neboj mal som to uz 3xinflater napísal:akoze chlapce ak to je len nejaky maly zapal alebo nie moc skomplikovany vrast tak vykmasne raz alebo ti naordinuje masticky; ked si necht na zarastanie zvykol tak mu treba pomoct fyzicky
Zarastanie nechtov na nohách
-
speq
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
fuj nevyzera to dobre
... skoro polovica nechtu je zakryta krvou zmiesanou s hnisom a toho sadistu s patologickymi noznicami vidiet znova nechcem 
este to nejak musi vydrzat do siedmeho februara, kedy si dam spravit tu plastiku konecne... nechcem schytat dajaku plesen alebo nebodajs gangrenu alebo dajaky srakor ze mi prst/rovno cela noha zhnije alebo tak dajak
este to nejak musi vydrzat do siedmeho februara, kedy si dam spravit tu plastiku konecne... nechcem schytat dajaku plesen alebo nebodajs gangrenu alebo dajaky srakor ze mi prst/rovno cela noha zhnije alebo tak dajak
-
sombathyova
Novice
Zarastanie nechtov
Mám osobnú skúsenosť zo zarastajúcim nechtom, prežila som si svoje ako ostatní... Práve pred 3 dňami som sa vrátila z chir. ambulancie kde mi vykonali plastiku nechtového ložka. Všetko to začalo pred asi 4 mesiacmi, necht po ostrihaní začal v čižmách nepríjemne bolieť až nakoniec bolesť bola neznesiteľná, pridružil sa zápal a mokvajúca rana s vytekajúcim až zapáchajúcim hnisom, bolesť, prst modrel a puchol. Veľmi som sa bála chir. zákroku a to bol dovod preco som trpela takmer 4 mesiace. Najprv som skúšala repík, tea tree olej, framikoinovu masť, ychtiolovú masť a stále rovnako, nemohla som obuť tesnejšie topanky a to už nie na opätku.Až napokon som absolvovala tento spominaný výkon u plastického chirurga. No injekcia nebola príjemná ale dalo sa - a keď to už ja napíšem je čo povedať... následne som absolutne nič necítila, trvalo to všetko asi 15 min. Domov som prišla v pohode, po svojich a hneď som si dala liek - ibobrufen. Inak absolutne ma rana nebolela, nič výrazné necítim, nič nebolí... dúfam že nebude!!! Na druhý deń som bola na preväz, po svojich a po týždni na kontrolu. Na tretí deň som absolvovala aj nákup v obchode. Chcem týmto len ostatným odkázať s podobným problémom že to vobec nič nieje, ja som sa hrozne bála - mala som prečítané všetky fóra a recenzie o tomto probléme, ktorý znel tak bolestivo a to bol dovod prečo som trpela!!! Nie nie je to vobec také strašné ako sa píše v mohých príspevkoch!!!
-
bolek
Guru
Vlastnú skúsenosť mám a nie veľmi príjemnú. Tiež mi začal necht zarastať po nesprávnom zastrihnutí. Začalo sa to nenápadne zapálením, hnisaním, infekcia sa rozrastala, mamina keď to zbadala tak panikárila, tak som jej to radšej ani neukazovala. V takomto stave som to trpela asi 4 mesiace a natierala všelijakými mastičkami a ja blbá stále dúfala, že sa to nejako zahojí. Strašne som sa bála ísť s tým k doktorke, pretože som nevedela, či mi to pred zákrokom umŕtvi alebo nie a nikto mi nevedel povedať. Keď už to bolo neznesiteľné, tak som konala. No ako väčšia ľudí ide k doktorke, tak ja nie, ja som sa rozhodla, že si to vystrihnem sama doma. zobrala som manikúrové nožničky, nastrihla som si to živé okolo nechta a potom ho vystrihla. Bolelo to neopísateľne, krvi tieklo tiež riadne, ale napodiv sa zahojilo. Aj keď teraz si uvedomujem, že rozumnejšie by bolo ísť k lekárke a nepáchať takéto sadomaso doma. 
-
peterkozel
Medium Professional
-
tonken
Medium Expert
nj aj ja som mal s tym problemy.... vyliecil som to tak ze som to najprv cele odstrihol a potom cim dalej tym menej az teraz si striham nechty velmy casto a len malicko... uz sa mi to nerobi
v kazdom pripade nezavidim .... dufam ze sa mi to uz nevrati ten pol rok bol bolestivy... hlavne ked som hral hokejbal a nejake 200kg. hovedo mi na to skocilo 
ja mam s tymto tiez skusenost.. zacalo to tak, ze mi zacervenal prst.. bolo aj viditelne ze ten necht nekonci tam kde ma
a pekelne to bolelo na dotyk (v tych miestach kde to zarastalo). tak som sa rozhodol ist ku doktorke (ktora mi tam zatlacila... skoro ma porazilo od bolesti..) a poslala ma k odbornemu.. pockal som zas par hodin kym ma vzal a jeho rada bola ze si mam kupit benzin alkohol (ci co..) a ze si do toho namociit prst.. celu noc.. to som spravil.. troska pomohlo.. no o par tyzdňov ma to zacalo boliet znova... takto ma to boli uz asi rok a pol
ale stale ked si ten nechet odstrihnem tak to prestene boliet.. siel by som aj znova za lekarom ale -tak ako bratovi.. ktory mal vacsi problem, a strhali mu nechct dva krat- no neviem ci mi bude vediet nejak pomôct.. teraz mi to velmo nevadi.. snad sa to nezhorsi
Peace
Peace
bo*aca ja som smoliar - len co sa mi ten necht na pravej nohe konecne umudril, na druhej nohe je to v ranom stadiu. vravite ze ten zarastajuci necht vystrihnete? nechapem, to normalne len odstrihnete normalne ten necht (ktory rastol na nohe) dorovna, alebo zoberete klieste, nejako nadvihnete to zive masko a odtial smahnete 1 cm nechtu do krvi? 
priatelkyn otec je chirurg
mal som problem s nehtom na palci niekde som zakopol a roztriestila sa mi kost alebo nieco take ... isiel som s tym na ortopediu a tam mu zbrusili kost a uz je pohoda ... predtym mi na chirurgii strhli nehet ale nepomohlo tak som musel ist na ortopediu ... bol som cca pol dna v nemocnici a hajde domov a von
mal som sice bolesti ale vsetko sa da vydrzat 
-
Flinstone
Light Professional
no ja som mal z futbalu take odreniny pod nechtami ze mi uplne zcernel nechet sa mi tam nahromadila zrazena krv a podtym rastol novy takze ten stary mi zacal odrastat a narastol pod tym novy no ale hnus pohlad nastastie som nemusel ist strhavat a bolo to v pohode
mal som stastie no ale hoji sa mi to este stale teraz narastol druhy nechet a aj na tom je este cierne takze musi este ten odrast a hoji sa mi to uz dokopy 2 roky ale ide to no vela stastia a drzim palce ale keby som si ja isiel dat strhavat pred tym by som sa asi kvalitne zhulil 
chlapci viem o tom svoje 4x mi na pravej a 5x na pravej nohe ! a jedine ako som si to vyliecil tak to bolo vacsina doktorov to robi ze strhnu chrastu potru to cimsi a to sa dako vypali ci co mne pomohlo 2 tyzdne som to mal v chraste a potom to normalne zmizlo mozno mi neverte ale pomoholo mi a uzil som si svoje pri tych operaciach

-
Kibo
Hardcore addict
ked to stlacas tak citis iba dake palenie respektive tlak alebo aj pichanie? ak to mas uz v moc pokrocilom stadiu tak to tazko rozoznat...
este sa to da rozoznat jednoducho: ako ti vznikol ten zapal? zastrihol si si pri strihani nechtov alebo ti ten zapal vznikol mimo oblasti strihania? ci sa ten zapal siri od lozka. ak je druha moznost spravna tak je to pre teba najpravdepodobnejsie zla sprava
este sa to da rozoznat jednoducho: ako ti vznikol ten zapal? zastrihol si si pri strihani nechtov alebo ti ten zapal vznikol mimo oblasti strihania? ci sa ten zapal siri od lozka. ak je druha moznost spravna tak je to pre teba najpravdepodobnejsie zla sprava