Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa Blastbit »

Car bomba je stará cez 60 rokov, teraz je iná doba a UA má 9 jadrových elektrárni následná radiacia,kontaminácia riek, to the math.
Zevraj sa uz aj Bieloruské jednotky zapájajú do boja.
https://www.aktuality.sk/clanok/0w0XlNd ... -ukrajinu/
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

blabolil si o Cernobyle
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Putin nebude hadzat atomovku na mesto v krajine, ktoru chce zabrat (aj keby chcel zabrat iba cast). A uz vobec to nebude hadzat tam, kam mu smeruje 60km konvoj. A uz vobec to nebude hadzat tak blizko od Bieloruska, ktore je jeho spojenec. Je tam proste prilis vela proti, aby take nieco malo zmysel aj pre samotneho Putina. Oni Kyjev max. obklucia, hodia tam nejake mensie takticke bomby a obsadia.

A teraz trochu na odlahcenie temy:
Putin: „Neutrpeli sme žiadne straty“
Tiež Putin: "Posmrtne som im udelil medaily!"
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Blastbit napísal: 03 mar 2022, 19:24 Ak si ma pozorne čítal aj stránky dozadu, to som reagoval na Cesara ktorý písal o atomovke ktorá by padla na Kyjev.
A ja píšem ak by padla na Kyjev ohrozila by aj černobylsku elektraren aj dalšie ktoré su na UA.
NIE.
Kazda jadrova elektraren je chranena extremnou vrstvou specialneho betonu, a Kyjev je od Cernobylu vzdialeny 138km.
Blastbit prosim, ta, indiskretna otazka, nemusis odpovedat: kolko mas prosim rokov?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

110 km od Kyjeva nie 140 km. Ked niečo nezničí výbuch tak radioaktivita do ovzdušia a do vôd, svoju skazu dokoná. 30 rokov a reťazová reakcia na životné prostredie snád niekomu niečo hovorí pravda?
To som si inak tiež hovoril, to co teraz postol kayko ohladom Putina a stratách.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

každopádne žiadne raťazové výbuchy jadrových elektrárni by neboli. netrep blbosti
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

gogo956 napísal: 03 mar 2022, 16:56 len taka otazka: podla akeho kluca sa da objektivne posudit, co "bludweb" je a co nie? Teda nie ze by som tie rozne obskurne pro-ruske weby obhajoval, ani v najmensom, ani ich necitam, len ten klúč by ma zaujimal, lebo je to tenky ľad.
Bludweb je slengovy vyraz, ktory toho zahrna viacej druhov. Ale dezinfoweby idu identifikovat lahko:

Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Prečo to nie je možné žeby nemohli nastat retazové reakcie, kde beriete taku istotu?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 03 mar 2022, 20:03 110 km od Kyjeva nie 140 km. Ked niečo nezničí výbuch tak radioaktivita do ovzdušia a do vôd, svoju skazu dokoná. 30 rokov a reťazová reakcia na životné prostredie snád niekomu niečo hovorí pravda?
To som si inak tiež hovoril, to co teraz postol kayko ohladom Putina a stratách.
https://www.della-sk.com/distance/?citi ... 5179,36500

Autoeditácia príspevku po 1 min 49 sek:
beardie napísal: 03 mar 2022, 19:46 ak ma atomova bomba zhodena na Kyjev znicit miesto vzdialene 140 km, tak by musela ma dostatocne velku silu
preto by som si pred takymto blabolom aspon zbezne pozrel, aky vplyv na okolie mala najvacsia pouzita atomova bomba - Car bomba
polomer vybuchu bol okolo 4,5 km, destrukcia do 25 km, vplyv na okolie 100 km

do the math
nehovoriac o tom, ze Car bomba bola absolutny extrem, bezne jadrove hlavice su radovo slabsie.
Dr_Buritos
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Dr_Buritos »

Ako môže spôsobiť výbuch zamorena pôda/vzduch/voda?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Blastbist, nie je hanba priznat si ze clovek napisal nieco co nie je pravda, alebo tresol blbost, kazdemu z nas sa to stava.
Pozri sa na toto, tu si mozes nasimulovat co chces a vidis ze ani najsilnejsia nuke nema ako poskodit Cernobylsku elektraren. :) Jadrove elektrarne su naviac tak koncipovane ze maju vydrzat aj extremne zásahy zvonku. Dalsi faktor je ten, ze utoky na jadr. el. su zakazane medzinarodnymi zmluvami a potom nezabudaj na ten vietor.
https://nuclearsecrecy.com/nukemap/
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Peter00 napísal: 03 mar 2022, 16:32Ten argument nedáva zmysel. Ak su tu stovky inych dezinfo webov, tak tu budú logicky aj stovky alternatívnych médií. Ak web v top 30 má cca 20% návštevnosť oproti top 1, tak ten nepomer je veľký. Veď zrátaj kumulatívne návštevnosť top spravodajských webov. Len keď urážaš top 5, tak si na nalvštevnosti cez 10 mega. Keby zvysok v top 30ke boli len stránky o štrikovaní a všetky pod top 30 by boli konšpiračné weby (čo je imaginárny svet) tak by si sotva dobehol klasické médiá. A zniva zdôrazňujem. Bavíme sa len o internetovom priestore. Vacsi dosah ma televízia, rozhlas a printové media.

Ale pozri me si teda like na FB.
Poznám len 3 dezinfo weby. Hlavne správy 55k like, info vojna 45k like, zem a vek 4k like (mozno maju zrusenu??)

3 naj klasicke media. Aktuality 300k like, sme 172k like, denník n 182k like.

Zniva vidime porovnanie a silu dezinfo webov
Vratim sa k tomu co si pisal poobede. Zoznam dezinformacnych a konspiracnych webov najdes na konspiratori.sk, staci si to pozriet, stovku tam hravo napocitas. Mozes to volat ako chces, ci dezinformacny, konspiracny, nazorovo opacny alebo alternativny web, vacsina ludi to oznaci ako dezinformacny web. Ale nebudem sa teraz natahovat za slovicka, teraz mi o to nejde.

Neviem odkial si cerpal navstevnost webu, je to zrejme z dakej slovenskej stranky, ktora sa pouziva na monitoring navstevnosti, nieco ako bol kedysi Genius alebo nieco podobne, ved aj zive.sk pravidelne na mesacnej baze udavalo statistiky. Su to statistiky navstevnosti webu, moze tam byt, ze Aktuality maju 2,8 miliona navstev mesacne, ale akou metoridou sa to pocita? Na zaklade cookies, IP, identifikatora prehliadaca, ich kombinacia? Jedna navsetva denne je len jedna alebo o 4 hodiny sa to zapocita ako dalsia navsteva? Mobil a pocitac sa pocitaju zrejme ako dve navstevy, vsak? Cize ak ja ako citatel aktuality.sk pridem 30x mesacne na ich web, tak tam zaratany ako 1 navstevnik alebo ako 30 navsetvnikov, ci dokonca pri troch navstevach denne ako 90 navstevnikov? Za predpokladu, ze 1x denne by bolo ako 30x, tak zrazu mame z 2,8 miliona 93 333 unikatnych osob, ktore citali web. To je uz rozdiel, vsak?

Na porovnanie vyberiem Facebookovych konspiratorov a tarajov, prvym Lubos Blaha so 172 tisic sledovatelmi, za nim Stefan Harabin so 139 tisic sledovatelov, Milan Uhrik 133 tisic sledovatelov, Hlavne spravy 55 tisic sledovatelov, Slovenske hnutie obrody 48 tisic sledovatelov. Kludne tam mozem dat Igora Bukovskeho so 61 tisic sledovatelmi. A takychto pseudotarajov by som nasiel este vela.

Kym media, ci je to televizia alebo noviny/weby typu Sme, Dennik N, Pravda, Aktuality a neviem co dalsie pisu desiatky clankov denne o roznej teme, pocnuc covidom, cez zdravotnictvo, sport, historiu, kulturu, technologie, automobily az po vojnu na Ukrajine, tak dezinformacne weby a tie facebookove profily sa venuju len tomu vybranemu, cize 1 prispevok denne s jasnym cielom. Staci sa pozriet na Blahov profil, mohol napisat hocijaku sracku, aj tak tam dostal tisic zdielani, niektore dokonca mali cez 10 tisic zdielani. A to sa potom dalej komentovalo, zdielalo a podobne.

Takze ked ty tvrdis, ze dezinformacne weby tvoria percento, tak ja tvrdim, ze ten dopad je daleko vacsi a sirsi. A hlavne pri tom pocte dezinformacnych webov je ten dopad obrovsky.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo - niektorý zdroj uvadza 110 km iný 138 km niektorý 140 km vzdialenosť medzi Cernobylom a Kyevom
Mozem sa mýliť a uznať prípadnú chybu, ja si ale myslím, že odkedy naposledy padli niekde atomovky napr japonské mestá alebo vodiková bomba car bomba na tom ostrove, sa technologia zmenila a asi aj horlavosť týchto jadrových/vodikových bômb a reťazové reakcie výbušných telies ktoré by sposobili dalšie výbuchy napriklad ropných a plynových potrubí,čerpacich stanic,všetko čo dokáže horieť by horelo,vybuchlo.
Kontaminácia pôdy,vzduchu a vody-čiže jej radioaktivita by sposobila dalsie problemy v UA ale aj v BLR a v Rusku a v strednej EU tiež.
Ale kto by zaručil že súčastná ruská atomová bomba by mala podobný polomer,deštrukcia a vplyv na okolie ako pred 61 rokmi a nebolo by to vážnejšie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

nemoze sposobit retazovu reakciu, lebo vybuch nuklearnej bomby sposobi mierne zemetrasenie. pri nom sa automaticky zasunu regulacne tyce a retazova reakcia v reaktore sa skonci. tak nam aspon hovorili v Mochovciach po Fukusime.
mozno aj tu niekto robi ako operator primarneho okruhu a vie, co sa medzinarodne vyzaduje na fyzicku ochranu reaktora ako nasledok Cernobylskej havarie.
po tom co nechava ta zakrsla reklama na botox robit, by som sa nebal, ze by mal respekt pred medzinaronymi zmluvami. iba dalsi zarez do zaloby v Haagu.

\\pre tuto situaciu je bludweb a blbec kazdy kto povie, ze ukrajinska vlada su fasisti. najvyssie funkcie maju ludia, ktori su otvorene Zidia. alebo si precitas, ze Ukrajine vladne junta (foneticky chunta), lebo to je vojenska diktatura v strednej Amerike a aj tak dostojnici zatial nevladnu. len legitimne zvolena vlada. alebo, ze Rusko neutoci, ale len chrani a oslobodzuje.
a ked sa ku politike vyjadruje daky Barancek, ktory na seba pripinal Davidovu hviezdu a konom uzieral masticku proti hlistam pocas predoslych vln pandemie.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Dobre tak uznávam si chybu mylne som sa domnieval aj pri jardových elektrárnach, že by tam mohlo prist nejaké preťaženie a výbuch.
Co sa týka padnutia atomovky na ropné rafinerie ,plynové zásobniky,čerpacie stanice,strojarske a iné továrne, bohvie co by sa vtedy dialo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Rusi sa s tym zjavne nepárajú.. :( :o :roll:
https://www.novinky.cz/zahranicni/clane ... .seznam.cz

Korespondent Novinek z Kyjeva: Město se mění v pevnost, všude rostou barikády
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajin ... .seznam.cz
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

strojarske tovarne sfuknute tlakovou vlnou, blizko epicentra mozno roztavany kov. roztavenie by som pocital aj pri plyne a ropnych produktoch. co ale ten horlavy a vybusny obsah neviem. podla mna chce iskru ci plamen a ten by pri nuklearnej bombe ani pritomny byt primarne nemusel. tu sa ale mozem mylit a rad sa poucim.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Ukrajinské sily zničili dnes v Hostomeli 20 ruských vozidiel.
https://dennikn.sk/minuta/2751249/

v linku aj video a čo sa týka tých obetí, ak si vezmete, že v každom takom vozidle su minimálne traja vojaci, tak ruské čísla obetí sú príliš nízke.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ruská strana tie počty podhodnocuje a ukrajinská pochopiteľne nadhodnocuje. Pravda bude zrejme niekde uprostred, možno nejakých 5k mŕtvych je reálne, tých 9 sa mi vidí fakt priveľa. Ešte by sa ale k tomu mali prirátať aj zajatí, aby sme vedeli, koľko vojakov je z kola von.
// a samozrejme dezertéri.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb
áno, pokial je mi zname, je tam ohňa viacej ako dosť, samozrejme zavisi od okoliteho materialu, kamene horiet nebudu ale mozu sa tavit

Napísať odpoveď