Windows 7

Informácie o software, ankety...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 7

Príspevok od používateľa brm »

Preto som tam hodil linky na obe tie aktualizácie pre 64bit.. ;)
kutya
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kutya »

Pokusal som sa instalovat Windows 7 z USB na novy PC, ktory ma SSD. Neviem ci to suvisi s tym, ze ma SSD, ale vzdy dostanem po nabootovani a vybrati jazyka instalacie hlasku:
Chyba pozadovany ovladac jednotky CD/DVD. Ak mate disketu, disk CD alebo DVD alebo disk USB flash s ovladacom, teraz ho vlozte.
Poznamka: Ak je medium s instalciou systemu WIndows vlozene do jednotky CD/DVD mozete ho bezpecne vybratm aby ste mohli vykonat tento krok.
Aky ovladac tam treba alebo co s tym spravit ?
Skusal som USB 2.0 aj 3.0 porty.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Disk mas ako AHCI alebo emulovany ATA? Najdes to v biose. V horsom pripade si skus zohnat novsiu instalacku Win7 uz s integrovanym Service Pack 1.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Nainštaluj si to z DVD.
kutya
Medium Star
Medium Star

heker napísal:Disk mas ako AHCI alebo emulovany ATA? Najdes to v biose. V horsom pripade si skus zohnat novsiu instalacku Win7 uz s integrovanym Service Pack 1.
Je to so service pack 1. Skúsim to nájsť v biose.
server
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa server »

... a tusim zalezi, ci mas USB-čko formatovane FAT32 alebo NTFS. Skus formatovat na druhy typ ako máš.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Ak používa na vytvorenie boot média Windows7 DVD/USB download tool, tak ak sa dobre pamätám ten si usb formatuje sám .
Ak používa Rufus tak tam som si nie úplne istý.
server
Light Star
Light Star

Ja jednoducho iba rozbalim iso na USB pomocou napr. winrar a bootujem, ziadny soft na "výrobu" boot usb nikdy nepouzivam.
Robim tak stale pri instalacii bud na PC alebo aj na NB (HP). A je jedno, ci win7 alebo win10.
Teraz som pozeral, na USB mam format FAT32.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Myslim si, ze ak tam tam iso len rozbalis, ze to nepojde. Pretoze to nie je spravene ako bootovaci USB kluc. Musis to spravit cez programy ako je Rufus alebo Windows 7 USB DVD Download Tool.

Edit: Pozeram, tebe sa vlastne instalacka pusti, ale nevie najst disk.
server
Light Star
Light Star

Nuz, skus to vyskusat iba rozbalit, ja to stale tak robim. Instal nemusis, len ci sa ti to spusti.
Tiez som skusal aj rufusa, aj ten win usb tool a ine, len to dlho trvalo, teda dlhsie ako rozbalit.
Potom som na jednom fore cital, ze vlastne to staci tam iba rozbalit, ved ten iny soft to vlastne v podstate tiez tam rozbali.
Naposledy som si na NB tak instaloval win10, ze som iba rozbalil na kluc a bootoval.
Ved koniec koncov, kazdy ma na to svoj sposob, ale ide to aj rarkom, len tolko som chcel poradit.
:)
kutya
Medium Star
Medium Star

Nakoniec to islo tak, ze som dal windows na USB a vlozil som do mechaniky DVD s ovladacmi ktore bolo k maticnej.
Martin11
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Martin11 »

caute,
vyskytol sa mi taky neprijemny problem, a to ze mi naraz nejak spadol moj win 7 a nejde ho zapnut. nechyta sa ani recovery ani nic. preto ma napadlo to preinstalovat teda stiahnut win 7 iso z oficialnej stranky ale tam sa moj product key javi ako pre installed takze to nejde. problem je ze som na skole a je mi ten ntb treba tak by ma zaujimali nejake rady atd.. este ma napadlo tanm nahodit nejake ubuntu alebo nieco free, fungovalo by to ? staci mi momentalne prehliadac word a powerpoint, co myslite bude to nejak fungovat ?
diki za napady
server
Light Star
Light Star

Najdi niekde na forach cisty win7 podla toho aku verziu potrebujes. Su aj tam ciste originaly na stiahnutie. Nainstaluj, vloz si tam svoj kluc a mas to.
Akurat to budes mat trosku horsie s ovladacmi na tvoj notebook. To by si mal si pozriet na original stranke od notebooku a tam stahovat podla potreby.
Ale ma to aj vyhodu, nebudes tam mat plno volovin pospustanych po starte ako ked si mal vyrobne nastavenia.
Ja som tiez tak urobil. Stiahol niekde na fore original cisty win, vlozil svoj key, zo stranok HP som postahoval ovladace, ktore boli potrebne a slape vsetko ako ma.
A startuje rychlejsie lebo nespusta plno nepotrebnych hovadin ako original.
Stacilo mi tusim iba grafiku, toutch pad ci ako sa topise, nieco okolo wifi, ethernetu, usb a pod.
Takze najprv si popozeraj na stranke presne podla typu notebooku, ci najdes veci na stiahnutie.
Hoci nejakym sposobom by malo ist obnovit do tovarenskeho nastavenia, pokial si nemazal disk, kde to je ulozene.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

1. Skus sa este dostat do recovery modu samotneho notebooku, tam by si mal mat moznost obnovit povodnu OEM instalaciu.
2. Skus kontaktovat podporu znacky, pocul som o pripadoch ked dotycnemu poslali OEM disky, aby si mohol preinstalovat system.
3. To co napisal server vyssie.
4. Ubuntu alebu SUSE su dobre alternativy, no na dokumenty budes mat iny soft a trosku si budes musiet zvykat. Ak nehras hry, tak linux pre teba nebude obmedzujuci, len zaciatky budu horsie.
kamil37
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kamil37 »

Dobrý deň, mám problém s SSDčkom, mám kapacitu 111GB a stále sa mi niekde stráca volné miesto, mám volné miesto 0b a neviem otvoriť ani obrázok. Všetky hry a programy inštalujem na D: kde mám kapacitu 2TB.
Za pomoc vopred ďakujem.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co na to hovori antivirus ako Nod32, Avast, Avg, Panda, Norton alrbo nieco podobne?
kamil37
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Prekontroloval som ho cez AVG a nič to nenašlo
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Možno bude stačiť , ak si pozrieš na ? % máš nastavené body obnovenia.
kamil37
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

No práveže keď som dal obnoviť systém, tak mi písalo že nemám nastavený žiadny bod obnovenia, čiže sa vrátiť do času ani nedal
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Nemáš spustené zálohovanie OS ?
Napísať odpoveď