Vysokí vs. nízki ľudia

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Akú máte výšku?

do 160 cm
2
1%
160-170 cm
19
8%
170-180 cm
74
31%
180-190 cm
98
42%
190-200 cm
43
18%

Celkom hlasov: 236

bolek
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vysokí vs. nízki ľudia

Príspevok od používateľa bolek »

Zdar!
Minule som čítala článok, kde bolo hodnotené klady a zápory výšky u ľudí. Bolo tam spomínané aj to, že vyšší ľudia majú vyššie platy ako ich nižší kolegovia. Ďalej tam bolo spomínané, že vyššie ženy majú problém nájsť si partnera a pod. Tak ma napadlo, ako ste na to vy? Koľko meriate? Aké vidíte v tom klady a zápory? Ďakujem všetkým, ktorí hneď neprevracali očami, za názory :-)
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Meriam 186 cm a nevidim v tom ziadne zapory.
Keby ze sa vsak jedna o nejaky extrem a to nad 2 metre 10 cm alebo pod 160 cm (hovorim o chalanoch) tak tma uz sa iste nevyhody mozu prejavit.

Extremne vysoki ludia maju problemy s dopravou napriklad.
Nizki su zase casto dost nervozni... akoby zakomplexovani... Aspon ja som sa s takymi stretol... Nie sice vsetci alee drviva vacsina
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nemáš link na ten článok? by som si ho rád pozrel.
Čo sa týka mojej výšky, nie som ani vysoký ani nízky. Neviem presne kolko meriam ale okolo 183 - 185 sa mi zdá. Osobne ale nemám ten pocit že by výška ludí mala nejak zavážiť pri úspechoch v práci či živote
Alofok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Alofok »

Som nízka, zmierila som sa s tým a nevidím v tom veľké problémy. Občas nejaké vtípky, ale netreba si hned všetko brať.
A aspoň ma berú za viac milšiu :D

/ Keď už turtlak spomína koncerty.... Prd vždy vidím :D
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jasan21 »

:) modre oci, spinavy blond vyska 191cm, vaha okolo 85 kg asi menej trosku :) stihlejsia postava :).....proste ideal :) fotku najdes na pokeci nick mam vsade rovnaky :P
no aaaa co sa tyka toho ze vysoky si najdu lepsie zamestanie je to pravda tak isto ako vysoke holky a ked su navyse blond aj ked niesu najinteligentnejsie tak stale su uspesnejsie ako ostatne viem co vravim :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

audiotrack: Žiaľ, nemám, spomenula som si na to len preto, že nedávno bolo niečo podobné písané v Plus 7 dní....
niečo podobné
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

ja mám nad 170 cm.som celkom spokojná.myslím si,že je to akurát. nižšia by som nechcela byť. dočiahnem si, čo chcem pokial to nie je príliš vysoko :D . a čo sa týka toho,či vyšší ľudia majú väčší úspech,
tak to neviem posúdiť.nič takého som nezažila.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

no..meriam okolo 200 (+-1 cm), ale nemam pocit, ze by som bol v praci kvoli tomu nejak zvyhodneny :) ale vo vseobecnosti je to urcite viac vyhoda ako nevyhoda - lahsie sa ziskava respekt ked zacne hustnut atmosfera, tym padom sa lahsie vyhyba fyzickym konfliktom, ktore nemam velmi rad...

dobre sa z toho robi sranda :) hlavne, ked idem niekam s kamaratkou, ktora meria 155 :D

ale na druhej strane, minule som na vlakovej stanici stretol jedneho chlapa a bol som mu kusok pod plecia - ten mal bez prehanania 225 :shock: ak je teoria o vyssich platoch pravdiva musel zarabat aspon 100 000 :D
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

meriam cca 190. nemam pocit, ze b yna vyske nejako zalezalo pri uspechoch v zivote.
:plus: na koncertoch vidim aj z poslednej rady
:plus: ludia si ma vsimnu skor (je to vyhoda, kedze neviem rozoznat ludi ani znamych nadialku)
:plus: v plavani je to dost vyhoda :)
:minus: v MHD si musim davat pozor. hlavne v elinach na tie blbe tyce o ktore som sa otrieskal nespocetne velakrat
:minus: z takej vysky sa trafit do WC moze byt problem :D
:minus: pad pre moje kosti na rukach znamena ako pad zo skoro 2 metrov. zapastie som mal raz dost nakasu (moja bramblavost nepozna hranic) a rozmyslal som nad tym, ci by to tak zle dopadlo keby som bol nizsi
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Hluposti, zalezi vsetko od daneho jedinca, mam 177 cm, na plat sa nestazujem dokonca ho povazujem za nadstandardny... Ako prosim vas suvisi to ci si clovek najde skor zamestnanie s vyskou?

Vsetko je to o schopnostiach, o stasti a o vedomostiach, poznam kopu vysokych ludi co su totalne neschopni zarobit si na seba... A inak vsimnite si ludi z historie, len tak namatkovo, Napoleon, Hitler, to vsetko boli velmi nizky ludia a kolko ludi si dokazali podriadit. :)
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

Ja mam 182cm,
frajerka 160cm,

ani v jednom nevidim problem :)
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

Meriam 178 cm a so svojou vyskou som spokojny a nemyslim si zeby ludia mali byt hodnoteny podla vysky...aj ked v mnohych pripadoch hlavne v mladsom veku su vysoke/nizke deti na vysmech...a k tym partnerom, ked raz clovek niekoho lubi nebude mu prekazat vyska partnera.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Mám 193 cm a som veľmi spokojný, určite by som to nemenil. Ale nevýhodou sú malé sedačky v autobusoch, častejšie úrazy hlavy..... A tie vyššie ženy majú ozaj problém s partnerom(myslím tým tie 190 a vyššie)
  • Inač všimol som si že táto mladá generácia je dosť vysoká...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ja mam tak 1-3 cm pod 190, v kolektive (trieda, rodina) si nepripadam vysoky, ale ked idem len tak napr. po meste, nemam problem previdiet ponad dav, co je fajn. Jednoznacna nevyhoda je, ze vyssi ludia sa nezmestia do mensich aut - co bol u nas v rodine este so starym autom dost problem - ja vtedy ca 180, otec 190, mama 185... no na viac nez 30km to uz bolo blbe
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

184?
absolutna spokojnost dociahnem aj na mensie dievcata a ked je holka vyssia vacsinou nieje vyssia ako ja co byva vtipne ...lenze si daju stekle a ... :)
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

hehen presne
mam 194cm
a furt si trieskam hlavu do tyci v MHD :D
a ked curam do pisoaru tak to z rej vysky rozstrekuje sade na okolo, chce to specialny chvat...
vyhody co ja viem asi ani moc ne
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ja mám okolo 185 cm.. chcel by som trošku viac.. lebo hrávam volejbal a čo nemám na výške, musím doháňať výskokom.. ale na bežné užívanie výšky je to ok.. som celkom spokojný.. :) :wink:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

hm mam 2 metre a tusim zajtra zajdem pytat vyssi plat :D
pri beznom zivote by ma nejak vyska nesrala.. ale..
.. po boku s polovicnym dievcatom (myslim obrazne) to vyzera dost komicky, vysokych zien tiez moc nie je (aspon nie v mojom okoli)
.. turtlak pisal o dvojmetrovom pade - v mojom pripade ked som na korculiach, to uz sa nesmie clovek bat vysok :D ..
.. zadne sedadla v aute = nocna mora
.. cestovanie autobusom (SAD) = nocna mora
.. pri vymene ziaroviek sa obvykle volaju najvyssi :?

K vyhodam len tolko, ze dociahnem kadetade, nestratim sa v dave, u niekoho vyssia vyska vyvolava respekt atd... Vobec by som neprotestoval, keby mam len priemernych 185cm :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

vyssi ludia dostavaju vyssi plat? tak to budem do smrti na minimalke. :( :D
mam asi 172cm (uz som sa velmi dlho nemeral, moze to byt o centimeter-dva viac) a som sebou aj okolim povazovany za maleho
ale vysoky, alebo nizky su pre mna velmi relativne pojmy. zalezi totiz na tom v akej spolocnosti sa dana osoba pohybuje.
v triede som patril medzi najnizsich, v partii s ktorou snowboardujem som zase jeden s najvyssich

vyhody a nevyhody, toho ked je clovek "Hobit" ( :lol: )?
za vyhodu povazujem fakt, ze pri padoch na doske mam mensiu sancu utrpiet vazne zranenia ako dlhani.
rovnako vyhodna moznost je stratit sa v dave ak je to potrebne
az tak mi nevadi, ak si niekto predomnou v autobuse sklopi sedadlo
ale serioznejsie vyhody ma naozaj nenapadaju. mozno neskor

nevyhody:
rovnako som okrem posmeskov, ktore mozem mat na knedli, nespozoroval nic vazne, ale ako zdanlive problemy sa mozu zdat skutocnosti ako:
nikdy nebudem "vysoky a svalnaty", ale iba krpaty a vychudnuty;
vacsina bab je odomna v opatkovych topankach vyssia;
moja vyska nema sancu vzbudzovat u ludi nieco ako prirodzeny respekt

a tvrdenie, ze mali ludia su nervoznejsi? tak toho som zivym prikladom. :oops:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

jackb napísal: nikdy nebudem "vysoky a svalnaty", ale iba krpaty a vychudnuty;
nemas ani zdaleka pravdu. mam kamarata, ktory je nizky (pomerne velmi nizky) a chodi do posilky. teraz je z neho take male nasypane hovado. ovela lahsie mu vynikne svalstvo ako niekomu, kto ma dva metre. a co sa respektu tyka, tak s tym nema zrejme absolutne problem. zatial sa vobec nestazoval, ze by mal s niekym nejake konflikty. a to chodi kazdy vikend po diskotekach, po kadejakych akciach s dlhymi dredmi. na diskach drednatych ludi isty typ zakomplexovancov nema v laske a kedze tam chodi stale, tak zrejme problemy nenastali. a to je naozaj dost nizky. som od neho o hlavu vyssi. mozno aj viac. ale keby ho nepoznam a rozbehlo by sa take daco na mna, tak by mi veru nebolo vsetko jedno
Napísať odpoveď