Vyber noveho telefonu

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vyber noveho telefonu

Príspevok od používateľa hojko »

Chcel by som sa poradit pri vybere noveho telefonu. Momentalne mam SE K610i a som spokojny, pretoze telefon vyuzivam najma na telefonovanie, hodiny, kalendar, poznamky, budik, internet (mail a tiez web cez Opera Mini) a obcas je to SMS ci fotak. Tie fotky ostavaju len v telefone, malokedy ich dam do PC, pretoze som na to lenivy a ani kvalita foto nie je dobra, takze pokial viem, ze idem fotit, tak si vezmem poriadny fotoaparat, ktory mam doma. Obcas este pocuvam hudbu pred spanim. Moje primarne funkcie su teda telefonovanie, internet a este organizacne funkcie. Preto extra poziadavky na telefon nemam, ale nakolko mam moznost k vysokemu pausalu vziat lepsi telefon za dobru sumu, tak by bola skoda kupovat nieco za korunu.

Vyberam z ponuky Orange, konkretne z cien, ktore su urcene pre vysoke VIPkove pausaly, teda ide o najnizsiu cenu telefonu v ponuke. Celkom ma zaujala napriklad Nokia N95, ktora by ma vysla na 2 tisicky, ale aj SE W910i, Nokia E51 a tiez este Nokia 6500 Slide. Nieco take ako Samsung, LG a podobne neuvazujem kupit. Najvacsi problem mi vsak robi rozhodnut sa medzi SE a Nokiou, pretoze som Nokiu nikdy nemal a mam dost velky odpor k tej znacke, aj ked musim uznat, ze telefony maju spickove.

Najvacsim favoritom je pre mna zatial SE W910i, ktory sa mi celkom pozdava, ale nema blesk pri foteni. Hoci fotak moc nepouzivam, tak v dnesnej dobre by sa uz patrilo, keby nieco taketo mal. Ale to je len take jedine minus pri tomto telefone.

Druhym favoritom je E51 a 6500 Slide, je to asi tak pol na pol. Pri E51 ma laka wifi, ktore by som mohol vyuzivat doma, ale i v baroch ci restauraciach. Model 6500 sa mi zda zase prilis tazky.

Poslednou variantou je N95, ktora sa mi nepaci, je to sice premakany telefon, ale vobec mi nesedi, hral som sa s nim par krat..., co ja viem, N95 asi nevezmem urcite.

Ake mate nazory na vybrane telefony, pripadne skusenosti s nimi alebo ktory telefon by ste si vybrali z aktualnej ponuky??? Cena tak do 3-4 tisic pre pausal VIP600. Diky za rady, K+.

Porovnanie spominanych mobilov na mobilmania.sk...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Bez symbianu a wifi dnes uz ani ranu, takze si mozes hodit filter na tie tvoje telefony a vyjde ti jediny, kedze nechces N95
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

W910i neodporucam. Mala to spoluziacka a je to neskutocne pomaly mobil, proste lowend medzi higendmi , ma slaby fw ...
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Ja som zas opacneho nazoru ako Nadeo. V poslednej dobe som dost casto so spoluziakom, ktory ho ma. Nie je to zly telefon, ale zas na druhej strane ani nic prevratne. Musis sa na to pozerat aj tak, ze za tych 3-4 tisic nic prevratne mat nebudes. Ja v poslednej dobe celkom odporucam ten Samsung F480, mal som ho ako tester 2 dni, kedze ho stryko dostal do firmy a celkom sa mi pozdaval. Ale kedze to uz je nad tvoju investiciu tak asi by som ostal pri tej W910tke.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

N95 si sice zamietol, ale myslim ze za zmyslenie stoji fakt, ze dost s telefonov s pamatovymi kartami zvykne robit hluposti. Ale kedze N95 ma verziu s 8GB internym diskom, tato sanca je podstatne mensia..
ale ked nie tak nie. v tom pripade E51
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

musis sa rozhodnut, ze si chces mobil na pracu alebo fotomobil. Ak na pracu (wifi, acrobat reader, office ... atd), tak jednoznacne E51 ale ak by si potreboval nieco na fotenie, tak mozem odporucit znacku samsung (napr. G800).
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

no podla mojho nazoru by si svoj vyber mal zuzit na dva modeli a to konkretne e51 alebo n95,no v tvojom pripade neviem co konkretne potrebujes ci naozaj budes fotoaparat n95 pouzivat ale kedze e51 je premakany mobilcek je maly lahky,ma dorby kryt ,no mensi displej , nepouzitelny fotak , menej zabavne prepracovnych funkcii ako n95 ktora ma zas ovela vacsi displej,gps,fotak 5mpx, hmm no neviem kebyze fakt mozem zobrat co len chcem zobral by som nakoniec aj tak len asi n95 proste je to jeden s najvybavenejsich mobilov stale takze tak a ten dizajn no ja neviem mne sa celkom pacil,len sa modli nech di nepadne na beton :wink: slider to znasa zle a este k tomu prave n95
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ak mozu aj baby sa vyjadrit, tak urcite tu Nokiu N95. Uz pred tym som citala na nu par recenzii a po designovej stranke sa mi paci tiez najviac z tych uvedenych. Tie ostatne 3 su hnus. Tiez som nokiu uz par rokov nemala, ale tu by som brala. Podla moznosti 8GB.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Neviem ci ma niekto problem s citanim, ale N95 8GB stoji pre pausal 600 peknych 11 tisic a to za telefon urcite nemienim dat. Stara N95 ma vraj velmi slabu baterku, takze to urcite nechcem.

Pozeral som trosku na nete a zaujimavo vyzera prave N51, ma Symbian, wifi...

Samsung urcite nie.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

ta E51 dobry mob ale na net no neviem pre mna by to bol strane maly display :( ale kedze si mal k610 tak si na take zvyknuty ... N95 dobry mobil velmi pekny ale ko*ot lebo mozes so sebou nosit prenosnu elektraren ... Iphone 8 a dokonca aj 16 GB ti vychadza teraz vysiel novy FW ktory napravuje hlavne chyby ale je to cisto mobil pre urcitu skupinu ludi ktorym vyhovuju jeho funkcie ... dotyk display a podobne ale ci by si si na to zvykol ... ale na net je to uplne uzasne fotak pri dobrych podmienkach sa da pouzit ... a pisanie sms je tiez len sila zvyku len musis pozerat na display neda sa pisat po pamati ...

mne to vychadza stale na tu E51 ... mal som E50 a bol to velmi dobry mobil na pracu ....
a potom asi len ten iphone ale to predpokladam ze nechces ...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

takze ja mozem len odporucit Nokiu E51 ma ju kamos a mozem povedat ze je to fakt dobry fon a hlavne ked to chces vecsinou na pracu a telefonovanie takze myslim ze E51 splna vsetky tvoje poziadavky.. Jedine co sa mi na nej nepaci je ze ma dost mali dispej ked uz to vymyslali tak tam mohli dat vecsi displej... takze to je jedna vec ktora sa mi na tom fone nepaci.. ale inak musim povedat ze premakany mobil 130MB zakladna pamat co je pomerne dost aj bez pamatovky ale samozrejme ze si ju mozes rozsirit. Fotak je tie celkom dobry porovnavali sme to z fotkami z Nokii 6500 a musim povedat ze E51 mala lepsie fotky ako 6500... takze ja by som urcite bral tu E51 na tu VIP600 ako to chces ty ta to vynde 1490SK co myslim ze za taky fon nieje vobec moc..
D!eSel_78
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D!eSel_78 »

Urcite E51. Smybian, WiFi, uzasne rozmery, pomer cena/vykon je z tvojho vyberu asi bezkonkurencny. Mam s nim dlhodobejsie skusenosti, nemozem sa na nic stazovat. Vyborna klavesnica, ako stvorena pre obcasneho Jimma/Operu Mini. Fakt odporucam.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Teraz som sa hral s 6120 Classic, tiez to ma Symbian, ibaze nema wifi. Zdal sa mi trochu pomalsi oproti mojej K610i, proste som stlacil tlacitka, ci uz menu, aplikacie alebo co... a bolo tam jasne vidiet pomalsi reakcny cas. Nie je to prekazka, ved urcite by som si na to zvykol, ale to bol taky moj prvy pocit. Display to malo velmi dobry, na menu by som si zvykol..., jedine coho sa obavam je presun kontaktov a SMS sprav do noveho telefonu.
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

C702 Cyber-shot , alebo nokia 6500 slide

to by som ti poradil ja . :wink:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Teraz som sa hral s 6120 Classic, tiez to ma Symbian, ibaze nema wifi. Zdal sa mi trochu pomalsi oproti mojej K610i, proste som stlacil tlacitka, ci uz menu, aplikacie alebo co... a bolo tam jasne vidiet pomalsi reakcny cas. Nie je to prekazka, ved urcite by som si na to zvykol, ale to bol taky moj prvy pocit. Display to malo velmi dobry, na menu by som si zvykol..., jedine coho sa obavam je presun kontaktov a SMS sprav do noveho telefonu.
od 6120 ruky prec, mal som no moj dojem je nic moc, prvy dojem v pohode, no predstav si ze kazdy skrkanec tam svieti ako svet,proste plast na obale tohoto fonu je otrasne nekvalitny mne sa tak v mojom okoli zda ze ten telefon akoby hnije casom z neho odpadava co sa len da :) ,ak uz som to tu dobr precital jasna volba pre teba je e51 ma rovnaky procak ako 6120 no ma viac ram co sa ti urcite oplati pri surfovani a otvoreni viac aplikacii :wink: pokukujem po nej aj ja len najprv musim predat moj k800i
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

E51 by som odporučil ja :wink:

To INDIGo ja som na bazosi dal inzerat a do 5 minut bol predany k800
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

M@rt1n napísal:E51 by som odporučil ja :wink:

To INDIGo ja som na bazosi dal inzerat a do 5 minut bol predany k800
dik
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Vyzera to tak, ze asi pojdem do E51 a to najma kvoli wifi. Dokonca to zvlada aj WPA2, takze si nebudem doma musiet menit nastavenie siete, to ma celkom potesilo.

Co sa mi vsak nepozdava je, ze komentare na Mobilmanii su dost zaujimave, najma co sa tyka pamatovej karty. Dvaja ludia tam pisali, ze im zmizli udaje z pamatovej karty, resp. ich nezobrazuje, hoci pouzite miesto sa nezmenilo.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Vyzera to tak, ze asi pojdem do E51 a to najma kvoli wifi. Dokonca to zvlada aj WPA2, takze si nebudem doma musiet menit nastavenie siete, to ma celkom potesilo.

Co sa mi vsak nepozdava je, ze komentare na Mobilmanii su dost zaujimave, najma co sa tyka pamatovej karty. Dvaja ludia tam pisali, ze im zmizli udaje z pamatovej karty, resp. ich nezobrazuje, hoci pouzite miesto sa nezmenilo.
ale zas vies mozes to brat ako prispevky od uzivatelov co maju prvy krat symbian a nevedia presne co kde je, inak taketo staznosti ja som pocul na vela modelov roznyc znaciek ale myslim si ze ak si ho aj zoberies je to jedno, mas zaruku ak to bude robit tak im ho oplieskas o hlavu,kazdopadne zober e51 zda sa byt najvhodnejsia volba ,v podstate ma vsetko co potrebujes, ta velkost displeja je jedno pretoze nokie maju vyuzitie displeja na velmi dobrej urovni,n95 by bol super telefon ak by bol klasickej konstrukcie, e51 som vzdy chcel kvoli tomu ze je to vlastne rychla 6120 s lepsim krytom ,vacsou ram,wifi, tzn, nieje co riesit :)
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

hojko pozri si na ten mob recenzie na viacerych strankach ja som sa už raz popalil na mobmanii pisali ze mobil ma radio a 3,2mpx fotak a nakoniec nemal ani radio a 2mpx fotak takže ja ked vyberam mob je naj si pozret zo tri stranky a porovnať
Napísať odpoveď