Vojsko SR (Existuje Stredna vojenska škola? )
Re: Vojsko SR (Existuje Stredna vojenska škola? )
Aký mohli mať dôvod zrušiť strednú vojenskú? A u našich českých susedoch nieje stredná vojenská ?
-
Majushqa38
Novice
Ahojte, na SVK už nie je žiadna stredná vojenská škola, zrušili ju, akurát tak výška je tuším v Košiciach (vojensko-letecká akadémia) ... Keď už, tak jedine na východe ČR, v mestečku Moravská Třebová, je Vojenská střední škola... idem tak do prvého ročníku 2012/ 2013 .. ozvite sa na Facebook ... Majuš Kotlárová ... díky všetkým, pekný deň
Ved v LM je Akademia OS M.R. Stefanika.
Ak sa dakto chcel prihlásiť do OSSR a to bez ohľadu na plat, na námahu, ktorú ho to bude stáť, taktiež počíta s podrazmi nech to kľudne urobí. Ale nech sa nečuduje, že je tam tlačenka, že bez ohľadu aký bude dobrý sa kľudne pred neho dostane človek, ktorý má proste lepšiu tlačenku a nakoniec ho po 5-8 rokoch vykopnú z armády, pretože skrátka nechcú dávať dôchodky, alebo sa staneš príťažou. K tomu pripočítame buzerák atď. Aj keby ste boli majstri sveta tak ste stále debili, lebo ten nad vami má skrátka o frčku viac a vy ste tí blbci. Ak si myslíte, že v armáde nájdete akési splnenie svojich predstáv a snov tak 90% z vás je na prudkom omyle. Samozrejme môžete skončiť v dobrom kolektíve, ale nespoliehal by som sa na to.
Nechcem na nikoho narážať, ale mám pocit, že posledných 10 rokov sa všetci tlačia k OSSR, Polícii, ZVJS atď, prípadne na dáku pozíciu priamo na ministerstvo. Väčšina z nich tam potom doslova kazí dobré meno, lebo to nerobia z presvedčenia, ale len kvôli výhodám. Občas keď počujem dakoho rozprávať o práci napr. v polícii tak hovorí hlavne o výhodách a je to vážne v pci. Potom ak sa tam takýto človek dostane, môžeme ho vidieť ako sa tvária v aute so svojim kolegom, ako mafiáni a majstri sveta, lebo ich sa skrátka ty chudák nemôžeš dotknúť. Je tam kopec normálnych ľudí, ale takýto ľudia mi dvíhajú adrenalín. Oni už dávno zabudli na svoj sľub, ale chcú len výhody, benefity a neviem čo.
Nechcem na nikoho narážať, ale mám pocit, že posledných 10 rokov sa všetci tlačia k OSSR, Polícii, ZVJS atď, prípadne na dáku pozíciu priamo na ministerstvo. Väčšina z nich tam potom doslova kazí dobré meno, lebo to nerobia z presvedčenia, ale len kvôli výhodám. Občas keď počujem dakoho rozprávať o práci napr. v polícii tak hovorí hlavne o výhodách a je to vážne v pci. Potom ak sa tam takýto človek dostane, môžeme ho vidieť ako sa tvária v aute so svojim kolegom, ako mafiáni a majstri sveta, lebo ich sa skrátka ty chudák nemôžeš dotknúť. Je tam kopec normálnych ľudí, ale takýto ľudia mi dvíhajú adrenalín. Oni už dávno zabudli na svoj sľub, ale chcú len výhody, benefity a neviem čo.
COTHW: Sluzis v OSSR?
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Pre aký iný dôvod ako výhody, benefity a skorý dôchodok sa dá ísť slúžiť do armády ?
-
Janio
Zablokovaný
Že ťa to baví 
ak tam idu ludia s tvojim zmyslanim, tak to tu potom vyzera tak ako to tu vyzera...Racius napísal:Pre aký iný dôvod ako výhody, benefity a skorý dôchodok sa dá ísť slúžiť do armády ?
-
Andi_Cibula
Addict
O mojom zmýšlaní som neriekol nič, mňa to naozaj zaujíma, že prečo iné by tam človek išiel ?
Ja by som tam ani kvôli tým benefitom nešiel.
su civilne profesie, s ktorymi sa clovek inde ako v OSSR v nasej milej krajine nezamestna(l).
nieco ako sluzba vlasti, ochrana spoluobcanov, naroda, taky ten vyssi zaujem, stale nist?Racius napísal:O mojom zmýšlaní som neriekol nič, mňa to naozaj zaujíma, že prečo iné by tam človek išiel ?
neverím, že niekto môže vidieť v armáde vyšší záujem. Možno tak nejaký rojko, ktorý sníva, že raz bude sniper. Aj ten v tom vidí skôr záľubu ako to, že niečo urobí pre našu vlasť.
dobrodruzstvo,spoznat nieco nove,cestovat po svete.a clovek ak povie ze je v armade(nemyslim sr) tak zaujme viac ako ty programator ci co si.Racius napísal:Pre aký iný dôvod ako výhody, benefity a skorý dôchodok sa dá ísť slúžiť do armády ?
k teme.sr armada je cirkus.daju ti zmluvu na 6 rokov a potom bud ano alebo nie.jasna neistota.ak ma clovek na to tak nech radsej kupi listok do francuzska a FL caka.beru kazdeho kto preukaze snahu a dokaze gestapakom ze tam naozaj chce
-
Andi_Cibula
Addict
Na to aby som cestoval a zazil zaujimave zazitky nemusim vstupovat do organizacie kde na mna hulaka chory zeleny mozog a slepo posluchat jeho rozkazy. Navyse so strachom ze ma niekde zabije alahov bojovnik.
To ze je niekto v armade ma teda rozhodne nezaujme, iba si pomyslim ako straca cas, taketo povolanie neprispieva k rozvoju spolocnosti. A ochrana spolocnosti ?
V tomto zije mozno spominany Pincov rojko. 
Pokial teda ale zostava moznost nechat sa zastrelit v boji za vlast dobrovolna, tak je mi to celkom jedno.
(pracujem ako layouter integrovanych obvodov, ale to je asi strasne nezaujimave)
//jaj ano, vcil mi napadlo ze padne argument ze armada pomaha pri zivelnych pohromach. To je sice pekne, ale tak nejak mi to nestaci aby ma to presvedcilo o hrdinskosti clenstva v armade.
To ze je niekto v armade ma teda rozhodne nezaujme, iba si pomyslim ako straca cas, taketo povolanie neprispieva k rozvoju spolocnosti. A ochrana spolocnosti ?
Pokial teda ale zostava moznost nechat sa zastrelit v boji za vlast dobrovolna, tak je mi to celkom jedno.
(pracujem ako layouter integrovanych obvodov, ale to je asi strasne nezaujimave)
//jaj ano, vcil mi napadlo ze padne argument ze armada pomaha pri zivelnych pohromach. To je sice pekne, ale tak nejak mi to nestaci aby ma to presvedcilo o hrdinskosti clenstva v armade.
100 lud 100 chuti.ja len vravim ze ak do armady tak legia clovek potom vidi juznu ameriku,indiu,blizky vychod skoro polovicu sveta a robi to co ho bavi
Presne tak. Taká légia môže byť pre niekoho lákavá, kvôli vidine dobrého zárobku (aj keď som počul, že z ďaleka to nie je dobre platené) a takisto to niekoho môže baviť. Zbrane, maskáče, váľať sa v blate v plnej poľnej, proste niekto má v tom záľubu. Trochu motivovaný PC hrami a filmami s Arnoldom, Silvestrom alebo Chuckom a hneď má človek predstavu, že raz z neho bude slávny vyslúžilý vojak dnes už v službách FBI ala Seeley Booth zo seriálu Kosti.
Proste armáda človeka musí baviť. Musí ho k tomu niečo priťahovať. Len tak tam ísť, kvôli "lepšej budúcnosti", je blbosť.
Proste armáda človeka musí baviť. Musí ho k tomu niečo priťahovať. Len tak tam ísť, kvôli "lepšej budúcnosti", je blbosť.
taki co su tam kvoli prachom na 90% nevydrzia uz ked pri gestapakoch povies ze ides kvoli peniazom tak hned otocia naspet domov to nechcu pocut.
podla mna to je atraktivne len pre ludi ktorym to sposobi okamzity narast pohlavneho udu, ze maju maskace a su "profi vojaci"
Neslúžim, ale poznám človeka, ktorý uvažoval nad vstupom v budúcnosti a jeho otec, mimochodom bývalý dôstojník OSSR ho vrátil do reálu.Auruz napísal:COTHW: Sluzis v OSSR?
ALL: Inak daktorých ľudí to baví, pre niektorých možno nemožné to pochopiť. Tak isto nie každého baví hrať futbal (nie to sa tým živiť), alebo programovať atď. I keď benefity teraz výrazne okreše táto vláda, takže som zvedavý kto im do tej armády bude chodiť, keďže ako tu dakto spomínal 90% ľudí tam ide len pre benefity.
aj tak sa chysta galko znizit stav o 900 ludi