zdravá, vyvážená strava

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: zdravá, vyvážená strava

Príspevok od používateľa hughito »

Aealo: Neviem kedy sme sa prehupli k vegánstvu, proti tomu nemám prakticky nič, moje reakcie smerovali na rôzne diéty typu - jedálniček = x banánov denne a viac nič.
Aealo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Aealo »

hughito napísal:Aealo: Neviem kedy sme sa prehupli k vegánstvu, proti tomu nemám prakticky nič, moje reakcie smerovali na rôzne diéty typu - jedálniček = x banánov denne a viac nič.
kde som písal o jedálničku len z x banánov za deň?
hughito
Redeemer
Redeemer

Akosi mi to vyplynulo z názvu tohto webu, podrobnejšie som ho neskúmal. http://www.30bananasaday.com/
Aealo
Addict
Addict

hughito napísal:Akosi mi to vyplynulo z názvu tohto webu, podrobnejšie som ho neskúmal. http://www.30bananasaday.com/
Ak väčšinu vecí neskúmaš a len píšeš, čo si domyslíš, tak s tebou moc nemá význam diskutovať. :)
Tá stránka propaguje vysokosacharidovú nízkotučnú surovú vegánsku stravu podľa konceptu Dr. Grahama - 80/10/10. Je to životný štýl a nie diéta. 30 banánov za deň je ekvivalentom kalórií, ktoré by si mal podľa 80/10/10 prijímať každý deň z ovocia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Vyplynulo mi z aj z našej diskusie, aj z obrázku, kde ženská držala banán v ruke. Omyl je na mojej strane, len píšem, že moje reakcie smerovali na takýto variant diéty.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ok, obrazky sa mi v praci neukazali, ale aj tak asi ani nema zmysel to komentovat...
paci sa mi ako si sa vysral na argument s kreatinom

stale neviem preco sa tu vobec bavime s nejakym fanatickym fruitarianom ked tema je ZDRAVA a VYVAZENA strava...ja sa vzdavam, pro hloupeho kazdy hloupy...a hej myslel som to na teba Aealo.
Aealo
Addict
Addict

ok, obrazky sa mi v praci neukazali, ale aj tak asi ani nema zmysel to komentovat...
lebo nemáš čím
paci sa mi ako si sa vysral na argument s kreatinom
telo si ho vytvára, počul si niekedy o deficite kreatínu?

Creatine is not an essential nutrient, as it is manufactured in the human body from L-arginine, glycine, and L-methionine.[5]

In humans and animals, approximately half of stored creatine originates from food (mainly from meat). A study, involving 18 vegetarians and 24 non-vegetarians, on the effect of creatine in vegetarians showed that total creatine was significantly lower than in non-vegetarians. Since vegetables do not represent the primary source of creatine, vegetarians can be expected to show lower levels of directly derived muscle creatine. However, the subjects happened to show the same levels after using supplements.[6] Given the fact that creatine can be synthesized from the above mentioned amino acids, protein sources rich in these amino acids can be expected to provide adequate capability of native biosynthesis in the human body.
stale neviem preco sa tu vobec bavime s nejakym fanatickym fruitarianom ked tema je ZDRAVA a VYVAZENA strava...
surová strava je zdravá a vyvážená :wink:
.ja sa vzdavam, pro hloupeho kazdy hloupy...a hej myslel som to na teba Aealo.
do blbých si začal nadávať ty, ja som nikomu nič také nepísal :smt006
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

surová strava je zdravá a vyvážená :wink:
Varena a pecena uz nie? :sneaky:
Aealo
Addict
Addict

marek carey napísal: Varena a pecena uz nie? :sneaky:
varená a pečená nemá enzýmy a menej vitamínov :wink:
Prílohy
aeMie.jpg
marek carey
Medium Star
Medium Star

Aealo napísal:varená a pečená nemá enzýmy a menej vitamínov :wink:
Tento clanok som nemal odvahu ani zacat citat, stacili mi tie hlavne body. V zivote som videl vela somarin, ale neprestavam sa cudovat.
Co sa tyka eliminacie vitaminov, to mas pravdu, ale surova, pestra strava ich dostatocne pokryje. A enzymy? Prijimane potravou su zdrojom aminokyselin, samo telo ich travenim meni na neaktivne formy a nasledne syntetizuje svoje vlastne, takze myslim, ze tu problem nebude. Verim preto, ze primarne bol tento text aplikovany na upravu potravy rastlinneho povodu.
Netreba zas vsetko brat doslovne. :smt006
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Clovek je jediny tvor na planete, ktory vari svoju stravu. :lol: Mozno niekde v dzungli nejake opice varia nieco v kotlikoch. Kto vie.
A k tym civilizacnym ochoreniam. Hned prva choroba na zozname - Obezita. Autor clanku asi v zivote nevidel vyzrateho psa alebo macku. Cukrovka, astma, rakovina - to su vsetko civilizacne ochorenia, ktorymi bezne trpia aj domace zvierata.
marek carey
Medium Star
Medium Star

Byt nemenovanou Šmídovou, radsej vydavam v anonymite. Na clanku najviac ocenujem odbornu konzultaciu. Myslim, ze autorka je aj odbornickou na diety typu Novy Cas pre zeny, Bajecna zena, Kaufland newsletter a podobne periodika pre laicku verejnost. Vidim, ze ale dokaze chytit ludi za srdce, zamestnavatel musi mat radost.
Aealo
Addict
Addict

pryja: 99% mačiek a psov je varenú stravu :smt006
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Tebe usla podstata dotazu. Precitaj si to este raz :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

neviem ako vy, ale ja ked otvorim usta, tak tam nemam iba same stolicky...takze moje telo je asi navrhnute aj na inu nez iba rastlinnu potravu...

a to ze konzumacia rastlinnej potravy je k prirode setrny sposob stravovania? pani redaktorka este asi nepocula o tom, ako devastujeme zivotne prostredie, len aby sme boli schopni pestovat ryzu, psenicu alebo kukuricu...pripadne by mohla v clanku rovno navrhnut, ako uzivit 7miliard ludi zberom plodov v lesoch... :D

potravu tepelne upravujeme preto, aby sa dala lahsie zjest a stravit...a samozrejme, sme jediny druh na planete, ktory si potravu tepelne upravuje pretoze iba my dokazeme zalozit ohen...to, co my dokazeme urobit iba vdaka ohnu, pomerne vela zvierat dokaze urobit vdaka ich traviacemu systemu...vela zivocisnych druhov predzuva potravu svojim mladatam a je aj jeden druh mravcov, kde dospele jedince davaju natravit potravu larvam a potom sa tou "grckou" z lariev nakrmia, v surovej podobe by nedokazali tu potravu stravit a pokapali by od hladu....a su aj rozne zivocisne druhy, ktore si stravu upravuju podla chuti (niektore opice solia alebo sladia)...
Aealo
Addict
Addict

neviem ako vy, ale ja ked otvorim usta, tak tam nemam iba same stolicky...takze moje telo je asi navrhnute aj na inu nez iba rastlinnu potravu...
orangutan má tiež plné ústa stoličiek, však? zistit si aké maju ústa herbivores a omnivores a potom píš blbosti
a to ze konzumacia rastlinnej potravy je k prirode setrny sposob stravovania? pani redaktorka este asi nepocula o tom, ako devastujeme zivotne prostredie, len aby sme boli schopni pestovat ryzu, psenicu alebo kukuricu...pripadne by mohla v clanku rovno navrhnut, ako uzivit 7miliard ludi zberom plodov v lesoch...
na 1 poľe, kde sa pestuje potrava pripadá 8 polí, kde sa pestuje potrava pre dobytok. kto teda devastuje prostredie? na vypordukovanie 0.5KG trávou kŕmeného hovedzieho mäsa, je potrebných 6800l vody. zisti si fakty a nepíš chu****
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

ja celkom súhlasím s teóriou, že vynájdenie ohňa a následne zvyk upravovanie stravy ohňom bolo pre nás prekliatie...myslím, že ľudský chrup nie je prispôsobený na žuvanie mäsa a práve kvôli tomu si ho ľudia začali tepelne upravovať a takisto ako sa tepelnou úpravou z potravín odstraňujú škodlivé veci, odstraňujú sa aj vitamíny
hughito
Redeemer
Redeemer

Začal som čítať zaujímavý knihu od americkej autorky Lierre Keith: The Vegetarian Myth: Food, Justice, and Sustainability

http://www.amazon.com/The-Vegetarian-My ... 1604860804

Sama dlhoročná vegetariánka a vegánka, o to viac je zaujímavá jej kritická reflexia.

Napr. zaujímavá a všeobecne známa vec, o ktorej som tu kdesi na fóre aj písal - bez jedenia mäsa by sme sa nikdy nedostali na takú úroveň inteligencie ako dnes, keďže až vysoký príjem bielkovín sa podieľal na zvyšovaní kapacity mozgu, čo možno pekne vidieť na jednotlivých druhov homo.
Aealo
Addict
Addict

hughito: zas bullshit, tá ženská nikdy vegánou ani vegetariánou nebola. :lol: :lol: :lol: čo tak začať čitať niečo odborné, ako čínsku štúdiu a nie takéto klamstvá. ľudia radi čítajú klamstvá o zdravosti ich nezdravej stravy, preto sa tejto trubke kniha tak predáva

mohli by ste začat dávať už aj nejaké fakty a nie tieto dohady a klamstvá

// karmista: ty si občiansky asi nedostal, keď musíš anonymne karmovať, že?
hughito
Redeemer
Redeemer

Aealo: To, že táto kniha ihneď vyvolá apologetické reakcie mi je jasné, k nim sa dostanem potom, keď prečítam knihu - veď to je v poriadku. Ale ako dokážeš tvrdiť, citujem: tá ženská niky vegánou ani vegetariánou nebola

Vyjadruje sa presne k tejto citácii ten týpek vo videu alebo nie ?
Napísať odpoveď