Zamrzanie hier (i7,gtx470,6gb ram...) vysoke teploty
Zamrzanie hier (i7,gtx470,6gb ram...) vysoke teploty
Myslim si, ze mam celkom slusny PC aby mi hra ako Mafia II, sniper elitev2 (medium kvality), atd nezamrzali na tejto zostave, vid nizsie.. Hra ide plynule bez seknutia, dakedy 5min, dakedy 25minut, no po case vzdy zamrzne obraz/pc a musim tvrdy RESTART, viete mi poradit, kde by mohol byt problem?
ZOSTAVA
Základní deska ASUS P6X58D-E
Grafická karta ASUS ENGTX470/2DI/1280MD5
Procesor INTEL Core i7-950 Quad-Core
Chladič na procesor NOCTUA NH-U12P SE2
Pevný disk WESTERN DIGITAL Caviar RE3 500GB 16MB cache
Operační paměť CORSAIR 6GB KIT DDR3 1600MHz CL9
Počítačový zdroj CORSAIR TX650
Počítačová skříň CoolerMaster HAF 932
windows 7 64bit
ZOSTAVA
Základní deska ASUS P6X58D-E
Grafická karta ASUS ENGTX470/2DI/1280MD5
Procesor INTEL Core i7-950 Quad-Core
Chladič na procesor NOCTUA NH-U12P SE2
Pevný disk WESTERN DIGITAL Caviar RE3 500GB 16MB cache
Operační paměť CORSAIR 6GB KIT DDR3 1600MHz CL9
Počítačový zdroj CORSAIR TX650
Počítačová skříň CoolerMaster HAF 932
windows 7 64bit
-
dobi235
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zamrzanie hier (i7,gtx470,6gb ram...)
mas najnovsie drivery? nemas virus ? ... ja myslim ze bude chyba skor v software ..
Re: Zamrzanie hier (i7,gtx470,6gb ram...)
Akurat som preinstaloval windows, nahodim drivery a hry a potom sa ozvem.. btw ako mam instalovat drivery? Vacsinou to necham na windows 7, automaticky stiahne drivery cez windows updates... Mozno mi daco chyba
, akurat zvlast stahujem drives na grafiku, inak nestahujem uz nic 
No takze, widows je preinstalovany, nic tam nieje, akurat som stiahol tie updates a potom driver na grafiku , nainstaloval som demo sniper elite v2 a po 3 minutach hra aj pc zamrzli a musel som tvrdy restart
...
Prvy obrazok- teploty bez zatazenia
Druhy obrazok- zatazenie na 3 minuty hrou Sniper elite v2 pri medium kvalite
Myslim , ze to bude grafikou
.. ako nahle som spustil hru, tak GPU vysla na 90 stupnov po 3 minutach hry.. viete mi poradit ako to znizit?
No takze, widows je preinstalovany, nic tam nieje, akurat som stiahol tie updates a potom driver na grafiku , nainstaloval som demo sniper elite v2 a po 3 minutach hra aj pc zamrzli a musel som tvrdy restart
Prvy obrazok- teploty bez zatazenia
Druhy obrazok- zatazenie na 3 minuty hrou Sniper elite v2 pri medium kvalite
Myslim , ze to bude grafikou
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: Zamrzanie hier (i7,gtx470,6gb ram...) vysoke teploty
grafika je v záruke?
-
Thommas
Addict
Pozri to v Aide, Speedfan robí často somariny.
Neviem ci je ,nepamatam si kedy bol kupovany, ci to bolo minuly rok alebo dva roky.. fakturu ma oco u uctovnicky
//obrázky do prílohy!
Inak nechapem preco mi evereshome ukazuje 2x tu grafiku?
//obrázky do prílohy!
Inak nechapem preco mi evereshome ukazuje 2x tu grafiku?
-
Thommas
Addict
AIDA, nie Everest. Ten už nemá dobrú podporu zo strany ovládačov. A fotky do prílohy.
-
uplink
VIP
Meken capni sem fotku toho vetráku, tá vysvetľuje VŠETKO 
No tu je ventilator grafiky
.. uvidime ci to bolo tym.. ventilator je dole hlavou, tak nevidim, ci je cisty ci nie
.. az dokym grafiku nedam dole.. plus asi na nu fukal aj zdroj, tak som dal zdroj hore
AIda je daky shit, nerozoznal mi ani aky mam procesor...
AIda je daky shit, nerozoznal mi ani aky mam procesor...
-
Michaelo
Hardcore addict
AIDA Extreme 64 je asi najlepší program na toto.
A bez urážky, ale PC by si si mal minimálne 1x za 2 mesiace poriadne vyčistiť. Nediv sa že tento systém to bez vyčistenia nezvláda.
A bez urážky, ale PC by si si mal minimálne 1x za 2 mesiace poriadne vyčistiť. Nediv sa že tento systém to bez vyčistenia nezvláda.
To je bratov PC, ja som cely cas na notebooku, akurat teraz je brat na chate, tak som ho preinstaloval a precistil.. inak som na nom nebol odkedy sa kupil...
Samozrejme mas pravdu
..
no skusim este raz tu aidu, mozno som stiahol daku staru verziu
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2012, 17:37)
Na lamkach som nasiel tento AIDA64 Business Edition v2.30.1900 final , ci radsej stiahnut ten AIDA64 Extreme Edition v2.20.1856 beta ?
Samozrejme mas pravdu
no skusim este raz tu aidu, mozno som stiahol daku staru verziu
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2012, 17:37)
Na lamkach som nasiel tento AIDA64 Business Edition v2.30.1900 final , ci radsej stiahnut ten AIDA64 Extreme Edition v2.20.1856 beta ?
-
Michaelo
Hardcore addict
Extreme edition stiahni, tá je niečo ako Windows Ultimate proti Windows Business 
Tak som stiahol a Extreme mi ukazuje take iste teploty ako speedfan, vsetko rovnake... No meral som a stale to iste.. teplota je pri Sniper Elite v2 asi o 10 stupnov mensia.. vybehne po 3 minutach hry na 75-80 stupnov a potom hru sekne... teraz presne seklo pri 75 stupnoch... hra ako pisem ide krasne plynule a zrazu zamzne, cierna obrazovka a koniec, iba zvuk pocut... bud reset alebo si pockam a hru vypne samo (ukonci ihned nabehne)
Tak uz fakt neviem, kde moze byt problem... ci stale je ta teplota vysoka, preto to mrzne?...
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2012, 18:05)
Ktorym programom otestujem grafiku?.. da sa to tym extreme 64?
Tak uz fakt neviem, kde moze byt problem... ci stale je ta teplota vysoka, preto to mrzne?...
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2012, 18:05)
Ktorym programom otestujem grafiku?.. da sa to tym extreme 64?
-
uplink
VIP
No, mimo GPU sa prehrievajú ešte aj VRAM a MOSFET-y, takže aj tam môže byť chyba. Pri zamrznutí Ti to hodí BSOD, alebo jednoducho vytuhne na fest? Skúšal si ísť na onboardovej grafike a tú vyťažiť s furmarkom na max? Ak nie, sprav to.
A Grafiku testuj s Furmarkom, Combustionom od MSi, či Afterburner, či ako sa volá. A kľudne cez OCCT tam je tiež dobrý test na GPU. Ale ja mám najradšej furmark. Tým si zabili klienti už asi 40 grafických kariet a všetky vyreklamovali
[na moje odporúčanie, preto som tam mal "som zabil"
]
A Grafiku testuj s Furmarkom, Combustionom od MSi, či Afterburner, či ako sa volá. A kľudne cez OCCT tam je tiež dobrý test na GPU. Ale ja mám najradšej furmark. Tým si zabili klienti už asi 40 grafických kariet a všetky vyreklamovali
-
typek61
Darca
pri takej zaprasenej gpu sa necudujem ze ti nezhorela
vycisti a nahod novu pastu 
uplink tie tvoje vyrazy, ja noob neviem co je BSOD a "vytuhne na fest"
... hra po par minutach zamrzne, rozleju sa pixeli a potom zcerna obrazovka.. hudba ide dalej.. bud sa neda nic a musim tvrdy reset, alebo mi po chvilke nabehne okienko "ukoncit program" a ukoncim.. pc bezi ptoom v pohode dalej... tu su tie teploty este raz.. prvy bez zatazenia a druhy pocas hrania SNIPER ELITE V2... tentovat to budem zajtra, blizi sa vecer a idem na pivo.. nechcem si doje*** grafiku v piatok vecer 
-
uplink
VIP
BSOD - blue screen of death, modrá obrazovečka, ktorá sa keď sa Hlíste či iným Windózam uráči ukázať error s užitočnými informáciami, aby nám soudruzi z NDR řekli kde nastala chyba.
Furmark - http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/ "Need a light?"
MSi Afterburner - http://downloads.guru3d.com/Afterburner ... -2562.html "Wanna turn up the heat?"
OCCT - http://www.ocbase.com/index.php/download "Got any questions about propane?"
Furmark - http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/ "Need a light?"
MSi Afterburner - http://downloads.guru3d.com/Afterburner ... -2562.html "Wanna turn up the heat?"
OCCT - http://www.ocbase.com/index.php/download "Got any questions about propane?"
No dik, ale uz mam dnes dost, som tu cely den za tym.. a to som sa chcel zahrat po roku daku hru (okrem LOL) a hral som dnes asi 15krat prvu misiu po 3 az 10 minut
...
Mozno mam zle nastavenie grafiky?
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2012, 19:30)
Zatial som dal test tym OCCT.. nevedel som co presne tam mam a nemam zasrtnut, tak som dal automatic... GPU je obrazok cislo tri, test sa vypol po 2minutach..lebo teplota prekrocila 86 stupnov, co to znamena?
Mozno mam zle nastavenie grafiky?
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2012, 19:30)
Zatial som dal test tym OCCT.. nevedel som co presne tam mam a nemam zasrtnut, tak som dal automatic... GPU je obrazok cislo tri, test sa vypol po 2minutach..lebo teplota prekrocila 86 stupnov, co to znamena?
-
uplink
VIP
A nespadlo to ani nič? Test treba nechať bežať aspoň 20 minút.