,,Zákonné,, nezmyslenosti na D1

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

,,Zákonné,, nezmyslenosti na D1

Príspevok od používateľa mikkimikki »

.. sry za nazov temy ale neviem jak to pomenovat:
CLANOK ZO SME.SK:

Marek: "Na D1 medzi Bratislavou a Trnavou v smere od Bratislavy je pred každým odpočívadlom značka znázorňujúca 3 jazdné pruhy, kde pre pravý pruh je obmedzenie rýchlosti na 80 km/h. Vodič, ak nemá koho predbiehať, je povinný používať pravý pruh a ostatné dva iba na predbiehanie.

Znamená to, že sa musím držať v pravom pruhu, kde idem maximálne 130 a potom skočiť na brzdy pred každým odpočívadlom s touto značkou, aby som zabrzdil na 80-ku len preto, že v strednom pruhu nemám dôvod ísť, pretože nikoho nepredbieham? Pretože, inak by to bola zase bezdôvodná jazda v strednom pruhu."

Dopravnú značku, ktorú popisoval Marek, vyzerala približne takto: (priloha)

Značky Obmedzenie v jazdných pruhoch (č. C 23a a č. C 23b) vyznačujú obmedzenie platné v príslušnom jazdnom pruhu v smere jazdy s použitím symbolu značky z príslušnej skupiny zákazových alebo príkazových značiek. Vyjadrenie počtu a usporiadania jazdných pruhov na značke č. C 23a a č. C 23b zodpovedá skutočnej dopravnej situácii na ceste.

Značka č. C 23a a č. C 23b sa umiestňuje v mieste, kde sa obmedzenie v jazdnom pruhu začína.

Aj keď sa to zdá byť nelogické, hlúpe alebo nespravodlivé, platí, že mimo obce sa na diaľnici smie jazdiť len vpravo (s výnimkou predbiehania a obchádzania). Ak je pre pravý jazdný pruh určená 80-ka, pre vodiča to znamená najvyššiu dovolenú rýchlosť aj keby bol na ceste široko-ďaleko sám.

Potom je vodič jazdiaci v pravom jazdnom pruhu povinný spomaliť na rýchlosť 80 km/h a preradiť sa do prostredného jazdného pruhu nesmie. Len ak by predbiehal alebo obchádzal prekážku. V strednom potom môže zvýšiť rýchlosť až na 130 km/h.

Dopravné značky obmedzujúce najvyššiu dovolenú rýchlosť sa pre pravý pruh diaľnic a rýchlostných ciest pri odpočívadlách umiestňujú preto, aby sa zvýšila šanca, že sa vodiči vychádzajúci z odpočívadla bezpečne zaradia do priebežného jazdného pruhu na ceste pre motorové vozidlá.

CO SI O TOM MYSLITE ... AKO JA UZ SOM S TOHO VAZNE MIMO ...

Kód: Vybrať všetko

http://natankuj.sme.sk/c/5145580/ako-a-kedy-sa-preradit-na-dialnici.html
Prílohy
01.jpg
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Ja len potom nechápem, načo robili tretí pruh, ak si z toho chceli spraviť zárobkový biznis na pokutách, tak sa im to podarilo... :roll:
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

lebo slovenski zakonodarci su idioti s imunitou na ktorych sa zakony ocividne nevztahuju a teda ani nerozmyslaju co to logicky spravi v realnej prevadzke... kazdopadne - stredny pruh a majte ma radi akoze
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Nepozeral som sa ako to presne je, ale podľa mňa je pravý pruh určený primárne pre vozidlá s max. rýchlosťou 80 km/h, teda pre nákladné.
V prípade že je cesta prázdna, potom majú použiť pravý pruh aj rýchlejšie vozidlá.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Thovt napísal:Nepozeral som sa ako to presne je, ale podľa mňa je pravý pruh určený primárne pre vozidlá s max. rýchlosťou 80 km/h, teda pre nákladné.
V prípade že je cesta prázdna, potom majú použiť pravý pruh aj rýchlejšie vozidlá.
co? ak mas vodicak tak ho prosim vrat, resp si chod do autoskoly zopakovat zakladne vedomosti
Aj keď sa to zdá byť nelogické, hlúpe alebo nespravodlivé, platí, že mimo obce sa na diaľnici smie jazdiť len vpravo (s výnimkou predbiehania a obchádzania). Ak je pre pravý jazdný pruh určená 80-ka, pre vodiča to znamená najvyššiu dovolenú rýchlosť aj keby bol na ceste široko-ďaleko sám.
Napísať odpoveď