-80: Existuju rozne varianty motora, nie iba s turbinou. Na Ukrajine Rusko pouziva z rodiny T-80 hlavne T-80UD ktory je vybaveny dieselovym motorom. :)
militarol
Light Expert
Light Expert

beardie napísal: 13 máj 2023, 16:11 ten pomer vybavenia NATO vs ruská armáda je podobne zlý
Uplne suhlasim. Inac, este by som ako tak dokazal pochopit, ze ked pred 8 rokmi bol niekto ignorant a mal predstavu o ruskej armade len na zaklade ich propagandy. Ale teraz jasne vidiet ich realnu armadu v bojoch na Ukrajine, totalna katastrofa a povedal by som si, ze sa uz vyjasnilo snad kazdemu. Ale nie, podla jackb na zaklade z Ukrajiny nie len ze neuznal, ze sa mylil ale vlastne teraz uz moze jednoznacne tvrdit, ze 8 rokov dozadu by dostalo NATO na frak od Ruska :lol: .
To je uz asi nejaka diagnoza, nie? Nieco ako zivot v alternativnej realite, vytvorenej propagandou alebo cosi take, co nema nic spolocne s objektivnou realitou.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 13 máj 2023, 16:02 dakujem, ze si ukazal, ze jediny blbecek si len Ty.
lebo ak sa si ma Ty mohol rok urazata, za to, ze o Tebe udajne klamem, mal si blbcom nazvat niekoho, kto o mne klame a pripisuje mi nieco co som nenapisal. ale Ty nedokazes byt konzistentny a spravas sa presne tak ako si napisal v PM.
mojko, to neboli údajne klamstvá, to sú dokázané klamstvá, konkrétne vyznačené posty, viackrát si to aj ty sam potvrdil
Kedy som ti poslal PM? Naposledy pred 2 rokmi s mojim mailom :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Na druhej strane, aky zmysel ma dnes rozoberat prispevky spred 8 rokov? V com nas to posunie niekam dopredu?
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

jackb napísal: 13 máj 2023, 15:44 ale ten blbec je osem rokov zaseknuty v case a stale sa ku tomu vracia, dopredu ani krok.

tak ako sa zmobilizovali Ukrajinci, vtedy by sa zmoblizovali Moskali a po papuli by sme dostali my ako NATO. preco by ludia zo Zapadu posielali svojich muzov a synov zbytocne zomierat do dakej paze?

prave ten chalan si vytiahol cisla za NATO, za Moskvu a dal si znamienko rovnosti a teraz skrieka, ako ich ideme porazit.
pred 8 rokmi sme nevedeli, aj ta moskalska vybava je z Aliexpresu, lebo ta lepsia sa predavala v BB v Municaku :D
Zaseknuty nie je, len splechol do tvare 8 rokov stary fakt,je to podpasovka, ale fakt to je, ale stary, asi uz neaktualny, mozno.

Z militarilovych postov som nejak nenadobudol nazor, ze ich ideme porazit, skor to vykresluje v takom dost pozitivnom svetle, ktory je mozno blizsie realite ako to ze by sme dostali po papuli od maskalov. Ak by ti ta paza mala zaklopat na dvere, ako Ukrajincom, tak by si mozno nemal na vyber. Mozno je to nejaky strasiak, ten zly maskal, aj covid bol niekedy strasiak. Stacilo si ale vypocut britskeho doktora a vediet co ma clovek robit aby sa vyhol post symptomu(eliminoval ho) a zrazu to nebolo az take strasne, to som dal len na okraj, nechcem tu prelinat temy, ktore sem nepatra, len ako metafora.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie, vybral si si skveleho noveho najlepsieho kamarata. "-5°C je chladnejsie ako -8°C". matematikovo srdce musi plesat

pocuj, dostal si zadanie najst, kde som napisal, ze Zapadniari zomieraju pri -1°C a Moskali su 120 kil cisteho svaltsva.. ty si citoval moju parafrazu na wannbe legionarov, ktori z Ukrajiny utiekli po prvej noci spania v lese. a ta druha je o dezerciaz zapadniarskych mobikov kvoli pocasiu, ktore nikdy v zivote nezazili aj ked pre Moskalov je bezne. skusis dalej, alebo si vynadas aj sam?

takze ty si si kupil vetrovku z amradnych prebytkov. to znamena, ze ju ma k dispozicii kazdy jeden britskych vojak a vetrovku v rovnakom standarde maju aj Portugalci, Greci a Albanci?

Britania ma profesionalnu amradu? Neke. ja som myslel, ze pred tyzdnom a na kralovskom pohrebe to boli len herci a ta vojenska akademia povyse mesta sa tak vola len preto, ze tam take nieco bolo roku pana. tak uz viem. diky. a urcite ten fakt, ze to neboli herci, znamena, ze kazdy jeden z nich bol na vycviku v Norsku pocas arktickej zimy. inej moznosti niet.
beardie napísal: 13 máj 2023, 16:16 mojko, to neboli údajne klamstvá, to sú dokázané klamstvá, konkrétne vyznačené posty, viackrát si to aj ty sam potvrdil
Kedy som ti poslal PM? Naposledy pred 2 rokmi s mojim mailom :)
Hledej, Šmudlo, hledej :)

Autoeditácia príspevku po 2 min 52 sek:
gogo956 napísal: 13 máj 2023, 16:21 Na druhej strane, aky zmysel ma dnes rozoberat prispevky spred 8 rokov? V com nas to posunie niekam dopredu?
opytaj sa cloveka, ktory na mna skrieka, ze som rusofil, lebo som napisal, ze pred 8 rokmi boli dostupne informacie, podla ktorych by NATO pri konvecnom utoku na Moskalov prehralo.

Autoeditácia príspevku po 5 min 29 sek:
retkvic napísal: 13 máj 2023, 16:22 Zaseknuty nie je, len splechol do tvare 8 rokov stary fakt,je to podpasovka, ale fakt to je, ale stary, asi uz neaktualny, mozno.

Z militarilovych postov som nejak nenadobudol nazor, ze ich ideme porazit, skor to vykresluje v takom dost pozitivnom svetle, ktory je mozno blizsie realite ako to ze by sme dostali po papuli od maskalov. Ak by ti ta paza mala zaklopat na dvere, ako Ukrajincom, tak by si mozno nemal na vyber. Mozno je to nejaky strasiak, ten zly maskal, aj covid bol niekedy strasiak. Stacilo si ale vypocut britskeho doktora a vediet co ma clovek robit aby sa vyhol post symptomu(eliminoval ho) a zrazu to nebolo az take strasne.
Ale tu ides dve protichodne scenare: Moskali sa brania u seba doma/ja by som sa mal vratit branit Slovensko a aky nazor by na branenie Kezmarku ich mladymi muzmi mali niekde v Porte ci v Palerme.
Chlapec je excel warrior a bojuje stlpcom A proti stlpcu B. nic do toho nesmie vstupit, lebo sa mu to rozsype.
Mam z neho pocit ako vo Svejkovi: "ty hovoris, ze to prehrame? siris defetizmus a bud rad, ze ten na neobesime ako Moskalskeho spiona". Pritom je to len zlozenie ruzovych okuliarov, ktore pred 8 rokmi nosil.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ono cela ta vojna ma dost pikantné pozadie. Rusko totiz svojim tajnym sluzbam dlhe roky pumpovalo velke sumy okrem ineho aj na podplacanie ukrajinskych politikov roznej urovne /napr aj komunalnej/. Cielom bolo zaistit si ich loajalitu. A Putin bol v tom, že kedze ich ma vela zaplatenych, tak ked na Ua posle nejake tie tanky, tak daní politici urobia pro-ruský prevrat a Ukrajina sa nebude brániť. Lenže realita bola taká, ako je v Rusku bežné: vačšina peňazí určených na podplácanie sa "niekde" stratila, tj ukradla ešte predtym ako mala doputovat tam kde mala. Preto ani Putin nemal a nema žiaden plán B, pretoze s takymto vyvinom nikto neratal :D :)
militarol
Light Expert
Light Expert

gogo956 napísal: 13 máj 2023, 16:21 Na druhej strane, aky zmysel ma dnes rozoberat prispevky spred 8 rokov? V com nas to posunie niekam dopredu?
Skor len taka sranda, ked clovek konfrontuje rusofilov s ich nazormi a realitou. Ked propaganda plnou rychlostou narazi do steny, zvana realita. Clovek by cakal nejaku sebareflexiu od racionalne zmyslajuceho cloveka, ale nie. Takyto clovek sa zaprie este viac a bude tvrdit uz uplne hovadiny, ze na zaklade teraz dostupnej reality na Ukrajine je jasne, ze NATO by bolo porazene Ruskom. Ako to uz je co? Preco by to niekto tvrdil? Moze to tvrdit clovek pri zmysloch?
Ozaj diagnoza, mozno rusosexualita liecitelna elektrosokmi alebo cosi :lol: .

A ten clovek nema absolutne predstavu o armade, rozpocte, co kolko stoji. On si mysli, ze vojak asi vyfasuje 2 pary ponoziek a jedne nohavice do presneho teplotneho pasma v akom su kasarne. Lebo ak by nakupili termospodky a 3 dodatocne pary ponoziek, tak nastane obcianska vojna, odvolana vlada a neviem co :D . Ale to, ze bezne na zapade maju na kazdej zbrani optiku v hodnote presahujucej vydavky na oblecenie, to uz nevidi :D .

Zatial najkomickejsia "odborna" debata, ktoru som mal. Rusi porazia NATO, lebo v NATO nemaju vetrovky a teple oblecenie a v europskej casti Ruska je pocasie porovnatelne s Antarktidou asi :lol: .
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

jackb napísal: 13 máj 2023, 16:32 Pritom je to len zlozenie ruzovych okuliarov, ktore pred 8 rokmi nosil.
Ty o sebe rozpravas v tretej osobe? Teraz bezi taka reklama s catch fraze "Lebo môžem". Chápem, ale pride mi to ak nie zaujimave, tak trochu čudne, ale proti gustu... Tiež by som to chapal ako to zloženie ružovych okuliarov, ak to je tak, tak ok, len mi to z toho pisania trochu unikalo a nebolo to pomenovane, stale sa okolo toho korčulovalo.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Aká škoda, že sa neviem dopátrať k tomu Tweet-u, kde bolo video z tej slávnej propagandistickej šou (neviem či to moderoval Solovyov alebo Skabayeva), kde sa zrovna medzi tými propagandistami a hosťami preberali dodávky vojenského vybavenia pre Ukrajinu. Niekto z tých moderátorov tam zahlásil, že treba ničiť zásobovacie trasy už predtým, ako všetko tá vojenská pomoc, príde na Ukrajinu. A v tom sa ihneď ozval jeden z hostí (nejaký ruský vojenský analytik), ktorý im hneď rázne vysvetlil, že by to bol útok na členskú krajinu NATO a malo by to pre Rusko fatálne následky, lebo čo sa konvenčnej sily a technológií týka, tak "Západ" má nad Ruskom násobnú prevahu. Tie ksichty tých moderátorov stáli za to, keď si vypočuli tie dané informácie ohľadom konvenčnej sily Západu.

To video sa posnažím nájsť, a ho tu potom budem zdieľať. Som zvedavý, či aj potom budeš písať tieto svoje bludy, ako teraz ohľadom konvenčnej sily NATO vs Rusko. Lebo však, ako to bolo aj v téme ohľadom COVID-u, keď si sa navážal do užívateľa beardie. "Budeme veriť vedcovi, ktorý má určité vzdelanie a odbornosť, alebo niekomu na nejakom diskusnom fóre?" To isté sa dá momentálne teraz aplikovať na teba. Budeme brať do úvahy varovanie ruského vojenského analytika (tiež to bude pravdepodobne expert vo svojom obore) o tom, že NATO je čo sa konvenčnej sily týka, násobne silnejšie ako Rusko, alebo budeme brať vážne názor niekoho z diskusného fóra?

A k tej vojenskej výbave do zimných podmienok... Buď vedome klameš, alebo o tom vôbec nič nevieš, ale tváriš sa, ako keby si mal na starosti vojenské sklady NATO. Môj brat slúži ako vojak na letisku, môj kolega pred 7 mesiacmi odišiel z armády. Oboch som sa na toto pýtal, a obaja mi potvrdili, že výbavu do zimných podmienok na sklade v konkrétnom vojenskom útvare, majú.
gogo956
Redeemer
Redeemer

militarol
ale Jackb je proti ruskej invazii na Ua, nie je rusofil :)

**
Zimnu vybavu samozrejme kazda armada má./pokial nie je rozkradnuta, ako ta ruská :D / V Rusku to funguje z casti tak, ze sa vykradaju armadne sklady /typicky oblecenie, nepriestrelne vesty a pod/ a tovar sa predava do armyshopov kde si tu vybavu potom vojaci za svoje zase kupuju.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

gogo956 napísal: 13 máj 2023, 16:02 Apropo system Pantsir S-1 nejaky velky zazrak nie je, ked uz pre nic ine, tak kvoli obmedzenmu dosahu do 20km.
Pre porovnanie NASAMS3 z Nato ma dosah az do 50km, Patrioty MIM104 az do 160km.
Porovnavat Pantsir a Patriot nema velmi zmysel. Nemozes sa pozerat iba na maximalny dolet, toto su systemy, ktore plnia uplne ine ulohy. Pantsir je SHORAD (short range) zatial co Patrioty su HIMAD (high to medium range). Porovnanie s NASAMS ma vacsi zmysel (tiez je to SHORAD), aj ked tiez sa to neda redukovat iba na maximalny dolet konkretnych striel, ale su dolezite aj ine parametre. Pantsiry ale naozaj podla dostupnych dat z inych konfliktov (napr. v Libyi) nejako slavne nevyzeraju, stale je to ale nie uplne bezny kus techniky a to ze to wagnerovci dostavaju ukazuju ze ich ruska armada seriozne podporuje vyzbrojou.
jackb
Redeemer
Redeemer

Tak podte vsetci. Pred 8 rokmi boli informacie, ze ako NATO to konvecnce prehrame a to som napisal.
Co s tym ma Solovijov.

V teme o COVIDe, som sa do nikoho nenavazal. beardie zdielal vyroky ludi bez potrebnej odbornosti ci konsenzu a ja som si dovoloval ho na to upozornovat. no ako som len mohol. beardie ma pravdu aj ked vedome klame, to je Bozi zakon. on ale mohol mna urazat a babrat sa v mojom sukromi. len on moze, a ja ma mu nesmiem protirecit ani sa mu vysmievat

Budeme naozaj cele dni vypisovat, ze co sme vedeli pred 8 rokmi a co si hovorili daky Moskali pred rokom, ked zacali dostavat po papuliach?

Ano, v krajinach, kde je v zime chladno maju vybavu do chladu. Maju vybavu do stredoeuropskeho chladu aj na juhu Europy? A je dostatocne voci chladu v Rusku? O tom je cely "skandal oblecenie"

retkvic, nehovorim o sebe v tretej osobe. netusim o akej reklame hovoris, kedze slovenske reklamy skutocne nesledujem a celkovo minimum slovenskej produkcie, lebo pre mna nie je zaujimava. uzivatel videl konvencny utok na vychod z Pobaltia idealisticky (ruzove okuliare) a to som korigoval protinozorom.

on sa mi preto vyhraza mucenim. hlavne ignoruje, ze som to napisal pred rokmi a po stratach na zivotoch, technike a s neschopnym velenim a inou verejnou mienkou by to dopadlo inak. on tvrdi, ze ja si myslim, ze aj po roku porazok sa v Moskalsku nic nezmenilo a dopadlo by to ako si dovolil napisat pred rokmi. nie je to uplne z cesty?

a to je niekto, kto tvrdi, ze z +8°C staci proti -30°C kupit dalsie ponozky a rukavice z Aliexpresu. alebo kupit potrebnu vybavu (optiku) je to iste co kupovat inak nepotrebne zmysly, ktore bud ukradnu, alebo o vela rokov predaju online, aby sa tym mohol chvalit po internetoch, ze co on ma.

Autoeditácia príspevku po 1 min 35 sek:
gogo956 napísal: 13 máj 2023, 16:51
ale Jackb je proti ruskej invazii na Ua, nie je rusofil :)
Dakujem
Ja som nesuhlasil ani s okupaciou Krymu, lebo ten je tatarsky a Tatari chcu naspat pod Kyjiv. Len som napisal, ze z dovodov A a B si nemyslim, ktore v tom case mnohi potvrdili v mediach nemalo NATO na vitazstvo v konvencnej vojne, v ktorej by sa Moskali branili. Z toho tu robi, ze sa zucastnujem na podpore terorizmu, treba ma liecit a mucit. A dalsi pisti, ze sa za taketo spravanie musim spravat slusne.
militarol napísal: 13 máj 2023, 16:38 a bude tvrdit uz uplne hovadiny, ze na zaklade teraz dostupnej reality na Ukrajine je jasne, ze NATO by bolo porazene Ruskom. Ako to uz je co? Preco by to niekto tvrdil? Moze to tvrdit clovek pri zmysloch?
kde som tvrdil, ze by to tak bolo dnes? aj na to mozes dat citaciu.
militarol napísal: 13 máj 2023, 16:38 v europskej casti Ruska je pocasie porovnatelne s Antarktidou
aj toto budes musiet odcitovat
gogo956
Redeemer
Redeemer

eMPiko
Pantsir S1 je na nete oznacovany ako kratkeho a stredneho dosahu, rovnako aj Nasams. /short- to medium-range/. :)
Zavisi aj od toho ake konkretne rakety sa donho pouziju. Čisto Short range su napr Gepardy s 5,5km dosahom, ci rozne Manpady.
Ohladom toho ci Wagnerovci skutocne pouzivaju na Ua Pantsire, tak co som nasiel info, tak je to len na urovni nepotvrdenych dohadov /ak mas nejaky dobry zdroj k tomu tak kludne to sem pridaj/ ale aj keby tomu tak bolo, čo môže byť, tak v tom nevidim nič až tak zvlastne. Proste ak maju dobrych specialistov na ich obsluhu tak preco by im ich nedali? Tiez je otazka, ak ich maju tak kolko? Wagnerovci to urcite nie su iba samí byvali vazni, ale nepochybne su medzi nimi aj specialisti, napr aj piloti stihaciek.
Napísať odpoveď