zdravá, vyvážená strava
Re: zdravá, vyvážená strava
Aealo: Neviem kedy sme sa prehupli k vegánstvu, proti tomu nemám prakticky nič, moje reakcie smerovali na rôzne diéty typu - jedálniček = x banánov denne a viac nič.
kde som písal o jedálničku len z x banánov za deň?hughito napísal:Aealo: Neviem kedy sme sa prehupli k vegánstvu, proti tomu nemám prakticky nič, moje reakcie smerovali na rôzne diéty typu - jedálniček = x banánov denne a viac nič.
Akosi mi to vyplynulo z názvu tohto webu, podrobnejšie som ho neskúmal. http://www.30bananasaday.com/
Ak väčšinu vecí neskúmaš a len píšeš, čo si domyslíš, tak s tebou moc nemá význam diskutovať.hughito napísal:Akosi mi to vyplynulo z názvu tohto webu, podrobnejšie som ho neskúmal. http://www.30bananasaday.com/
Tá stránka propaguje vysokosacharidovú nízkotučnú surovú vegánsku stravu podľa konceptu Dr. Grahama - 80/10/10. Je to životný štýl a nie diéta. 30 banánov za deň je ekvivalentom kalórií, ktoré by si mal podľa 80/10/10 prijímať každý deň z ovocia.
Vyplynulo mi z aj z našej diskusie, aj z obrázku, kde ženská držala banán v ruke. Omyl je na mojej strane, len píšem, že moje reakcie smerovali na takýto variant diéty.
ok, obrazky sa mi v praci neukazali, ale aj tak asi ani nema zmysel to komentovat...
paci sa mi ako si sa vysral na argument s kreatinom
stale neviem preco sa tu vobec bavime s nejakym fanatickym fruitarianom ked tema je ZDRAVA a VYVAZENA strava...ja sa vzdavam, pro hloupeho kazdy hloupy...a hej myslel som to na teba Aealo.
paci sa mi ako si sa vysral na argument s kreatinom
stale neviem preco sa tu vobec bavime s nejakym fanatickym fruitarianom ked tema je ZDRAVA a VYVAZENA strava...ja sa vzdavam, pro hloupeho kazdy hloupy...a hej myslel som to na teba Aealo.
lebo nemáš čímok, obrazky sa mi v praci neukazali, ale aj tak asi ani nema zmysel to komentovat...
telo si ho vytvára, počul si niekedy o deficite kreatínu?paci sa mi ako si sa vysral na argument s kreatinom
Creatine is not an essential nutrient, as it is manufactured in the human body from L-arginine, glycine, and L-methionine.[5]
In humans and animals, approximately half of stored creatine originates from food (mainly from meat). A study, involving 18 vegetarians and 24 non-vegetarians, on the effect of creatine in vegetarians showed that total creatine was significantly lower than in non-vegetarians. Since vegetables do not represent the primary source of creatine, vegetarians can be expected to show lower levels of directly derived muscle creatine. However, the subjects happened to show the same levels after using supplements.[6] Given the fact that creatine can be synthesized from the above mentioned amino acids, protein sources rich in these amino acids can be expected to provide adequate capability of native biosynthesis in the human body.
surová strava je zdravá a vyváženástale neviem preco sa tu vobec bavime s nejakym fanatickym fruitarianom ked tema je ZDRAVA a VYVAZENA strava...
do blbých si začal nadávať ty, ja som nikomu nič také nepísal.ja sa vzdavam, pro hloupeho kazdy hloupy...a hej myslel som to na teba Aealo.
-
marek carey
Medium Star
Varena a pecena uz nie?surová strava je zdravá a vyvážená![]()
varená a pečená nemá enzýmy a menej vitamínovmarek carey napísal: Varena a pecena uz nie?
-
marek carey
Medium Star
Tento clanok som nemal odvahu ani zacat citat, stacili mi tie hlavne body. V zivote som videl vela somarin, ale neprestavam sa cudovat.Aealo napísal:varená a pečená nemá enzýmy a menej vitamínov
Co sa tyka eliminacie vitaminov, to mas pravdu, ale surova, pestra strava ich dostatocne pokryje. A enzymy? Prijimane potravou su zdrojom aminokyselin, samo telo ich travenim meni na neaktivne formy a nasledne syntetizuje svoje vlastne, takze myslim, ze tu problem nebude. Verim preto, ze primarne bol tento text aplikovany na upravu potravy rastlinneho povodu.
Netreba zas vsetko brat doslovne.
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Clovek je jediny tvor na planete, ktory vari svoju stravu.
Mozno niekde v dzungli nejake opice varia nieco v kotlikoch. Kto vie.
A k tym civilizacnym ochoreniam. Hned prva choroba na zozname - Obezita. Autor clanku asi v zivote nevidel vyzrateho psa alebo macku. Cukrovka, astma, rakovina - to su vsetko civilizacne ochorenia, ktorymi bezne trpia aj domace zvierata.
A k tym civilizacnym ochoreniam. Hned prva choroba na zozname - Obezita. Autor clanku asi v zivote nevidel vyzrateho psa alebo macku. Cukrovka, astma, rakovina - to su vsetko civilizacne ochorenia, ktorymi bezne trpia aj domace zvierata.
-
marek carey
Medium Star
Byt nemenovanou Šmídovou, radsej vydavam v anonymite. Na clanku najviac ocenujem odbornu konzultaciu. Myslim, ze autorka je aj odbornickou na diety typu Novy Cas pre zeny, Bajecna zena, Kaufland newsletter a podobne periodika pre laicku verejnost. Vidim, ze ale dokaze chytit ludi za srdce, zamestnavatel musi mat radost.
pryja: 99% mačiek a psov je varenú stravu 
-
pryja
Darca
Tebe usla podstata dotazu. Precitaj si to este raz 
neviem ako vy, ale ja ked otvorim usta, tak tam nemam iba same stolicky...takze moje telo je asi navrhnute aj na inu nez iba rastlinnu potravu...
a to ze konzumacia rastlinnej potravy je k prirode setrny sposob stravovania? pani redaktorka este asi nepocula o tom, ako devastujeme zivotne prostredie, len aby sme boli schopni pestovat ryzu, psenicu alebo kukuricu...pripadne by mohla v clanku rovno navrhnut, ako uzivit 7miliard ludi zberom plodov v lesoch...
potravu tepelne upravujeme preto, aby sa dala lahsie zjest a stravit...a samozrejme, sme jediny druh na planete, ktory si potravu tepelne upravuje pretoze iba my dokazeme zalozit ohen...to, co my dokazeme urobit iba vdaka ohnu, pomerne vela zvierat dokaze urobit vdaka ich traviacemu systemu...vela zivocisnych druhov predzuva potravu svojim mladatam a je aj jeden druh mravcov, kde dospele jedince davaju natravit potravu larvam a potom sa tou "grckou" z lariev nakrmia, v surovej podobe by nedokazali tu potravu stravit a pokapali by od hladu....a su aj rozne zivocisne druhy, ktore si stravu upravuju podla chuti (niektore opice solia alebo sladia)...
a to ze konzumacia rastlinnej potravy je k prirode setrny sposob stravovania? pani redaktorka este asi nepocula o tom, ako devastujeme zivotne prostredie, len aby sme boli schopni pestovat ryzu, psenicu alebo kukuricu...pripadne by mohla v clanku rovno navrhnut, ako uzivit 7miliard ludi zberom plodov v lesoch...
potravu tepelne upravujeme preto, aby sa dala lahsie zjest a stravit...a samozrejme, sme jediny druh na planete, ktory si potravu tepelne upravuje pretoze iba my dokazeme zalozit ohen...to, co my dokazeme urobit iba vdaka ohnu, pomerne vela zvierat dokaze urobit vdaka ich traviacemu systemu...vela zivocisnych druhov predzuva potravu svojim mladatam a je aj jeden druh mravcov, kde dospele jedince davaju natravit potravu larvam a potom sa tou "grckou" z lariev nakrmia, v surovej podobe by nedokazali tu potravu stravit a pokapali by od hladu....a su aj rozne zivocisne druhy, ktore si stravu upravuju podla chuti (niektore opice solia alebo sladia)...
orangutan má tiež plné ústa stoličiek, však? zistit si aké maju ústa herbivores a omnivores a potom píš blbostineviem ako vy, ale ja ked otvorim usta, tak tam nemam iba same stolicky...takze moje telo je asi navrhnute aj na inu nez iba rastlinnu potravu...
na 1 poľe, kde sa pestuje potrava pripadá 8 polí, kde sa pestuje potrava pre dobytok. kto teda devastuje prostredie? na vypordukovanie 0.5KG trávou kŕmeného hovedzieho mäsa, je potrebných 6800l vody. zisti si fakty a nepíš chu****a to ze konzumacia rastlinnej potravy je k prirode setrny sposob stravovania? pani redaktorka este asi nepocula o tom, ako devastujeme zivotne prostredie, len aby sme boli schopni pestovat ryzu, psenicu alebo kukuricu...pripadne by mohla v clanku rovno navrhnut, ako uzivit 7miliard ludi zberom plodov v lesoch...
-
PhYs0c
King
ja celkom súhlasím s teóriou, že vynájdenie ohňa a následne zvyk upravovanie stravy ohňom bolo pre nás prekliatie...myslím, že ľudský chrup nie je prispôsobený na žuvanie mäsa a práve kvôli tomu si ho ľudia začali tepelne upravovať a takisto ako sa tepelnou úpravou z potravín odstraňujú škodlivé veci, odstraňujú sa aj vitamíny
Začal som čítať zaujímavý knihu od americkej autorky Lierre Keith: The Vegetarian Myth: Food, Justice, and Sustainability
http://www.amazon.com/The-Vegetarian-My ... 1604860804
Sama dlhoročná vegetariánka a vegánka, o to viac je zaujímavá jej kritická reflexia.
Napr. zaujímavá a všeobecne známa vec, o ktorej som tu kdesi na fóre aj písal - bez jedenia mäsa by sme sa nikdy nedostali na takú úroveň inteligencie ako dnes, keďže až vysoký príjem bielkovín sa podieľal na zvyšovaní kapacity mozgu, čo možno pekne vidieť na jednotlivých druhov homo.
http://www.amazon.com/The-Vegetarian-My ... 1604860804
Sama dlhoročná vegetariánka a vegánka, o to viac je zaujímavá jej kritická reflexia.
Napr. zaujímavá a všeobecne známa vec, o ktorej som tu kdesi na fóre aj písal - bez jedenia mäsa by sme sa nikdy nedostali na takú úroveň inteligencie ako dnes, keďže až vysoký príjem bielkovín sa podieľal na zvyšovaní kapacity mozgu, čo možno pekne vidieť na jednotlivých druhov homo.
hughito: zas bullshit, tá ženská nikdy vegánou ani vegetariánou nebola.
čo tak začať čitať niečo odborné, ako čínsku štúdiu a nie takéto klamstvá. ľudia radi čítajú klamstvá o zdravosti ich nezdravej stravy, preto sa tejto trubke kniha tak predáva
mohli by ste začat dávať už aj nejaké fakty a nie tieto dohady a klamstvá
// karmista: ty si občiansky asi nedostal, keď musíš anonymne karmovať, že?
mohli by ste začat dávať už aj nejaké fakty a nie tieto dohady a klamstvá
// karmista: ty si občiansky asi nedostal, keď musíš anonymne karmovať, že?
Aealo: To, že táto kniha ihneď vyvolá apologetické reakcie mi je jasné, k nim sa dostanem potom, keď prečítam knihu - veď to je v poriadku. Ale ako dokážeš tvrdiť, citujem: tá ženská niky vegánou ani vegetariánou nebola
Vyjadruje sa presne k tejto citácii ten týpek vo videu alebo nie ?
Vyjadruje sa presne k tejto citácii ten týpek vo videu alebo nie ?