Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa gogo956 »

Německo chystá zatím největší balík vojenské pomoci Ukrajině - Novinky
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz

Autoeditácia príspevku po 6 min 27 sek:
Storm Shadow na Luhansk. Ukrajinci znovu střílí novými raketami na separatistický region - Echo24.cz
https://echo24.cz/a/HA9Fu/zpravy-svet-l ... ili-rakety
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

militarol, are you for real?
hovorime o zime a ty zadrbes priemernu rocnu tepolotu ako Kinžál do bytovky v Dnipre. Poprad vs. Peterburg, lebo najviac vojakov NATO su Spišiaci a Tatranci. V Peterburgu je primerna teplota vo februari -7.6°C. V takom Neapole je to 8.8°C. Moze byt Taliansko skorumpovane ako chce, ale ta neapolska posadka penize na to, aby im bolo v Peterburgu prijemne nedostane. Lebo ich primarna praca je branit Neapol a nie dobyjat Zimny palac v zime.
V Poprade by dlhodobo a dobrovolne nezil ani Brit, nie to niekto z Portugalska.

Ergo, vacsina armad NATO nema vybavu do zimy vo vychodnej Europe, lebo ich doma nema a preto ich nepotrebuje :)

Plus ja som nenapisal, ze Portugalsko ci Taliansko nebudu mat na vetrovky. Je to pre ne zbytocny vydavok a eura pouziju inde.

V case diskusie o konvecnej vojne mali armady NATO 3.26M aktivneho personalu. Znamena to, ze by sli utocit vsetci? Ani nahodou. Tak majme 1.6M ak aj to nie je vela. Druha najsilenjsia armada na Ukrajine ma udavanych 1.154M aktivnych. A tych vacsina tym 1.6M NATO pojde celit. A kedze Risa zla bude napadnuta, pridaju sa miliony dobrovolnikov a dobrovolnicok, z ktorych aspon ta muzska cast musela prejst zakladnym vycvikom. A tak by tie Abramsy v uliciach Nizneho Novgorodu nicili bábušky s kompotmi.

Takze sa nic nemeni na tom, ze nevhodne vybavnym a demotivovanym vojakom NATO v dakych bezovych hajoch na rieke Neve nepomoze, ze kdesi doma je steath strela "9 a poltej generacie".

Podciarknute a scitane, napisat, ze v konvencnej vojne by NATO prehralo nie je kremlofilia, ale praca s faktami. Najma ohladom na to, ze diskusia bola roky pred "trojdnovou specialnou operaciou".
gogo956
Redeemer
Redeemer

To nema ziaden zmysel riesit teoreticku otazku ci by Rusko s Nato vyhralo alebo prehralo. Je to z viacerych dovodov, ale hlavnym je, ze nevieme ako by zareagovala Čína pripadne dalsie vojensky významné štáty. V kazdom pripade NATO a jeho spojenci /ako napr Japonsko, Australia a dalsi/ su vojensky aj ekonomicky TOP sila na svete.
jackb
Redeemer
Redeemer

Nema, len uzivatel sa medzi nas vratil a obvinuje ma z toho, ze som kedysi mal sen vyžužlat Putinovi lebo som si dovolil napisat, ze NATO by v konvecnej vojne nemalo sancu, lebo zima a blato. No a teraz som vraj mal obratit. No aspon od ukradnutia Krymu som ja nezmenil postoj ani o piaď.
militarol
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa militarol »

jackb napísal: 13 máj 2023, 12:32 militarol, are you for real?
hovorime o zime a ty zadrbes priemernu rocnu tepolotu ako Kinžál do bytovky v Dnipre. Poprad vs. Peterburg, lebo najviac vojakov NATO su Spišiaci a Tatranci. V Peterburgu je primerna teplota vo februari -7.6°C. V takom Neapole je to 8.8°C. Moze byt Taliansko skorumpovane ako chce, ale ta neapolska posadka penize na to, aby im bolo v Peterburgu prijemne nedostane. Lebo ich primarna praca je branit Neapol a nie dobyjat Zimny palac v zime.
V Poprade by dlhodobo a dobrovolne nezil ani Brit, nie to niekto z Portugalska.

Ergo, vacsina armad NATO nema vybavu do zimy vo vychodnej Europe, lebo ich doma nema a preto ich nepotrebuje :)

Plus ja som nenapisal, ze Portugalsko ci Taliansko nebudu mat na vetrovky. Je to pre ne zbytocny vydavok a eura pouziju inde.

V case diskusie o konvecnej vojne mali armady NATO 3.26M aktivneho personalu. Znamena to, ze by sli utocit vsetci? Ani nahodou. Tak majme 1.6M ak aj to nie je vela. Druha najsilenjsia armada na Ukrajine ma udavanych 1.154M aktivnych. A tych vacsina tym 1.6M NATO pojde celit. A kedze Risa zla bude napadnuta, pridaju sa miliony dobrovolnikov a dobrovolnicok, z ktorych aspon ta muzska cast musela prejst zakladnym vycvikom. A tak by tie Abramsy v uliciach Nizneho Novgorodu nicili bábušky s kompotmi.

Takze sa nic nemeni na tom, ze nevhodne vybavnym a demotivovanym vojakom NATO v dakych bezovych hajoch na rieke Neve nepomoze, ze kdesi doma je steath strela "9 a poltej generacie".

Podciarknute a scitane, napisat, ze v konvencnej vojne by NATO prehralo nie je kremlofilia, ale praca s faktami. Najma ohladom na to, ze diskusia bola roky pred "trojdnovou specialnou operaciou".
Wau :D . To je ako stroj casu do 00tych rokov. Presne takuto argumentaciu som pocul "NATO vojaci su slabosi, rozhyckani a nepreziju bez mcdonaldu a wifi, Rusi preziju vsetko a su zvyknuti na vsetko" :D

To je inac nejaka nova evolucna teoria s tymi teplotami? Ze v Poprade je chladnejsie o 5°C tak sa tu vyvinul homo antarktikus a ked pride clovek z Talianska, tak on ako iny druh z rodu homo to tu nema sancu prezit? Je to absolutne smiesna argumentacia. Najdes cernochov zijucich v Rusku, Indovia sa stahuju vo velkom do Kanady, vo Svedsku su velke skupiny Somalcanov atd. a nic z tych pseudoteorii neplati. Ale ze vobec. Najdi mi nejaky vedecky vyskum ktory hovori o tychto pseudoteoriach. Cista dojmologia, pocity, anekdoty. Jediny pozorovatelny fakt je ohladom vitaminu D a farby pokozky, ale ked si myslis, ze niekto z Popradu ako ja, znasa zimu lepsie ako niekto z Talianska, tak to je uplne komicke. Su to ti isti ludia :smt006 .

To, ze v USA, Taliansku, Nemecku, Francuzsku, USA nemaju v na skladoch oblecenie do zimy, tak to je uz len taka ceresnicka na torte. Neboj sa, maju ich dost. Dokonca ich ma kazdy vojak. Daleko lepsie ako ruske veci a vo väcsom pocte. Ale teba to nepresvedci, lebo pre teba rusky bavlneny natelnik je to najlepsie na svete :D
jackb napísal: 13 máj 2023, 12:32 A tak by tie Abramsy v uliciach Nizneho Novgorodu nicili bábušky s kompotmi.

Tak toto je uz poriadna diagnoza. Rusko si nevie poradit s Ukrajinou, o malicky Bachmut vedie boj jeden rok a v tvojej hlave Rusko porazi NATO a vraj to je praca s faktami :lol: a babusky s kompotmi budu nicit Abramsy :lol: .

Sorry, ale diskusia by mala mat nejaku uroven. Ocakava sa, ze niekto kto chce o niecom diskutovat, tak ma aspon zakladny prehlad. Ja ze tu budeme riesit napriklad logistiku, ci ma NATO napriklad dostatok KC-135, alebo ci je dost EA-18G Growlerov pre EB, aka je prepravna kapacita helikopter atd. a tu sa citim ako v krcme 5. cenovej kategorie "NATO vojak je slaboch! Zacne byt -5°C, namraza a skolabuje. Ruska babka s kompotmi znici Abrams, ten nenastartuje v -10°C! Americka technika sa hned pokazi, ruska technika jednoducha ale prezije vsetko!"

EDIT: Este som si spomenul, ze dlhe roky stale dokonca aj Putin hovoril, ze oni vedia, ze konvencne nemaju na NATO sancu (preto musia investovat do jadrovych zbrani). To je uz aka sranda, ze samotny rusky prezident, vravi, ze proti NATO nemaju konvencne sancu a zatial co rusofili na Slovensku si idu svoje :lol: . Ale az tak ma to neudivuje, nedavno sociolog Vasecka spominal, ze v istom obdobi mal Putin väcsiu podporu na Slovensku ako v Rusku, svetovy unikat :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

militarol napísal: 13 máj 2023, 13:28Cista dojmologia, pocity, anekdoty.
si zvykneš, on už je raz taký
jackb
Redeemer
Redeemer

Ty uplny ko*ot.
Prides vrestis ako Mazurek na hlavnej stanici, ze som chcel Putinovi pred rokmi fajcit a teraz pleties daky Bachmut. A to dookola opakujem, ze ta diskusia bola pred osem ci kolko rokmi, ked sme nevedeli, ze dostanu po hube od Ukrajincov.
Do toho Bachmut.
Ale fatasmasgorie o dakych Africanoch v Rusku a cele Somalsko zijuce na severe Svedska, ale to, ze pri centimetri snehu sa v UK nechodi do prace su dojmy, pocity a anektody. Je tu dost debilov, ale ty si to vyhral.

Este aj na tej Kanade si ukazal, ze aj z toho zemepisu v osmej triede ta pustili so stvorkou, len nech im tam nesmrdis.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

jackb napísal: 13 máj 2023, 12:58 Nema, len uzivatel sa medzi nas vratil a obvinuje ma z toho, ze som kedysi mal sen vyžužlat Putinovi lebo som si dovolil napisat, ze NATO by v konvecnej vojne nemalo sancu, lebo zima a blato. No a teraz som vraj mal obratit. No aspon od ukradnutia Krymu som ja nezmenil postoj ani o piaď.
Preto pises o tom ze Nato by nemalo na vojnu s ruskom zimnu vybavu? Ved su tu spickove materialy a staci ich usit niekde vo Vietname, Indii a pod. Poriadna zima v Ruku zacina az niekde od Ufi a tam uz europske Rusko pomali konci a na zvysku uzemia uz nezije skoro nikto. Kanadania posielaju na ukrajinu zimnu vybavu a aj dalsie staty, Fini, Nori, Swedi, atď. Tu skor ide o to ci by mal niekto zo statov Nato chut na taku vojnu, to uz by muselo ist naozaj do tuheho, aby sa utocilo smer Moskva, taky konflikt nehrozi minimalne pokym sa v Rusku spolocnost uplne nezradikalizuje a neodumire im aj posledna mozgova bunka. V com su Rusi prvi na svete je propaganda a demagogia, vsetko ostatne je iba maskarada so skorupovaným státom, co by bez nerastnych zdrojov bol na tom teraz ovela horsie nez Ukrajina. Ak uz ma niekto strach ze by vojna prisla az na ostrovy, tak na odlahcenie ani Nemcom sa to nepodarilo, takze sa to nepodari ani Rusom, ktori su o dost dalej.
jackb
Redeemer
Redeemer

:(
ja som pred (asi) 8 rokmi napisal, ze v konvencnej vojne by NATO nevyhralo. ake Finsko, ake Svedsko? kde tie boli? islo o hypotecticky preventivny utok. takze tam by ochota neutralnych krajin posielat svoju specialnu vybavu bola minimalna.

z akeho dovodu sa pretekate v tvrdeni, ze ja fandim Putonovi a tvrdim, ze dnes sa vyrazi na Moskvu?!

NATO nie je jedna armada. su to armady clenskych krajin. patria tam aj armady Kanady, USA, Velkej Britanie ale aj Albanska.
no a teraz hypoteticky vypise albanska armada vyberove konanie na vybavu do -40°C pre kazdeho jedneho profesiolneho vojaka. ludia z ulice vojdu do parlamentu a navrhovatela nakopu do gul, ze si mesiac nesadne. Spanieli ci Portugalci detto. Belgicania ci Holandania tiez nebudu nadseni, lebo ani tam tie teplotne extremy nezvyknu byt.

preto je uplne z cesty si napisat: NATO ma 3,26M aktivnych vojakov, Risa zla 1,154M, takze NATO vyhra bez problemov. maximalne tak v Hearts of Iron nie v skutocnom svete. ale podla jedneho blbca je toto podporou teoristickeho statu a uz mozno na mna podava trestko, ako ti dvaja, ktorym sa naopak nepaci, ze nepodporujem Putina.
militarol
Light Expert
Light Expert

beardie napísal: 13 máj 2023, 14:24 si zvykneš, on už je raz taký
Mas pravdu. Ale vcelku ma pobavil.
Tak som si predstavil taky panel odbornikov, kde by prisli z krajin NATO odbornici a za Slovensko by prisiel jackb a diskutovalo by sa ako sa pripravit na utok z Ruska na NATO. Odbornici z USA, UK by riesili ake satelity je potrebne vyniest, v akych vlnovych dlzkach by mali mat zachytavat udaje, experti z Nemecka by riesili kolko logistickych vozidiel bude potrebnych na zasobovanie a potom by sa k slovu dostal jackb. Ten by prehlasil, ze nemame sancu, lebo v Rusku je 50°C stupnov menej ako v inych castiach Europy, obyvatelia Portugalska nedovolili vojakom nakupit vetrovky, v UK pri jednom centimetri snehu vsetko prestane fungovat, abramsy nenastartuju a babusky ich budu nicit s flaskami od kompotov.
retkvic napísal: 13 máj 2023, 14:50 Preto pises o tom ze Nato by nemalo na vojnu s ruskom zimnu vybavu? Ved su tu spickove materialy a staci ich usit niekde vo Vietname, Indii a pod. Poriadna zima v Ruku zacina az niekde od Ufi a tam uz europske Rusko pomali konci a na zvysku uzemia uz nezije skoro nikto. Kanadania posielaju na ukrajinu zimnu vybavu a aj dalsie staty, Fini, Nori, Swedi, atď. Tu skor ide o to ci by mal niekto zo statov Nato chut na taku vojnu, to uz by muselo ist naozaj do tuheho, aby sa utocilo smer Moskva, taky konflikt nehrozi minimalne pokym sa v Rusku spolocnost uplne nezradikalizuje a neodumire im aj posledna mozgova bunka. V com su Rusi prvi na svete je propaganda a demagogia, vsetko ostatne je iba maskarada so skorupovaným státom, co by bez nerastnych zdrojov bol na tom teraz ovela horsie nez Ukrajina. Ak uz ma niekto strach ze by vojna prisla az na ostrovy, tak na odlahcenie ani Nemcom sa to nepodarilo, takze sa to nepodari ani Rusom, ktori su o dost dalej.
Suhlasim. Je uplne komicka tato predstava o rusoch ako o nejakych drsnych ludoch, co ziju v -50°C v divocine a taka ta typicka slovenska rozpravkova vysnivana predstava o Rusku.
A ano, NATO by nikdy neutocilo aktivne proti Rusku. Teoreticky vsak vidim moznost, ze by zautocili napriklad na staty Pobaltia a nasledne by NATO bolo nutene reagovat. A to by sa uz aktivne utocilo aj na ciele v Rusku.

Este sa mi paci, ako nafukoval do galaktickych rozmerov tu temu o obleceni. Ze pomaly obcianske vzbury budu, ked by napriklad v Spanielsku nakupili vojakom teplejsie oblecenie :lol: . Netusim aka je situacia v Spanielsku, ale viem, ze v UK armade dostane kazdy vojak tak spickove vybavenie do zimy, ze by mu to zavidelo aj vela horolezcov. Vydavky na oblecenie pre vojaka su absolutne ze komicky nizke. Ked si niekto mysli, ze kvoli vydavkom na oblecenie skolabuje NATO a ich rozpocet 1000 miliard USD, tak je absolutne mimo a nema zakladny prehlad o situacii.
beardie
Redeemer
Redeemer

militarol napísal: 13 máj 2023, 15:06NATO by nikdy neutocilo aktivne proti Rusku.
existuje 1 situácia, ktorá je s pritiahnutim za vlasy podobná
Keď v Sýrii americké jednotky bojovali proti Wagnerovcom, dopadlo to drvivou prehrou Wagnerovcov
jackb
Redeemer
Redeemer

Tu temu o obleceni si vymyslel len ty. Je to skutocnost. Slovensko potrebuje stihacky a je toho z toho celospolocenska tema. Potrebuje OT. Je z toho tema. Nepotrebuje vybavenie do puste, tak toho nakupi na mraky a bez povsimnutia. Iba tak v chorej hlave.

Kazdy jeden britsky vojak dostane vybavu, v ktorej moze v pohode nocovat pod sirakom na Ben Nevis ked pri artic vortex. Ale on ma prehlad o situacii a chce sa bavit ci je lepsia stihacka A alebo B a ja mam len dojmy, pocity a anektody.

Niekto, kto nema zakladne znalosti z geografie a chvali sa tym a chce vymyslat konvencny utok na Moskvu sa rozplace, ze 5 cenova.

O Bachmut sa bojuje od konca leta, lebo ho brania Ukrajinci. Oni si brania svoju vlast a svoje zivoty po vojne. Nie su to snowflakes zo zapadnej Europy, ktori utecu domov po tom, co si nemaju kde nabit telefon len davali do storiek ako su v novej krajine, kde je sneh, blato a zima.
Ak vojska NATO prekrocia Narvu, tak sa budu branit Putinovi poddani. A aj keby boli technika a uniformi pripravne na prostredie, tak tym vojakom NATO pojde po krku vsetko co bude schopne. Pred 8 rokmi by to skoncilo katastrofou pre Zapad. Ak sa dnes ludom na pravom brehu Narvy nepaci, ze neschopny agent KGB urobil z ich krajiny meme, bola by sanca, ten rezim porazit
gogo956
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 13 máj 2023, 15:26 Keď v Sýrii americké jednotky bojovali proti Wagnerovcom, dopadlo to drvivou prehrou Wagnerovcov
iste, lebo Wagnerovci tam nemali výzbroj ako jednotky Usa. Wagnerovci su napr v Afrike nasadzovani proti polovojenskym skupinam ktore spravidla nedisponuju ťažkou vojenskou technikou, preto vedia byt proti nim efektivni. Ale proti regulernej, plnohodnotne vyzbrojenej armade velke šance nemaju. Aj v tom Bachmute mali /chvílu/ ciastocny uspech len preto ze su podporovani ruskou armadou a zaroven za cenu obrovskych strat zvej sily. Ako Wagnerovcov a ine ruske zoldnierske skupiny si netreba velmi idealizovat ohladom kvality, známi su len kvoli svojej brutalite.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

jackb napísal: 13 máj 2023, 15:04 :(
ja som pred (asi) 8 rokmi napisal, ze v konvencnej vojne by NATO nevyhralo. ake Finsko, ake Svedsko? kde tie boli? islo o hypotecticky preventivny utok. takze tam by ochota neutralnych krajin posielat svoju specialnu vybavu bola minimalna.

z akeho dovodu sa pretekate v tvrdeni, ze ja fandim Putonovi a tvrdim, ze dnes sa vyrazi na Moskvu?!

preto je uplne z cesty si napisat: NATO ma 3,26M aktivnych vojakov, Risa zla 1,154M, takze NATO vyhra bez problemov. maximalne tak v Hearts of Iron nie v skutocnom svete. ale podla jedneho blbca je toto podporou teoristickeho statu a uz mozno na mna podava trestko, ako ti dvaja, ktorym sa naopak nepaci, ze nepodporujem Putina.
Ja sa nevyjadrujem k tomu co si napisal pred 8 rokmi. Myslim to na terajsi stav, ak by islo do tuheho, tak by sa narody zmobilizovali, teda minimalne UA sa zmobilizovala, lebo nic ine jej nezostava k prezitiu. Ci by sa tak dokazal zmobilizovat zapad je otazne, ale tak vo vypetej situacii su ludia schopni divy.

Ten koment s poctami vojakov to si pisal ako tvoj nazor? Lebo niekedy sa to da zamenit za nazor niekoho ineho tebou interpretovany. No zalezi aj na tom co je ten milion v risi zla a co su tie 3 v Nato, tiez pocty vojakov nehraju ziadnu rolu ak su pouzite zbrane z Hirosimi Nagasaki, ak by sa tento element odstranil tak samozrejme dolezity je, teda Nato moze mat otazny milion vojakov s adekvatnou zimnou vybavou proti milionu rusov, ktory maju otaznu zimnu vybavu mozno aj z aliexpresu a este otaznejsi vycvik, k tomu nejaka 2 miilionova armada z NK a dalsia z Ciny a teraz ako co zahrame sa na 3 svetovu :D a to este nevieme co India :)
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 13 máj 2023, 15:28Nie su to snowflakes zo zapadnej Europy, ktori utecu domov po tom, co si nemaju kde nabit telefon len davali do storiek ako su v novej krajine, kde je sneh, blato a zima.
Tými tvojimi fabulaciami opäť kvalitne posuvas diskusiu vpred, ako obvykle
gogo956
Redeemer
Redeemer

Hlavne sa treba vyhnut hysterii typu "Rusko napadne Nato a čo potom budeme robiť". Realita je taka, že o chvilu ruska armáda zažije na Ua vačší či menší výprask a pekných par rokov si bude lízať rany. Už teraz ma vačšinou modernej pozemnej techniky zničenú :)
beardie
Redeemer
Redeemer

gogo956 napísal: 13 máj 2023, 15:34 iste, lebo Wagnerovci tam nemali výzbroj ako jednotky Usa.
to je otázne, keďže v súčasnosti Wagnerovci používajú najmodernejšie zariadenia ruskej armády, ako napríklad Pantsir
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 13 máj 2023, 15:35 Tými tvojimi fabulaciami opäť kvalitne posuvas diskusiu vpred, ako obvykle
Ja Ta mam bezne igonorvaneho, ale aky je Tvoj problem teraz?

daky pako pred 8 rokmi fantaziroval o tom, ako NATO pobije Moskalov. je som napisal, nie lebo zapadne tanky nie su pripravene na rasputicu a vojaci nemaju vybavu do chladu a pocasia ake tam v zime su. teraz to vytiahol a obvinil ma z toho, ze podporujem Putina.

on fabuluje o utoku na Moskalov, vymysla si kraviny o zasobach polarnickeho oblecenia, ale ja zase robim z diskusii zle.
spamataj sa uz aj Ty.
retkvic napísal: 13 máj 2023, 15:35 Ja sa nevyjadrujem k tomu co si napisal pred 8 rokmi. Myslim to na terajsi stav, ak by islo do tuheho, tak by sa narody zmobilizovali, teda minimalne UA sa zmobilizovala, lebo nic ine jej nezostava k prezitiu. Ci by sa tak dokazal zmobilizovat zapad je otazne, ale tak vo vypetej situacii su ludia schopni divy.

Ten koment s poctami vojakov to si pisal ako tvoj nazor? Lebo niekedy sa to da zamenit za nazor niekoho ineho tebou interpretovany. No zalezi aj na tom co je ten milion v risi zla a co su tie 3 v Nato, tiez pocty vojakov nehraju ziadnu rolu ak su pouzite zbrane z Hirosimi Nagasaki, ak by sa tento element odstranil tak samozrejme dolezity je, teda Nato moze mat otazny milion vojakov s adekvatnou zimnou vybavou proti milionu rusov, ktory maju otaznu zimnu vybavu mozno aj z aliexpresu a este otaznejsi vycvik, k tomu nejaka 2 miilionova armada z NK a dalsia z Ciny a teraz ako co zahrame sa na 3 svetovu :D a to este nevieme co India :)
ale ten blbec je osem rokov zaseknuty v case a stale sa ku tomu vracia, dopredu ani krok.

tak ako sa zmobilizovali Ukrajinci, vtedy by sa zmoblizovali Moskali a po papuli by sme dostali my ako NATO. preco by ludia zo Zapadu posielali svojich muzov a synov zbytocne zomierat do dakej paze?

prave ten chalan si vytiahol cisla za NATO, za Moskvu a dal si znamienko rovnosti a teraz skrieka, ako ich ideme porazit.
pred 8 rokmi sme nevedeli, aj ta moskalska vybava je z Aliexpresu, lebo ta lepsia sa predavala v BB v Municaku :D
militarol
Light Expert
Light Expert

jackb napísal: 13 máj 2023, 15:28 Tu temu o obleceni si vymyslel len ty. Je to skutocnost. Slovensko potrebuje stihacky a je toho z toho celospolocenska tema. Potrebuje OT. Je z toho tema. Nepotrebuje vybavenie do puste, tak toho nakupi na mraky a bez povsimnutia. Iba tak v chorej hlave.
Sorry, ale ty si vedla jak ta jedla. Pokusim sa ti to vysvetlit velmi nazorne. Slovensko ma priblizne 14 000 vojakov. Ak kazdemu nakupia vetrovky, ponozky a nohavice za 500 € (totalne prestrelene), tak to bude stat 7 milionov €. Stihacky stoja 1 500 milionov €. Teraz si predstav, ze Slovensko je jedna najchudobnejsich krajin v NATO. Urcite vidim, ako bude celospolocenska diskusia v Taliansku, lebo vojakom kupili termopradlo a hrube ponozky :lol: . Uz s tym prosim prestan, je to uz ozaj na urovni skolkara.
jackb napísal: 13 máj 2023, 15:28 Nie su to snowflakes zo zapadnej Europy, ktori utecu domov po tom, co si nemaju kde nabit telefon len davali do storiek ako su v novej krajine, kde je sneh, blato a zima.
Sorry, ale ty si podla mna asi rusosexual. Alebo len projektujes seba sameho do predstavy o ludoch zo Zapadu. Ano, ano, zapadniari su 50 kg vaziaci rozklepani chlapci, ktori zamrznu pri -1°C a potom pride rus, 120 kg cisteho svalstva a pri -30°C pobehuje v povestnom bavlnenom natelniku.

Realita je skor taka, ze priemerny rus je alkoholik, fajciar a sport je neznamy pojem :D .
jackb napísal: 13 máj 2023, 15:28 Kazdy jeden britsky vojak dostane vybavu, v ktorej moze v pohode nocovat pod sirakom na Ben Nevis ked pri artic vortex.
Ak sa nevyznas, tak sa prosim nevyjadruj. Ty nemas absolutne ziadne vedomosti a chces diskutovat. Vies ako vobec vyzera britska vybava na zimu? Mal si ju na sebe? Ja ano. Od termopradla, cez spacaky, rukavice a bivi bagy atd. bezne robia cvicenia v Norsku a inde. Takze ta predstava, ze maju vybavenie len okolo svojho bydliska je velmi usmevna :lol:
jackb napísal: 13 máj 2023, 15:44 daky pako pred 8 rokmi fantaziroval o tom, ako NATO pobije Moskalov. je som napisal, nie lebo zapadne tanky nie su pripravene na rasputicu a vojaci nemaju vybavu do chladu a pocasia ake tam v zime su. teraz to vytiahol a obvinil ma z toho, ze podporujem Putina.
Ano, ano. V europskej casti Ruska je pocasie zhruba ako tu. Malicke rozdiely. Teda tu v Poprade je chladnejsie ako Moskve a Petrohrade, ale okej. Este som nepocul ziadneho experta mudrovat o tom, ze nemozeme kupit americke alebo nemecke tanky, lebo ved urcite tu nenastartuju a je tu blato :D . Uz sa prosim posun od argumentacie dojmami.

Smejem sa uz len na tom, ze väcsina ruskych tankov je na naftu (okrem T-80) a prave americky Abrams ma turbinovy motor schopny ponat hocake palivo, pouzivany najmä s leteckym palivom. Cize praveze americke tanky budu fungovat daleko lepsie a spolahlivejsie v zime. Ale to tu miestnemu expertovi je zbytocne vysvetlovat :D .
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 13 máj 2023, 15:44 ja zase robim z diskusii zle.
jop, som rad, ze to priznavas
Nezabudni ešte rok vyplakavat ako som ta nazval blbeckom, keď si teraz zopár ľudí nazval debilmi a militarola kokotom :smt049
:aasmile6:
Napísať odpoveď