Wi-Fi router

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Urcite to tam je, nepoznam taky router, ktory by v dnesnej dobe neponukal ziadnu moznost zabezpecenia. Hoci i ten najlacnejsi creb, stale bude mat aspon WEP kodovanie a to pre aku-taku bezpecnost na domace pouzitie pohodlne staci.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

pohladaj security, urcite ju mas disabled, ked ju das enabled :) dalsie moznosti nastavenia sa ti tam zjavia...
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Lub0$ napísal:No prave to neviem kde najdem, lebo v nastaveniach routera to nieje :?
Wireles>SSID, tam napises ako sa ma tvoja wifi siet volat, teda napr. Lubos (prednastavene meno je belkin54g)
SSID broadcast:tuto volbu odporucam povolit az po celkovom nastaveni wifi a sparovanim S PC ci NTB cwz WIFI, je to tozit volba Hide SSID,teda ine pocitace, nebudu tvoju wifi siet vidiet.
Wireles mode: tam nastavis pod akou presnou frekvenciou ci rychlostou ti to bezat 11g alebo 11b alebo 11g+11b,ked chces mozes nechat 11g+11b alebo si nastavej len jeden kanal napr len 11g (samozrejme podla toho. ktore z nich ti PC ci NTB podporuje).
Wireles Channel: tam nastavis pod akym kanalom ti to ma bezat mozes nechat to co tamn je prednastavene alebo daj AUTO, ak je tam taka volba.

Potom daj "Apply changes"

Teraz ideme na to zabezpecenie:

Wireles>security

Daj volbu WPA/WPA2 alebo WPA2 only
zvol "Pre-shared key"
Pod tym zvolis velkost kluca
Zadas kluc(kombinacia pismen a cisel), pod tym potvrdis kluc a "Apply changes".

Filtrovanie MAC adries:

Firewall>MAC addres filtering

Enable MAC addres filtering> zvol "Enable"
DHCP Client List> Tam mas zobrazene momentalne pripojene pocitace,kde si ich mozes prezerat, nasledne jeden z nich zvolit a po stlaceni "copy to" prevedies MAC adresu daneho, zvoleneho pocitaca do "MAC addres filtering table" co je vlastne tabulka, kde zadavas MAC adresy,pre ktore chces povolit pristup do internetu cez router.Znovu potvrdis "Apply changes".

PS: Ci si zadal spravnu MAC adresu, si skontrolujes, tak, ze na pocitaci, ktory chces povolit, das Start>spustit>cmd>tam napises iconfig/all,najdes si tam siet ethernet a skontrolujes Fyzicku adresu (MAC adresu).
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nechcel som zakladat novu temu,ale chcem sa Vas opytat ako zakodovat ten belkin router. A rad by so mho zakodoval aby sa mi nanho nenapojili susedia, poradi mi niekto ako nato? Podaril osa mi ho zakodovat tak ,ze uz ani setstra s bookom s ananho nemohla napojit :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Myslis tym zablokovat moznost pripojit sa na siet, alebo do administracie routra?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

t0m4s3 napísal:Myslis tym zablokovat moznost pripojit sa na siet, alebo do administracie routra?
Myslim tym, aby som mal sukromnu siet, cize iba ja a sestra ziaden sused ani nikto z ulice.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Vsak to mas napisane tri prispevky nad tymto :roll:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

t0m4s3 napísal:Vsak to mas napisane tri prispevky nad tymto :roll:
Neboj sa to viem, ale ked tam ziadne take menu a nastavenia podobne tomu prispevku nemam. :roll:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No vyzera to asi tak..len neviem co teraz :?
Prílohy
belkin.JPG
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Co by si nemal,mas to tam, az na to ze to je inak usporiadane.

V casti Wireles mas:

Channel and SSID: Nastavis meno siete (SSID) a aj kanal, pod ktorym ma vysielat a urcite sa tam da nastavit aj Hide SSID. Mozno to bude tiez pod Broadcast SSID ao v prvom pripade.

Security: Zvolis sposob zapezpecenia (WEP,WPA,WPA2,disable) podla toho ake tam mas moznosti.Do PassPhrase das heslo, ake len chces napr. "moja123wifi" (bez uvodzoviek samozrejme). Generate a Apply Changes.

MAC addres control: To je na 100 % ten spominany MAC filter. Teda das Enable, do tabulky das MAC adresy zariadeni, ktore chces aby filter pustil. Ostatne nepusti.Nepripoja sa.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Don_Pipino napísal: MAC addres control: To je na 100 % ten spominany MAC filter. Teda das Enable, do tabulky das MAC adresy zariadeni, ktore chces aby filter pustil. Ostatne nepusti.Nepripoja sa.
Zatial ti velmi pekne dakujem. Dufam, ze K+ ti, prislo, ked nie tak napis, mal som nejaky problem :wink:
A este sa chcem opytat ako zistim tu MAC adresu notebooku. Teda chcem aby sa len tento book mohol pripojit na moju siet. Co tam mam zadat?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

ipconfig /all

Bude to tam oznacene ako fyzicka adresa.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko napísal:ipconfig /all

Bude to tam oznacene ako fyzicka adresa.
Prepac nejak nerozumiem, nevies mi to povedta prosim blizsie?
Dakujem
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Daj si Start,spustit a tam napis cmd a daj enter. Vyhodi ti cierne okno a tam napis ipconfig /all. Vyhodi ti nastavenia vsetkych tvojich sieti.Tam si najdi Adapter Siete Ethernet Pripojeie bezdrotovej siete a v tej casti mas,ze Fyzicka adresa a cislo fyzyckej adresy. napr.(00-18-6F-66-B8-95). To je MAC adresa tvojej wifi sietovky,ktoru zadas do MAC filtra v routri.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

chalani ja len taku malu technicku

WPA a PSK funguje tak ze heslo co zadam ja tak pozmeni pre vacsi security level? napr dam heslo "doma321" a ono to spravi "78doma321ckd4" napr? lebo ja aj kamos mame D-Link routre a jemu sa nejde s notasom napojit na wifi. ja mam pocit ze to bolo v tom ze win neberie tu zadanu frazu ale PSK zmenenu frazu na pripojenie.... pruser nastava ze ako zistime tie PSK zmenene frazy?

ja mam pocit ze mi to raz pri zadavani hesla ukazalo PSK ale teraz sa k nemu nevem dopatrat (keby som cel daco ine napojit) kamosovi to vraj vobec nevypisuje PSK
wolle
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ake Ap(wifi wouter)

Príspevok od používateľa wolle »

caute potreboval by som poradit...mam doma wifi internet (teda na streche mam antentu a v sietovke mam zapojeny klasicky sietovy kabel ). a chcel by som si spravit k notebooku bezdrotvy net viem, ze k tomu potrebujem AP ale chcel by som poradit ake. Chcel by som aby mi siel bezdrotovy net aj pri vypnutom desktope...Dik...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Lepsie bude kupit rovno WiFi router, pretoze cez samotne AP v drvivej vacsine pripadov pripojis maximalne jednu masinu.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

no po rokoch som sem zabludil :D a hned s takou pixovinou.
Mam od vcera ten nestastny Belkin :D

Wifi ide ako hodinky, sifrovanie sa nastavuje super, manual mam doma, ale rano som to zbezne preklikal, meno a heslo od providera nastavim kam ? :cry:

mam to iste menu ako kolega daval screeny...

//autoeditácia príspevku ( 25 Nov 2009, 21:09 )
ma z neho roztrha.. :roll:
idem podla navodu ako curino :D a 4. bod v instalacii je konfiguracia prave tych nastaveni, to nejak to preskoci... fakt nema tento router niekto doma a nekukne mi, kde sa da v routri nastavit ISP /prihlacovacie udaje od providera/ meno, heslo ? diky moc :wink:

//autoeditácia príspevku ( 25 Nov 2009, 21:19 )
tak keby sa trapil niekto ako ja :D

http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=2646
Prílohy
stav.JPG
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Nevie mi niekto poradit nastavit router - "blackBox BB54G v2 PoE"

v TCP/IP som dal na automatiku, zapojim router, napise mi, ze som pripojeny ale internet mi nejde, aj ked zapnem NTB , tak sa dokazem pripojit na wifi siet, ale internet nejde...
Prílohy
bez_názvu.JPG
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

zjavne mas zle nastavenu ip na WAN rozhrani routera...

mam pocit ze najskorej chces aby ti na WAN pridelil provider IP automaticky ale nemas na nom naklonovanu MAC sietovky z pocitaca

dopln este info ci mas na PC pridelenu nejaku IP providerom alebo ti provider prideluje ip automaticky po pripojeni kabla nech vieme kde hladat problem
Napísať odpoveď