Zamrzanie okien v aute z vnutra
Re: Zamrzanie okien v aute z vnutra
Tak ja napríklad ak je kosa, tak prvé kilometre jazdím na vnútorný okruh, ono je skôr v aute teplo... keď sa to trochu zohreje vnútorný okruh vypnem, to už vtedy vpohode kúri. Je pravda, že sa mi začne zahmlievať, ale akonáhle vypnem vnútorný tak je to ok. A na druhej strane je mám od výroby automatický vnútorný okruh, keď auto zistí vysoké emisie, napríklad v kolóne alebo meste sa mi to stáva, či keď stojím na železničnom priecestí, tak mi automaticky zapne vnútorný.
Možno je to aj tým vnútorným okruhom... tiež som ho na začiatku zimy zvykol zapínať ako begbeee.. ale odkedy sa mi rosia okná, vyhýbam sa tomuto tlačítku čo najväčším oblúkom. Možno je ten vnútorný okruh zaseknutý, ale tie kvapky rosy na zadných oknách po polhodine jazdy podľa mňa budú spôsobené skôr zatekaním. Zajtra ráno som už objednaný do servisu, tak som zvedavý, čo mi páni odborníci povedia.

//autoeditácia príspevku (12 Feb 2013, 19:45)
Takže dnes som bol v servise, skontrolovali filter, vnútorný okruh aj komplet celú cirkuláciu vzduchu, vraj je všetko v poriadku. Tak aspoň pretesnili tie zadné dvere. Som zvedavý, či to pomôže... keď som teraz večer jazdil, mal som pocit, že to rosí o niečo menej, ale asi to bolo iba nejaké "placebo". Určite to chce niekoľko dní, kým sa vysuší celý interiér. Celý večer som nechával fúkať horúci vzduch na nohy a potom som to postupne vetral. Na víkend pôjdem auto odstaviť do Auparku, nech sa trochu zohreje...
//super, už na druhý deň na jednej ostrejšej križovatke, kde treba pozerať vpravo cez zadné okno, som konečne normálne videl, či ide auto alebo nie...
//autoeditácia príspevku (11 Nov 2013, 15:53)
Opäť prišla jeseň, dážď a s ňou rosenie okien. Dnes ráno som otvoril zadné dvere a objavil toto: Auto stálo od soboty večera do dnešného rána, pričom práve od soboty večera až do nedele rána pršalo. Je normálna tá voda za tesnením z vnútornej strany? Môže to byť zdroj rosenia? Začínam pochybovať, či mi tie zadné dvere vo februári naozaj pretesnili!!! Peľový filter bol vymenený asi pred mesiacom.
//autoeditácia príspevku (12 Feb 2013, 19:45)
Takže dnes som bol v servise, skontrolovali filter, vnútorný okruh aj komplet celú cirkuláciu vzduchu, vraj je všetko v poriadku. Tak aspoň pretesnili tie zadné dvere. Som zvedavý, či to pomôže... keď som teraz večer jazdil, mal som pocit, že to rosí o niečo menej, ale asi to bolo iba nejaké "placebo". Určite to chce niekoľko dní, kým sa vysuší celý interiér. Celý večer som nechával fúkať horúci vzduch na nohy a potom som to postupne vetral. Na víkend pôjdem auto odstaviť do Auparku, nech sa trochu zohreje...
//super, už na druhý deň na jednej ostrejšej križovatke, kde treba pozerať vpravo cez zadné okno, som konečne normálne videl, či ide auto alebo nie...
//autoeditácia príspevku (11 Nov 2013, 15:53)
Opäť prišla jeseň, dážď a s ňou rosenie okien. Dnes ráno som otvoril zadné dvere a objavil toto: Auto stálo od soboty večera do dnešného rána, pričom práve od soboty večera až do nedele rána pršalo. Je normálna tá voda za tesnením z vnútornej strany? Môže to byť zdroj rosenia? Začínam pochybovať, či mi tie zadné dvere vo februári naozaj pretesnili!!! Peľový filter bol vymenený asi pred mesiacom.
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Brm,ake mas auto?
Upchal sa Ti vytokovy kanalik na dverach zospodu,a v dverach mas par cm vody. Ta sa vyskou hladiny preleje dovnutra. Mokry budes mat zcasti aj koberec pod tym plastom.
Voda do dveri Ti stecie po okne ked nanho prsi.
Mne toto urobilo pred tyzdnom na lagune2. Teda uz teraz na ocovej.
Z dveri vytieklo cca 4 litre vody
Upchal sa Ti vytokovy kanalik na dverach zospodu,a v dverach mas par cm vody. Ta sa vyskou hladiny preleje dovnutra. Mokry budes mat zcasti aj koberec pod tym plastom.
Voda do dveri Ti stecie po okne ked nanho prsi.
Mne toto urobilo pred tyzdnom na lagune2. Teda uz teraz na ocovej.
Z dveri vytieklo cca 4 litre vody
Hmm.. vo dverách výtokový kanálik? No pozriem niečo, jedná sa o Fabiu I Combi..
-
tacosi
Moderátor
Zober flasu z vodou a lej vodu na okno,pri zatvorenych dverach,ci Ti bude tiect dole na podbeh von.
Ak odtok nieje celkom upchaty,tak ti pojde slabucko,ale pri dazdi to uz nestiha.
Ak odtok nieje celkom upchaty,tak ti pojde slabucko,ale pri dazdi to uz nestiha.
Ok, ďakujem za tip.. som myslel, že dnes to skúsim, ale v tom vetrisku sa mi nechce, vyskúšam zajtra, snáď sa podarí ešte za vidna.. 
Ano, je to cez tesnenie okna. Klasika u Fabii. Tunak sused patral po tom 2 mesiace a nakoniec vypatral. Vysledok - zasilikonovany vnutorny kryt dveri pod tapecom + precistenie vnutra dveri s rozsirenim odtoku. Problem temporary solved. Na jar meni tesnenie okolo okna.
No teraz som vylial asi 4l vody na okno a vsetko pekne stieklo dolu, na spodku dveri dva velke odtoky a v pohode. Skor mi to vychadza na horne tesnenie medzi strechou a hornym okrajom dveri. Akoby voda pretiekla cez to horné tesnenie na spodne a odtial to pomaly po tesnení steká dole k nohám (viď fotka vyššie) a tam sa časť vyleje vonku a časť dnu do auta.. popod kus plastu na tapacírung podlahy.
Akurat som pozeral starú i30ku a Octaviu 2, obe majú toto tesnenie na dverách, fábia to ma na kapote. Nechám to trochu obschnúť a ešte sa s tým pohrám.
Akurat som pozeral starú i30ku a Octaviu 2, obe majú toto tesnenie na dverách, fábia to ma na kapote. Nechám to trochu obschnúť a ešte sa s tým pohrám.
brm, riesim nieco podobne na rovnakej fabii
Dovnutra sice nezateka, ale tiez sa mi pomerne rychlo zarosia okna. Pri 2ch ludoch v aute musim mat ofukovanie na stupni 3 zo 4, aby som videl cez bocne okna a cez 3/4 predneho (hore je zaroseny pas). Zatial som to riesil iba vymenou kabinoveho filtra a zmena v roseni je nulova. Skusim pozriet tie dvere, ale nemal by to byt problem. Auto je cely rok garazovane, parkrat zmoklo, ale nezda sa mi to.
Skor mi to pripada tak, ze niekde by malo byt prirodzene odvteravanie, no kedze ide o auto, tak neviem kde by to mohlo byt
Teraz je situacia taka, ze dovnutra sa vhana zohriaty vzduch, ktory so sebou z okien berie nejaku vlhkost, ale ta sa potom nema ako dostat von z auta a preto sa zacinaju rosit okna od zadu, kde je nizsia cirkulacia.
Inak uz seriozne rozmyslam nad tymi listami na predne okna, ktore umoznuju vetranie aj v dazdi bez toho, aby prsalo dovnutra. Sice sa mi ich vzhlad nepaci, ale problem by to vyriesilo.
Skor mi to pripada tak, ze niekde by malo byt prirodzene odvteravanie, no kedze ide o auto, tak neviem kde by to mohlo byt
Inak uz seriozne rozmyslam nad tymi listami na predne okna, ktore umoznuju vetranie aj v dazdi bez toho, aby prsalo dovnutra. Sice sa mi ich vzhlad nepaci, ale problem by to vyriesilo.
Gothar.. presne toto odvetrávanie akoby chýbalo alebo neviem čo. Už poslednú dobu snažím dnu vháňať nie teplý vzduch, ale skôr chladnejší. Inak v stredu som trochu behal po meste a v pohode, len trochu sa zadné okná zarosili.. a potom som vybehol na OMV umyť auto a kým som prišiel domov, všetky okná zarosené. Pozrel som všetky tesnenia, ale nikde nič mokré. Nechal som auto postáť tri hodiny v Auparku pri ich 15°C teplote, no asi krátko bolo, bo nič nepomohlo. A včera som šiel cestu KE-PO-KE a okná rosili, že som musel okno pootvoriť. Na tých malých zadných okienkach (mám kombi) sa mi už normalne kondenzujú kvapky vody.
Ak sa Ti podarí na niečo prísť, určite daj vedieť..
Ak sa Ti podarí na niečo prísť, určite daj vedieť..
Tak som googlil a zistil som, ze niekde v kufri pri rezerve su vyduchy. Tie vraj zvyknu byt zanesene. Druha vec je ta, ze su pod podlahou a k tomu som nasiel toto: "Taktiež som sa stretol s týmto problémom u mojej Fabie kombi. Preliezol som web krížom krážom, našiel som mnoho rád. Dvere mám dobre tesniace, vlhkosť v interiéri v norme, pelový filter OK, výduchy v kufri OK. Lenže ako môže vzduch z interiéru odchádzať cez výduchy, keď sa nevie dostať cez kobercovo kartónový kryt rezervy? Ja so urobil tri diery priemeru asi 20 mm tesne pred zadnou časťou kufra a okamžite sa problém vyriešil. Aj som vo vymznutom aute nadýchal na sklá a po zapnutí ventilátora na stupeň 1 (!!!) a behom chvílky boli okná čisté."
Musim to tam dnes preskumat
//A este jedna vec:
Může to být ještě jedna věc související se vzduchotechnikou. V prostoru mezi motorem a kabinou je místo, kde se nasává vzduch do kabiny. Tento prostor má ve dnu otvory, kterými odtéká voda. Tyto otvory se čas od času ucpou listím a podobným bincem a voda se tam dlouhodobě drží. Pokud je té vody hodně, při jízdě šplouchá a dostává se až do ventilátoru, nasákne i zmiňovaný filtr a v podstatě je v kabině trvale vlhko.
Musim to tam dnes preskumat
//A este jedna vec:
Může to být ještě jedna věc související se vzduchotechnikou. V prostoru mezi motorem a kabinou je místo, kde se nasává vzduch do kabiny. Tento prostor má ve dnu otvory, kterými odtéká voda. Tyto otvory se čas od času ucpou listím a podobným bincem a voda se tam dlouhodobě drží. Pokud je té vody hodně, při jízdě šplouchá a dostává se až do ventilátoru, nasákne i zmiňovaný filtr a v podstatě je v kabině trvale vlhko.
Heh, no skúsim dnes otvoriť v kufri ten koberec otvoriť a ak to naozaj pomôže, tiež tam niekde spravím diery. A tú druhú vec medzi motorom a kabínou som už pozeral, ja by som to mal mať v poriadku.
Tak som to pozeral a ten kufor moze byt pricina. Vzadu po stranach za sedadlami su prieduchy do kufra a vpravo vzadu pri rezerve su prieduchy von. Klapky sa otvaraju lahko, ale problemom je podlaha kufra. Mne sa na nej odlepilo bocne tesnenie a aj tapacir, spolu dokonale utesnili priestor ktorym by vzduch mal sancu ist von. Tak som ten kusok textilneho tesnenia odrezal a tiez som trochu odrezal aj z tapaciru podlahy, takze teraz mam medzi bocnym tapacirom a podlahou asi 1 cm strbinu, ktorou by to mohlo unikat. Dlhsia jazda ma vsak caka asi az v nedelu, takze dovtedy to neotestujem, ale vyzera to ako hlavna pricina.
K tym veciam vpredu som sa nedostal, nechce sa mi to rozoberat a zvlast nie teraz, ked nemam otestovane riesenie v kufri.
Klapku pri rezerve som odfotil, su tam 2:
K tym veciam vpredu som sa nedostal, nechce sa mi to rozoberat a zvlast nie teraz, ked nemam otestovane riesenie v kufri.
Klapku pri rezerve som odfotil, su tam 2:
A to odkial ide ten prieduch do kufra?
Neviem presne, ja som ho sledoval iba z kufra. Usti v hornej casti, kde su dierky v tapacire. Po odkryti tapaciru som videl, ze to ide niekam hore. Takze ciastocne moze brat vzduch hned za zadnymi opierkami pri karoserii (tam ako su repraky) a tiez niekde zhora, ale v caluneni som si doteraz nevsimol nejake otvory.
Ja som dnes absolvoval 2x10km trasu s otvorenou roletkou na kufri a tiež s otvorenou podlahou, čiže bola odkrytá rezerva aj tieto otvory.. avšak rozdiel žiadny. Skúšal som tie otvory, boli pekne čisté. Večer dám auto do garáže a ešte trochu preskúmam tú cirkuláciu vzduchu, odkiaľ vlastne tam má prúdiť vzduch.

Ked som tuto temu zakladal, tak som mal este passat B5, zamrzalo to skoro stale... teraz mam passat 3C (B6) a nezamrzlo mi okno z vnutra este ani raz... Takze to nebude ziadnym vetranim, teda vyvetranim po prichode atd. Samozrejme je to asi individualne, ale som rad ze tento problem uz nemam. Takze odporucam kupit b6ku!
joke . Btw presiel som z nafty na benzin a neviem si to vynachvalit
Po dlhodobejsom cestovani mam tu istu skusenost. Rano sa mi stale dost zahmlievaju skla, auto je celu noc v suchej garazi aj as otvorenymi oknami a nepomahabrm napísal:Ja som dnes absolvoval 2x10km trasu s otvorenou roletkou na kufri a tiež s otvorenou podlahou, čiže bola odkrytá rezerva aj tieto otvory.. avšak rozdiel žiadny. Skúšal som tie otvory, boli pekne čisté. Večer dám auto do garáže a ešte trochu preskúmam tú cirkuláciu vzduchu, odkiaľ vlastne tam má prúdiť vzduch.
Riesim to tak, ze trosku otvorim zadne okno, vtedy su aspon predne suche, ale zadne ostavaju stale zahmlene. Kompletne sa zahmlenia zbavim az ked spravim prievan (otvorim prave predne a lave zadne okno), ale to teraz v zime nie je idealne
Momentalne teda neviem co dalej, asi budem musiet fakt pockat na horuce leto a nechat ho niekedy na slnku s pootvaranymi oknami, nech sa vsetka vnutorna vlhkost odpari. Potom uvidime
Viem, že to asi nebude ono, ale nemáte zapnutý vnutorný okruh vyhrievanie, či jak sa to volá. Lebo kamáratovi sa tiež zahmlievali okná, až pokým nezistil, že tam je toto tlačítko.
//ok sorry nečítal som to celé.
//ok sorry nečítal som to celé.
-
audiotrack
VIP
vnútorný okruh sa spomenul hneď na prvej strane