zdravá, vyvážená strava

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
etc.
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: zdravá, vyvážená strava

Príspevok od používateľa etc. »

Píšem že je to tuk či?
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Nie, pises, ze nie je sacharid ako sacharid. A v tomto ponimani sacharid bude sacharid vzdy.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

etc. napísal:Myslíš chia? Mám ich a užívam.. Napr. keď mám skúšku tak nepociťujem tak únavu celý deň ako normálny by so cítil.
Mozem potvrdit, u mna slapu dobre, ale treba pit vela vody. Neviem, ci je to tym, ale aj na druhy den mam energiu a nechce sa mi spat, co sa mi doteraz nestalo ( :smt104 dve nocne po sebe a 10 hodin spanku za dva dni...)
etc.
Professional
Professional

ja to bežne pociťuje najviac asi poobede.. keď sa necítim unavený.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

tu je konecne ten dokument o zdravi a zivocisnej strave online - Radeji vidlicky nez noze. paci sa
http://www.gloria.tv/?media=377184
btw na youtube som ho uploadoval a nakoniec sa to nepodarilo s hlaskou ze video je prilis dlhe...akoby tam neboli 10 nasobne dlhsie videa :smt006
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

V poslednom case sa taktiez zaujimam o zdravu vyzivu a veci s tym spojene a pri niektorych informaciach mi ostava rozum stat. Pripajam nejake dokumenty, ktore mne osobne zmenili velmi pohlad na jedlo ako take.

neviem ci sa to tu preberalo ale aky ma te nazor na Gerson therapy? Funguje to podla vas? A ak ano ako to ze o tom nevie cely svet ze rakovina sa da jednoducho vyliecit?
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Obraciam sa na vás a potrebujem radu ako kopa ostatných ľudí.Dúfam,že niekto poradí aj keď...

Môj denný režim(čo väčšinou jem):
1.Raňajky - ochutený jogurt+čierne pečivo
2.Desiata - iba ovocie
3.Obed - čo je navarené,vyhýbam sa vyprážaným a mastným jedlám
4.Olovrant - niečo malé na zahryznutie (zelenina,piškóty,ovsená kaša....)
5.Večera /18:00/ - trochu mlieka s kukuričnými lupienkami + zelenina(paradajky,paprika,uhorky...)

No a ide o to že takto sa stravujem už dlhú dobu a... "potrebujem" schudnúť z brucha,tučný nie som ale tuk v spodnej časti brucha je ešte viditeľný.Do posilky nechodím,ale aktívne športujem(dá sa povedať že každý deň) a večer robím nejaké cvičenia na brucho a kliky(nie som naivný moc od toho neočakávam).

Vedel by mi niekto poradiť ako zhodiť bez nejakej diéty? Dá sa to vôbec? Keď hej budem rád za všetky rady.
marek carey
Medium Star
Medium Star

Cvicis zle, prilis intenzivne. Nastuduj si nieco o pohybe v aerobnom pasme, vtedy budes spalovat najviac tuku, aj ked sa si ti bude zdat, ze to pre telo nie je takmer ziadna zataz, musis tomu verit. Ak budes cvicit takto cvicit 4x tyzdenne 45 minut az hodinu, spalis viac ako pol kila cisteho tuku tyzdenne. :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Vidis marek carey, zasa nemas pravdu :D
Profesionalny maratonec spali za maraton cca 100g tuku a to ho ide cely v aerobnom pasme ;)

Aerobne cvicenie ako take je zastarale co sa tyka chudnutia, najviac chudnutia sposobuje to ze fyzicka aktivita zrychli metabolizmus, co sa deje sice aj v aerobnom cviceni, ale prave kvoli jeho slabej zatazi minimalne. Preto je lepsie cvicit anaerobne (teda napriklad aj nejak rozumne tie kliky, brusaky, drepy...ale dat tomu nejaku fromu, pozret na nete pripadne nejaky cvicebny program na doma), co rozbehne metabilizmus a vdaka tomu schudnes, aj plavanie je super napriklad :)

A co sa jedla tyka, v zasade to nemas zle, vecer by som namiesto toho co mas dal napriklad tvaroh, ten neobsahuje sacharidy a dlho sa travi, takze na noc idealne. Najvacsie postrachy chudnutia su biele pecivo (v ratane chleba), ale pozor cierne nemusi znamenat grahamove resp celozrnne, tie svine to normalne farbia a postrach cislo dva su ochutene napoje - cola, dzus, mineralka s prichutou...pit proste len vodu.

Tiez nemusis cvicit kazdy den, s tym sa zhodneme, kazdy druhy den je max :)

Btw z brucha to ide jednoznacne najhorsie chlapom, to bude chciet vela namahy to vysekat
etc.
Professional
Professional

ColdRain Väčšinou som počul že sa do tmavého pridáva karamel takže.. :) Ja síce sacharidy vynechávam ale keď už tak nejaké vodové pečivo, napr bageta, ale čabata

K!K0 Ono schudnúť len z brucha, ako to tu už bolo povedané (alebo v téme Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness) už veľa krát sa nedá.. V podstate sa snaž vynechať sacharidy a pôjde to. napr. ochutený jogurt+čierne pečivo.. radšej si daj neochutený jogurt + zelenina, alebo keď už tak ovsené vločky, ďalej - trochu mlieka s kukuričnými lupienkami + zelenina(paradajky,paprika,uhorky..)- tu radšej bez tých kukuričných lupienok.
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

ColdRain napísal:tvaroh, ten neobsahuje sacharidy
:lol: :lol: :lol:
marek carey
Medium Star
Medium Star

ColdRainove vedecky podlozene teorie sa snad neoplati ani komentovat. :)
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

tie 3-4g sacharidov su naozaj nic.
ColdRain
Addict
Addict

Aealo napísal: :lol: :lol: :lol:
Problem? Oproti tym cerealiam co dava vecer je tych par g sachrov v tvarohu naozaj nic.
Ale ved chlapci kludne pokracujte na cele s marekom vo vzajomnej podpore svojich teorii ktore ste si vycucali z prsta alebo roky starych clankov bez toho aby ste sa zamysleli co trepete. Takze vela stastia v boji s tlstym bruchom a rozkysnutym zadkom, nezabudnite pridat nejaky poriadny low-frequency split do posilky a hlavne aspon 3cviky po 4 serie na biceps, nech to ide.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Dík za rady ;)

Mozzarella namiesto tvarohu? nemohla by byť?
ColdRain
Addict
Addict

V podstate mohla, ale tá ťa nezasýti na tak dlhú dobu ako tvaroh, ale tiež dobrá. Taký šalát s paradajkou, trochou nejakého korenia a citrónovou šťavou je úplne super jedlo, chutné a môžeš ho jesť v podstate kedykoľvek, aj o pol noci.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Kiko najrozumnejšie bude ak sa pokúsiš trochu znížiť príjem energie a zvýšiš výdaj. Na tvojom jedálničku by som neupravoval nič, ješ pravidelne a to je veľmi dôležité. Jedine zmenší gramáž, to znamená jedz stále päť jedál denne, len v o čosi menších množstvách. Samozrejme len toto nestačí, vravíš že cvičís doma brušáky a kliky, super. Na tvojom mieste by som dal na overený plán :arrow:

PO: posilovanie
UT: intervalový tréning
ST: posilovanie
ŠT: intervalový tréning
PI: posilovanie
SO, NE: oddych

To znamená, že v pondelok, stredu a piatok budeš posilovať tak ako si doteraz zvyknutý len to budeš robiť presne v tieto dni. V utorok a štvrtok si dáš intervalový tréning, to je ten, čo hore písal cold rain. Podstata je veľmi jednoduchá namiesto bežania pol hodinu na tej istej frekvencii, začneš šprintom a budeš šprintovať nadoraz až kým nebudeš mať pocit že zomrieš. Pomalým klusom sa vydýchaš a potom zase. Opakovania si zvolíš podľa seba, najlepšie tak tri až päť krát si riadne zašprintuješ a siahneš tak na dno svojich síl a čo je najlepšie siahneš na svoje tukové zásoby. Veľa šťastia!
ColdRain
Addict
Addict

V zásade súhlasim (aj keď si myslím, že strava sa zlepšiť dá), len treba z počiatku začať možno len jedným intervalovým dňom, ono je to dosť záťaž na regeneráciu a keď človek nie je zvyknutý môže sa ľahko pretrénovať a potom postupne pridať aj druhý, proste všetko s rozumom, keď cítim že som odpálený jak žiarovka, že sa neviem sústrediť, som vyčerpaný atď nie je nič zlé na tom vynechať tréning(pozor len naozaj z objektívnych príčin, nie že som lemra lenivá a nechce sa mi).
K!K0
Light Professional
Light Professional

bindo dík.Dám na vaše rady.

-k jedlu: povedal by som,že nejem veľké porcie, práve že niekedy sa mi zdá že jem až príliž málo.
-k intervalovému tréningu: S tým bude asi problém(alebo možno žiadny) lebo športujem pravidelne=FUTBAL...to znamená že tréningy máme skoro každý deň a poviem ti že tam neraz šprintuješ do odpadnutia :D A po tréningu nebudem mať určite chuť ani silu ani čas si ísť ešte vonku zašprintovať.

Ale určite ste mi pomohli a pola tohto rozpisu sa budem riadiť ;)
ColdRain
Addict
Addict

Ak chodíš pravidelne na futbal, tak tie intervaly fakt riešiť nemusíš, takže hlavne vyhodiť blbosti zo stravy ako som pisal vyššie a malo by to ísť, no rátaj s tým, že to bude makačka. Keď to furt nepôjde, dá sa to riešiť ešte nejakým prísnejším upravením stravy vo forme diety (a nemyslím taku z emmy a evy ale takú čo naozaj funguje), ale to teraz fakt netreba riešiť.
Napísať odpoveď