Windows 11

Informácie o software, ankety...
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Windows 11

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Čoraz istejšie sa nový Windows bude volať Windows 11. Táto téma slúži na všeobecnú diskusiu okolo nej.

Na začiatok napíšte aké máte očakávania od novej verzie, čo by ste privítali alebo odstránili, prípadne či zostávate na starších systémoch/iných OS alebo prechádzate na novú 11-ku. Mne osobne pripadá 11-ka ako lacná kópia macOS so zbytočne komplikovanými a absolútne neprehľadnými systémovými prvkami. Oveľa skôr by som privítal niečo jednoduché vo forme starej dobrej XP-čky alebo 7 v modernom štýle.

Články ohľadne nového systému:

https://zive.aktuality.sk/clanok/n1qbj8 ... y-windows/
http://www.dsl.sk/article.php?article=25116
https://www.letemsvetemapplem.eu/2021/06/16/windows-11/
Paťko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 11

Príspevok od používateľa Paťko »

Ja som tam nepostrehol žiadne zmeny. Okrem toho, že sa dá zmeniť štart menu. Ale aj to sa dá prestaviť na pôvodné.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ak trochu vnímaš UI/UX, tak zmeny tam určite sú a sú celkom zásadné. Prvý pohľad sa mi páči, ale určite s inštaláciou počkám 6-12 mesiacov od spustenia.

Trochu ma to každopádne prekvapilo, už dlhšie sa vraví, že MS prešiel pri Win 10 na politiku, kedy sa z Win 10 stane stáli produkt, ktorý sa rokmi a iteráciami aktualizácií prakticky úplne prekope, ale stále to bude "Win 10", čo má logiku hlavne kvôli updatom a kompatibilite.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tiež ma prekvapilo, tiež som mal rovnakú info ako píše Hensym. Uvidíme, možno tento akože Win11 nakoniec bude len väčší update súčasnej Win10... nechce sa mi totiž kupovať ďalšiu licenciu, keď na Win10 som kúpil len nedávno.

Ak to bude vo forme updatu, pôjdem do toho hneď ako bude dostupné... ak to bude úplne nová verzia, nechám tomu čas.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

IMHO bude prechod na ďalšiu verziu free (podobne ako 7 -> 10).

11 tka sa mi vizuálne páči. Je to moderné.

Moje očakávania sú že už nebudem mať problém s fotkami z iPhonu. Inak s 10 tkou (čo sa týka používania ako bežný užívateľ) nemám problémy. Podobne aj moj otec, žiadne starosti od inštalácie.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Je to celkom prekvapenie, ale neviem, co si od toho M$ slubuje. Ak bude prechod z 10 free, tak potom neviem ani preco to robia, ked ani nove prachy z toho nevytrieskaju. Skor sa obavam, ze pride nova metoda "mesacneho predplatneho", ktora je dnes stale popularnejsia aj pri softveri.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No ak by sa Win11 stal súčasťou Office 365, nemal by som problém! :D
fildinko
King
King

https://zive.aktuality.sk/clanok/zvx923 ... na-verzia/

V praxi by to znamenalo, že očakávaný Windows 11 by mal byť zadarmo (resp. ako voľne dostupná aktualizácia) pre všetky zariadenia, ktoré (samozrejme legálnou cestou) využívajú operačný systém Windows 7 a vyšší. Čiže nebude dostupný zadarmo len pre najvyššie vydania Windows 10. Podmienkou bude disponovať platným licenčným kľúčom na daný systém.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Čo ich k tomu vedie?
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Ja sa pripájam tiež k vyššie zverejneným príspevkom, celkom ma prekvapil ten skok na jedenástku, pretože som rátal s tým, že 10-kou končí Windows a budú iba menšie/väčšie aktualizácie. 10 bolo ideálne označenie na takýto systém aktualizácií, aj keď chápem, že ľuďom takýmto spôsobom viacmenej unikajú novinky a Microsoftu zase hype keď vydajú aktualizáciu 10.xyzzzzzzzzzz ako keď vydajú s úplne novým označením

Vyzerá, že Windows 11 je rýchlejší ako Windows 10
Autoeditácia príspevku po 23 hod 59 min 58 sek:
https://www.sector.sk/novinka/259677/vy ... ows-10.htm
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Najskor k tomu co som videl, lebo som cital o Windows 11 vela blbosti, zo screenshotov to vyzeralo ako kopia jablcka, ale to mi pride principialne zle. Tiez by som poznamenal, ze Windows 10 ma byt posledna verzia Windowsu je stare cez 6 rokov, za ten cas sa zmenilo vo svete vela aj SW aj HW.

Ja si realne pockam na realnu a oficialnu verziu, lebo este sa moze pomenit vselico a vazne uz neverim diskusiach a clanokoch na zive, alebo dokonca root.cz.

Plus to co je medializovane nemusi byt uplna pravda, sledujem oficlanych Micosoft speekerov na Twittry a sledujem ich blogy kvoli technologickym novinkam, ale tam je ticho.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Sú ticho lebo sú pod NDA, ktoré im zakazuje posielať screenshoty a videá.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

tak som stiahol, zatial to slape. akurat su tam asi este nejake bugy. mam problem s programami, ktore maju moznost zvolit audio vstup/vystup (teamspeak/slack napr), tak ked je to na default, tak to nie je ten isty default, co je default vo windowse. musim zvolit ten vstup/vystup konkretne. u niektorych softov je trochu rozbite GUI vo winforms (napr. kontextove menu. vyzeraju divne. akokeby tam fungovali inak marginy). ale inak pohoda, moc ani neregistrujem, ze som na Win11 miesto 10.

co sa hier tyka, skusal som zatial len dotu a tej windows 11 nespravil velmi dobre ... dost viditelne trha (zvlast pri scrolovani mapy), aj ked na FPS sa to neprejavuje
fildinko
King
King

Ako môžu vypustiť Windows 11 dark mode a napríklad nastavenia Myši/Win+R sú stále v light mode ... to mi hlava neberie ... -_-
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

tak je to zadarmo :D

ale o darkmode som ani nevedel, ze to tam uz defaultne je, to je husta vec. hlavne teda ze funguje vo file exploreri, to mi vzdy vypalovalo oci najviac.

a nechapem preco zmizol ten weather toolbar z taskbaru. ved to len do win10 pridali nedavno a uz som si na to zvykol :( zase budem musiet zacat otvarat obcas rolety
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Weather v task bare bola podla mna kravina a len to obtazovalo, najma ak si myskou na to nabehol. Potom po aktualizacii Win10 sa to dalo vypnut. Zrejme to vyuzivat chcelo len minimum ludi a tak to dali prec, zrejme to bude treba zapnut. Ten dark mode problem nevidim, vsak ked to niekto reportne, tak to fixnu v najblizsom update.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Moj "az" 3 roky stary notebook nie je podporovany, lebo je v nom procesor i7-7700HQ, pritom TPM aj ostate poziadavky splna. Podpora zacina az od 8. generacie Intel CPU. Sice M$ po kritike aj par 7-ckovych procesorov pridal, ale moj medzi nimi nie je. Cital som, ze sa ta kontrola da obist a Windows 11 aj tak nainstalovat, a vraj to aj s tymto procesorom bez problemov bezi a nepada. Ja to skusat nejdem, pockam si nejaky rok-dva, kym to bude odladene, a mozno za ten cas sa zjemnia aj poziadavky. Zatial co som cital diskusie, tak to vyzera skor ako nejaka alpha-beta verzia a nie nieco do produkcie...
Napísať odpoveď