Vyvoj pre Symbian S60

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
PC-Man
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Vyvoj pre Symbian S60

Príspevok od používateľa PC-Man »

programoval z vas uz niekto aplikacie pre Symbian a bol by mi ochotny zodpovedat zopar otazok? Ide o to, ze v mojej bc. praci mam o.i. naprogramovat jednu malicku aplikaciu pre Symbian, ktorej ulohou bude iba prijat data cez bluetooth zo zariadenia A, ulozit ich do suboru a nasledne ich odoslat do zariadenia B. Kedze so Symbianom nemam ziadne skusenosti, mam nejake otazky. Zatial, co som si nastudoval, sa mi velmi pozdava vyuzitie frameworku Qt a k nemu kniznice QBluetooth.

Ak niekto mate skusenosti ci uz s Qt alebo klasickym C++ kodenim pre Symbian, bol by som velmi vdacny za pomoc :)
c-ice
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vyvoj pre Symbian S60

Príspevok od používateľa c-ice »

Ahoj kolega spoluziak ... od leta do toho trocha vrtam

Qt je C++ FrameWork ... ale da sa pre Symbian aj inak je nastroj prerobene eclipse vola sa Carbide.c++ mal som to len chvilu bolo mi to dost nesympaticke (nemam rad eclipse) a kod sa mi zdal tazsie citatelny a moznosti sa mi zdali troch obmedzenejšie ako pri Qt .. http://wiki.forum.nokia.com/index.php/C ... Helloworld

Toto budes potrebovat http://www.forum.nokia.com/info/sw.noki ... t_SDK.html (napravo mas download tam si vyber co ti vyhovuje pre system resp. ci chceš stiahnut potom instalovat alebo instalovat online) je to cely balik toho co budes potrebovat... Qt Creator - vynikajuce C++ IDE s designerom a dobrymi examples a helpom

na úvod ukazka ako v tom spravis Web Prehliadac :) http://blog.symbian.org/2010/10/11/my-f ... an-part-1/

Neviem co by som ti ktomu mohol este povedat len Qt vrelo odporucam kodi sa v tom aspon mne Dost Dobre a aplikacie na simulátory vyzerali pekne ale nokiu nemam a znamim ktory maju sa nepodarilo moju aplikaciu nainstalovat :(
PC-Man
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Ahoj :) dakujem, no taketo vecicicky uz mam davnejsie rozbehane - aj Carbide (s Qt), aj Qt Creator... Carbide sa mi tiez nejako nepaci, tak som zatial robil v Qt Creator.... mam tam nejake Hello world, jednoduche formalare a tak... len vsade mi odporucaju to Carbide, tak neviem, ci mam zostat pri Qt Creator, alebo radsej si zvyknut na Carbide. Na Qt Creatori sa mi paci to, ze mozem priamo spustat aplikaciu na pripojenom telefone (nainstaloval som si do Nokie TRK a staci mi dat Debug on Symbian Device). No tuto moznost som v Carbide nenasiel... tam to musim zrejme vzdy skompilovat do .sis, manualne nainstalovat a tak skusat (pricom Qt Creator to robi vsetko automaticky). Mna skor zaujama prakticky, ako pracovat s Bluetooth, resp. ukladat data do nejakej DB alebo XML... doteraz som robil iba v Jave (NetBeans) a hlane C# (Visual Studio) tak mi ten kod C++ + Qt pripada taky neintuitivny :) a je problem k tomu najst nejaku knihu resp. ukazky. Nemas k tomu nejake PDF materialy? Alebo poradit nejaku knihu?

Inac, ak to to neslo u znamich - mali nainstalovane v mobile Qt kniznice? Mne ide vsetko pekne v mobile (teda tie zakladne veciciky, co som si vytvoril), len proste sa musim do toho nejako dostat aj na zlozitejsie veci.
c-ice
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

Nemal som prilezitost ani som nebol donuteny v tom nieco spravit takze su to len take malickosti co som v tom robil tu som si vyskusal pracu z DB http://www.hojko.com/post1513170.html#p1513170 iba SQLite a tu mozes pouzit aj na telefone ... materialy pouzivam jedine Google a http://doc.trolltech.com/4.7 raz som videl na to nejake PDFko "ako na GUI" ale necital som to ak si na mladosti skus na sieti pozret v E-books nieco najdes ... a Qt mi prave pripada dost intuitivny ked si zvykneš na odlišnosti a stym modrym zubom ti neporadim :) ako vravim nebol som do toho nijak donuteny nieco v tom robit skor som sa hral Desktop a kedze nemam ani nokiu tak ma vobec netaha nieco pre telefony robit :) a mozno by si mohol pouvazovat aj o JavaME ak nemas podmienku to Qt resp. C++ ... NetBeanse si lahko mozes vyskusat ak sa v tom robi
PC-Man
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No dakujem, ja som chcel tiez, ze JavaME, tak som o tom s veducim rozpraval, ale on, ze radsej pre Symbian (chce to mat nativne na kazdu platformu, kedze ta klientska cast v mobile bude relativne jednoducha - napr. minuly rok to chlapci kodili pre Android, tento rok to robim ja pre Symbian a na buduci rok sa predpokladam bude robit pre iPhone alebo Windows Phone). Ono k tomu este bude v C# serverova cast pre PC, tam sa viac zapotim. Dakuejm aj tak za pomoc, asi mi zostava len Googlit :) No aspon si ma presvedcil, ze je dobre uberat sa smerom Qt (resp. pouzivat k tomu aj Qt Creator), kedze doteraz som vedel iba o klasickom C++ pre Symbian a Carbide a minule som nahodou natrafil na to Qt, tak som rozmyslal, ci je to dobra cesta :) Ale asi je, kedze som este v ten den take veci spravil v Qt, ktore by som v klasickom C++ pre Symbian ani za tyzden nespravil...
Napísať odpoveď