Vylepšenie zostavy
Vylepšenie zostavy
Zdravim
Rad by som si vylepsil svoju zostavu. Jedna sa o RAM a graficku kartu.
Vedeli by ste mi poradit.
Moja zostava:
MB: MSI 945 NEO F ( intel socket )
RAM 2 x 512 MG DDR2 Buffalo 533 MHz
graf. karta Asus GeForce 7900 GS 256 MB 2DHT PCX
procesor Intel Core2Duo E6400 2,1 GHz 2MB Dual 775
Ak mozem poprosit, tak aj s linkami.
Vdaka
Rad by som si vylepsil svoju zostavu. Jedna sa o RAM a graficku kartu.
Vedeli by ste mi poradit.
Moja zostava:
MB: MSI 945 NEO F ( intel socket )
RAM 2 x 512 MG DDR2 Buffalo 533 MHz
graf. karta Asus GeForce 7900 GS 256 MB 2DHT PCX
procesor Intel Core2Duo E6400 2,1 GHz 2MB Dual 775
Ak mozem poprosit, tak aj s linkami.
Vdaka
Re: Vylepšenie zostavy
Máš dosť slabý procesor. Obávam sa, že ani upgrade ti moc nepomôže.
Napíš rozpočet.
Napíš rozpočet.
na to aky je to procesor, tak si myslim, ze maka velmi slusne.Sapo napísal:Máš dosť slabý procesor. Obávam sa, že ani upgrade ti moc nepomôže.
Napíš rozpočet.
rozpocet... pocitam tak max. 150 € a to uz aj prehanam
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
mozes tam dat aj 20GB ram a 2GB najnovsiu grafiku, no procesor ti to ajtak v urcitej urovni stopne a bude brzdit
to mas pravdu, ale teraz som chcel vymenit RAM a grafiku.Hellboy248 napísal:mozes tam dat aj 20GB ram a 2GB najnovsiu grafiku, no procesor ti to ajtak v urcitej urovni stopne a bude brzdit
procesor mozno casom... alebo potom kupit novu zostavu
-
Hellboy248
Guru wannabe
pozri, ak moc chces, tu na fore urcite kupis ramku aj grafiku za dobru cenu. urcite sa najdu pc guru ktory ti poradia co kupit 
je tu sekcia nejakeho bazaru ?Hellboy248 napísal:pozri, ak moc chces, tu na fore urcite kupis ramku aj grafiku za dobru cenu. urcite sa najdu pc guru ktory ti poradia co kupit
som tu tak povediac novy.
-
hornblower
Light Professional
No podla mna sa tam da daco povymienat a vykon urcite stupne a trufam si povedat ze rozdiel bude dost markantny. Treba si uvedomit co sa da od toho cakat - nove hry asi vo full hd hrat nebude ale so starsimi by to mohlo celkom vyjst.
Uz len pridanim ramky najlepsie na 4GB /tak +- 60e nove/ to bude ficat vsetko omnoho sviznejsie. Ak by tam dodal nejaky low end amd/nvidia mozno aj 5750 /+-96e/ urcite by si zahral niektore veci celkom luxusne.
Uz len pridanim ramky najlepsie na 4GB /tak +- 60e nove/ to bude ficat vsetko omnoho sviznejsie. Ak by tam dodal nejaky low end amd/nvidia mozno aj 5750 /+-96e/ urcite by si zahral niektore veci celkom luxusne.
To hovoríš len preto, lebo iný procesor si v akcii ešte nevidel. (resp. silnejší) Pokiaľ si nezaobstaraš nový procák, tak upgrade ti je úplne zbytočný. Ak vieš taktovať, tak ho pretoč aspon na 2.8GHz, ale aj to je už slabépaulus25 napísal:
na to aky je to procesor, tak si myslim, ze maka velmi slusne.
ked mam pravdu povedat, tak nad procesorom som sa ani nezamyslal ... vdaka za info. Idem nieco pohladat... dufam ze mi budu pasovat... hlavne grafika, lebo musim zohnat DDR2.. a chcem aspon 512 MB s 256bit zbernicou.Sapo napísal:
To hovoríš len preto, lebo iný procesor si v akcii ešte nevidel. (resp. silnejší) Pokiaľ si nezaobstaraš nový procák, tak upgrade ti je úplne zbytočný. Ak vieš taktovať, tak ho pretoč aspon na 2.8GHz, ale aj to je už slabéA grafiku by som bral takú ako hovorí hornblower. Prípadne ešte HD4770, HD4730, HD4850, GF 9800GTX/GTX+, 8800GTS (G90), GTS250. Novšie typy by som už nebral. (GTS450, HD5750 a vyššie rady)
Grafika nemusí byť DDr2. To musí byť ramka. Grafika môže byť a DDR50 a pôjde ti. 
ja by som navrhoval 4gb ramky a procak troska pretocit na 3ghz....s inym chladicom za par evri by to zmaklo v pohode....a co sa tyka grafiky tak bud nejaku 9000 radu od nvidie alebo 3000-4000 ale skor 4000 od ati....a podla mna by si sa pohral vpohodke....ale zas ta cena..takze skor nvidia 9800 gt napr....pokial nemas monitor vo full hd tak ti to uplne bude stacit
neni trosku zbytocne davat tam 4GB ram? ved neni sanca aby to na starej masinke vyuzil.
,,,,,rozpocet... pocitam tak max. 150 € a to uz aj prehanam,,,,
Nechapem na co chces robit upgrade, za tie peniaze aj tak toho upgradu na pocitaci vela nespravis a za tie peniaze mozes kupit Xbox alebo dake PS3 a mozes si zahrat hocijaku hru a nemusis si robit starosti. Hracske stanice su najdrahsie zo vsetkych kompov pre domaceho uzivatela. Iba co do toho nalozis riadne penazi a vysledok nebudes mat nikdy lepsi nez Xbox alebo PS3. Daj si poradit, bo upgrade na hracsku stanicu budes potrebovat aspon daky i7 procak , ku tomu dobru dosku...........a zastavis sa pri 800 € . Prejde rok , vydaju niejaku novu hru a ty zbadas ze ti to niejako seka. Henten komp co mas ,by ti mal v pohode vydrzat na ostatne uceli okrem hier, aspon 5 rokov aj dlhsie.
Ja som robil upgrade pred rokom a pol za 1 000 € . Na posledy vydali COD 7 a mne to sekalo. Som sa zaprisahal , ze do kompu nevlozim ani cent iba ak sa nieco pokazi.
Nechapem na co chces robit upgrade, za tie peniaze aj tak toho upgradu na pocitaci vela nespravis a za tie peniaze mozes kupit Xbox alebo dake PS3 a mozes si zahrat hocijaku hru a nemusis si robit starosti. Hracske stanice su najdrahsie zo vsetkych kompov pre domaceho uzivatela. Iba co do toho nalozis riadne penazi a vysledok nebudes mat nikdy lepsi nez Xbox alebo PS3. Daj si poradit, bo upgrade na hracsku stanicu budes potrebovat aspon daky i7 procak , ku tomu dobru dosku...........a zastavis sa pri 800 € . Prejde rok , vydaju niejaku novu hru a ty zbadas ze ti to niejako seka. Henten komp co mas ,by ti mal v pohode vydrzat na ostatne uceli okrem hier, aspon 5 rokov aj dlhsie.
Ja som robil upgrade pred rokom a pol za 1 000 € . Na posledy vydali COD 7 a mne to sekalo. Som sa zaprisahal , ze do kompu nevlozim ani cent iba ak sa nieco pokazi.
za 1000 eur si zlozim PC ktory bude valcovat aspon 2 roky najnovsie hry. To co si napisal je blbost. Bud sa do toho nevyznas alebo nevies skladat PC.
Otvárate mesiac starú tému.
Prdo píšeš blbosti. Má to byť naopak, konzoly sú shity oproti PCčkam. Na PC máš v hrách lepšiu grafiku ako na konzole. Porozmýślaj, prečo nebol Crysis 1 na konzoly? Konzoly by tú hru nezvládli.
Jaj a ešte niečo, ten PC čo si zložil pred rokom za 1000€, to bol kancelársky PC s pozlátenou bedňou. Inak si to neviem vysvetliť. Ročné PC za 1000€ zvládne na plné detialy hru ako CoD.
Prdo píšeš blbosti. Má to byť naopak, konzoly sú shity oproti PCčkam. Na PC máš v hrách lepšiu grafiku ako na konzole. Porozmýślaj, prečo nebol Crysis 1 na konzoly? Konzoly by tú hru nezvládli.
Jaj a ešte niečo, ten PC čo si zložil pred rokom za 1000€, to bol kancelársky PC s pozlátenou bedňou. Inak si to neviem vysvetliť. Ročné PC za 1000€ zvládne na plné detialy hru ako CoD.
-
tm_a.s.
Light Professional
sapo podľa mňa trepeš hlúposti ty ... si zober koľko stojí PS3 a o koľko je výkonnejšia ako pc v tej istej cene ...
//ja mám pc za 500e a hrám tam cod na full aj s AA ...
//ja mám pc za 500e a hrám tam cod na full aj s AA ...
no ale keby stala PS3 tolko co dobry PC tak by si ju nikto nekupil. PS3 je snad len na jedno vyuzitie. Na hranie. Tiez si myslim ze PC dosahuje daleko lepsiu grafiku nez konzoly.
-
tm_a.s.
Light Professional
no asi preto sa to volá HRACIA KONZOLA, nemyslíš ? čo by si chcel na tom v robote maily posielať
?
a nie nedosahuje lepšiu grafiku, si pozri GT5 napr
a nie nedosahuje lepšiu grafiku, si pozri GT5 napr
-
JAnci3D
Medium Star
prdo .. tvoj príspevok je za prvé zbytočný a za druhé si asi riadne mimo ak si za 1000€ zložil kalkulačku. Konzola je konzola PC je PC.
Sapo tvoja reakcia na procik je tiež dosť prehnaná.. upgrade za 150€ by z toho PC spravil minimálne raz tak výkonný PC.
moja rada: daj si tam RAMky 3-4GB (neodporučam dokupovať ku tvojim lebo ti všetky ram pôjdu len na 533MHz) cca 50-60€ a za 90€ kúpiš bez problémov 1GB HD4870 alebo nVidiu 250-260. Ak by sa ti zvyšili prachy kup si normálny chladič nejaký 12cm heatpipe a na neho jeden vetrak a CPU taktni na 3GHz. nezahraš si na tom síce dobre hry ktore potrebuju 4 jadra ale CoD ti garantujem na plné detaily a kopec ďalších hier tiež
Sapo tvoja reakcia na procik je tiež dosť prehnaná.. upgrade za 150€ by z toho PC spravil minimálne raz tak výkonný PC.
moja rada: daj si tam RAMky 3-4GB (neodporučam dokupovať ku tvojim lebo ti všetky ram pôjdu len na 533MHz) cca 50-60€ a za 90€ kúpiš bez problémov 1GB HD4870 alebo nVidiu 250-260. Ak by sa ti zvyšili prachy kup si normálny chladič nejaký 12cm heatpipe a na neho jeden vetrak a CPU taktni na 3GHz. nezahraš si na tom síce dobre hry ktore potrebuju 4 jadra ale CoD ti garantujem na plné detaily a kopec ďalších hier tiež