Zamrzanie okien v aute z vnutra

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Mrk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zamrzanie okien v aute z vnutra

Príspevok od používateľa Mrk »

nezostalo to po tom oziveni mastne ?

ja som s kamosom ozivoval plasty teplovzdusnou pistolou a vysledok velice uspokojivy, drzi to dodnes uz nejaky ten tyzden, ak ne uz vyse mesiaca

ale treba davat bacha na lak, lebo ho to moze poskodit
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak určite, ale nič hrozné, zas záleží koľko aplikuješ. S tou tplvzd. pištoľou je to zaujímavé, na druhej strane sil. olej vytvorí film, ktorý bráni prístupu vody, čiže aj chráni po istú dobu. To je výhoda oproti pištole, nevýhoda bude mastnota, ale zas...dá sa to odhadnúť.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

brm napísal:Klímu nemám, peľový filter bol menený v máji (trvanlivosť vraj 30tis. km)... auto za 11 rokov nikdy nemalo tento problém, objavil sa až teraz posledný týždeň... no vlastne teraz v sobotu... preto riešim, bo ma to riadne serie.. heh.

Ja nikdy nepoužíval silikónový olej.. až minulú jeseň som našiel jeden na záhrade v garáži.. tak som ho hneď aplikoval. Či pomohlo, neviem.. ale celú minuloročnú zimu som nemal problém otvárať dvere.

:)
Skontroluj si, ci ti niekde nezateka cez tesnenia dveri do auta. Kludne to moze slzit niekde pod tapacir a ty o tom nevies. Na tvojom mieste by som vymenil vsetky "kabinove" filtre - pelovy, pachovy, aj ked si spominal, ze si pelovy vymenil.
Btw, nemas v odtokovych kanaloch a nasavacixh otvoroch "jesenny" bordel? Listy, haluzky, svinstvo... Aj to zvykne robit nezbedu. Kolega tam mal suche listie, nevedel sa doutierat okien.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Pelovy a pachovy filter, to je co? Nie je to len jeden filter pod tymito oznaceniami (pouziva sa este kabinovy)?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

kinjeril napísal:Skontroluj si, ci ti niekde nezateka cez tesnenia dveri do auta. Kludne to moze slzit niekde pod tapacir a ty o tom nevies.
Asi budem mať problém so zatekaním.. takmer celý január bolo všetko v poriadku, minulý týždeň sa oteplilo, tak som šiel do umyvárky... ani som nedošiel domov (2km), zadné okná boli opäť zarosené. A celý víkend samozrejme pršalo, v sobotu večer som mal ventiláciu na max a aj tak stíhala odrosiť čelné sklo LTT a to som bol v aute sám, v nedeľu som pre istotu vzal druhé auto.

Nemáte niekto skúsenosť, kde vo Fabii Combi I by to mohlo zatekať? Na prvý pohľad nikde nič nevidno a s rozoberaním tapacírungu nemám žiadne skúsenosti.

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: Neostava ti nic ine ako spravit tri zakladne veci - pod nohy gumene koberceky a pripadne na to noviny, aby nasialki vodu, vymenit pelovy filter a hladat v okoli zadnych dvery, skla a teoreticky aj kufra miesto, kde by mohlo zatekat, kde by mohlo byt nieco vlhke atd... Teoreticky, ak mas na aute klimu, tak ju mat zapnutu (nejazdit v ECON rezime), kedze klima ma odvlhcovat vzduchu a teda. Pred vystupenim z auta nechat auto vyvetrat, tj. pol minuty ci minutku nechat na aute otvorene dvere...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Aký je to ECON režim?
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

rezim econ znamena to, ze nemas zapnuty klima kompresor, cize ti fuka na okna obycajny vzduch
brm
Darca
Darca

Ešte raz upozorním, že aj keď píšem do tejto témy, ja nemám problém so zamŕzaním okien z vnútra, ale s rosením okien počas jazdy, aj keď 5min jazdím s otvoreným oknom, po zavretí sa okná opäť zarosia. Ak auto stojí niekoľko hodín, okná sa opäť odrosia (nezamrznú).

Teraz cestou domov som pozeral na prahy jedných dverí... medzi tesnením a vnútorným umelohmotným "tapacírungom" (na obrázku to modré) mám vlhko... to asi normálne nie je, že?
Prílohy
13877-ochranne-kryty-prahu-fabia-nerez-skoda-fabia-1.jpg
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

brm: cau, do fabii zvykne zatekat bezne, takze ak neodhalis ziadnu inu pricinu zahmlievania a nebude to ani stupajucou vodou kvoli zanesenym kanalikom, napis... najcastejsie to je zadnymi dverami, treba ich pretesnit...
brm
Darca
Darca

Vyzerá to na zadné dvere... dnes opäť auto takmer celý deň stálo na daždi.. voda na ňom pekne stála (touto cestou musím pochváliť umyvárku OMV a ich vosk), ale keď som otvoril zadné dvere, spodná časť tesnenia bola tentokrát už celá mokrá. Je to iba na zadných dverách, na predných je tesnenie celé suché. Skúsim zajtra zavolať do servisu a objednať sa na pretesnenie, prípadne nech pozrú iné časti, ktoré by mohli spôsobovať zatekanie a následné rosenie. Snáď ma to nebude stáť majland... bo šetrím peniažky na servis pred STK..

RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

to je bezny problem, nic sa nedeje :)

spravis to aj sam, daval som sem kedysi navod na rozobratie zadnych dveri... jediny problem je v tom, ze tusim od roku 2004 sa dvere nesrobovali, ale nitovali, takze neviem, ci Ti toto v servise spravia, ludia si to bezne robili svojpomocne, nie je to nic narocne...

a este poradim - nenechavaj to robit novymi tesneniami, ale iba silikonom, s tym su najlepsie vysledky... tesnenia sa robili velmi nekvalitne...
brm
Darca
Darca

Dík za rady, je to 2001ka, ale sám to rozoberať určite neplánujem... ja si maximálne vymením koleso... a nie niečo takéto robiť. Skúsim teraz ešte to tesnenie prestriekať silikónovým olejom, akurát som jeden doma našiel.

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ináč niečo takéto nechceš vyskúšať?
http://www.centrumkolies.sk/autodoplnky/foggystop/ alebo tento musí vysať vlhkosť v aute aj z teba:
http://www.euroshopy.sk/pohlcovac-vlhko ... -multidry/
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

vyzera to slubne,no najprv musi odstranit pricinu a az potom nasledky :)

Toto by sa zislo ocovi do felicie,pretoze na tych par mesiacov co si ju chce este nechat,tu pricinu riesit nechce. Jemu zateka cez tesnenie celneho skla,co je znama choroba felicii.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ten foggystop ste niekto skúšali? Je to tam vychválené ako z teleshopingu, tak tá reklama na mňa pôsobí až kontraproduktívne a skôr ma odrádza, lebo človek ktorý triezvo zmýšla jednoducho neuverí že za 10€ má na 3 roky pokoj keď s takým niečím bojuje dlhodobo a nič nepomáha
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No niektorí si dávajú do auta pár sáčkov pohlcovačov vlhkosti z topánok a oblečenia keď kúpiš...
Inak ja by som taký nejaký vkusný vankúšik s proti vlhkou výplňou prijal na zadné sedadlá alebo plato.
Henten foggy vyzerá skôr ako taška zo supermarketu alebo môže to byť fajn.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no veď zato sa pýtam, že by som to tiež prijal, a hodil na plato alebo pod sedadlo spolujazca či niekde inde. Zavesené na sedadle sa mi to vôbec nepáči. Ale ak to nemá žiaden účinok, tak nemám potrebu nosiť v aute haraburdy a radšej si zapnem fúkanie na sklo nech mi nerosí
brm
Darca
Darca

Chcel som niečo také vyskúšať, ale akosi som vtedy nič také nevedel nájsť... no teraz, keď už poznám príčinu, zdá sa mi to zbytočne kupovať, kým nevymením tesnenie. Budúci týždeň to už chcem nejako vyriešiť... momentálne človek sadne do auta, prejde 2km a už je zadné okno zarosené.. a po celovečernom vození sa už na zadných oknách kondenzujú kvapky vody. Takú tašku by som mal plnú za jeden deň..

Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Pripletiem sa sem s takou medziriadky skúsenosťou, kolegynka moja permanentne jazdila s fukármi na vnútorný okruh a presne toto jej spôsobovalo i rosenie i zamŕzanie okien zvnútra. Potom čo ho vypla sa stav okamžite napravil.
Nejazdíte niekto náhodou na vnútorný okruh fukárov (obvykle také autíčko ktoré obtáča šípka)?
Ak nie tak možno by nebolo na škodu skontrolovať funkčnosť klapky ktorá toto prepína.
Ono do určitej miery je rosenie "na mieste" pokial napr nastúpite viacerí do auta so snehovými nohami a navlhnutými mikinami atď...
Napísať odpoveď