Wine / VirtualBox - CS:Source NS

Všetko ohľadom Linuxu...
G0lDiER_
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Wine / VirtualBox - CS:Source NS

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

dobry vecer,
po dlhsom case som sa rozhodol ze si opet zahram counter-strike:source..mam ubuntu 9.10 a nad instalaciou windows-u na samostatnu particiu som veru ani len nerozmyslal..tak prvu moznost ktoru som skusil, bolo nainstalovanie win xp do virtualboxu..

nainstaloval som xpcko bez problemov, css-ko a vsetky patche tiez..no po kliknuti na ikonu iba na chvilu preblikne kurzor indikujuci nacitavanie a nic..skusal som pozerat aj procesy, no zmienka o hl2.exe ziadna..

tak som to teda nechal zatial tak, isiel som na moznost c.2.

wine: v linuxe som si pomocou wine nainstaloval cssko aj so vsetkymi patchmi, to bolo tiez v podstate bezproblemove, len som musel nastavit emulovanie desktopu, lebo mi nejak zmensovalo tie okna s instalackami a nesli zvacsit..po nainstalovani som spustil css , naskocilo intro, nacitavanie, no potom iba cierna obrazovka..mam taky pocit ze je tam menu aj konzola aj vsetko, no cierne..

mam aj nakopirovany tahoma font vo windowsovom folderi..

pridavam este output z terminalu, ked spustim css cez wine cez shell..:
//vlastne sa to sem ani cele nezmesti, takze iba kusok..

Kód: Vybrať všetko

fixme:d3d_shader:shader_glsl_select >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_OPERATION (0x502) from glUseProgramObjectARB @ glsl_shader.c / 3315
fixme:d3d_shader:shader_glsl_load_constants >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_OPERATION (0x502) from glUniform4fvARB @ glsl_shader.c / 410
fixme:d3d_shader:shader_glsl_select >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_OPERATION (0x502) from glUseProgramObjectARB @ glsl_shader.c / 3315
fixme:d3d_shader:shader_glsl_load_constants >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_OPERATION (0x502) from glUniform4fvARB @ glsl_shader.c / 410
dakujem, ci uz pri vyrieseni prvej moznosti alebo druhej moznosti. dobru noc.
Flexor
Light Expert
Light Expert

Re: Wine / VirtualBox - CS:Source NS

Príspevok od používateľa Flexor »

Ak chces môzes si kupit cedegu ale neviem ci to tam pôjde. A v linuxe mas vsetky ovladace na graficku kartu? A mas tam aj graficke balicky?
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

Cez wine fičí cs 1.6, aj HL2, takže by to teoreticky malo fungovať.
Skôr by som sa sústredil na konfiguráciu wine, ako skúšanie vo VirtualBox.
Ak máš ale dostatočne silný HW, odporúčam miesto VirtualBox skúsiť najnovší vmware player, ktorý podporuje 3D akceleráciu pre direct X 9. Podarilo sa mi na tom spustiť napr. trackmaniu alebo wow. No vzhľadom na môj HW, tieto kúsky lepšie bežali pod wine.
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

Uisti sa ze mas najnovsi wine. Pri spustani hl2.exe pridaj parameter -dxlevel 90. Ak nepomoze, vo winecfg vypni podporu pixel shaderov.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

wine som nekompiloval, stiahol som ho z depozitarov, skusal som momentalne aktualizaciu a pisalo ze nieje novsia verzia..
a ako tak pozeram tak momentalne sa to sprava podobne, ako pod VirtualBoxom, aj v Linuxe..otvori sa okno s nazvom Wine Desktop, a o dve sekundy sa zatvori..bez ohladu na to, ci je tam ten parameter dxlevel 90, alebo ci je pixel shader povoleny alebo zakazany..
Napísať odpoveď