Windows 10
Re: Windows 10
včera som stiahol aktualizaciu na windows 10, furt mi vyskakuje okno že deamon tools sa na tejto verzii w10 nedá používať , ako ho mám potom odinštalovať keď zložká kde je prestane odpovedať alebo je práve deamon tools použivaný?, skušal som cez safe mod aby sa deamon nezapol no i tak ho nejde odinštalovať
mal som rovnaky problem ked som daval win 10 na jeden pocitac.
jedina moznost bola vratit sa naspat na povodny system, odinstaloval daemon tools a potom zase upgrade.
problem bol s daemon tools a microsoft defender (ci security essentials ci ako sa to volalo). mozno daemon tool pojde aj bez toho, ale ten defender musel byt odinstalovany tak.
skus este vymazat vsetko z registrov ohladom daemon tools.
jedina moznost bola vratit sa naspat na povodny system, odinstaloval daemon tools a potom zase upgrade.
problem bol s daemon tools a microsoft defender (ci security essentials ci ako sa to volalo). mozno daemon tool pojde aj bez toho, ale ten defender musel byt odinstalovany tak.
skus este vymazat vsetko z registrov ohladom daemon tools.
existuje este postup na instalaciu cisto 10tky z legal 7cky? teda nie upgrade, ale instalacia z bootu
japaja - Vyskusaj najst Daemon medzi startup aplikaciami, bud vo Windows, alebo pouzi program Startup Control Panel, deaktivuj to alebo vypni, restartuj, potom by sa to malo dat odinstalovat, mozno aj manualne zmazat. Inak nova verzia Daemon funguje pod Win 10 bez problemov, aj ked mam stale aktivovany Defender.
Zadaj pri inštalácií cez boot kľúč k Win7 , vraj to ešte stále ,bez problémov funguje.Boccaccio napísal:existuje este postup na instalaciu cisto 10tky z legal 7cky? teda nie upgrade, ale instalacia z bootu
Nazdar borci, neviem ci je to problem windowsu.. Ale na jednom ntbku som preinstaloval windows 10 a o tri dni bez istalovania nicoho, len bezali aktualizacie. Som zapol notebook a cela obrazovka od spodu je odrezana , dokonca uz pri spustani windowsu to kolecko co sa kruti a nacitava, tak je skoro cele schovane dole, iba polovicu zobrazuje.. Proste odrezany obraz 1,5 az 2 cm.... WTF, viete mi nieco poradit?
Pozeral som a este nebol ani nainstalovany ziaden driver na grafiku co by to "posral" a zaraza ma to, ze to je uz pri nacitavani toho windowsu dole zrezane...
Pozeral som a este nebol ani nainstalovany ziaden driver na grafiku co by to "posral" a zaraza ma to, ze to je uz pri nacitavani toho windowsu dole zrezane...
Obnova, nudzovy rezim, instalacne alebo recovery dvd, treba skusit.
dal som zatial obnuvu povodnych nastaveni.. ale pri obnovovani mi to stale ukazuje zrezane
.. uvidim rano, nechal som ho vo firme, lebo by som ho otrieskal od nervov o zem..
Vyskusaj obnovu systemu - system restore, nie obnovu povodnych nastaveni, to vrati system do stavu aky bol predtym.
Odporucam este nainstalovat ovladac na grafiku / sw, tam sa da nastavit to orezanie manualne, prip. to moze opravit nespravne orezanie Windows ovladaca. Predpokladam ze je nastavene spravne, nativne rozlisenie.
Odporucam este nainstalovat ovladac na grafiku / sw, tam sa da nastavit to orezanie manualne, prip. to moze opravit nespravne orezanie Windows ovladaca. Predpokladam ze je nastavene spravne, nativne rozlisenie.
windows 10 ma len jednu moznost pokial viem
https://ctrlv.cz/C2LS (toto je iny PC)
Nepomohlo.. ten obraz je stale dole odrezany 2cm... no poskusam este ovladace, ale musela to doje*** daka aktualizacia.. lebo tam nie je absolutne nic.. a 3 dni siel v pohode, jedine internet
https://ctrlv.cz/C2LS (toto je iny PC)
Nepomohlo.. ten obraz je stale dole odrezany 2cm... no poskusam este ovladace, ale musela to doje*** daka aktualizacia.. lebo tam nie je absolutne nic.. a 3 dni siel v pohode, jedine internet
https://support.microsoft.com/sk-sk/hel ... ry-options
Myslel som konkretne tu prvu moznost, klikni nizsie na prvy odkaz.
Myslel som konkretne tu prvu moznost, klikni nizsie na prvy odkaz.
Mne win10 stiahne aktualizáciu, potom reštart, inštaluje, inštaluje a to dosť dlho, potom zlyhanie, odinštalovanie tiež to trvá dosť dlho, obnova pôvodnej verzie. Ale potom zase to stiahne, inštaluje a samozrejme zlyhá a dookola. Už toho začínam mať plné zuby, teraz už musím aj vypnuť aktualizácie, keď nechcem len neustále inštalovať a odinštalovať aktualizáciu. A aj to len vypnutím služby ináč by som nič iné nerobil len čakal na dokončenie inštalácie a potom deinštalácie väčšej aktualizácie, do nekonečna.
Samozrejme si viem stiahnuť celé iso oficiálne od ms a z toho spraviť čistú inštaláciu, ktorá už zrejme bude aktualizáciu obsahovať ale nejako sa mi toto nechce robiť.
Asi dám naspäť sedmičku, to mi vydržalo dosť dlho bez preinštalovania celého systému a nemal som ani problémy s nekonečnými aktualizáciami.
A aj čo je to potom za systém, kde som nútený vypínať aktualizácie, aby som počítač mohol vôbec používať, to už ako by som mal nainštalovaný nelegálny systém alebo čo. A takto potom sa neaktualizuje ani Defender a ani ovládače mi nechce stiahnuť, keďže mám vypnuté aktualizácie.
Samozrejme si viem stiahnuť celé iso oficiálne od ms a z toho spraviť čistú inštaláciu, ktorá už zrejme bude aktualizáciu obsahovať ale nejako sa mi toto nechce robiť.
Asi dám naspäť sedmičku, to mi vydržalo dosť dlho bez preinštalovania celého systému a nemal som ani problémy s nekonečnými aktualizáciami.
A aj čo je to potom za systém, kde som nútený vypínať aktualizácie, aby som počítač mohol vôbec používať, to už ako by som mal nainštalovaný nelegálny systém alebo čo. A takto potom sa neaktualizuje ani Defender a ani ovládače mi nechce stiahnuť, keďže mám vypnuté aktualizácie.
To robi kb3194798, MS na to vydali fix, ale mne nepomohol. Blbne to vraj na insider verziach. Snad to este opravia. Ina, novsia aktualizacia mi uz presla, tato nie. Ale uz aj predtym som sa chystal na cistu instalaciu, teraz asi skutocne prisiel ten cas.
Je to dosť chaotické, vydajú nefunkčnú aktualizáciu, oficiálne sa aktualizácia ani vypnúť nedá tak čo má niekto robiť čo si nevie nainštalovať win znova alebo nevie vypnúť aktualizácie? Len neustále sťahuje inštaluje a odinštaluje aktualizáciu?
Pre mňa je jedno isté, keď ešte raz takýto prípad a definitívne dám naspäť win7.
Pre mňa je jedno isté, keď ešte raz takýto prípad a definitívne dám naspäť win7.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Vo Win10 oproti 7 posahali, ze ked sa raz maju instalovat aktualizacie, ktore vyzaduju restart, tak sa nenainstaluju ked komp idem normalne vypnut - normalne vzdy vecer komp vypinam a na druhy den zapinam (ziadna hibernacia, ziadny sleep). Ale stale ma to aj po dalsom zapnuti otravuje, ze je naplanovany restart. Sedmicka proste nainstalovala aktualizacie pri dalsom vypinani a naslednom starte, co je predsa tiez z pohladu systemu len restart. Hneva ma, ze musim este po starte systemu dat Restart Now cez to jeho okno na planovanie restartu, inak mi to zrusi bez opytania veci co mam rozrobene, ked pride "ony cas". 
U mna to funguje tak, ako pises ze fungovala Sedmicka, pri vypinani sa aktualizuje a po zapnuti sa to dokonci.
ked vypinas pocitac mas 2 moznosti, vypnut alebo nainstalovat aktualizacie a vypnut. u mna je predvolena vzdy ta druha.
-
Mek
Addict
Praveze nemam, viem, ze 7 to mala. Dokonca ked dam klasicky Restart cez start menu, ani vtedy sa mi tie aktualizacie nenainstaluju. Musim dat Restart Now len cez to aktualizacne okno. Asi to mam nejake vadne ked vam to ide 
-
hojko
Site Admin
Skus drzat lave CTRL alebo lavy Shift na klavesnici a vtedy klikni myskou na tlacitko start menu.
Mek nemáš to takto? Síce ja mám insider preview ale neverím, že by to nebolo v oficiálnej verzii
- Prílohy
-
- Clipboard02.jpg (23.77 KiB) 1030 zobrazení