Frikso napísal:A osobitná kategória sú vodiči s čapicou na hlave
Zákon o cestnej premávke
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Najhorší je vraj vodič v slamenom klobúku na Škode 120
Tiež sa čudujem, prečo niektorí rodičia nepožičajú auto potomkom.
Jeden spolužiak, tak jeho mama stále tlačí do riadenia, nech trénuje koľko môže.
Iní spolužiaci, tak im neboli rodičia ochotní dať ani na vodičský temer nič.
Mne osobne rodičia dali, niekedy v júli by som mal byť na papieri šoférom
Tiež sa čudujem, prečo niektorí rodičia nepožičajú auto potomkom.
Jeden spolužiak, tak jeho mama stále tlačí do riadenia, nech trénuje koľko môže.
Iní spolužiaci, tak im neboli rodičia ochotní dať ani na vodičský temer nič.
Mne osobne rodičia dali, niekedy v júli by som mal byť na papieri šoférom
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
asi myslel klobúčnikov -> starych dedov na Schadewagenoch ktori jazdia zasadne 70 max, takmer v strede cesty a neuhnu sa ti ani bohovierytrocyt napísal:
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
triple
Guru wannabe
jo toto mi robil otec ked sedel opitý a viezol som ho.. tak som zastal a prestúpil si dozadu.. proste nebudem šoférovať vedľa niekoho kto gibicuje do šoférovania,.. a nasral ma v tedy ked mamča kúpila auto minulý rok.. za posldné 2,5 roka mám viacej odjazdené ako on sedel v aute a nedá ti ho ani bohovi.. on musí na nom do práce (20 min od domu) ale ja musím ísť 25 km do práce autobusom.. vtedy ma nasral strašne pak som si kúpil vlastné auto a pokoj svatý.Frikso napísal:nordkapp_pb: hlavne otcovia mudruju, že "dvojku, smerovku, pridaj, spojka.." také niečo mal v tendencii aj moj fotrik a strašne mi to liezlo na nervy
Takže môžme vylúčiť aj riešenie jazdenia v skušobke pod dohľadom vodiča.
Lebo to by sa tí otcovia cítili, akože to majú od zákona dané to buzerovanie..
Keď však vezem svoju mamku (šofér teoretik - vodičák má, ale nikdy nejazdila. Napriek tomu vie lepšie vyhodnotiť situáciu ako ja) tak bežne ma trhne ako skríkne "BRZDI!!" a predo mnou uplne v dialke nejake dieťa ide cez cestu..
Alebo jej občas vystrelí noha, keby tam mala brzdu tak si rozbijem zobák o palubovku
Keď však vezem svoju mamku (šofér teoretik - vodičák má, ale nikdy nejazdila. Napriek tomu vie lepšie vyhodnotiť situáciu ako ja) tak bežne ma trhne ako skríkne "BRZDI!!" a predo mnou uplne v dialke nejake dieťa ide cez cestu..
Alebo jej občas vystrelí noha, keby tam mala brzdu tak si rozbijem zobák o palubovku
presne tak... my sme mali na mieste spolujazdca vdaka mame vytlacenu dieru
ako vkuse brzdila...
k hysterickym zachvatom ked so mnou ide sa ani nevyjadrujem.... to sa este ani raz nestalo aby som od nej pocas mojho soferovania nepocul "jaj boze boze boze" alebo na krizovatke "brzdi", hlavne ze ja som na hlavnej, davam si vklude pozor co kde je, ale ona vidi 500m daleko auto na vedlajsej a uz janci.... jaj... strach a hroza
k hysterickym zachvatom ked so mnou ide sa ani nevyjadrujem.... to sa este ani raz nestalo aby som od nej pocas mojho soferovania nepocul "jaj boze boze boze" alebo na krizovatke "brzdi", hlavne ze ja som na hlavnej, davam si vklude pozor co kde je, ale ona vidi 500m daleko auto na vedlajsej a uz janci.... jaj... strach a hroza
-
Point
Professional
mne toto iste robil otec..vodicak mam nejake 2 roky.. vlastne auto takze odjazdene nieco mam .. ale moja teta si teraz spravila vodicak..je to utle ziena.. prvy krat za volantom.. sedel som na mieste spolujadzca a ona soferovala..drzal som sa palubovky a brzdil nohami namiesto nej.. proste ked sedi vodic na mieste spolujazdca vedla neskusenejsieho vodica
tak je to podla mna pre obidvoch peklo.. radsej si sadnut dozadu .. mozno mi teraz viaceri napisete, ze to nie je pravda..ale o tom je na nic rozpravat..to treba zazit 
-
Fabo
Hardcore addict
No, mne nastastie rodicia do soferovania nekecaju, fakt malokedy, aj to skor stylom ze pozor, tu je 40ka schovana za stromom, tak nech ta nezmeraju. Co sa tyka toh ze BRZDI tak to tiez velmi nie, hlavne otec mi skor tvrdi ze by som mal byt na krizovatkach rychlejsi, ze tam by som sa zmestil, ale ja si radsej pockam trochu, nie som zas taky dobry sofer.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
jak vravel Maki - mama to je pripd ... to pocuvam same pod pomalsie, hadam ho nechces obehnut a pod. ... otec mi do toho nehovori ... na zciatku obcas cosi, ale ked prvy krat povedal preco si nedas stvorku do tej zakruty ale ides tam na 5ke, tak som mu vysvetlil ze soferujem ja nie on a bol pokoj ... obcas, hlavne ked ma nieco pod ciapkou tak vie utrusit nieco take aby som si napr. dal pozor na nejakeho cyklistu niekde v dialke, ze moze byt naje*any a tak .. proste dupluje podnety
...
-
Kibo
Hardcore addict
tak ja som nasich vycvivil stylom takym, ze som prisiel z policie s este horucim vodicakom, zobral auto, brata a kamarata a podho do prdele prec
mama z toho dva dni nespala... to, ze mam chodit pomalsie pocuvam od nej zakazdym, ked ju veziem, ale ta je to schopna povedat aj ked idem 50... akurat minule som isiel po obchvate a trosku tomu dupol, mozno na 4000ot a uz zacala kricat, ze spomal, spomal, toto neznasam, zastav, rozbolela ma hlava, spomal je mi zle a totalne hystericky zachvat dostala a vrestala tam po mne a to som isiel v este v medziach zakona
zatial vzdy zabrala hlaska typu: soferujem ja, ked sa ti nepaci vystup, tu mas kluce a chod...
jej vadi hlavne bocne pretazenie, ked je ostra zakruta a ja do nej idem rychlejsie, mysli si ze ju rezem 200 a uz hysterci, ale uz si viacmenej zvykla a zmierila sa s tym, ze jazdim sviznejsie
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Budúci darca orgánov? ... Kvôli takýmto "svižným" vodičom je tak veľa nehôd na cestách.Kibo napísal:jej vadi hlavne bocne pretazenie, ked je ostra zakruta a ja do nej idem rychlejsie
btw http://www.nemyslis-zaplatis.cz/
-
Shark NX
Addict
JJNI ... Chlape je rozdiel jazdit svizne a jazdit jak kkt...
Teraz na Facebook byvaly spoluziak uploadol Video ... Kde jazdi s nejakym starym srotom jak na formuli po celej BA. V noci ide po panonskej ... v 60km/h zatiahne rucnu ... Nahana sa s Favom atd ...
Vies jak dlho ma vodicak?? 2mesiace ...
Takym ludom prajem jedine ... Nech strati Grip niekde v zakrute ... Olize zvodidla, rozmlati cele auto ... Aspon pociti to najmensie co sa mu moze stat.
S Kibom som jazdil a jazdi velmi dobre ... To mozem potvrdit
Inac Polsko rozbehlo kampan nazvanu: "Idzie wiosna, będą warzywa" (Ide jar, bude zelenina("Lečo"))
Je mierena pre vacsinu Motorkarov od 21 do 29 ktory si ako svoje prve vozitko kupia Ninju, Hajabusu, R1 atd ... Proste cokolvek co ma viac ako 650ccm
Potom si to kdekolvek rozturuju na 250km/h a uz len vidis lietat koncatiny ... V Lepsom pripade zostane rozteceny v kombineze.
Teraz na Facebook byvaly spoluziak uploadol Video ... Kde jazdi s nejakym starym srotom jak na formuli po celej BA. V noci ide po panonskej ... v 60km/h zatiahne rucnu ... Nahana sa s Favom atd ...
Vies jak dlho ma vodicak?? 2mesiace ...
Takym ludom prajem jedine ... Nech strati Grip niekde v zakrute ... Olize zvodidla, rozmlati cele auto ... Aspon pociti to najmensie co sa mu moze stat.
S Kibom som jazdil a jazdi velmi dobre ... To mozem potvrdit
Inac Polsko rozbehlo kampan nazvanu: "Idzie wiosna, będą warzywa" (Ide jar, bude zelenina("Lečo"))
Je mierena pre vacsinu Motorkarov od 21 do 29 ktory si ako svoje prve vozitko kupia Ninju, Hajabusu, R1 atd ... Proste cokolvek co ma viac ako 650ccm
Potom si to kdekolvek rozturuju na 250km/h a uz len vidis lietat koncatiny ... V Lepsom pripade zostane rozteceny v kombineze.
Páni, tak to máme matky z jedného vreca..
"Nepredbiehaj, veď máme čas, boli ma hlava a je mi zle.." a takéto citovky dáva 200m pred áviou.
A zrýchlenie - horšie ako samotná rýchlosť. Keď to trocha na dvojke vytočím, už kričí a robí paniku, pritom ideme 50. Ale keď sa pomaly jak slimák rozgúľam na 110-120 tak je ticho spokojna lebo to necíti..
Ale súhlasím s pointom. Keď sme boli na chate, mal som v sebe už nejaké pivo a kamaráta trebalo doviezť na autobus, tak šoféroval spolužiak - nešofér s vodičákom. A bol to strašne blbý pocit a mal som už aj ja zopár "múdrych slov" na jazyku..
A zrýchlenie - horšie ako samotná rýchlosť. Keď to trocha na dvojke vytočím, už kričí a robí paniku, pritom ideme 50. Ale keď sa pomaly jak slimák rozgúľam na 110-120 tak je ticho spokojna lebo to necíti..
Ale súhlasím s pointom. Keď sme boli na chate, mal som v sebe už nejaké pivo a kamaráta trebalo doviezť na autobus, tak šoféroval spolužiak - nešofér s vodičákom. A bol to strašne blbý pocit a mal som už aj ja zopár "múdrych slov" na jazyku..
No mne do jazdenia moc mama negibicuje, ale sem tam so sestrou utrúsia nejaké varovanie ako BRZDI!!!, keď mám pred sebou pomalšie auto.
Napriek tomu som sestre dal dôvod na zhíkmutie, keď som išiel aj s otcom z Bratislavy do Nitry a predo mnou išli cestári asi 60 km/h, neskoro som sa chcel zaradiť do ľavého pruhu, po ktorom ma už predbiehali 2 rýchlejšie autá. Takže som musel prudšie zabrzdiť asi zo 120 km/h na 60 a zostať zaradený za cestármi. Hneď ako ma predbehli tie autá, tak som pálil do ľavého a predbiehal som cestárov. V spätnom som už však videl nejakého Maďara, ktorý išiel asi 160 km/h, ale nanešťastie som bol v kopci a s 53 kW motorom som sa nevedel poriadne rozbehnúť, takže predbiehací manéver mi trval dosť dlho, čo mi "Maďar" z Galanty (bez urážky) hneď dal aj pocítiť, i keď musím uznať, že som tú situáciu vyhodnotil zle. Otec mi aj prízvukoval, že by som sa stihol zaradiť ešte pred tie 2 autá, čo ma ako prvé predbiehali. No, nabudúce už nebudem až taký pokakaný a nebudem brzdiť pred predbiehaním vždy, keď niekoho uvidím bližšie v spätných zrkadlách
Napriek tomu som sestre dal dôvod na zhíkmutie, keď som išiel aj s otcom z Bratislavy do Nitry a predo mnou išli cestári asi 60 km/h, neskoro som sa chcel zaradiť do ľavého pruhu, po ktorom ma už predbiehali 2 rýchlejšie autá. Takže som musel prudšie zabrzdiť asi zo 120 km/h na 60 a zostať zaradený za cestármi. Hneď ako ma predbehli tie autá, tak som pálil do ľavého a predbiehal som cestárov. V spätnom som už však videl nejakého Maďara, ktorý išiel asi 160 km/h, ale nanešťastie som bol v kopci a s 53 kW motorom som sa nevedel poriadne rozbehnúť, takže predbiehací manéver mi trval dosť dlho, čo mi "Maďar" z Galanty (bez urážky) hneď dal aj pocítiť, i keď musím uznať, že som tú situáciu vyhodnotil zle. Otec mi aj prízvukoval, že by som sa stihol zaradiť ešte pred tie 2 autá, čo ma ako prvé predbiehali. No, nabudúce už nebudem až taký pokakaný a nebudem brzdiť pred predbiehaním vždy, keď niekoho uvidím bližšie v spätných zrkadlách