Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
deszka3
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa deszka3 »

Však do 30 sekúnd to ani prečítať nestihnem, nie to ešte vyznačiť správne. Inak 9/12 a nejako som nepochopil 10. otázku a aj prvá sa mi zdá byť blbo napísaná.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Nazdar, neviem ci pisem do spravnej temy, ale co hovorite na tuto stranku a ich sluzbu?

http://www.pokutamstop.sk/index.php/ako-sluzba-funguje

AK je to realne, urcite to stoji za kupenie
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Uz sa tu o tom diskutovalo.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

diskutovalo, ale dávnejšie. Vtedy ešte nemali (neviem či sú konkrétne títo) doriešené právne veci.
Vyzerá to ale, že títo už nejaké priestupky riešia. Fakt som zvedavý koľko toho vyhrajú a či preplatia prehrané spory tak ako sľubujú.
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Oni chceli vybavit pokuty za priestupky ktore neboli nejakym sposobom zdokumentovane kedze tvrdenie proti tvrdeniu je casta vec. No zabudli ze do aut sa dava novy system ktory automaticky nahrava kradnute auta, zakazy cinnosti a pod. Kde v tomto sa vyhrat neda ak nepochyby priamo policajt a je to ako dokaz v dokazovom konani.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

IceHammer: A spominaju, ze chcu vybavovat pokuty za to, ze si jazdil bez vodicaku, pod vplyvom alkoholu alebo na kradnutom aute??? Podla mna nie a vybavuju pokuty za parkovanie, za rychlost a pod.
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Hojko: ja som nikde nepisal ze by mali vybavovat pokuty za alkohol ani za kradnute auta ja som tam pisal ze maju taku technologiu ktora dokaze spravit zaznam ktory bude relevantny pri akom kolvek spravnom konani.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Ako je to s hmlovymi svetlami Teraz ich mam dost casto zapnute a sem tam mi blika oprotiiduce auto (?) minule som za mestom v noci zapol zadnu hmlovku a hned mi zacalo blikat auto 50m za mnou. To sa mi este nestalo.
Plus: niektorych vidam so zapnutymi stretavacimi aj s led dennym svietenim v hmle v noci. Je to dovolene ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hmlovky mozes mat zo zakona zapnute iba za znizenej viditelnosti, ale v praxi ich radsej zapinaj, iba ked naozaj nic nevidis... ak Ti niekto blika, je dost mozne, ze ho naozaj oslepujes a pouzitie hmloviek nie je potrebne...

denne svietenie so stretavackami mat zapnute mozes...
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Hmlovky mozes mat zapnute len pri hmle, snezeni alebo dazdi. Technicky vzate, staci ak poletuje par vlociek, jemne mrholi alebo niekde na ceste vidis jemny naznak hmly a neporusujes zakon, ak ich mas zapnute. Z rozumneho hladiska je pri dazdi a mokrej ceste uplne barbarske pouzivat najma predne hmlovky. Vo viditelnosti Ti to pomoze velke kulove, akurat oprotiiduci su znacne oslneni, nakolko od mokrej cesty sa tie hmlovky neskutocne odrazaju, sak viete o com hovorim.

Osobne, ak nesnezi, neprsi ani nie je hmla a oproti mi ide hmlovKAR, zapnem si dialkove a je mi fuk ako zareaguje (vacsinou to dement nepochopi a zapne dialkove tiez). Pri snezeni to az tak nevadi a vtedy fakt pomahaju, vtedy ich zapinam aj ja. A pri hmle je to hadam az povinnost voci vlastnej bezpecnosti.

Co sa denneho svietenia tyka, ano, mozes mat naraz stretavacky aj denne svietenie. Dokonca je mozne pouzit aj hmlovky ako nahradu denneho svietenia, ale pod podmienkou, ze mas sucasne zapnute obrysove svetla (to plati pre predne hmlovky). Avsak hmlovky a stretavacky nesmies pouzivat, ak nesnezi, neprsi alebo nie je hmla.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Akurat dnes na obchvate si idem v kolone a panko predomnou zrazu zapol hmlovku. Tak reku ja ho tiez oslepim, preco ne. Po minute svietenia dialkovymi si hovorim ze tudy cesta nevede, tak som ho sekol z prava, hned som sa zaradil pred neho a pekne som tiez zapol hmlovky. Potom uz velmi rychlo zistil o co ide a vypol ich.
Ako fakt nechapem. Ked dakto zabudne vypnut ze pred chvilou bol v total mlieku tak nepoviem ani slovo. Zabudnut je ludske. Ale clovek si ide v kolone a zmysli si ze ich zapne? Samozrejme s tym ze nejaku hmlu vidi v dialke pri Senci. Odobrat vodicak na rok!
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Hmlovky mam naozaj ked nic nevidim, moje hmlovky toho vela neosvetlia :) Na druhej strane mi nevadia hmlovky protiiducich aut ani ked za nejakym stojim na semafore v noci.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

MFa napísal:Dokonca je mozne pouzit aj hmlovky ako nahradu denneho svietenia, ale pod podmienkou, ze mas sucasne zapnute obrysove svetla (to plati pre predne hmlovky)
tymto si si isty?
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Traktorista napísal: tymto si si isty?
Ano som. :)

§32, (4) Vodič smie jazdiť aj s parkovacími alebo obrysovými svietidlami, ak má súčasne rozsvietené stretávacie svetlomety alebo diaľkové svetlomety, alebo predné svetlomety do hmly, ak je nimi vozidlo vybavené.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Fúha, technicky vzaté, nepotrebujem stretávačky, možem jazdiť na predné hmlovky?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

energy00 napísal:Plus: niektorych vidam so zapnutymi stretavacimi aj s led dennym svietenim v hmle v noci. Je to dovolene ?
Väčšinou sú denné svetlá stále tak nastavené, že pri rozsvietení stretávacích svetiel sa denné dvetlá vypnú (pozor, niektoré autá majú v hmlovkách dve svetlá, jedno je na hmlovku a druhé na denné svietenie.. najlepšie to vidno na Škodovkách).

Avšak existuje niekoľko výnimiek, napríklad všimol som si, že takmer všetky novšie Mercedesy, ktoré majú denné ledky integrované v prednom nárazníku, svietia v tme súčasne s klasickými svetlami. Nechápem!
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

begbeee napísal:Fúha, technicky vzaté, nepotrebujem stretávačky, možem jazdiť na predné hmlovky?
no podla mna je to bug, lebo zaroven sa tam pise ze hmlove svetla sa mozu pouzit len za hmly,etc...

takze si to kazdy vylozi tak ako sa mu hodi
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Pozor, hmlovkami mozes "svietit" iba spolu s parkovacimi / obrysovymi svetlami - denne svietenie. Hmlovky a stretavacky spolu mozes pouzit len za hmly, snezenia alebo dazda. A problem solved. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...no, a my sa stazujeme na cestne kontroly :)

http://www.cas.sk/clanok/268185/vojna-s ... ulici.html
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

To nedava zmysel.. v 32 v ods 3. sa jasne pise "Predné svetlomety do hmly a zadné svietidlá do hmly vodič smie použiť len za hmly, sneženia alebo za dažďa." a ods. 4 uz len doplna kedy mozes pouzit obrysove svetla.. Takze podla mna by si s tymto pred policajtom neuspel.
Napísať odpoveď