Minule som čítala článok, kde bolo hodnotené klady a zápory výšky u ľudí. Bolo tam spomínané aj to, že vyšší ľudia majú vyššie platy ako ich nižší kolegovia. Ďalej tam bolo spomínané, že vyššie ženy majú problém nájsť si partnera a pod. Tak ma napadlo, ako ste na to vy? Koľko meriate? Aké vidíte v tom klady a zápory? Ďakujem všetkým, ktorí hneď neprevracali očami, za názory
Vysokí vs. nízki ľudia
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Vysokí vs. nízki ľudia
Zdar!
Minule som čítala článok, kde bolo hodnotené klady a zápory výšky u ľudí. Bolo tam spomínané aj to, že vyšší ľudia majú vyššie platy ako ich nižší kolegovia. Ďalej tam bolo spomínané, že vyššie ženy majú problém nájsť si partnera a pod. Tak ma napadlo, ako ste na to vy? Koľko meriate? Aké vidíte v tom klady a zápory? Ďakujem všetkým, ktorí hneď neprevracali očami, za názory
-
Martin44
Professional
Meriam 186 cm a nevidim v tom ziadne zapory.
Keby ze sa vsak jedna o nejaky extrem a to nad 2 metre 10 cm alebo pod 160 cm (hovorim o chalanoch) tak tma uz sa iste nevyhody mozu prejavit.
Extremne vysoki ludia maju problemy s dopravou napriklad.
Nizki su zase casto dost nervozni... akoby zakomplexovani... Aspon ja som sa s takymi stretol... Nie sice vsetci alee drviva vacsina
Keby ze sa vsak jedna o nejaky extrem a to nad 2 metre 10 cm alebo pod 160 cm (hovorim o chalanoch) tak tma uz sa iste nevyhody mozu prejavit.
Extremne vysoki ludia maju problemy s dopravou napriklad.
Nizki su zase casto dost nervozni... akoby zakomplexovani... Aspon ja som sa s takymi stretol... Nie sice vsetci alee drviva vacsina
-
audiotrack
VIP
-
jasan21
Light Star
no aaaa co sa tyka toho ze vysoky si najdu lepsie zamestanie je to pravda tak isto ako vysoke holky a ked su navyse blond aj ked niesu najinteligentnejsie tak stale su uspesnejsie ako ostatne viem co vravim
-
bolek
Guru
audiotrack: Žiaľ, nemám, spomenula som si na to len preto, že nedávno bolo niečo podobné písané v Plus 7 dní....
niečo podobné
niečo podobné
-
in your world
Light Star
no..meriam okolo 200 (+-1 cm), ale nemam pocit, ze by som bol v praci kvoli tomu nejak zvyhodneny
ale vo vseobecnosti je to urcite viac vyhoda ako nevyhoda - lahsie sa ziskava respekt ked zacne hustnut atmosfera, tym padom sa lahsie vyhyba fyzickym konfliktom, ktore nemam velmi rad...
dobre sa z toho robi sranda
hlavne, ked idem niekam s kamaratkou, ktora meria 155 
ale na druhej strane, minule som na vlakovej stanici stretol jedneho chlapa a bol som mu kusok pod plecia - ten mal bez prehanania 225
ak je teoria o vyssich platoch pravdiva musel zarabat aspon 100 000 
dobre sa z toho robi sranda
ale na druhej strane, minule som na vlakovej stanici stretol jedneho chlapa a bol som mu kusok pod plecia - ten mal bez prehanania 225
meriam cca 190. nemam pocit, ze b yna vyske nejako zalezalo pri uspechoch v zivote.
na koncertoch vidim aj z poslednej rady
ludia si ma vsimnu skor (je to vyhoda, kedze neviem rozoznat ludi ani znamych nadialku)
v plavani je to dost vyhoda 
v MHD si musim davat pozor. hlavne v elinach na tie blbe tyce o ktore som sa otrieskal nespocetne velakrat
z takej vysky sa trafit do WC moze byt problem 
pad pre moje kosti na rukach znamena ako pad zo skoro 2 metrov. zapastie som mal raz dost nakasu (moja bramblavost nepozna hranic) a rozmyslal som nad tym, ci by to tak zle dopadlo keby som bol nizsi
-
Plexxak
Medium Star
Hluposti, zalezi vsetko od daneho jedinca, mam 177 cm, na plat sa nestazujem dokonca ho povazujem za nadstandardny... Ako prosim vas suvisi to ci si clovek najde skor zamestnanie s vyskou?
Vsetko je to o schopnostiach, o stasti a o vedomostiach, poznam kopu vysokych ludi co su totalne neschopni zarobit si na seba... A inak vsimnite si ludi z historie, len tak namatkovo, Napoleon, Hitler, to vsetko boli velmi nizky ludia a kolko ludi si dokazali podriadit.
Vsetko je to o schopnostiach, o stasti a o vedomostiach, poznam kopu vysokych ludi co su totalne neschopni zarobit si na seba... A inak vsimnite si ludi z historie, len tak namatkovo, Napoleon, Hitler, to vsetko boli velmi nizky ludia a kolko ludi si dokazali podriadit.
-
Fabo
Hardcore addict
Ja mam tak 1-3 cm pod 190, v kolektive (trieda, rodina) si nepripadam vysoky, ale ked idem len tak napr. po meste, nemam problem previdiet ponad dav, co je fajn. Jednoznacna nevyhoda je, ze vyssi ludia sa nezmestia do mensich aut - co bol u nas v rodine este so starym autom dost problem - ja vtedy ca 180, otec 190, mama 185... no na viac nez 30km to uz bolo blbe
-
Začiatok Konca
Professional
hm mam 2 metre a tusim zajtra zajdem pytat vyssi plat 
pri beznom zivote by ma nejak vyska nesrala.. ale..
.. po boku s polovicnym dievcatom (myslim obrazne) to vyzera dost komicky, vysokych zien tiez moc nie je (aspon nie v mojom okoli)
.. turtlak pisal o dvojmetrovom pade - v mojom pripade ked som na korculiach, to uz sa nesmie clovek bat vysok
..
.. zadne sedadla v aute = nocna mora
.. cestovanie autobusom (SAD) = nocna mora
.. pri vymene ziaroviek sa obvykle volaju najvyssi
K vyhodam len tolko, ze dociahnem kadetade, nestratim sa v dave, u niekoho vyssia vyska vyvolava respekt atd... Vobec by som neprotestoval, keby mam len priemernych 185cm
pri beznom zivote by ma nejak vyska nesrala.. ale..
.. po boku s polovicnym dievcatom (myslim obrazne) to vyzera dost komicky, vysokych zien tiez moc nie je (aspon nie v mojom okoli)
.. turtlak pisal o dvojmetrovom pade - v mojom pripade ked som na korculiach, to uz sa nesmie clovek bat vysok
.. zadne sedadla v aute = nocna mora
.. cestovanie autobusom (SAD) = nocna mora
.. pri vymene ziaroviek sa obvykle volaju najvyssi
K vyhodam len tolko, ze dociahnem kadetade, nestratim sa v dave, u niekoho vyssia vyska vyvolava respekt atd... Vobec by som neprotestoval, keby mam len priemernych 185cm
vyssi ludia dostavaju vyssi plat? tak to budem do smrti na minimalke.
mam asi 172cm (uz som sa velmi dlho nemeral, moze to byt o centimeter-dva viac) a som sebou aj okolim povazovany za maleho
ale vysoky, alebo nizky su pre mna velmi relativne pojmy. zalezi totiz na tom v akej spolocnosti sa dana osoba pohybuje.
v triede som patril medzi najnizsich, v partii s ktorou snowboardujem som zase jeden s najvyssich
vyhody a nevyhody, toho ked je clovek "Hobit" (
)?
za vyhodu povazujem fakt, ze pri padoch na doske mam mensiu sancu utrpiet vazne zranenia ako dlhani.
rovnako vyhodna moznost je stratit sa v dave ak je to potrebne
az tak mi nevadi, ak si niekto predomnou v autobuse sklopi sedadlo
ale serioznejsie vyhody ma naozaj nenapadaju. mozno neskor
nevyhody:
rovnako som okrem posmeskov, ktore mozem mat na knedli, nespozoroval nic vazne, ale ako zdanlive problemy sa mozu zdat skutocnosti ako:
nikdy nebudem "vysoky a svalnaty", ale iba krpaty a vychudnuty;
vacsina bab je odomna v opatkovych topankach vyssia;
moja vyska nema sancu vzbudzovat u ludi nieco ako prirodzeny respekt
a tvrdenie, ze mali ludia su nervoznejsi? tak toho som zivym prikladom.
mam asi 172cm (uz som sa velmi dlho nemeral, moze to byt o centimeter-dva viac) a som sebou aj okolim povazovany za maleho
ale vysoky, alebo nizky su pre mna velmi relativne pojmy. zalezi totiz na tom v akej spolocnosti sa dana osoba pohybuje.
v triede som patril medzi najnizsich, v partii s ktorou snowboardujem som zase jeden s najvyssich
vyhody a nevyhody, toho ked je clovek "Hobit" (
za vyhodu povazujem fakt, ze pri padoch na doske mam mensiu sancu utrpiet vazne zranenia ako dlhani.
rovnako vyhodna moznost je stratit sa v dave ak je to potrebne
az tak mi nevadi, ak si niekto predomnou v autobuse sklopi sedadlo
ale serioznejsie vyhody ma naozaj nenapadaju. mozno neskor
nevyhody:
rovnako som okrem posmeskov, ktore mozem mat na knedli, nespozoroval nic vazne, ale ako zdanlive problemy sa mozu zdat skutocnosti ako:
nikdy nebudem "vysoky a svalnaty", ale iba krpaty a vychudnuty;
vacsina bab je odomna v opatkovych topankach vyssia;
moja vyska nema sancu vzbudzovat u ludi nieco ako prirodzeny respekt
a tvrdenie, ze mali ludia su nervoznejsi? tak toho som zivym prikladom.
nemas ani zdaleka pravdu. mam kamarata, ktory je nizky (pomerne velmi nizky) a chodi do posilky. teraz je z neho take male nasypane hovado. ovela lahsie mu vynikne svalstvo ako niekomu, kto ma dva metre. a co sa respektu tyka, tak s tym nema zrejme absolutne problem. zatial sa vobec nestazoval, ze by mal s niekym nejake konflikty. a to chodi kazdy vikend po diskotekach, po kadejakych akciach s dlhymi dredmi. na diskach drednatych ludi isty typ zakomplexovancov nema v laske a kedze tam chodi stale, tak zrejme problemy nenastali. a to je naozaj dost nizky. som od neho o hlavu vyssi. mozno aj viac. ale keby ho nepoznam a rozbehlo by sa take daco na mna, tak by mi veru nebolo vsetko jednojackb napísal: nikdy nebudem "vysoky a svalnaty", ale iba krpaty a vychudnuty;