Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa retkvic »

jackb napísal: 13 máj 2023, 16:57 retkvic, nehovorim o sebe v tretej osobe. netusim o akej reklame hovoris, kedze slovenske reklamy skutocne nesledujem a celkovo minimum slovenskej produkcie, lebo pre mna nie je zaujimava. uzivatel videl konvencny utok na vychod z Pobaltia idealisticky (ruzove okuliare) a to som korigoval protinozorom.

on sa mi preto vyhraza mucenim. hlavne ignoruje, ze som to napisal pred rokmi a po stratach na zivotoch, technike a s neschopnym velenim a inou verejnou mienkou by to dopadlo inak. on tvrdi, ze ja si myslim, ze aj po roku porazok sa v Moskalsku nic nezmenilo a dopadlo by to ako si dovolil napisat pred rokmi. nie je to uplne z cesty?

a to je niekto, kto tvrdi, ze z +8°C staci proti -30°C kupit dalsie ponozky a rukavice z Aliexpresu.
A ja už že som sa dopracoval k nejakej confession, zhresil si synu, 10x zdravas, 5x otcenas, atď. Takze tie ruzove okuliare si nepisal na seba, aha, sa mi zdalo to stale korculovanie naokolo akesi zvlastne, to si uz dnes nikto nevie priznat chybu, ved to nie je take tazke. Stalo sa, hotovo, bodka.

Ta reklama ak nesledujes reklamne prestavky na sk asi ireleantna, kedze je to myslene ako premostenie, vyznam je tam pomenovany.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ale ja sa priznavam, ze som to o obleceni a tankoch napisal. Mam sa nahrat na video ako sa priznavam s pravou rukou na Biblii alebo na Magna Charta? Musim dookola pisat to iste ako pri tom covide: pred 8 rokmi sa neratalo s tym, ze Moskali zacnu dostavat po papuli v prvych hodinach svojej utocnej vojny. Aj ked je obranna vojna nieco ine (vidime Ukrajincov) ich velenie a celkovo kvantita kvalitnej vyzbroje tak nizka tak by to dopadlo inak ako som si dovolil mysliet si.

Ospravedlnujem sa za to, ze reklamne prestavky nedavaju slovenske televizne stanice do archivu (alebo ich tam blokuje AdBlock) stale nemam ani hmliste tusenie o com pise a co to ma so spovedou a celkovo temou.

Zaujimave ale je, ze si ako ciel vybral mna. Su tu ludia otvorene protiurajinski a ich nechce ani mucit ani nic. Ale si tu luharsku papulu obtiera o mna.

\\https://www.washingtonpost.com/news/wor ... hine-guns/
a ja som si dovolil napisat, ze nie kazda armada NATO je vystrojena a vybavena na dobytie Ruska. no najvacsi expert aj bez dokazovv roku 2015 vedel, za aky cas nasi napochoduju do Kremla a nakopu Putlerovi rit.

post2139717.html#p2139717

\\myslite, ze tie F16, ktore Slovensko objednalo maju haky na pristavanie na lietadlovej lodi, lebo ved dake staty NATO take lode maju? lebo to je logika hlupacika - je situacia X a kazdy jeden clen NATO je na nu pripraveny na 100%.
MOD pise, ze do toho Norska chodi tak po 10 specialov naraz. takze predstava, aku tu dava, ze kazdy jeden vojak v Britanii dostane spacak do -10°C (take minimum ma 'British Army Arctic Sleeping Bag' na webe s prebytkami) a je jedno kde sluzi a co robi. Vojensky psychlog? Na, tu mas arctic kit. Clen PR teamu? Tu mas. Danovi poplatnici boli tak stedri, ze to nezaplatili len specialom, ale kazdemu jednemu. A Kral ako najvyssi velitel vsetkych zloziek, ma tie kity tri! je to blbost? je. ako voda v kosi. no si to predstavuje tak, ze chirugovia zahodia skalpely, meteorologovia nechaju druzicove snimky a udaje z meteostanic, aj krali a vojvodovia ci prezidenti sa vykaslu na vsetko a kazdy jeden prislusnik armad NATO pojde dobyjat Moskvu. a kto si dovoli oponovat, ze tak to nefuguje, je pre neho propagandou zniceny jedinec, ktory si zasluzi mucenie.
najhorsie je, ze v tych kravinach ma podporu od inak pricetnych ludi.
militarol
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa militarol »

Noobsz DJ napísal: 13 máj 2023, 16:39 A k tej vojenskej výbave do zimných podmienok... Buď vedome klameš, alebo o tom vôbec nič nevieš, ale tváriš sa, ako keby si mal na starosti vojenské sklady NATO. Môj brat slúži ako vojak na letisku, môj kolega pred 7 mesiacmi odišiel z armády. Oboch som sa na toto pýtal, a obaja mi potvrdili, že výbavu do zimných podmienok na sklade v konkrétnom vojenskom útvare, majú.
Podla mna je to kombinacia oboch, nema absolutne predstavu o veciach a ked aj nieco vie, tak to aktivne popiera aby nebol za hlupaka. Poznam velmi vela ludi v armade, aj v tej nasej a cuduj sa svetu, aj termopradlo nafasovali, aj kvalitne spacaky. Dost casto s nimi obchoduju, nemaju ich vobec nedostatok. Mne tak predal znamy slovenske termopradlo za par eur, mal prebytocne body na vystroj. A napriklad spacaky pre OS SR dodava rakuska Carinthia, siju to v Hozelci pri Poprade a su to velmi, velmi kvalitne veci. Spal som v tom. Clovek to najde aj na bazosi a civilne verzie tych veci su ozaj drahe. Tak uz ked slovenska armada ma na take veci, tak to clovek musi byt na drogach aby si myslel, ze si to nedovoli Spanielsko, Taliansko, Nemecko, UK pre svojich vojakov.

On nedokaze vo svojej hlave pochopit, ze aj najposlednejsi vojak aj v chudobnom Slovensku ma vystroj aj na zimu. Zije v alternativnej realite, kde termopradlo a hrube ponozky je nejaka jadrova technologia, ktoru dostanu len specialne jednotky :smt033 . Nech sa spyta hocakeho vojaka aj na Slovensku a nech mu zacne hovorit tie svoje teorie o tom obleceni tak mu asi rovno zavola sanitku :lol: . Ale asi to nema cenu, my co pozname ludi priamo z armady, tak to neplati, ale on presne vie co je na sklade a co nie :lol: .
jackb napísal: 13 máj 2023, 17:15
\\myslite, ze tie F16, ktore Slovensko objednalo maju haky na pristavanie na lietadlovej lodi, lebo ved dake staty NATO take lode maju? lebo to je logika hlupacika - je situacia X a kazdy jeden clen NATO je na nu pripraveny na 100%.
Ty sa kazdym jednym prispevkom ukazujes ako totalny, ale fakt ze absolutne neznaly veci. F-16 na lietadlovych lodiach achhh :lol: . Sorry, ale to uz 13 rocni chlapci vedia viac o vojenskej technike a nenapisali by taku hlupost ako F-16 v spojeni s lietadlovymi lodami :smt006
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Asi myslel stihačky F-35C miesto F-16. Aby tu nebol flame jackb naozaj radšej sa stiahni tuto to už nemožes vyhrat.
Vieš že si ta celkom vázim v diskusiach aj sme sa nikdy nepochytili, ale tu taháš za kratší koniec.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Mierne off topic, ale naše F-16 s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou háky budú mať, tak ako je to štandard u moderných stíhacích lietadiel. Nie je to ale kvôli pristávaniu na lietadlovej lodi, ale pre prípad poruchy hydraulického systému/bŕzd - ako núdzový spôsob zastavenia na vojenskom letisku, kde sú aj záchytné laná.
Prílohy
USAF_F-16_hooks_an_arresting_cable.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Ty ukazujes, ze poznas ludi z armady. Esteze pred tymi 8 rokmi sa pisalo, aky je problem specialom kupit lyze alebo, ze si aj slovenski vojaci musia kupovat lepsie veci v army shopoch, lebo tie co fasuju, boli z tendra kde museli vyhrat tie najlacnejsie a teda uplne najhorsie. ale v roku 2023 maju tej vybavy tolko, ze ju kradnu a predavaju. Aj prezidentka fasovala ako najvyssia velitelka? Aj Lengvarsky ako velitel vojenskej nemocnice? A bachari v Sobranciach (ci kde je ta vojenska basa)? Ty si vtip.
Plus preto, ze na Slovensku maju spacaky a teple ponozky pre kazdeho jedneho prislusnika, tak to tak musi mat aj Portugalsko, alebo talianske posadky na Sicilii. Ved maju v krajine Alpy, tak v Palerme urcite fasovali aj snezne skutre a sneznice. To je logika toto. On osobne pozna cele OS SR a ti by mi povedali.
Lebo pri tej fantasmagorii ako pojdu miliony vojakov NATO porazat Moskalov je problem ten, ze ty si si zobral cislo a to je pre teba svae. Ty uz ignorujes aj to, ze to cislo su vsetci: stabni dostojnici, ale aj namornici a piloti. Ti rozhodne nepojdu v telpych ponozkach do Moskvy. a uz mas o statisice ludi menej. A kto by to Rusko branil? Jeho obyvatelia. Aj ked chlascu a fajcia. Takze miliony ludi na strane nepriatela, ktori boli v roku 2015 v osiali z ukradnutia Krymu. Snad na tom dnes az tak zle nie su, ked musia vnimat, ako dostavaju po papuli aj od Ukrajiny. Potom mas tu zakladnu vec, ze v krajinach, kde to nie je potrebne, tak tie zimne veci nemaju. Lebo ich nepotrebuju. OSSR nepotrebuje vznasadlo do mociara, alebo sa jej piloti nemusia ucit prezit po katapultovani nad rozburenym morom. To ty ale ignorujes, halucinujes si svoje scenare a tym tahas po mape ako Hitler minuty pred tym ako si vystrelil mozog z hlavy.

Sice nikto na zapade v januari 2015 netusil ako zle na tom Rusko je, ale ty ano. Preco si to nepovedal na ambasadach USA, UK a Ukrajiny? Mohli poslat techniku pred zaciatkom invazie a zomrelo by ovela menej nevinnych Ukrajincov a Moskali by uz boli davno porazeni. Nemuseli ist na vylet nad Kyjiv.

Ty mas co hovorit o vyznani sa v technike. Uz si toho dnes dost dokazal. Pokojne si F16 vymen za MiG29, ktore Slovensko darovalo no Moskali ich maju aj vo variante pre parnik Kuznetcov. Hlavne ze chodis po lese v britskej bunde a spacaky mas z kazdej armady na planete. Ako tie 13 rocne deti, ktore si vymyslaju bajky, aby zaujali. Aj ty sem pridas dake tajne dokumenty ako ten American, aby si ukazal "ako sa vyznas a co vsetko mas"?

To, ako strasne hlupy a neznaly si, si dokazal uz ked si plakal cosi o porazke USA v Pustnej burke. Ty nevies, ze v USA puste su a tam mozu skusat materialy, techniku,... ty si dovolujes poucat a hovorit o znalostiach, ked ty nemas ziadne. Tak sa uz asi nestrapnuj a chod sa chvalit tym "co vsetko mas" detom v tvojom veku. Ahoj.

Autoeditácia príspevku po 4 min 27 sek:
Blastbit napísal: 13 máj 2023, 22:46 Asi myslel stihačky F-35C miesto F-16. Aby tu nebol flame jackb naozaj radšej sa stiahni tuto to už nemožes vyhrat.
Vieš že si ta celkom vázim v diskusiach aj sme sa nikdy nepochytili, ale tu taháš za kratší koniec.
ja sa mam stahovat, ked si chlapec pred 8 rokmi pozrel cisla a tvrdil, ze NATO pobije Moskalov aj ked Nemci cvicili s metalmi namiesto tankovych gulometov. tvrdi, ze kazda krajina NATO ma zimnu vybavu, ktora vydrzi zimy v severovychodnej Europe, pre kazdeho jedneho prilslusnika, aj ked ich vobec nepotrebuje. a do toho mna obvini z kremofilie. a ja som ten, ktory taha za kratsi koniec. logika za 100 bodov.

zrejme nikdy nevidel cudzinca, lebo stale tvrdi, ze kazdy jeden clovek znasa chlad ci teplo rovnako. ze nemoze byt rozdiel, lebo sme jeden druh. on neveri novinam, kde sa pise, ze pri tom, co sa na Slovensku nepovazuje za nieco zvlastne, ludia v Britanii nechodia do prace "lebo je to nebezpecne". alebo ze sa v Skotsku skracuje vyucovanie ked je teplota viac ako 20, lebo je prilis horuco. alebo ze Spanieli sa ani po 6 rokoch dokazu prisposobit teplotam v Britanii a chodia v paperkach a saloch aj v juni. nie. sme ludia, preto nemozu byt rozdiely. mne chce volat sanitku, mucit ma... a ja taham za kratsi koniec.
militarol
Light Expert
Light Expert

Tak toto je kvalitny meltdown, mozno horsi ako meltdown vo Fukusime :D . Ked ta nachytame na hruskach, tak sa to zase len raz snazis nejako uhrat, zamiest pod koberec a spravit utok ad hominem.

Ano, ano. Absolutne nic nemam, vymyslam si veci. Teraz tu mam napriklad po ruke kompletny kanadsky armadny spaci system, spal som v tom komfortne v -20°C. Fotka v prilohe tohto imaginarneho spacaku. A nemam problem vyfotit rovnako napriklad tie britske armadne veci, tych mam vcelku dost. Aj veci, ktore su oznacovane ako arctic. Alebo aj britsky civilny snugpak spacak tu mam, mozem ho tiez vyfotit, kvalitne.

Dokonca ti tu napisal iny uzivatel, ze jeho brat je vojak na vojenskej zakladni a priamo hovori, ze trepes sprostosti a nemas pravdu. Preco tak aktivne popieras realitu?

Len pre predstavu, USA maju system oblecenia ECWCS, ktory je vhodny az do -51°C. A nie, nie je pre specialne jednotky :D .

Ale je to vcelku zabava - americke nakladiaky co nenastartuju pri -5°C, ruske babusky niciace abrams tanky s flaskami od kompotov, treskuca zima v rusku (pricom v Poprade je chladnejsie ako v Moskve, vid. napriklad aktualna predpoved :lol: ), F-16 pristavajuce na lietadlovych lodiach, zhyckane snowflakes zo zapadnej EU, ktore skolabuju lebo si nemaju kde nabit telefon atd. ozaj odbornik par excellence :lol:
Prílohy
spacak.jpg
moskva.png
poprad.png
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 13 máj 2023, 23:04Aj prezidentka fasovala ako najvyssia velitelka?
prezidentka je vojacka? :lol:
militarol
Light Expert
Light Expert

beardie napísal: 13 máj 2023, 23:28 prezidentka je vojacka? :lol:
On sa uz chyta kazdej slamky. Ale inac, je to vskutku jedna z najbizarnejsich diskusii, ktore som kedy viedol. Ako keby bol nejaky stredovek a armady NATO boli plne sedliakov a pozbierancov z ulice, ktorych by vypustili ako nejaku hordu najazdnikov bez pripravy :D . A ak by nahodou niekomu chybali teple ponozky a ciapka, tak smola, krajiny NATO na to nemaju kapacitu a tak zlozitu vec by vyrabali aspon 2 dekady :D .

Chapete? Tu sa seriozne bavime o tom, ze armady NATO, ktore su zväcsa v Europe, by nemali vhodne oblecenie aby mohli viest vojnu v.... Europe :lol: .

Len zo zaujimavosti som googlil asi 5 sekund, chcel som vediet aka je situacia napriklad v tom tolko vysmievanom Nemecku a ich armade. Tak napriklad pred rokom si objednali 150 tisic kusov oblecenia. To je len taka bezna objednavka, urcite nebehali predtym nahi. Jasne sa tam pise, ze je to robene do roznych klimatickych pasiem. Co nejako nesuhlasi s tym, ze vojaci maju predsa oblecenie len presne podla pocasia v okoli svojich kasarni :D .

Kvalitna vystroj. Vidim tam velmi dobrych vyrobcov tych veci. Sice to nie je povestny rusky natelnik, ale co uz :D . Napriklad Goldeck (patri pod Carinthiu) im robi Isoschichtbekleidung, co je ta "tepla" vetrovka. To by zavidelo aj vela turistov/horolezcov. Podobna "vetrovka" od Carinthie stoji u nas v eshopoch okolo 400 €. Cakam, kedy kvoli tomu vypuknu v Nemecku vzbury a vyzenu cely parlament, ako nam to bolo implikovane :D .

Co pozeram Wikipediu, tak cela BW ma aktivnych 180 tisic vojakov. A tu si len tak priebezne objednaju 150 tisic kusov oblecenia aj do treskucej zimy. Tym povazujem argument o neexistencii takejto vybavy v skladoch armad NATO za definitivne zruseny :smt006 .

https://soldat-und-technik.de/2022/04/a ... itkraefte/:
Ein Satz des KBS SK umfasst mehrere Einzelartikel und bietet folgende Funktionalitäten:

Flammhemmung, z. B. bei Blast-Einwirkung,
Vektorenschutz gegen Parasiten, nicht nur durch Permethrin, sondern auch durch eine konstruktive Lösung (Überfallhose mit Netzeinlage),
Eignung für sämtliche Klimazonen,
zeitgemäße Ausführung durch zahlreiche Verstellmöglichkeiten,
Zwiebelschalenprinzip.

Den TED-Veröffentlichungen zufolge sind die Einzelkomponenten wie folgt vergeben worden:

Die Lieferaufträge für insgesamt 150.000 Sätze des Kampfbekleidungssatz Streitkräfte, Anteil Kampfjacken, Kampfjacken lang und Kampfhosen Fünf-Farben-Tarndruck gingen an die Hexonia GmbH sowie die Gustav Wahler GmbH & Co. KG.
Die Lieferaufträge für insgesamt 150.000 Sätze des Kampfbekleidungssatz Streitkräfte, Anteil Combatshirt Fünf-Farben-Tarndruck gingen an die Hexonia GmbH sowie die Wattana GmbH.
Die Lieferaufträge für insgesamt 150.000 Sätze des Kampfbekleidungssatz Streitkräfte, Anteil Nässeschutzjacken und Nässeschutzhosen Fünf-Farben-Tarndruck gingen an die Goldeck Textil GmbH (Inhaberin der Marke Carinthia) sowie die Gustav Wahler GmbH & Co. KG.
Der Lieferauftrag für insgesamt 150.000 Sätze des Kampfbekleidungssatz Streitkräfte, Anteil Unterziehnässeschutzbekleidung ging komplett an die Wintex Apparel GmbH.
Die Lieferaufträge für insgesamt 150.000 Sätze des Kampfbekleidungssatz Streitkräfte, Anteil Isoschichtbekleidung gingen an die Hexonia GmbH sowie die Goldeck Textil GmbH.
Die Lieferaufträge für insgesamt 150.000 Sätze des Kampfbekleidungssatz Streitkräfte (KBS SK), Anteil Unterziehkälteschutzbekleidung gingen an die Wunsch & Rudolph e.K. sowie die Wintex Apparel GmbH.
Die Lieferaufträge für insgesamt 150.000 Sätze des Kampfbekleidungssatz Streitkräfte, Anteil Unterwäsche Mehrschicht gingen an die Hexonia GmbH sowie die Scandic Outdoor GmbH (deutscher Vertriebspartner für Woolpower).
Die Lieferaufträge für insgesamt 150.000 Sätze des Kampfbekleidungssatz Streitkräfte, Anteil Unterwäsche kurz gingen an die Elve SA sowie die TRAWENA sp. z o.o. sp. k.
Die Lieferaufträge für insgesamt 150.000 Sätze des Kampfbekleidungssatz Streitkräfte, Anteil Unterwäsche flammhemmend gingen an die Comazo GmbH & Co. KG sowie die Eminence SAS.
Die Lieferaufträge für insgesamt 150.000 Sätze des Kampfbekleidungssatz Streitkräfte (KBS SK), Anteil Untersocken, Kniestrumpf gingen an die Scandic Outdoor GmbH & Co. KG sowie die FECSA-Fabrica Espanola de Confecciones, S.A.
Die Lieferaufträge für jeweils 150.000 Sätze des Kampfbekleidungssatz Streitkräfte (KBS SK), Anteil Handschuhe taktil, Anteil Handschuhe Nässe-/Kälteschutz, Anteil Fäustling und Anteil Kontakthandschuhe gingen an die W+R Pro GmbH sowie die ESKA Lederhandschuhfabrik GmbH & Co KG.
Die Lieferaufträge für insgesamt 150.000 Sätze des Kampfbekleidungssatz Streitkräfte, Anteil Gürtel und Hosenträger gingen an die 11 International AB sowie die Hexonia GmbH.
Der Lieferauftrag für insgesamt 150.000 Sätze des Kampfbekleidungssatz Streitkräfte (KBS SK), Anteil Staubschutztuch ging komplett an die Comazo GmbH & Co KG.
Der Lieferauftrag für insgesamt 150.000 Sätze des Kampfbekleidungssatz Streitkräfte, Anteil Protektoren hart, Ellbogen- und Knieprotektoren und Einschubprotektoren Ellbogen ging komplett an die Hexonia GmbH.
Prílohy
bw.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Prezidentka je najvyssia velitelka OS SR. Dostala teda v tej kabele aj ten spacak?
https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/ ... ila-pozoru
Niekto nepozna zakladne fakty a rype.

Jeho najlepsi kamarat nema paru o geografii a klimatologii a len sa zhovaduje.

Co ma tvoje posadnutie hoardingom vojenskych spacakov s vojnou na Ukrajine? Aky zmysel ma tento OT?
Povedz mi, ak ma USA nieco do -51°C preco by na to malo minat peniaze Grecko alebo Portugalsko? NATO je OBRANNA aliancia. Ono neslo dobyt Moskvu v zime 2015 na nepojde ju dobyt ani v lete 2023, ked je situacia s verejnou mienkou u Moskalov viac v prospech zapadu ako to bolo pred rokom cim osmimi.
Tak isto som nikdy nenapisal, ze americke nakladiaky nenastartuju pri -5°C. Ale preco by na juhu Europy potrebovali nakladiaky, ktore to zvladnu, ked tam taku zimu pamataju len ich babusky?

Rovnako, dookola opakujes loz, ze daki zapadoeuropania kolabuju ked si nemozu nabit telefon. Ja som napisal, ze dezetuju. Ty mne pripisujes tebou vyhalucinovane blbosti a potom sa pre ne so mnou hadas.

Kolko takych Spanielov ci Albancov bolo vycvicenych v tom Norsku na podmienky arktickej zimy? On je tak zadubeny, ze bude dosahovat vrchol na dakych spacakoch, vytvara armadu slamenych panakov, no ignoruje, ze jeho excelova vojna ma problem v jeho ignoranstve. On by do pola v teplych fusaklach poslal aj prezidentsku straz (nehovoriac o ponorkovych namornickoch, pravnikoch a inym nebojovom a nepripravenom personale), on bude cele dni tvrdit, ze vsetko je uniformne. Ze po celom NATO je vsetko rovnake, ze vsade je v jeho prospech aj verejna mienka. Pritom uz len ta pomoc Ukrajine prechadza cez Republikanov len tazko, takze predstava zomierajucich Americanov niekde v Niznom Novgorode je blbost. Ak opat vyhra Republikan, tak to ostane len jeho vlhkym snom a celych -51°C a Abrams na specialne palivo ostanu v Exceli. A neda si to vysvetlit. Urobil sucet prislusnikov armad NATO, ten bol v januari 2015 vyssi ako Moskalov a tak ci je zima, ci je leto, Moskala pobijeme.

Je skor na plac, ze takato existencia ma tu drzost niekoho este aj urazat.

Oni sa nasli. Holuby-sachisti. Tento novy odignoruje existenciu Bavorskych Alp a preto musia mat handry do treskucej zimy aj na Sicilii a na Madeire. A to sam dokazal, ze ani ti Nemci nekupuju pre kazdeho, ale len pre tych, ktori to mozu pouzit. Ale zhodi figurky, naserie na sachovnicu a on vy-hral. No prirovnal nakup v krajine, kde zima je s hyptetickymi nakupmi zbytocnosti, kde zima byva na jednotkach miest, jednotky noci za rok.
militarol
Light Expert
Light Expert

Tak vela napisane, ale opät raz len cista dojmologia. Nic viac. Ved predchvilou nemali NATO armady vybavu do zimy, konkretne nemecka armada totalne neschopna, ja tu poslem link na zakazku na oblecenie, ktore by taketo podmienky hravo zvladlo a maju ich pre kazdeho svojho vojaka a zase raz z tvojej strany len stena nic nehovoriaceho textu. Taktiez ti tu napisal iny uzivatel, kde ti tvoje dristy vyvratil na priklade jeho brata v armade.
jackb napísal: 14 máj 2023, 0:03 Rovnako, dookola opakujes loz, ze daki zapadoeuropania kolabuju ked si nemozu nabit telefon. Ja som napisal, ze dezetuju. Ty mne pripisujes tebou vyhalucinovane blbosti a potom sa pre ne so mnou hadas.
Ufff, tak to si ma teraz dostal. To absolutne meni vyznam toho co si povedal. NATO vojaci by neskolabovali, ale dezertovali by, lebo by nemali kde nabit telefon :smt033 . To je kvalitna matros co mas.
jackb napísal: 14 máj 2023, 0:03 Tak isto som nikdy nenapisal, ze americke nakladiaky nenastartuju pri -5°C. Ale preco by na juhu Europy potrebovali nakladiaky, ktore to zvladnu, ked tam taku zimu pamataju len ich babusky?
Ano, ano. Spanielska armada ma sice nakladiaky znacky Iveco, ale tie funguju striktne len v podnebnom pasme kde je Spanielsko. Mne z Popradu, kde je chladnejsie ako v Moskve, spravia arkticku ediciu a urcite to nebude presne to iste, co by dodali v Spanielsku :D . Takze uz nie len ze Spanieli nedokazu fungovat pri teplotach ako mame v Poprade, ale dokonca ani ich Iveco nakladiaky tu nebudu fungovat. Zaujimava to alternativna realita. Nabuduce ak si niekto bude dovazat auto z Talianska, tak mu to musim povedat, ze aku blbost robi, nebude mu to tu fungovat :D .

A ja som nikdy nenapisal, ze NATO z dlhej chvile zautoci na Rusko. Tema bola len NATO/USA vs Rusko. Nerozoberali sa ideologicke dovody tohto konfliktu a kto by utocil. I ked realite je urcite blizsie to, ze Rusi by zautocili napriklad na Estonsko alebo Polsko a NATO by sa branilo.

A uz ti to tu pisali aj ini ludia, ze dokonca to tvrdia priamo vojensky experti z Ruska, aj samotny Putin (je to na youtube, nechce sa mi hladat) oni su si plne vedomy toho, ze v konvencnej vojne nemaju proti NATO sancu. A netaja sa tym. Ale ty si myslis opak a trvas na tom. Zaujimave.

A podstatna vec je aj to, ze staty ako Albansko su v celkovom meritku takejto vojny plankton. Stacila by uz len taka kombinacia ako USA-UK-FR-DE-PL, vobec by k tomu nepotrebovali zvysok NATO aby po pripadnom utoku napriklad na Pobaltie rozprasili cele ruske ozbrojene sily. Bavime sa o konvencnej vojne. A pravdupovediac, gro by aj tak hralo USA, ktore je proste ina liga.
jackb napísal: 14 máj 2023, 0:03 Co ma tvoje posadnutie hoardingom vojenskych spacakov s vojnou na Ukrajine? Aky zmysel ma tento OT?
Ty si ma obvinil, ze si to vsetko vymyslam a nic z toho nemam. Nasledne ti tu poslem fotku a tvoja reakcia je, ze aky zmysel ma tento OT :lol: .

Autoeditácia príspevku po 24 min 37 sek:
militarol napísal: 14 máj 2023, 0:25 Tak vela napisane, ale opät raz len cista dojmologia. Nic viac. Ved predchvilou nemali NATO armady vybavu do zimy, konkretne nemecka armada totalne neschopna, ja tu poslem link na zakazku na oblecenie, ktore by taketo podmienky hravo zvladlo a maju ich pre kazdeho svojho vojaka a zase raz z tvojej strany len stena nic nehovoriaceho textu. Taktiez ti tu napisal iny uzivatel, kde ti tvoje dristy vyvratil na priklade jeho brata v armade.

Ufff, tak to si ma teraz dostal. To absolutne meni vyznam toho co si povedal. NATO vojaci by neskolabovali, ale dezertovali by, lebo by nemali kde nabit telefon :smt033 . To je kvalitna matros co mas.

Ano, ano. Spanielska armada ma sice nakladiaky znacky Iveco, ale tie funguju striktne len v podnebnom pasme kde je Spanielsko. Mne z Popradu, kde je chladnejsie ako v Moskve, spravia arkticku ediciu a urcite to nebude presne to iste, co by dodali v Spanielsku :D . Takze uz nie len ze Spanieli nedokazu fungovat pri teplotach ako mame v Poprade, ale dokonca ani ich Iveco nakladiaky tu nebudu fungovat. Zaujimava to alternativna realita. Nabuduce ak si niekto bude dovazat auto z Talianska, tak mu to musim povedat, ze aku blbost robi, nebude mu to tu fungovat :D .

A ja som nikdy nenapisal, ze NATO z dlhej chvile zautoci na Rusko. Tema bola len NATO/USA vs Rusko. Nerozoberali sa ideologicke dovody tohto konfliktu a kto by utocil. I ked realite je urcite blizsie to, ze Rusi by zautocili napriklad na Estonsko alebo Polsko a NATO by sa branilo.

A uz ti to tu pisali aj ini ludia, ze dokonca to tvrdia priamo vojensky experti z Ruska, aj samotny Putin (je to na youtube, nechce sa mi hladat) oni su si plne vedomy toho, ze v konvencnej vojne nemaju proti NATO sancu. A netaja sa tym. Ale ty si myslis opak a trvas na tom. Zaujimave.

A podstatna vec je aj to, ze staty ako Albansko su v celkovom meritku takejto vojny plankton. Stacila by uz len taka kombinacia ako USA-UK-FR-DE-PL, vobec by k tomu nepotrebovali zvysok NATO aby po pripadnom utoku napriklad na Pobaltie rozprasili cele ruske ozbrojene sily. Bavime sa o konvencnej vojne. A pravdupovediac, gro by aj tak hralo USA, ktore je proste ina liga.

Ty si ma obvinil, ze si to vsetko vymyslam a nic z toho nemam. Nasledne ti tu poslem fotku a tvoja reakcia je, ze aky zmysel ma tento OT :lol: .
jackb napísal: 14 máj 2023, 0:03 Oni sa nasli. Holuby-sachisti. Tento novy odignoruje existenciu Bavorskych Alp a preto musia mat handry do treskucej zimy aj na Sicilii a na Madeire. A to sam dokazal, ze ani ti Nemci nekupuju pre kazdeho, ale len pre tych, ktori to mozu pouzit. Ale zhodi figurky, naserie na sachovnicu a on vy-hral. No prirovnal nakup v krajine, kde zima je s hyptetickymi nakupmi zbytocnosti, kde zima byva na jednotkach miest, jednotky noci za rok.
Precital som si to viackrat, ale absolutne netusim co si tym chcel povedat? Vyjadruj sa jasnejsie. Ja ti to vysvetlim tak jednoduchsie, snad to pochopis. CELE nemecke ozbrojene sily maju 180 tisic ludi. CELE. Oni si len tak priebezne objednavaju po 150 tisic kusov kompletov spickoveho oblecenia, vhodneho aj do zimy. Takze snad dokazes pochopit, ze takuto vybavu ma prakticky kazdy jeden nemecky vojak? Ci ako jednoduchsie ti to mam vysvetlit? A rovnaku vec ti napisal iny clovek o situacii v slovenskych ozbrojenych silach.
Ty tu opät raz cosi bluznis, ze takuto vybavu dostava ako keby len par ludi ("nekupuju pre kazdeho, ale len pre tych, ktori to mozu pouzit"). Uz sa prosim nezhovaduj s tou teoriou, ze oblecenie do zimy ma armada pre par specialistov. Je to az detinske, ako trvas na tej hluposti :lol: .

V prilohe tabulka o poctoch. A to je len aktivny personal. Bez rezerv, civilneho personalu.
Prílohy
NATO.png
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Prosim ta jackb, znicil si temu o covide. Nenic aj tuto temu, kde bola normalna diskusia a kde gogo linkuje zaujimave clanky. Tu skutocne nikoho nezaujimaju tvoje dristy o obleceni, mrazoch a rozpitvane citanie na kazdej vety. Dakujem za pochopenie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ja nicim diskusiu? Prisiel sem blbec s tym, ze pred 8 rokmi som si dovolil citovat expertku, ze v konvecnej vojne sme nemali sancu a uz od piatku tu riesi, ze on si kupil spacak.
Tema je, dal som mu link, no on citi potrebu tu spamovat o tom ako ma spacak a Nemci maju rukavice. Je to snad moj problem?
post2139717.html#p2139717

BTW, nicivim elementom pri COVIDe boli Dunning-Kruger a postovanie bludov zo strany jednehe usera, ktory musel do vsetkeho montovat osobne invektivy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Proč mohou být tanky Leopard 2 zásadním faktorem v ukrajinském konfliktu | ARMYWEB.cz
https://www.armyweb.cz/clanek/proc-moho ... d=20866385
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 14 máj 2023, 8:48 Ja nicim diskusiu?
jop
a nie, prezidentka nie je vojacka, je "len" najvyssia velitelka
jackb napísal: 14 máj 2023, 0:03NATO je OBRANNA aliancia
este na toto som zabudol :lol:
chod to povedat do Libye, Syrie, Iraku a Afganistanu, ako velmi sa branili
militarol napísal: 13 máj 2023, 23:41Chapete?
ty si tu asi nebol pocas covidu, ze? lebo ta tema je vyzivna
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Bože jackb už sa zbytočne nezakopávaj a hlavne nepíš rádoby vtipné príspevky, nejde ti to naozaj. Podľa tvojho vyjadrovania by som tipol, že si max na strednej škole.
Proste armády NATO sú vybavené aj do zimy. Pri útoku na Rusko by problém nemali. Možno keby sa išlo bojovať niekde za severný polárny kruh.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 14 máj 2023, 10:38 este na toto som zabudol :lol:
chod to povedat do Libye, Syrie, Iraku a Afganistanu, ako velmi sa branili
chces sa este viac hovadit? ani o tych vojnach/akciach si si opat nic nenasiel a si mudry ako Salamunove gate. tak pekne googli a potom prid s ospravedlnim sa. ahoj :smt006
Frco napísal: 14 máj 2023, 10:50 Bože jackb už sa zbytočne nezakopávaj a hlavne nepíš rádoby vtipné príspevky, nejde ti to naozaj. Podľa tvojho vyjadrovania by som tipol, že si max na strednej škole.
Proste armády NATO sú vybavené aj do zimy. Pri útoku na Rusko by problém nemali. Možno keby sa išlo bojovať niekde za severný polárny kruh.
"vtipne" prispevky pises ten blbec, ktory z toho, ze on ma spacak urobi, ze ten maju uplne vsetci vojaci. ten blbec, ktory zoberie cislo a to su pre neho vojaci, ktori pojdu dobyt Moskvu. on ani len nedeli na pechotu, letectvo a namornictvo. on ma cislo, kazdemu nabali teply spacak a Moskva padla za tri dni. a je taky zalesak, ze ani pocasie a geografia mu nic nehovoria.

a najdolezitejsia vec: ja som pred 8 rokmi dal link na rozhovor s expertkou, ktora tvrdila, ze v tej dobe by problem branit sa Moskalom, ci ich porazit u nich bol. idiot z toho urobil, ze zijem dve paralelne dimenzie: v jednej sa vysmievam neschopnosti Moskalov poradit si Ukrajincami a v druhej tvrdim, ze dnes by bol problem pre pechotu NATO branit sa agresii do Pobaltia.

jedine co rozporujem je tvrdenie, ze KAZDA armada NATO ma vybavenie pre personal a techniku sposobile do vychodnej Europy pocas zimy. lebo to by bol nezmysel. maju ti Slovaci na letisku vybavu do puste? ved sa chodi na Golanske vysiny, chodilo sa do Afganistanu ci do Iraku. podla blbcovej logiky ju maju. my ostatni vieme, ze nie, lebo ju nepotrebuju.

tak isto, ak maju Spanieli v Pyrenejach sneznice, nemaju ich na Kanaroch a v Melile. takze je ignorantske dat do suctu pesiakov pre vychodny front vsetkych spanielskych vojakov, lebo ich cast jednoducho vybavu do snehu a chladu nepotrebuje. preto ju nema. a to je cele co pisem. ze mu zeriete fanstasmogrie, ktore vymysla na moju adresu je viac vas problem ako moj.

je super, ze ked na tom boli niektore armady NATO pred 8/9 rokmi (ten rozhovor v teme o USA vs. Rusko je z jesene 2014, ja som ho postol v januari 2015) zufalo zle, dnes su na tom podstatne lepsie. len ma mrzi, ze kvoli tomu museli zomriet Ukrajinci, aby sa tymi nedostatkami zacalo nieco robit
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Rusi bombardovali Ternopil na západe Ukrajiny len minúty predtým, ako ukrajinská kapela z Ternopilu vystúpila na Eurovízii.
https://www.bbc.com/news/world-europe-65586701

Včera zaznamenali ruské vzdušné sily veľký úspech, zničili niekoľko ukrajinských rakiet. :D

Btw. ten twitter ako funguje? Klikol som si na tému Ukrajina a bolo to tam celé zasraté od ruských trollov...taká klasika, práve sme vám zničili všetky moderné zbrane zo západu, spláchli ste miliardy do kanála a bežní Američania nemajú čo do huby, zlé NATO zvyšuje vojenskú prítomnosť vo východnej Európe lebo sa chystá napadnúť Rusko... Musel som priamo zadať do vyhladávania "zostrelené ruské stíhačky", aby mi twitter konečne ponúkol, čo sa včera stalo.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Odkedy je Twitter je v pazúroch Muska, tak sa z neho stáva liaheň na ruskú propagandu a pro-ukrajinské príspevky tam majú obmedzený dosah.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ludia ako pani Drabova ci ucet Darek Putinovi sa stazuju na ivazie moskalskych trollov, ktori ich otravuju, vyhrazaju sa im a nahlasuju ich tweety. Elon to posral.

https://podcasts.apple.com/gb/podcast/u ... 0612797998
Velitel Ciernomorskej flotily vyhlasil, ze sa nic nedeje a dronov sa neboja. Len ponorku triedy Kilo presunuli kotviska do Novorosijska :D
Napísať odpoveď