Znizenie rychloskti zo 60 na 50km, vyjadrite sa ktomu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Sparrow
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Sparrow »

Pezzo napísal:ale to uz je na 10000000% iste ze to tak bude? :cry:
Ak to schvalia pani poslanci v parlamente, tak od 1. januara 2008 vstupi zakon do platnosti.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

misokgb napísal:Maximalna speed... No na SK to taky problem nie je, ale chodime autom do Nemecka, ked ratame cestu len BA > Frankfurt, cca 800km. Kazdy "mudry" hned vytiahne, ze v Nemecku neobmedzena speed na dialnici... Hej, ked je to 50km na cca 300km useku, tak ma pravdu... Vsade same obmedzenia 120/100/80 a pod. Tak sme sli jedenkrat normalne 130-140, plynulo podla predpisov a trvalo nam to cca 8 hodin bez prestavok. Potom sme druhykrat isli ovela rychlejsie a trvalo nam to O HODINU viac, pretoze tuto v GER je traffic jak hovado, takze ked si to rozbehol, hned brzda kvoli karovi pred tebou... Velky traffic a vela obmedzeni, zlate slovenske rozhrkane dialnice kde si palis vlavom pruhu a v podstate nestojis. Tu mas 4 prudy a furt ides pomaly :roll: Tak mozes ist aj viac, ja stale neverim tomu, ze by ta policajt zastavil slovami "pan vodic, prekrocili ste speed o 8km/h" :roll:
Miso viem o com hovoris ... ja zas hovorim zlate Polske cesty ...
Tam si chytis sponzora a prasis 160-190-210 2/3 Trasy
Raz ked som mal sviezi vodicak som siel podla predpisov ... cesta mi trvala 9h51m z 1 prestavkov
Teraz ked po D1 Prasim 160 a dalej 80-120 a v polsku na cestach od 80 v dedine po 220 na dialnici tak to robim za 6h32m +- 30min
Ked jazdis do Polska zaobstaraj si Detektor Radarov a si nechytitelny ...
Poliaci maju "Suszarki" Cize Pistolove Radary ... maju velky vykon a od vsetkeho sa odrazaju cize ked Policajt vystreli po niekom co je 400m pred tebou tak tebe uz vresti antiradar ... staci ho stiahnut zo skla a spomalit :wink:
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Shark, na Slovensku ho nemusis stahovat z okna :)
V súčasnosti neexistuje žiadna právna úprava, ktorá by používanie radarových detektorov zakazovala, obmedzovala, alebo nejako inak upravovala.

“Používanie detektorov policajných radarov nie je síce v SR právnymi predpismi zakázané, ale ich používanie môže zapríčiniť vážne dopravné nehody na základe signalizácie antiradaru a vedie k vedomému porušovaniu pravidiel cestnej premávky.”

Doslovný citát z listu
Podpísaný riaditeľ oddelenia VTR
Prezídium policajného zboru
No, mne by sa raz hodil, kedze sa da za 7000Sk splasit, takto ma to stalo 6000Sk. Takze ked budem velky a bohaty si ho raz mozno kupim :D Na SK mozes prasit v poho, aspon zatial, len musis mat dobry zrak, ci nepredbiehas passat, pripadne auto s foliami, ktore sa na teba po predbehnuti lepi a v maske ma ciernu gulicku :D Tam staci slapnut prudko na brzdu a nenamera ta... On potrebuje merat 3s konstantnu rychlost aby ta nameral, a funguje to ZARUCENE :D :lol: 8)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

misokgb napísal:Shark, na Slovensku ho nemusis stahovat z okna
Viem ani nestahujem ... Uz ma raz zastavila Hliadka ze Pan vodic co to mate na tom skle ... ja hovorim Detektor Radarovych systemov
On pozera na mna a smiete to mat?? Ja hovorim ano ... v Legislative nieje nic co by ho zakazovalo Vlastnit ani pouzivat ... tak stvrdol ... isiel k vysielacke tam sedel asi 2 minuty potom sa vratil aj z dokladmi a Dovidenia mozete ist :lol:
Ale v Polsku Rakusku Madarsku a Nemecku ti to zhabu ...
Sparrow
Light Star
Light Star

Shark NX: Ked v NR SR prejde navrhovana podoba zakona o cestej premavke, tak ti antiradar od noveho roka zabavia aj na Slovensku a potom si mozes ist :aasmile11:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Sparow ... :lol: Nie
Antiradary maju uchyty ktore das v priebehu zlomku sekundy dole a nikto nevie ze mas Antiradar :wink:
Sparrow
Light Star
Light Star

Shark NX: Ja som myslel, ze uz nebudes moct suverenne povedat panovi policajtovi, detektor radarovych systemov. :P Samozrejme, ze sa to bude robit tak, ze ked ta zastavia, tak to v momente odmontujes a policajti si budu moct :aasmile11:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

To musi stiahnut uz vtedy ked sa to rozpipa ... Zbytocne sa s nim budem nadrapovat ze pan vodic co ste to schovavali ... Na slovensku je pozite Radarove Pasmo Ka To ked vrieska tak mam uz ruku na nom ... A hladam ich
K su tie informacne tabule na D1 (Poroz Radar 130 Co Blikaju)
X sa pouziva uz iba v Amerike
L Je Laserovy radar ... Este som s nim nemal docinenia ... Ale ked ti ten Zavrieska tak uz si v prdeli
DiBi
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DiBi »

ades napísal:staci obycajna fabia 1.2 alebo thalia 1.4, viem to z vlastnej skusenosti
thalia 1.4 na 4. urcite nezdochina ked ide 50. tam kde bola 40tka som v pohode siel na 4 pokail predomnou nic neslo. ale to uz bolo take tesne. ale slo o spotrebu.

a inac ta 50tka je fakt blbost podla mna. :D
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Tomcat10 napísal:thalia 1.4 na 4. urcite nezdochina ked ide 50. tam kde bola 40tka som v pohode siel na 4 pokail predomnou nic neslo. ale to uz bolo take tesne. ale slo o spotrebu.

a inac ta 50tka je fakt blbost podla mna. :D
Omg to co nevladze? Ja v poho 40km/h na patke a motor nejak netrpi si myslim, je to pod 1000 otacok, tam uz to ma krutak slusny aby to tahalo tu papierovu karoseriu... A spotreba B) Pri 40ke :D
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

misokgb napísal:Omg to co nevladze? Ja v poho 40km/h na patke a motor nejak netrpi si myslim, je to pod 1000 otacok, tam uz to ma krutak slusny aby to tahalo tu papierovu karoseriu... A spotreba B) Pri 40ke :D
no tak ked ide motor pri 40tke na 5ke a ako hovoris ze ma otacky okolo 1000 tak si pis ze trpi...
Inak k tej rychlosti. Skuste sa pozriet na to aj z pohladu chodcov... Ja viem aj mna ide skarat ked idem 100 a zrazu dedina na 60, ale tak myslim si ze ak by sa ta 50 dodrziavala, viac ludi prezije...
Ale potom by sa mali porusit 40tky aspon tie co su po celych dedinach... U nas dali nedavno tiez na kazdom konci ze Zona 40, ale ja to mam aj tak u riti... :-D Berem to tak ze to je pre polakov, ktorych tu je kazde leto jak nas*ato :-D
mna v tom navrhu viac sere to, ze policajti sa nemusia volat do skody 160 tisic... To je taka sprostost ze az... Inak toto je podla fica socialny stat? To znamena ze k autam co nestoja milion sa pri beznej havarii nemusi volat policia... To je teda riadna kravina...
millo
Star
Star

Príspevok od používateľa millo »

Toto znizenie rýchlosti zo 60 na 5O je podla mna kravina jak mraky !!

Myslim že to aj tk nebude drviva vacsina vodicov dodrziavat, lebo to sa proste nedá. Kurnik 20 rokov som zvyknutý na 60tku, a aj tak skoro vsetci chodime rýchlejsie ked sa da, a teraz ze 50km/hod...
Som si to oskusal cez par dedin tak ist...kokso sak to je na nervy, som si ani nemyslel, ze to budem tak citit, ale je to tak.
Ved v prvom rade clovek nist nestihne, vsade dojde neskoro, ak teda ,v druhom rade, ovsem za tým volantom nezaspí dovtedy kým pride do ciela :?
...šak to možem rovno na vysavači.. :D
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Vela ludi tu nevie docenit 50tku. Az take spomalenie to nie je a hlavne plynulost premavky bude lepsia. Dokial asi podaktori nenaburaju, tak nepochopia aky by bol rozdiel keby sli 50 a stihli by sa vyhnut krizovej situacii alebo ubrzdit.

Misokgb: konecne si zmenil auto za 4-6 liter ? Lebo ak mas krutak pri 1000, tak ja som Santa Clause. Hou Hou Hou :D U preplnovanych dizlovych motorov je to v 1400-1700 (zalezi od velkosti turba) kedy zacina preplanie, predtym mas velke gulove a nie krutak. Chodit na dizli pod 1400-1500 je vrazda, chudatko motor :/
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

will.i.am napísal:mna v tom navrhu viac sere to, ze policajti sa nemusia volat do skody 160 tisic... To je taka sprostost ze az... Inak toto je podla fica socialny stat? To znamena ze k autam co nestoja milion sa pri beznej havarii nemusi volat policia... To je teda riadna kravina...
No to je dany tym, ze je vela novych aut a u nich aj ked iba tuknes zadok trochu silnejsie, tak ide skoda k 100 tisicom. A to sa tyka strednej triedy. neviem ako sa to berie, ci sa skoda scitava pre obe zucastnene auta...to by malo logiku, pretoze ked sa 2 taketo auta buchnu, tak skoda tych 160 tisic lahko prekroci. Ked si nehodu sposobis sam, tak policajtov nemusis volat prakticky dovtedy, kym je auto pojazdne.
millo
Star
Star

Príspevok od používateľa millo »

mishenko napísal:Vela ludi tu nevie docenit 50tku. Az take spomalenie to nie je a hlavne plynulost premavky bude lepsia. Dokial asi podaktori nenaburaju, tak nepochopia aky by bol rozdiel keby sli 50 a stihli by sa vyhnut krizovej situacii alebo ubrzdit.
...no, napriklad ja si myslim že touto zmenou práveže nevznikne plynulejsia premavka...
...nabúrany som už veru bol, takže k tomu sa nebudem vyjadrovat , to s tým nema nic spolocné.
...inak vydel som aj rozne testy pre porovnanie rýchlosti či už v brzdení, náraze...atd. A myslim si že vždy to bude o schopnosti vodica zareagovat na danu situaciu, o respektovani dopravných predpisov, o technickom stave auta, o zdravotnom stave ucastnikov premavky... Nie o tom či sa zniži rychlost v obci na 50 alebo zvysi na 70. Proste ohladuplnost, pozornost a schopnosti su klucom k znizeniu nehodovosti
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Co ti k tomu napisat ? Bludy. Nejde ani tak o brzdnu drahu v tej rychlosti, ale reakcnu. Ak ide auto 60 a vodic zareaguje za tu istu dobu ako pri 50tke, tak uz ma ubehnutu vacsiu drahu. Zbytocne sa budeme dohadovat. Bude drze, ak budem tvrdit, ze mam pravdu? Tak som drzak :D
Plynulost je jasna, len to bohuzial neviem napisat do par riadkov, to by chcelo vysvetlit osobne.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

kaper napísal:...no, napriklad ja si myslim že touto zmenou práveže nevznikne plynulejsia premavka...
Za predpokladu, že ideš po nejakej ceste a všetky autá idu plynulo 60km/h, tak určite je to lepšie ako 50km/h.. je to rýchlejšie. Ale akonáhle sa vyskytne nejaké zdržanie v jednom pruhu (napr. auto chce odbočiť a tým musí samozrejme spomaliť). Spomalením musia pribrzdiť aj auta za ním.. nuž a údajne je aj vedecky dokázané, že keby autá išli 50km/h, že je menšie zdržanie akoby autá šli 60km/h. Pri vyššej rýchlosti sú väčšie rozostupy a samozrejme pri normálnom pude sebazáchovy vodiča musí aj vo vyššej rýchlosti inak brzdiť. :)

Inak nebol by som proti 50ke, keby boli vybudované diaľnice a obchvaty obcí. Ale keď človek ide po ceste I. triedy a každé 2-3km má spomaliť na 50km/h.. dosť odveci. ;)
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

neni to bohvie co budem si musiet koli tomu opravit brzdu na bicykli :lol: ale ne podla man je ejdnoznacne ze tych 10 km +- ani moc neskrati brzdnu drahu ani to podla mna nepomoze tomu comu by to pomoct malo iba pre vodicov to bude tazsie vliect sa pomalinky neakou 3km dedinou nie je bohvie co :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Jacoolbo napísal:ale ne podla man je ejdnoznacne ze tych 10 km +- ani moc neskrati brzdnu drahu ani to podla mna nepomoze tomu comu by to pomoct malo iba pre vodicov to bude tazsie vliect sa pomalinky neakou 3km dedinou nie je bohvie co :)
Nastastie zakony fyziky sa neriadia podla teba

http://www.ibesip.cz/cs/Rychlost/Draha- ... i-vozidla/

rozdiel v znizeni rychlosti 10km/h (co je cca 16%) sa prejavi skratenim brzdnej drahy o 9m = 24%. 9m je imho poriadny rozdiel, ktory moze castokrat zachranit zivot.
Smarton
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Smarton »

Ten kto jazdil cez obec 90 do teraz, bude jazdit 90 aj potom... ja osobne nic proti nemam, ale ten kto chodil predpisovo a tych 60 dodrziaval, tak myslim ze nemal problem ani do teraz... no uvidime
Napísať odpoveď