Vyhra Apple nad Samsungom (august 2012)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vyhra Apple nad Samsungom (august 2012)

Príspevok od používateľa seth82 »

awtt: Ak ťa to netankuje, nechápem potom, prečo ťa tankuje, že nás to tankuje. Ak by ťa to naozaj netankovalo, tak by si tu nevypisoval. Kľudne si používaj čo chceš a nás nechaj, aby nás to tankovalo. Cook a jeho kolega na tom evente vyhlásili plno sprostostí, o tom, že je to najtenší telefón na svete, o tom, že "we absolutely are in a post-PC world" (to teda určite), že je to najlepší smartphone na trhu. O tom "najlepšom displayi" sa vyjadril Schiller http://www.geek.com/articles/mobile/app ... -20120920/ čo je samozrejme load of bollocks.

Hensym: Nikde som nepísal o tom, že kde bývaš, alebo čo. Taktiež nie je dôležité to, či práve tebe tie dáta chýbajú alebo nie. Smartphone a jeho idea je odjakživa postavená na internetovom pripojení kristakrážom všade, nie len zo srandy do telefónov postupne výrobcovia zavádzali od GPRS, cez EDGE, po 3G a teraz LTE. Ja nepoznám NIKOHO, kto by na telefóne nevyužíval dátové prenosy, vrátane dievčat. Ak si vždy v dosahu WiFi, tak to si na tom skutočne dobre, toľko WiFi sietí nemáme ani tu v UK a možno treba počítať aj s tým, že ľudia nechodia iba do obchodu a podobne, ale kdekade. A nie, smartphone sa nedá využiť na sto percent bez Internetov, pretože tvrdiť opak je doslova oxymoron. AK nevyužívaš majoritnú funkciu telefónu, tak ho určite nevyužívaš na sto percent. A nehyperbolizuj tu prosím nejakým non-stop tweetovaním, na to, aby som mal zapnuté dátové prenosy non-stop nemusím stále tweetovať, stačí Facebook, e-mailové účty, stocks, počasie, správy a podobne.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ty nepoznáš nikoho, kto by dátové prenosy nevyužíval, ja zase poznám len veľmi málo ľudí, ktorí ich používajú pravidelne. Neviem kde bývaš, a koľko sietí máte/nemáte v UK, no dnes má wifi každý podnik, zopár ich je s x-desiatok metrovým dosahom. Neviem odkiaľ si ty vzal že chodím IBA do obchodu a domov, narážal som na to, že nech sa prejdem hocikade, snáď mimo lesa, alebo 100x100 metrového parku, tak tú wifi sieť chytám. Smartphone sa nedá využívať na sto percent bez internetov? Ale ja tie internety sakra využívam, a sú v dosahu dnes skoro všade! Od kedy je majoritná funkcia telefónu internet? Ja som myslel, že je to telefonovanie. Twitter a Tweetovanie bola sarkastická narážka na presne tie super-podstatné veci, ktoré si vymenoval, čiže Facebook, email, správy a podobne. Ja taktiež využívam Facebook, Skype, Gmail, a všetky možné komunikácie, ale hovorím, prejdem sa mimo domu a dosahu mojej wifi siete, a stihne sa mi x-krát aktualizovať počasie, mailová schránka, správy z FB či Skypu, a podobne. Ešte raz a znova, vystriedal som desiatky smartfónov a operačných systémov, a v porovnaní s ostatnými používateľmi v okolí si naozaj dovolím tvrdiť - áno, využívam ten telefón na 100%, a vyšťavujem z neho aj to, čo tam snáď ani nie je. Nikdy to imho nie je o nejakých dátových prenosoch. Samozrejme by som to netvrdil, keby tie wifi siete neboli doslova všade, ale takto...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Bývam v Leeds, 3. najväčšie mesto v UK. WiFi tu nemá každý podnik, plus počas cestovania kamkoľvek, prípadne pri čakaní v rade v obchode, proste hocikde WiFi nie je. To máš veľmi zázračnú WiFi sieť. Ja svoju WiFi v bytovke chytím maximálne tak vo výťahu. Ostatné sú, žiaľ, zaheslované. Pripojenie na Internet je jedna z majoritných funkcií SMARTphonu, vždy bola. Nik predsa nepopiera, že telefonovanie je taktiež jeho majoritná funkcia, alebo snáď áno? Vždy to tak v prípade smartphone bolo, Internety boli potrebné už za čias prvých kraxní s Windoze (sťahovanie aplikácií, inštalácia, update, vtedy ešte bez WiFi) a dnes je rozdielom iba to, že technológia WiFi je rozšírenejšia. Smartphone má možnosti dátového prenosu na to, aby sa dali plnohodnotne využívať Internety bez ohľadu na to, či sedím doma pri kozube a som napojený na svoju WiFi, alebo idem na dovolenku do zahraničia a chcem poslať na Facebook nejakú fotku bez dosahu WiFi.

Skús sa zmieriť s faktom, že nie všetci pripisujú Facebooku, emailom a podobne takú "podstatnosť" ako ty. Ja používam FB na komunikáciu so známymi a kamošmi. Viem, že niekde to nie je bežné, ale napríklad keď sme mali právnickú konferenciu v Kodani, každý update z centrály bol na Facebooku. To uvádzam ako príklad. Okrem toho poniektorí sme aj zamestnaní a e-maily sú bohužiaľ súčasťou nášho života, bez WiFi a bez dátového prenosu by som bol asi v peknom hajzli. V tvojom prípade využívaš phone dostatočne iba preto, lebo si špecifický prípad a máš WiFi všade, kam ideš. Neviem koľko takých ľudí existuje, ale tu ide o celú podstatu reakcie iného užívateľa na to, že smartphone bez dátového prenosu je vo všeobecnosti (vzhľadom na teba to napíšem - v 99 percent prípadoch) zbytočný. Dúfam, že už sa chápeme.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tak len Slovensko neni UK, Slovensko je 20 rokov po zadu, tiez poznam viac ludi co data nemaju ako maju. Ale navigacia atd. vsetko funguje aj bez dat. Tu chvilku bez dat za den prezijem, ked niekto chce nieco dolezite tak zavola. Pomer cena/vyuzitelnost mi nepasuje. keby to maju za par € na mesiac tak by som to zvazoval.

Samozrejme ja nepotrebujem zatial mail sledovat 24/7.
Hensym
VIP
VIP

Nebudem to už riešiť. Ostaneme pri tom, že ja tie dátové pripojenia nepoužívam a používať nepotrebujem, aj napriek tomu, že emaily, prípadne skype alebo facebook sú súčasťou aj môjho života. Ale ako som písal, prístup k nim mám skoro stále. Ďakujem, že si na konci svojho postu pekne a stručne spomenul podstatu toho, kvôli čomu sa hádame - výrok, že smartphone bez dátového pripojenia je nepoužíteľný, a že "načo ho potom máš?". Práve toto, a iba toto je u mňa strašný bullshit. Narážam napríklad na to, že napr. nejaký super podnikateľ s najnovším iPhonom, prípadne niečím od Androidu síce to dátové pripojenie má, a odpisuje si na emaily aj v osobnom aute medzi Bratislavou a Nitrou, ale na druhej strane o tom napríklad vie hov*o, a keď sa ho spýtaš, čo to ten Android je tak ti povie, že "značka". Nenarážam na nikoho konkrétneho. Toto je potom "správny" používateľ smartphonu?

Ale nejdem to už riešiť/hádať sa. Skúsim sa opýtať, keď už si spomenul to LTE. Na SVK ho zatiaľ poskytuje iba O2 nie? Pýtam sa, na čo potom LTE so 100MBs, keď je to obmedzené na 100GB? Neviem si predstaviť naozajstné využitie tej rýchlosti s obmedzením. Alebo to zle chápem, a je to neobmedzené?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Na co je podnikatelovi (alebo komukolvek inemu) vediet co je to android? Hlavne ze mu telefon posluzi na to, co od neho ocakava.
Hensym
VIP
VIP

Tu sa bavíme o využiteľnosti smartfónu, ak si niekto kúpi S3, a nevie čo je Android, tak je to nahlavu. Celkovo by som ľuďom, ktorí ani nepoznajú základné teoretické (a praktické) znalosti v týchto veciach žiadny smartfón do ruky nedal, nie to ešte absolútne high-endy, ako to niekedy vidím. Nemyslíš?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Hensym, seth82 má proste pravdu. To, že nemáš žiadny dátový prenos ti neumožňuje využívať smartphone na 100%. Chceš mi povedať, že ak ideš vo Zvolene(!!!) na druhý koniec mesta mestskou dopravou, tvoj smartphone sa cestou napojí na X wifi sietí? To je proste nonsens. Nič také som nikdy nezažil ani v Brne a to je o dosť väčšie mesto ako Zvolen. Raz som išiel v električke, ktorá mala dostupné wifi spojenie. Alebo keď sem-tam idem vlakom domov, tak ani tie medzinárodné rýchliky Berlín - Budapešť nemajú v 2. triede wifi. Jediné verejne dostupné miesta s wifi sú iba obchodné centrá a aj tam je to s pokrytím všelijaké - na niektorých miestach ani tam wifi nechytíš. No a netvrď, že každý obchod má wifi, lebo v 99% prípadov sú zaheslované a ak nie si zákazník, tak ti to heslo nepovedia.

Takže nie, nevyužívaš ten smartphone na 100%. A píšem to ako používateľ smartphone, ktorý tiež nemá dátový program a uvedomujem si, že istý potenciál zostáva nevyužitý, ale zatiaľ ho až tak nutne nepotrebujem :wink:
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Hensym nemyslim. Clovek pride do obchodu, ochyta si telefony a ten ktory mu najviac vyhovuje si kupi. Ak sa mu zda galaxy s3 rychly, s kvalitnym displejom, pouzitelnym OS, tak nevidim jediny dovod aby potreboval vediet nejake parametre.
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Chceš povedať, že ak niekto nevie teoreticku poučku co je to android, atd....., tak to nevie naplno vyuzit? :) V tom pripade ak niesi IT človek, nejaky technik,.... tak tiez nevyužívaš ani len kávovar na 100% :)
Hensym
VIP
VIP

TommyHot, presne tak to funguje, máš pravdu, a je to na hlavu. :)

Pilifo: Kde som prosím ťa napísal že v nejakom autobuse chytám Wifi? Ja hovorím o uliciach, prípadne námestí. Je tu len naozaj veľmi veľmi málo podnikov (nie obchodov!) ktoré wifi nemajú. Väčšinou na jednom mieste, najmä na námestí chytáš wifi s viacerých podnikov. Ak by som ti sem vypísal na čo JA používam svoj smartfón, tak by to bol tak dlhý list vecí, že by sa v tom nejaký dátový prenos stratil tak, že by tvoril absolútne nepodstatnú čiastku. Ale OK, špeciálne pre Vás si zajtra kúpim mesačný internet od O2, a potom vám napíšem ako sa môj život zlepšil. :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Takže to máme brať tak, že ak chcem ísť do mesta a chytať wifi na každom kroku, musím zostať na námestí? :D Lebo nikde inde tú wifi v meste voľne na ulici nechytíš.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Nechapem aj tak tu debatu, vsak kto potrebuje net 24/7 tak si tie data kupi a kto nepotrebuje byt online 24/7 tak mu staci wifi, smartphone vyuzije tak ci tak, ci nebude mat hodinu updaty s fb, twittru, mailu mu asi nevadi.

Ja by som povedal ze ich vyuziva, len nie 24/7
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Súhlasím s tebou, Pascalwb. Problém je ale v tom, že Hensym si nechce priznať, že proste bez toho dátového pripojenia plne nevyužíva všetky výhody smartphonu.
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

To iste sa da tvrdit na milion veci co ten iPhone ma ale nepouzivam ich. Napriklad ja osobne mam tiez iPhone. Avsak nepotrebujem byt pripojeny 24/7, takze datovy prenos nemam, lenze neviem o tom ze by som bol o nieco ukrateny, pretoze proste ak to nepotrebujem, tak to ani vyuzivat nebudem. To je iste ako s appkou Stocks, Newsstand a plno inych aplikacii, ktore som tam od zaciatku mal a vobec ich nepouzivam. Takze to ze ich nepouzivam znamena ze nevyuzivam potencial telefonu na 100%? Relativne je to pravda, ale len z toho pohladu ze kazdy majitel tohto telefonu si ho kupil pre vsetky vymozenosti, ktore obsahuje. Cize vyuzivam telefon na 100%, ale len pre svoje potreby. Medzi ne byt pripojeny na internet vzdy a vsade nepatri. Nie som typ cloveka, co si sadne do kaviarne, autobusu, na zachod v obchodnom centre a hned vytahuje mobil a surfuje.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Myslim, ze mnohi v zaklade nepochopili, co seth82 a tiez aj ja sme mysleli v nasich postoch. Ale nevadi. Zostanme pri nazore mladsich, ze S3/iPhone je dostacujuci s WiFi na hranie sa hier, fotenie a podobne. A ked sa nahodou zadari chytit zadarmo mimo domu WiFi, tak len dobre.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

para.. a mozem mat kacirsku otazku? na co je potom takemu cloveku smartphone?
.
telefonovat, sms-kovat, fotit a pozriet si net cez wifi sa uz da na comkolvek. logicky mi to vychadza len to, ze je ten pristroj pekny.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Pisal som o tom predtym. Kupuju si ich, lebo je to in. Ja by som za mobil 600 a viac EUR nedal, keby sa mi nezaplatil. Ale ja na nom mam maily, RDP.. A este vela dalsej prace. Bez tohto a mobilnych dat pre mna by S3 zmysel napr. nemal.
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

To suhlasim. Ja osobne napriklad ten iPhone som dostal ako pracovny, predtym som mal obycajny samsung bez Androida a robil som vlastne na nom to iste co na iPhone, len s tym rozdielom, ze proste vyvijam aplikacie na iOS tak to pre mna zmysel ma ovela vacsi, ako mobilne data.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Tiez nechapem ludi co maju vynikajuci smartphone a nemaju zaplatenych par eur na nonstop net. Uplne suhlasim so sethom. A ta dostupnost wifi sieti :D O tom som mal zhodou okolnosti bakalarsku pracu (Dostupnost wifi pripojenia v bratislave) a poviem len tolko, ze v BA ich vela nezaheslovanych a zadarmo nie je. Takze chytat tu wifi pri prechadzke mestom je nerealne. Mozno Zvolen je na tom lepsie, moze byt, niekedy aj mensie mesta su v niektorych veciach viac popredu ako hlavne mesto.
Napísať odpoveď