Zákon o cestnej premávke
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zákon o cestnej premávke
...u nás niečo podobné, dávam vždy ľavú, lebo tie cesty sú fakt tak, akoby sa zbiehali...kto pozná, vie...smer z Leopoldova na Madunice...
-
drop
Medium Star
jj a este ma napadlo, ze aj z orlovskeho mosta smerom na podhradie.RATZINGER666 napísal:pussyliker: ked ides od hotela garni, vsak?
Point: pointa je, ze tam pripajaci nie je, z vedlajsej sa vchadza rovno na hlavnu.. v zakrute pruh nie je
Dnes ja doprava, za mnou dolava
Dnes ja doprava, za mnou dolava
Ja som toho nazoru, ze ak je tam moznost odbocovania vpravo aj vlavo, tak davame vzdy taku smerovku, kam zamyslame ist. Aj ked sa tie cesty zbiehaju v takomto dementnom uhle.
Ale su aj take cesty (napr. krizovatky hlavna/vedlajsia na okreskach s takym velkym zatravnenym trojuholnikom v strede, resp. ta vedlajsia sa rozvetvuje v tvare pismena Y), kde je mozne ist len v tom jednom danom smere (po jednom ramene trojuholnika), tak tam da logiku ta lava smerovka aj ked ideme vpravo, aby sme upozornili vodica, pred ktoreho sa ideme zaradovat, kedze on vidi len lavu stranu vozidla.
Ak nechapete, nakreslim
Ale su aj take cesty (napr. krizovatky hlavna/vedlajsia na okreskach s takym velkym zatravnenym trojuholnikom v strede, resp. ta vedlajsia sa rozvetvuje v tvare pismena Y), kde je mozne ist len v tom jednom danom smere (po jednom ramene trojuholnika), tak tam da logiku ta lava smerovka aj ked ideme vpravo, aby sme upozornili vodica, pred ktoreho sa ideme zaradovat, kedze on vidi len lavu stranu vozidla.
Ak nechapete, nakreslim
-
Grim
Darca
...chápeme, presne preto dávam ľavú...
-
WiZard
Star
kedze tam nie je pripajaci pruh, davam pravu... Frikso, ten vodic si to domysli tak ci tak, nie?
btw podobna situacia je v BB v smere na Brezno, tiez tam davaju ludia smerovky rozne...
To mozes povedat aj o pripajani sa z pripajacieho pruhu, co je v podstate velmi podobna situacia tejto. A tiez o dalsich x inych situaciach, kde si vodic moze domysliet..
//? Logika?
//? Logika?
-
WiZard
Star
O pripájacom nie, kedže je vyznačený čiarami 
-
Nadeo
Guru wannabe
Co je k*rva toto? Je to fakt znacka nedaleko levic 
//dik, som to este nikde nevidel, ani na skuskach sme to nemali v autoskole
//dik, som to este nikde nevidel, ani na skuskach sme to nemali v autoskole
-
RATZINGER666
Darca
jj, je to nehoda...ja som to tiež nemal, ale to je tým že sme asi robili vodičák ešte keď bol starší zákon o cestnej premávke
teraz to už mávajú bežne..je tam viacero nových, napr hmla, striedavé radenie, hmlové body atd
takúto značku som ale ešte v premávke nevidel
-
RATZINGER666
Darca
presne tak, hentie znacky boli schvalene az niekedy v roku 2008, takze sme sa ich na autoskole ucit nemohli...Header napísal:jj, je to nehoda...ja som to tiež nemal, ale to je tým že sme asi robili vodičák ešte keď bol starší zákon o cestnej premávketeraz to už mávajú bežne..je tam viacero nových, napr hmla, striedavé radenie, hmlové body atd
-
17
Light Professional
Zdravim, chcel by som sa opytat ako to presne je s otacanim. Pokial sa spravne pamatam, ak sa chcem otocit, mam dat znamenie o zmene smeru jazdy vlavo, zajst co najviac k pravemu kraju vozovky a pokial nejde nic oproti mozem sa otocit. Pokial mi to nevyjde na prvy krat, mozem si este raz cuvnut a ti, co isli za mnou si musia pockat. A to vsetko samozrejme len na mieste, kde je prerusovana ciara.
Je to takto spravne? Dakujem.
Je to takto spravne? Dakujem.
-
RATZINGER666
Darca
-
hojko
Site Admin
Ked uz nieco taketo riesim, tak hodim smerovku vpravo, idem ku krajnici, pockam kym ma auta obehnut a na ceste nic nie je, smerovka vlavo, zacnem tocit. Ak sa nepodari, tak rychlo spiatocka, dotocit to a vpred...
-
17
Light Professional
Neviem ci to este v zakone je (teraz sa to akosi casto vsetko meni), ale ked som robil vodicak bolo tam oficialne stanovene ako sa ma vykonavat otacanie a aj instruktor o tom hovoril to, co som napisal vyssie. Vazne o tom nic neviete?
Zaujimaju ma tieto veci: ze treba ist k pravemu kraju vozovky, dat znamenie o zmene smeru jazdy vlavo, otocit sa a aj to, ze vodici za mnou musia pockat, pokial mi to nevyjde na prvy krat a ze sa to moze iba pri prerusovanej ciare.
Zaujimaju ma tieto veci: ze treba ist k pravemu kraju vozovky, dat znamenie o zmene smeru jazdy vlavo, otocit sa a aj to, ze vodici za mnou musia pockat, pokial mi to nevyjde na prvy krat a ze sa to moze iba pri prerusovanej ciare.
-
hojko
Site Admin
Tak si otvor Google, tam zadaj cestny zakon (Zakon o cestnej premavke) a hladaj § 22.
17: možno to v zákone skutočne je (neviem) ale v premávke ti aj tak 99% vodičov zazmatkuje keď dáš smerovku vľavo a pôjdeš doprava
-
Fabo
Hardcore addict
v predpisoch to je, alebo aspon bolo ked som robil vodicak ja, resp. teda aspon co sa tyka odbacania ak ti nestaci sirka cesty, casto napr. nakladiaky pri zjazde z cesty na stavbu to nedaju priamo, musia vyjst na krajnicu.
Co sa tyka otacania konkretne neviem, ale tiez by som to urobil ako hojko - na krajnicu s pravou smerovkou, pockat kym okolo mna prejdu, a potom sa otocit.
Co sa tyka otacania konkretne neviem, ale tiez by som to urobil ako hojko - na krajnicu s pravou smerovkou, pockat kym okolo mna prejdu, a potom sa otocit.