Vývoj slovenskej meny /kurzy/ + vplyv na menu

Diskusie na politické témy...
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vývoj slovenskej meny /kurzy/ + vplyv na menu

Príspevok od používateľa krija »

slayko, iba prazdne frazy. pises o regulacii FRS, ale jedinou priamou v jej pripade je ta, ze banky nedaju uver kazdemu. to je jedina moznost ako sa reguluje FRS. na ostatne nema ani cenu reagovat, lebo to co som napisal su fakty, ktore ty nezmenis, lebo nemozes a keby si aj mohol tak si tak vobec neucinil. komplexy tu mozes riesit asi iba tak svoje, lebo mozno si prave uvedomujes, ze si zabil 3 roky zo svojho zivota zbytocne. to co si sa bifloval pocas tejto doby dokaze dobry ekonom zhrnut do jedneho par stranoveho dokumentu. no a to co si ja uvedomujem, alebo nie, nie je podstatne. tazko je vysvetlovat niekomu, ze napr. politici sa riadia teoriami tychto ekonomov, ci uz ide o keynesa alebo friedmana pripadne inych. politici si tie kroky, ktore cinia si nevymysleli sami, tie teorie mozu byt stare aj niekolko desiatok rokov a tie maju dopad aj na ekonomicke rozhodovanie tych 99,9% ludi na tomto svete. a ty sa musia prisposobit velmi casto nahluplim ekonomickym teoriam uzkej skupiny nedovdelanych ludi, ktori nic hodnotne v zivote nevyprodukovali a iba parazituju na 99,9% ludi co denne musia menit svoje ekonomicke rozhodnutia, co sa denne podielaju na vytvarani skutocnych hodnot. tymto nedovdzelancom staci iba neustale trepat tie svoje hluposti stale dookola.
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vývoj slovenskej meny /kurzy/ + vplyv na menu

Príspevok od používateľa slay »

Popravde keby som mohol študovať dokonca života tak by som to bral lepšie ako teraz sa určite nikdy mať nebudem.. internát a študentský život, to je hmm.. proste na to myslím každý musí spomínať s láskou a úsmevom pokiaľ nezdochne :). Takže toľko k zabíjaniu času..

A pokiaľ ide o FRS, ja som nespomínal slovo "priama", tým si sa ohradil ty. Podľa mňa tu také delenie nemá zmysel zavádzať. Úroková miera je funkčný nástroj, nie všemocný. (A bohužiaľ ak sa s ním zle narába, aj škodlivý) Centrálna banka už len stanovovaním sadzby, a povinných minimálnych rezerv má veľmi slušný aparát na kontrolu bánk. Štát ako zákonodarca môže legislatívou orezať možnosti finančného sektora temer ľubovoľne. Siaha bankám na poplatky, na zdaňovanie a hovorí im čo môžu a čo nemôžu robiť. A kde ja najme vidím nedostatočnú legislatívu a reguláciu, sú vyššie nástroje finančného trhu a samozrejme prísnejšia kontrola rizika. Leverage 1:200 alebo hypotéka pre bezdomovca s odfajčením rizika cez CDS, emisna dlhová hospodárska politika štátu, to sú všetko nezmysly. Hypotekárna kríza je vinou jedine amerického štátu, tak ako aj všetky pyramídové schémy.., tak ako aj ich dlh, ako niečo také mohli dopustiť? To nieje vina kapitalizmu ani trhu. Môžeš za to viniť židov, ale to je paranoidná kravina. Tak isto ako u nás BMG, Drukos atď. koho je to vina? Štátu, dohľadu nad finančným trhom atď. lebo čo nieje zakázané je dovolené.. , nedostatočná kontrola, nedostatočná regulácia, chabá vymožiteľnosť práva. To je to. Ja kľudne môžem povedať, že Fruni je nevinný človek, nespravil nič čo by bolo vtedy zakázané spraviť, áno bola to pyramída, ale štát mu to veľkoryso dovolil.. a kde sú peniaze? Má ich Fruni? Všetci nadávate? Ja ti poviem kde sú. Majú ich ľudia, ktorí si vybrali 30 percentné úroky. Bežní ľudia a pár veľkých zvierat.. Ak toto štát dovolí tak potom o čom sa tu bavíme? Ak štát dovolí vznik bublín atď.

A politici robia ekonomické rozhodnutia, ale si úplný blázon ak ich rozhodnutia dávaš za vinu ekonómii, to len svedčí o tom ako málo si uvedomuješ. Fico nerobí kroky kvôli Keynesovi alebo Smithovi, on je poondiaty právnik o ekonómii vie hovno, obklopení takými istým darmožráčmi a zlodejmi ktorí sú v politike len aby sa nabalili a sú sprostí ako podrážka na topánke. Oni všetci robia rozhodnutia podľa verejnej mienky.. podľa mienky ľudí ktorí ich zvolili a ktorí ich budú voliť len vtedy ak budú robiť kroky ktoré sa im budú páčiť. A toto je najväčšia chyba demokracie. Banda idiotov a sedlákov dáva hlasy ešte väčším prašivcom, ktorí následne nespravia nič len zlé ekonomické rozhodnutia a zadĺžia štát aj všetkých ľudí. A najhoršie je že nikdy za to nebudú niesť zodpovednosť, Fico je tu na 4 roky, zadĺži štát a všetci to budeme splácať, zatiaľ čo on po 4roch rokoch môže ísť nabalený so Slotom a Mečiarom na havaj. To je svinstvo a preto si ty naivný človek čo prečíta pár blbostí a ide všetkým rozkazovať čo majú robiť. Ty tvorca hodnoty. U teba tvorí hodnotu asi len ten kto robí s lopatou však? Ale Marxa čítaj ďalej...

Čiže zhrnutie, prišla by teoreticky vláda, ktorá by robila správne ekonomické rozhodnutia a myslela na budúcnosť. Čo by nasledovalo? O 4 roky by už neboli vo vláde. Lebo ľudia ako ty, a všetci bežní degeši radšej dajú hlas niekomu kto im bude tárať sprostosti o socialnosti a solidarite a o tom ako všetko robí pre ľudí. Radšej dajú hlas niekomu, len preto že nadáva na iný národ. Radšej ako sprosté ovce sa nechajú omagoriť kultom osobnosti vodcu a slepo ho volia. Otcov národa. A potom to tak vyzerá, že peniaze sa rozhadzujú, zákazky sa rozkrádajú, štáty sa zadĺžujú a sem tam sa prestriedajú kádre a tí starí idú bez zodpovednosti po volebnom období dpč a o nič sa nestarajú. A tupci ďalej volia.. a nadávajú ako sa majú. A niektorí si dovolia viniť ekonómiu :lol: no to je už primitivizmus snáď toho najhrubšieho zrna. Vieš prd, ale budeš tu všetkých poučovať.. skvelé.

A ubezpečujem ťa, že aj napriek tvojím osobným výmyslom a predstavám o svete, sa vo svete nekonajú ekonomické rozhodnutia na základe ekonómie ako by mali. Ekonómov nikto nepočúva. Ľudia sú korumpovaní, zlodeji, hlúpi. A svet na to doplatí, doplatí amerika, doplatíme všetci. A nieje otázka či, ale kedy. A aj ty máš vlastné rozumy.. tak len veľa šťastia v živote. Snáď raz nájdeš spokojnosť..
Napísať odpoveď