zdravá, vyvážená strava

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: zdravá, vyvážená strava

Príspevok od používateľa Stoporko »

Hojte, mám dotaz na znalých problematiky. Potrebujem zhodiť na bruchu (typický mužský problém). Nie je to zatiaľ nič hrozné, no patrilo by sa už s tým niečo robiť.

Z časových príčin nemám možnosť pravidelne športovať. Nie som domased, chodievam do prírody na čundre, na náročnú turistiku, výcviky prežitia, testovanie matrošu, chodím liezť, strieľať z luku, sem tam inline korčule... takže pohyb by bol. No nie je pravidelný, niekedy som mesiac doma a niekedy sa nezastavím.

Snažím sa jesť zdravo, vyhýbam sa fastfoodu, podľa možností jem delenú stravu (v poslednej dobe to ale dosť flákam :( ). Čo robiť? Momentálne viac času na pohyb, najmä pravidelný, nebude, takže skôr potrebujem pomôcť so stravou. Prípadne nejaké cvičenie na doma.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

To z coho zhodis si nevyberies. Mne sa podarilo (za mesiac) zhodit z brucha a trochu z tvare, ked som vyrazne obmedzil cukry, pridal zeleninu (prisun tukov mam tiez dost vysoky) a zvysil pitny rezim asi o liter vody denne. A mozno je to len placebo a zhodil som z tade preto, ze som na to myslel od rana do vecera. Tak ci onak, univerzalny recept ako zhodit z konkretnej casti tela neexistuje.
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Ináč, čo sa týka toho intervalového tréningu (najmä na doma) odporúčam si do youtube zadať HIIT a už len si vybrať :) (ak človek necvičí pravidelne, tak budem mať zo začiatku problémy a to nehovorím o svalovke :D ale začať nejak treba)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

TommyHot napísal:Tak ci onak, univerzalny recept ako zhodit z konkretnej casti tela neexistuje.
jasne ze existuje...plasticka chirurgia...odsavanie funguje u kazdeho rovnako a tiez si mozes povedat, kde presne chces odsat...

____

a ono je to dost geneticke...ja som mal vzdy tesne pod pupkom taky tukovy pas...aj v dobe, ked som mal na 180cm len 60-65kg...cize tazko ti povedat, ci nieco z tej oblasti das dole...aj vek hra ulohu, tiez uz nemas 15, aby si dokazal spalit a zhodit vsetko...tiez neiktore casti tela proste vekom uz nie su take pevne ako byvali... :)

jedna znama v strednom veku, ktora cvici kazdy den 2-3hodiny (je jedno kolko je v praci a ako je unavena)...a vyzera ako mumia...podla mna trpi specifickou formou anorexie...tak raz sa mi stazovala, ze stale cvici a ze aj napriek tomu ma tak hnusne ovisnutu kozu na ramenach...a ze ja mam pevne ruky aj ked necvicim :D a ked som jej povedal, ze u zien po 50ke je to uplne normalne a nezalezi na tom, kolko cvicia...a ze ja mam 20 a som este aj muz...tak sa na mna pozerala ako keby som spadol z marsu...navyse podla mna tie ruky nema take hrozne, ved je strasne chuda, jej tam nema aky tuk vobec vysiet ked je len kost a koza :D
typicka reakcia takychto ludi s poruchami prijmu potravy...narusene vnimanie svojho tela a sebaobraz...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Ephramko - tak hádam v strednom veku ešte nie som :mrgreen: Aj keď sa už po novom zaokrúhľujem na 30.

TH - ak som ťa správne pochopil, tak zvýšiť pitný režim (ako na vyplavovanie minerálov a záťaž obličiek?), pridať na zelenine a obmedziť cukry. Is that it?
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Stoporko napísal:zvýšiť pitný režim (ako na vyplavovanie minerálov a záťaž obličiek?), pridať na zelenine a obmedziť cukry. Is that it?
+ znížiť príjem sacharidov :)
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Od pondelka som sa do toho pustil naplno,uvidím či sa niečo zmení :)

Zo stravy som vylúčil 90% jogurtov(ochutených,biele som nejedol),to znamená že zjem 1 za 4 dni(doteraz som za deň zjedol aj 2),ďalej kukuričné lupienky,aj počet pečiva.

Pondelok,stredu,piatok cvičím ako radil bindo a utorok-štvrtok sme mali zápas takže som sa dosť nabehal a doma som ešte spravil toto ako tu tiež niekto poradil.Jediný rozdiel čo som si zatiaľ všimol tak 1-2 kilá išli dole na váhe.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Stoporko napísal: TH - ak som ťa správne pochopil, tak zvýšiť pitný režim (ako na vyplavovanie minerálov a záťaž obličiek?), pridať na zelenine a obmedziť cukry. Is that it?
Zataz obliciek? V akom zmysle? Voda ta zbavuje bordelu a aj precistuje oblicky. Vyplavovanie mineralov neriesim, piatok sa vzdy nalejem pivom, tam je mineralov az az :D
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

a co poviete na "polystyren", inac povedane kukuricne/ryzove/psenicne chlebiky ?
je to vhodne napr. ku jogurtu na ranajky pripadne veceru, alebo len tak cez den ?
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Podla toho ci chudnes, alebo udrzujes. Len tak cez den najlepsi kvalitny celozrnny chlieb, alebo ine pecivo. BonaVita ma skvele. :)
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Nejaké spaľovače tukov(tabletky) nemáte otestované?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Na to sa vykašli, max. si kúp kvalitný sypaný zelený čaj.

Najlepší celozrnný chleba je v Bille - Slatinský celozrnný chlieb.
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

hughito napísal:Najlepší celozrnný chleba je v Bille - Slatinský celozrnný chlieb.
ak ti nevadí, že je bez chute, tak určite + je vždy plesnivý
hughito
Redeemer
Redeemer

:lol: K tomu sa nedá fakt nič viac dodať.
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

hughito napísal::lol: K tomu sa nedá fakt nič viac dodať.
hej, s tým majú karnisti väčšinu času problém. krájané chleby su najväčší hnoj. keď porovnám chuť slatisnkého s kvalitným kváskovým celozrným chlebom, tak je to ako jesť hlinu
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty čo tu splietaš prosím ťa? Choď si obliať čelo studenou vodou, potom sa ozvi.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Mne ten slatinsky tiez chuti. Len je ho strasny problem zohnat, tu nablizku ho maju len v Tescu a vzdy len par kusov a to je hned prec.
A zase najhorsi chlieb je original Billa - droli sa a je uplne ale uplne bez chuti.
hughito
Redeemer
Redeemer

V Bille ho celkom často mávajú. Keď je čerstvý, tak sa je sám, ale aj keď má napr. viac dní či týždeň, tak stále je v pohode - čo iné pečivo by už bolo tvrdé ako brok.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Mne este velmi chuti Moskovsky chlieb, tiez celozrnny a podla mna aj lepsie chutiaci chlieb ako slatinsky, no ani ten nie je zly.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Prečo chlieb nevynecháte? Ja fungujem už nejakú dobu len na natural ryži a grahamových rohlíkoch (ako prílohy - nie hlavné jedlo :D )
Napísať odpoveď