Znizenie rychloskti zo 60 na 50km, vyjadrite sa ktomu
Tiež nie som za zníženie rýchlosti na 50, ale zase som niekde čítal štúdiu (teraz to nemôžem nájsť), že pri tejto rýchlosti je premávka najplynulejšia, netvoria sa až tak zápchy, pretože vozidlá idú pomalšie, tým pádom medzi vozidlami môže byť menší odstup atď..
Inak ako cyklista sa pozastavujem nad tými reflexnými vestami pre cyklistov.. ale vraj to bude iba za zníženej viditeľnosti, takže snáď to bude v pohode..
celoročné svietenie, zákaz jedenia, pitia, vyššie pokuty.. vítam!
Ale žiaľ pre majetnejších so známosťami samozrejme žiadne zmeny.. 
Inak ako cyklista sa pozastavujem nad tými reflexnými vestami pre cyklistov.. ale vraj to bude iba za zníženej viditeľnosti, takže snáď to bude v pohode..
celoročné svietenie, zákaz jedenia, pitia, vyššie pokuty.. vítam!
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
to akože ked sa decká pôjdu vonka hrať a vezmú si bike tak musia mať vestu?pff a počkaj ja jazdím na cestnom to aj mimo mesta budem musieť mať tú vestu?brm napísal:Inak ako cyklista sa pozastavujem nad tými reflexnými vestami pre cyklistov.. ale vraj to bude iba za zníženej viditeľnosti, takže snáď to bude v pohode.(
No na ceste nie je iba on, ja neznasam, ked chcem predbiehat a v dialke sa objavi neosvetlene auto, ktore by som inak zbadal o nieco skor. No typicky su to starsi pani, ktori si myslia, ze ked vidia na ceste ostatne auta, tak ze kazdy vidi aj ich...na takych treba zakon.p4ra napísal:Ty nesvietis cely rok? Mne osobne na to ani netreba zakon. Som sa presvedcil, ze jednoznacne je to lepsie aj cez den.
A hlavne by to chcelo bodovy system, lenze Kalinak sa mu brani.
Prave preto som radsej nepisal dovody, je tu riziko vzniku flame o politike a papalasoch. btw Kalinak ma priestupkovu imunitu, o vodicak by skor mohli prist jeho kamarati...sundevil napísal:Lebo kalinak by bol jeden z prvych co by prisiel o vodicak. Tvrdi ze v cechach sa ten system neosvedcil a pritom v cechach tvrdia opak, staci par zadrzanych vodicakov a hned je o par maniakov menej na cestach
-
t0m4s3
Admin
Sundevil tvoje tvrdenia su viac ako odvazne. Pozri sa na dfens-cz.com a na oficialne statistiky MD CR. Cisla su este horsie ako pred rokom ked sa system zavadzal. Ale cisla sa daju podat rozne, ze ano?sundevil napísal:Lebo kalinak by bol jeden z prvych co by prisiel o vodicak. Tvrdi ze v cechach sa ten system neosvedcil a pritom v cechach tvrdia opak, staci par zadrzanych vodicakov a hned je o par maniakov menej na cestach
Nacrtnem par clankov:
411: Selhání pokračuje
411: "Tajné" body
411: Předběžné vyhodnocení účinnosti by MDČR
411: Strach, psycho a panika
411: Jak dál v roce 2007?
411: Lessons learned
Atd, atd... vsetky clanky 411 stoja za to
To moze mat viac pricin, ale ide skor o to, ze clovek moze prist lahsie o vodicak a ludia su si trochu rovnejsi pred zakonom, pretoze uz nestaci vyclenit si mesacne 30 000 na pokuty, jednoducho prides o body a koniec.t0m4s3 napísal:Sundevil tvoje tvrdenia su viac ako odvazne. Pozri sa na dfens-cz.com a na oficialne statistiky MV CR. Cisla su este horsie ako pred rokom ked sa system zavadzal. Ale cisla sa daju podat rozne, ze ano?
Nehodovost moze stupat aj kvoli vysokym dennym teplotam, viac vodicov je unavenych, robia viac chyb. Predava sa viac aut, cesty su plnsie a zas to vedie k viacerym nehodam. Neda sa to brat tak, ze dame tvrdsie zakony a automaticky klesne nehodovost.
správa
S týmto zníženim ministerstvo vnútra údajne chce zaviesť aj zvýšenie hodnôt pokút - neviem či sa tak už stalo
Podľa mňa zníženie rýchlosti zo 60 na 50 Km/hod v obciach je pozitívne, ale ked to policajti nebudú dostatočne kontrolovať opäť z toho bude len veta na papieri /nijaký zákon/, pretože vodiči sú nedisciplinovaní najmä tí, ktorí sa vždy chcu predvádzať na nejakých poršatkach alebo na ferrari /viem o čom hovorím, pretože bývam v bytovke, ktrorá je blízko rovnej cesty smerujúcej na dedinky, a tam keby ste videli ako sa pretekajú takí frajeri
/
btw. takým prachatým policajti pokuty nedajú, pretože majú 100%-tnú protekciu, a opäť sa budú vyberať mastné pokuty od tých ktorí pôjdú rýchlejšie o 5 Km/hod
nuž Slovensko je krajina neobmedzených možnosti 
Podľa mňa zníženie rýchlosti zo 60 na 50 Km/hod v obciach je pozitívne, ale ked to policajti nebudú dostatočne kontrolovať opäť z toho bude len veta na papieri /nijaký zákon/, pretože vodiči sú nedisciplinovaní najmä tí, ktorí sa vždy chcu predvádzať na nejakých poršatkach alebo na ferrari /viem o čom hovorím, pretože bývam v bytovke, ktrorá je blízko rovnej cesty smerujúcej na dedinky, a tam keby ste videli ako sa pretekajú takí frajeri
btw. takým prachatým policajti pokuty nedajú, pretože majú 100%-tnú protekciu, a opäť sa budú vyberať mastné pokuty od tých ktorí pôjdú rýchlejšie o 5 Km/hod
No jednak malé decká sa nemajú čo hrať na cestetriple napísal:to akože ked sa decká pôjdu vonka hrať a vezmú si bike tak musia mať vestu?pff a počkaj ja jazdím na cestnom to aj mimo mesta budem musieť mať tú vestu?
-
qwerty-xyz
V zivote si na seba nedam reflexnu vestu a to cyklista som, no schvalne ako to debilne bude vyzerat ked budem mat na sebe svoju cyklo supravu a na nej vestu - kriklavo zltu,ci zelenu,nebodaj oranzovu -- este ked si dam prilbu tak budem vyzerat ako cestny pracovnik a nie ako cyklista. A nech ma skusia policajti zastavit-uz vidim kolki sa za mnou pustia do pola ma nahanat...triple napísal:to akože ked sa decká pôjdu vonka hrať a vezmú si bike tak musia mať vestu?pff a počkaj ja jazdím na cestnom to aj mimo mesta budem musieť mať tú vestu?
Tazko to napisat slusne...ale uvedom si, ze ked ta niekto zrazi autom, tak z toho ma problem aj on. Keby islo len o tvoje zdravie/zivot tak mam v pazi, ale takto mozes dostat do problemov aj vodica, to nie je ako pouzivanie bezpecnostnych pasov v aute.qwerty-xyz napísal:V zivote si na seba nedam reflexnu vestu a to cyklista som, no schvalne ako to debilne bude vyzerat ked budem mat na sebe svoju cyklo supravu a na nej vestu - kriklavo zltu,ci zelenu,nebodaj oranzovu -- este ked si dam prilbu tak budem vyzerat ako cestny pracovnik a nie ako cyklista. A nech ma skusia policajti zastavit-uz vidim kolki sa za mnou pustia do pola ma nahanat...
-
t0m4s3
Admin
Ta vesta by sa este dala pochopit, ale pokial sa nazyvas cyklistom a nenosis prilbu, tak by sa skor hodilo hlupy cyklista.qwerty-xyz napísal:V zivote si na seba nedam reflexnu vestu a to cyklista som, no schvalne ako to debilne bude vyzerat ked budem mat na sebe svoju cyklo supravu a na nej vestu - kriklavo zltu,ci zelenu,nebodaj oranzovu -- este ked si dam prilbu tak budem vyzerat ako cestny pracovnik a nie ako cyklista. A nech ma skusia policajti zastavit-uz vidim kolki sa za mnou pustia do pola ma nahanat...
-
Mateq
Medium Professional
qwerty-xyz - myslím že si to zle pochopil. Reflexnú vestu budú musieť nosiť chodci mimo obce. To znamená že sa už nestane že v noci zbadáš ožratého týpka na krajnici na poslednú chvílu.
Cyklisti vesty nosiť nemusia (to by bola riadna blbosť!!!) je tam len povinnosť nosiť prilbu mimo obce + v noci osvetlený bike.
. Celoročné svietenie je to výrazným + k bezpečnosti. Podla nejakej štatistiky to znížilo počet čelných zrážok v Škandinávskych krajinách - výrazne.
Snáď jediné čo sa mi na tom novom zákone nezdá je ten zákaz pre kamióny počas učitých časov - je to zákaz pre diaľnice a cesty I. triedy, bojím sa aby to neviedlo k tomu že to budú obchádzať inými cestami, teda aby sa to všetko nenahrnulo na užšie cesty a do miest - veď diaľnice sú aj na to aby im kamióny nerobili hluk v dedinách (spomínam na zábery popraskaných domov od prechádzajúcich TIR-ákov
)
Cyklisti vesty nosiť nemusia (to by bola riadna blbosť!!!) je tam len povinnosť nosiť prilbu mimo obce + v noci osvetlený bike.
Nemyslím že je svietenie v lete zbytočné. Ide aj o to že keď ideš proti slnku, tak zbadáš protiidúce auto oveľa skôr. Tiež ak ide oproti tebe kolóna áut a v nej jeden čo nesvieti tak to možeš vnímať ako medzeru rozhodneš sa predbiehaťGothaR napísal:to je pravda, aj ked takto v lete to je niekedy zbytocne, vacsinu roka to vsak vyrazne pomaha. Ale som rad aspon za to povinne svietenie co mame teraz.
Ona by mala byť v mestách plošne 50km/h ale na týchto úsekoch sa počíta s tým že bude značka povoľujúca viacej - podobne ako bude na diaľniciach plošne 130km/h a niekde značkou dovolené viac. (aspoň dúfam)sundevil napísal:a toto ma hneva u nas najviac, dobre nech je po centre aj 30 km/h ale preco na mestskom obchvate kde sa tam ist na 4 prudovej ceste bezpecne 80km/h sa nenajde ani jeden uradnik co by zahlasil, ze tam moze byt zvysena mpr-ka, radsej tam policajti budu stat a buzerovat ludi za prekrocenie rychlosti na ceste kde takouto rychlostou nikoho neohrozuju
Snáď jediné čo sa mi na tom novom zákone nezdá je ten zákaz pre kamióny počas učitých časov - je to zákaz pre diaľnice a cesty I. triedy, bojím sa aby to neviedlo k tomu že to budú obchádzať inými cestami, teda aby sa to všetko nenahrnulo na užšie cesty a do miest - veď diaľnice sú aj na to aby im kamióny nerobili hluk v dedinách (spomínam na zábery popraskaných domov od prechádzajúcich TIR-ákov
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
necital som to cele .. nema som preco ak ma niekto rovnaky nazor tak je to zhoda
...
... som striktne proti 50kph limitu v obci .. je to nezmyslene spomalenie provozu .. v lete viac trpia komunikacie, viac sa znecistuje ovzdusie ( ides tade dlhsie ), vacsia hrozby nehody kvoli netrpezlivym vodicom ( ja by som tiez obiehal lebo na nasej felcke neni 50kph ani na troju ani na stvroku a stupen medzi vo vybave nemame
) a brzdna draha sa az tak nezmeni, aj ked metrovi onanisti tu budu do mna za tebnto vyrok drbat ... ked dobrzdas zo 60kmh, tak povedzme naburas do prekazky v 10kph, ked z 50 tak v piatich kmh ... je to velky rozdiel ? ... ani pri zrazke z chodcom nie ... proste nech sa umudria pekne vyriesisa okoli skol prechodmi, radarmi, retardermi, csatejsimi hliadkami ..takisto pri obchodoch a vsade de je viac chodcov iducich cez cestu ... ale celoplosnych 50 nema zmysel ...
... som striktne proti 50kph limitu v obci .. je to nezmyslene spomalenie provozu .. v lete viac trpia komunikacie, viac sa znecistuje ovzdusie ( ides tade dlhsie ), vacsia hrozby nehody kvoli netrpezlivym vodicom ( ja by som tiez obiehal lebo na nasej felcke neni 50kph ani na troju ani na stvroku a stupen medzi vo vybave nemame