Xperia x10 nabijanie

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
AccOuNTi
Novice
Novice

Xperia x10 nabijanie

Príspevok od používateľa AccOuNTi »

Zdravim,
mam xperiu x10 (asi 2 roky stara) kupena od kamosa pred 2 mesiacami. Po 2 mesiacoch nastal problem s nabijanim. Mobil sa mi prestal nabijat. V servise mi povedali, ze je zly konektor a vymena bude stat 50 € kvoli tomu, ze je zaliaty, ci co. Konektor sa pokazil vytahovanim/zasuvanim koncovky nabijacky, upozornili ma, ze to je nedokonala vyroba Sony Ericssonu, a že sa to moze stat v blizkej buducnosti opat.
Chcel by som vediet vase nazory, co by ste v takomto pripade robili alebo rady napr. co urobit, aby sa mi novy konektor nepokazil, pocul som, ze existuju externe nabijacky pre mobily ako nabijacky pre tuzkove baterie, ale zatial som nic nevygooglil. Ja by som chcel zachranit mobil, celkom mi padol do ruk.
Vdaka
mmm273
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Xperia x10 nabijanie

Príspevok od používateľa mmm273 »

toto je velmi casty problem X10ny ... ked som ju mal tak som mal podobny problem ( mne ale este nabijat isla, len nekomunikovala s PC ) ...

co ma zaraza je ta cena :D ja ked som zhanal oipravu tka jeden typek ( dokonca neviem ci nei z tohto fora) chcel za to cca 15€.. takze poobliadni sa po inych "servisoch" ...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

stačí si pozrieť toto video

ja by som to za 15€ nerobil ani rodine ... celý ten port je široký ako malíček a ešte z neho idú 4 kontakty... tých 50€ je úplne primeraných tej námahe...

//autoeditácia príspevku (26 Mar 2013, 15:27)
tu je o tom téma http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1172067
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

si ale moc tu nabijacku nehladal co?
http://www.amazon.com/Sony-Ericsson-EP9 ... tag=vig-20

mne sa to tiez odfajcilo, predal som ho potom lebo som na to nemal nervy..ak si to este predtym nerozoberal a nevies co a ako tak to radsej nerob, nie je to hracka
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

@AccOuNTi
toto je typicky problem vacsiny "velkych" Xperii X10
SE/Sony nezvladol dizajn uchytenia konektoru k zakladnej doske a tak pri pouzivani sa utrhli kontakty priamo z dosky (takze ani samotna vymena konektora nepomoze), na novsich kusoch uz vyrobca zacal zalievat konektor epoxidovym lepidlom ale aj tak to nie je 100% riesenie
ak chces viem ti to opravit za menej ako 50% z uvadzanej ceny
alebo ako ti napisal guess.whoo, kup si externu nabijacku a nahradnu bateriu a mozes to nabijat externe
AccOuNTi
Novice
Novice

Príspevok od používateľa AccOuNTi »

a na tej externej nabíjačke je tiež konektor slabý?
Napísať odpoveď