Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa smejo »

30m pred priecestim max 50 km/h - nieco taketo bolo?
ja viem o 50m - 50km/h a 30m - 30 km/h, len si uz nespominam, ktore bolo pred cim
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

GothaR napísal:Vo vzdialenosti 50m (prv bolo 30) pred železničným priecestím sa môže ísť najviac 30 km.h-1 (8/2009, §27 3 voči 315/1996 §25, 3)
by ma zaujimalo ako budu merat presne 50m od priecestia alebo ako to vodici maju odhadnut ked najblizsia znacka je 80m od priecestia
inak dik za link
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

smejo napísal:30m pred priecestim max 50 km/h - nieco taketo bolo?
ja viem o 50m - 50km/h a 30m - 30 km/h, len si uz nespominam, ktore bolo pred cim
nie nebolo, bolo 30m pred priecestim 30km/h :)
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

a este mi povedzte kto chodil 30m pred priecestim 30km/h? :lol:

btw to svietenie mozno ma zmysel v zime ako bolo doteraz..ale v lete to je podla mna naprd...kedze pocas slnecnych dni aj tak nic neuvidis, no ale to mi az tak nevadi

som zvedavy ci naozaj odstrania vacsinu 40tok ako slubovali... :roll:
Chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť. Nie je to nič iné ako akceptácia fyzikálneho zákona, ktorý má fyzickú prednosť pred právnym zákonom.
nj a toto by si tiez uz niektory ludia mohli uvedomit a riadit sa podla toho....a nieze ja mam prednost..tak mf ani sa neobziem a idem :cookies:
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

podla mna to svietenie je dobra vec lebo aj napriklad ked ta oslepi slnko skor uvidis svetlo ako auto,a zase ked je zamracene a ide tmave auto tiez ho neni oc dobre vidiet.Avsak niektory nesvietia ani ked je uz tma tak takto si nato mozno zvyknu.A to jake mate ziarovky ked menit 5xkrat do roka?My svietime cely rok,jazdime casto a dva roky vydrzali jedny.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Jelko: Podla mna znacna Tesco Vyhodny Nakup :)

@kruhace: ziadna zmena, len explixitne zapisane (vlastna skusenost - mnoho ludi by ti sfleku povedalo ze na neoznacenom kruhaci maju prednost ludia iduci po nom, teraz ich hadam bude menej)

@svietenie: suhlasim s tomasem, nic nie je horsie ako hoviadko ktore si za mrholenia povie naco svietit, ja vidim a ziarovky su drahe, ked vsetci ostatni svietia. Ked ma nejaku nenapadnu farbu, povedzme nejaku sivomodru, tak ho neuvidis ani keby si jak cumel. Ak maju v Rakusku taku kulturu vodicov, ze nemaju problem s tym ze by niekto nesvietil za podmienok zhorsenej viditelnosti (co btw bolo aj v starom zakone podchytene) tak si to mozu dovolit. Ale ako sa hovori, chytremu napovedz, sprosteho kopni.

@prednost: zrovna dnes som sa nad tym zamyslel, imho je to nepotrebna zmena, povedal by som ze v extremnom pripade moze az zabranit zaradit sa do premavky na hlavnej ceste.
smejo
Addict
Addict

Fabo napísal:@prednost: zrovna dnes som sa nad tym zamyslel, imho je to nepotrebna zmena, povedal by som ze v extremnom pripade moze az zabranit zaradit sa do premavky na hlavnej ceste.
myslim, ze toto solidarnych vodicov velmi neovplyvni, takze zmena nebude az tak citelna
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No to hej, ale povedz mi aky je podiel solidarnych vodicov na nasich cestach :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Len tak letmo som to prebehol a co sa mi paci, tak to je, ze konecne sa tam spomina jazda po kruhovom objazde a aj to, ze pri odbodovani sa ma dat smerovka. Jazdom po kruhovom den co den a stale sa stretavam s tym, ze vodici pri vyjazde nedavaju smerovku a tak cakam a cakam, pretoze musim dat prednost a kym niekto nevyhodi smerovku, tak prakticky cakam.

Nepotrehol niekto ci sa nieco zmenilo ohladom folii, napriklad to, ze ak ma niekto folie aj vpredu, ci to bude stale len na technicak alebo ci sa k tomu pribali aj nejaka mastna pokuta???
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

hojko - nie je to trosku naprd stale so stiahnutym analnym otvorom sledovat ci ta nestopne policia a nebudes mat problemy kvoli tym foliam? :D To snad aj kazi radost z jazdy.

ale tie smerovky - uz by na toto mohli poriadne dupnut - u mnohych je behanie z pruhu do pruhu, odbacanie a ina zmena smeru jazdy bez smerovky uplne bezna zalezitost. Pripadne hadzanie smerovky - uz som napoly v druhom pruhu tak bliknem - rovnako naprd, ako keby nedal ziadnu. Uz ako chodca ma to vzdy sralo, ze cakam jak dement na prechode, aby som zistil ze tamten onen sa rozhodol zrazu odbocit pred prechodom.

Otazne je ale, ako riesit pripady "neziadanej" smerovky.. tj clovek mysli ze ide odbacat, hodi smerovku ale na poslednu chvilu sa zbada a smerovku zrusi - takto ma skoro zobrala nejaka zenska, ked som vychadzal v BA na einsteinovu (rano ked je hustejsia premavka, sa da kolkokrat zaradit do premavky len vtedy, ked auta odbacaju na sidlisko ak samozrejme vopred hodia smerovku)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

KoCi: Co ti ja viem, pred tyzdnom v Bratislave policajti zase zabavili technicak, ale tak co narobis. Hlavne je, ze sa dostane spat k svojmu majitelovi :D

Aj tak si ale neviem predstavit riesnie kruhoveho objazdu, este ustrehnut ci ma vodic zapnute svetla sa da, pretoze tych vodicov je malicko..., ale z kruhoveho objazdu mozno dve tretiny nedavaju smerovku pri vychadzani, to by trebalo hliadku na kazdu cast cesty pri vychadzani a tiez aj poriadnu kampat na to v televizii, aby sa ludia naucili co a ako. Ale ako sam pises, behanie z pruhu do pruhu ci tocenie bez smerovky je u niektorych uplne bezna vec.
racto
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa racto »

no v ZA som robl raz prieskum že koľko vodičov dava túto smerovku a višlo že 70% ju nedalo.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Zaujimave, v Kosiciach nedava smerovku minimum vodicov. Možno je to tym, ze u nas sa v kazdej autoskole venuje kruhacom vo vseobecnosti zvysena pozornost, kedze mame ten jeden nas naoko zlozity pripad na Moldavskej... Pocul som, ze su tam dispozicie na semaforove riesenia, no potes koste, kto sa v tom potom bude vediet vyznat...
Prílohy
kruhac2.jpeg
Kruhac1.jpg
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

KoCi napísal:Otazne je ale, ako riesit pripady "neziadanej" smerovky.. tj clovek mysli ze ide odbacat, hodi smerovku ale na poslednu chvilu sa zbada a smerovku zrusi - takto ma skoro zobrala nejaka zenska, ked som vychadzal v BA na einsteinovu
Mňa tak skoro nabrala Octavia, keď som robil v autoškole jazdu s policajtom :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Fabo.. jj, hneď druhá jazda v autoškole bol kruhový na moldavskej, inštruktor nadirigoval, že keď budem na koľajniciach, mám zapnúť smerovku.. ;)

Ale zase tento kruhový objazd je špecifický aj tým, že má dva pruhy, pričom keď odbočuješ doprava, tak ideš vo vlastnom treťom pruhu, takže človek vidí, kam auto chce odbočiť nie podľa smerovky, ale podľa toho, v ktorom jazdnom pruhu je radený..

;)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Preto je IMHO hlupost davat smerovku pri vjazde na kruhac... ak mas takyto priamy odbocovaci pruh, tak by z toho boli akurat zmatky ked nevidno v ktorom je clovek pruhu, a ked nemas, tak ajtak len musis vojst dnu, ziadna ina moznost nie je ze by sa z toho clovek vyznal jak na krizovatke - podla smerovky vidim kam chce ist.
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

... tak mám za sebou prvú cestu s "50".... no neviem, či ňou išiel aj niekto iný okrem mňa :lol: kruhové objazdy som absolvovala tri... no vyzeralo to tam dosť chaoticky, stačí aby jeden zazmätkoval a o adrenalín je postarané :nervozita: ... skrátka, budeme si musieť zvyknúť...
smejo
Addict
Addict

z coho konkretne vyplyval chaos za kruhaci? (resp. ak by bolo dnes este len 31.1., tak by tam ten chaos este nebol? :D )
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

smejo napísal:z coho konkretne vyplyval chaos za kruhaci? (resp. ak by bolo dnes este len 31.1., tak by tam ten chaos este nebol? :D )
no vznikol trošku problém s vchádzaním na kruhový objazd, akosi sa nikto nemohol s nikým dohodnúť kto komu dáva prednosť, na druhom zas akosi poniektorým čudne lietali smerovky... no možno som len mala dnes šťastie na "dobrú partiu" :D
smejo
Addict
Addict

je na tych kruhacoch zmenene znacenie (pridane/odobrane znacky), resp. su tie objazdy bez znacenia?

pokial nie, tak nevidim dovod na chaos :) (teda az na tzv. "špajzaroch"=sviatocnych soferov)
Napísať odpoveď