Zranenie oka
-
DonLuca
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Zranenie oka
No v prvom rade chcem povedať, že som sa snažil nájsť ale nič podobné som nenašiel....ak som niečo prehliadol, tak sa vopred ospravedlňujem
No chcel by som sa dozvedieť, či aj vám sa niečo podobné stalo, či ste prežili nejaký úraz oka alebo nejakú nešťastnú nehodu...prípadne, či máte z toho aj nejaké následky
Mne sa napríklad vo štvrtok stalo, že som bol u bratranca za Prešovom, lebo jeho otec mi šiel vyvarovať auto a medzi tým bratranec meral hustotu elektrolytu vo svojej autobatérii a nešťastnou náhodou mi časť toho elektrolytu striekol do oka (akože, fakt hnusný pocit, a v tej chvíli som myslel, že už na to oko nebudem vidieť), no chvála bohu, doktor mi povedal, že mi to len popálilo spojovku...vtedy mi najviac odľahlo
No chcel by som sa dozvedieť, či aj vám sa niečo podobné stalo, či ste prežili nejaký úraz oka alebo nejakú nešťastnú nehodu...prípadne, či máte z toho aj nejaké následky
Mne sa napríklad vo štvrtok stalo, že som bol u bratranca za Prešovom, lebo jeho otec mi šiel vyvarovať auto a medzi tým bratranec meral hustotu elektrolytu vo svojej autobatérii a nešťastnou náhodou mi časť toho elektrolytu striekol do oka (akože, fakt hnusný pocit, a v tej chvíli som myslel, že už na to oko nebudem vidieť), no chvála bohu, doktor mi povedal, že mi to len popálilo spojovku...vtedy mi najviac odľahlo
-
Kibo
Hardcore addict
mal som krvny hematom na oku a nevidel som nan asi dva tyzdne. po ustupeni opuchu som mal este trosku problemy s videnim, nevedel som zaostrit tak ako predtym ale casom to ustupilo. jedine co mi ostalo je trosku padnute viecko, asi o pol centimetra, inak sa to upravilo na povodny stav. nastastie 
inac do oka mi prskne nieco kazdu chvilu - zmes do ostrekovacov, minule mi kamarat "prskol" trosku popola z cigarety, inokedy daka pilina... ale nastastie nikdy nic vazne.
inac do oka mi prskne nieco kazdu chvilu - zmes do ostrekovacov, minule mi kamarat "prskol" trosku popola z cigarety, inokedy daka pilina... ale nastastie nikdy nic vazne.
-
jin
VIP
keď som rúbal drevo, tak mi do oka odletela trieska a škrabla rohovku. dva týždne som ho mal zalepené, ale potom sa to dáko urovnalo - občas ráno mám s tým okom ešte problém no doktori povedali, že to bude OK. Inak sa mi ešte občas stane keď silno zakašlem, laebo ak sa mi proste akokoľvek prudko zvýši vnútrolebečný tlak, tak mi v bielku praskne cievka a bielko sa zakrvaví. To vyzerá potom dosť divno 
Inak ten elektrolyt musela byť sila!!
Inak ten elektrolyt musela byť sila!!
sampon?
pouzivajte Johnson's Baby - ten nestipe v ociach
podla mna, ked sa niekomu dostane sampon do oka tak to nie je zranenie - to by som mal oci zranene minimalne 2x do mesiaca
aby som nebol OT:
ked som mal asi 10 tak sme boli so spoluziakmi hadzat petardy...stal som za jednym a ako sa tak zahnal tak mu to buchlo v ruke a mne asi 10 cm od oka...potom som na to oko asi 2 tyzdne nevidel resp len rozmazane...ak sa dobre pamatam tak to bola rozleptana rohovka...
aby som nebol OT:
ked som mal asi 10 tak sme boli so spoluziakmi hadzat petardy...stal som za jednym a ako sa tak zahnal tak mu to buchlo v ruke a mne asi 10 cm od oka...potom som na to oko asi 2 tyzdne nevidel resp len rozmazane...ak sa dobre pamatam tak to bola rozleptana rohovka...
-
Shark NX
Addict
Rovnako ako Kibo krvny hematom v oku ... ked som mal 14
Bolelo to jak svina a prvych par dni som videl mierne do cervena kedze mi to zalialo cele oko ale po mesiaci to uplne zmizlo.
DonLuca ... hmm naco tam je znak Pracujte z vhodnymi ochrannymi prostriedkami ... a este individualne nakresleny znak WSG (wear safety glasses)?
Asi niesi jedina osoba ktorej sa to stalo ... ale dopadol si este dobre ... Kyselina sirova dokaze narobit riadny bordel
Bolelo to jak svina a prvych par dni som videl mierne do cervena kedze mi to zalialo cele oko ale po mesiaci to uplne zmizlo.
DonLuca ... hmm naco tam je znak Pracujte z vhodnymi ochrannymi prostriedkami ... a este individualne nakresleny znak WSG (wear safety glasses)?
Asi niesi jedina osoba ktorej sa to stalo ... ale dopadol si este dobre ... Kyselina sirova dokaze narobit riadny bordel
-
DonLuca
Medium Star
Viem, že rád do mňa podpichuješ...Shark NX napísal: DonLuca ... hmm naco tam je znak Pracujte z vhodnymi ochrannymi prostriedkami ... a este individualne nakresleny znak WSG (wear safety glasses)?
-
Shark NX
Addict
Nepodpichujem len sa pytamDonLuca napísal:Viem, že rád do mňa podpichuješ...,ale keby si čítal poriadne môj príspevok, tak by ti asi došlo, že ja som s tým nemanipuloval ani som sa na práci s tým nepodieľal
V tom pripade osoba ktora s tym manipulovala mala asi velmi dobre nastudovane BOZP atd...
Ale tak ako som povedal dopadol si este velmi dobre ... resp Koncentracia bola nastastie mala. Bud rad ze si tam nemal odparenu Destilovanu vodu ... lebo keby ta oprskal z vacsim koncentratom neviem ci by si neskoncil zo zafacovanym okom v posteli ...
-
DonLuca
Medium Star
Jasné to je už iná reč, ja nevravím, že to mal naštudované...proste to bola jeho chyba a viem, že keby to malo koncentráciu väčšiu tak mám oko v prdeli a to chvála bohu nemámShark NX napísal:Nepodpichujem len sa pytam
V tom pripade osoba ktora s tym manipulovala mala asi velmi dobre nastudovane BOZP atd...) Ked mam ten hustomer v paprci tak s tym netancujem
Ale tak ako som povedal dopadol si este velmi dobre ... resp Koncentracia bola nastastie mala. Bud rad ze si tam nemal odparenu Destilovanu vodu ... lebo keby ta oprskal z vacsim koncentratom neviem ci by si neskoncil zo zafacovanym okom v posteli ...
-
cORP.
Addict
tak ja som na praxi v skole zas brusil nejaky kov pilnikom a napileny odpad som chcel sfuknut doel zo stola no fukol som si to tak do oka a mal som ho 2 dni brutalne zapalene nemohol som spat u ocnej mi vyberali crepinu z nejkou tyckou priamo z oka neviem odkail presne nepamatam si no bolelo to dost a po tom zakroku som musel mat den zalepene oko kvoli upokojeniu a nejakym kvapkam inak som zatial okrem piesku prachu a nejakym necistotam v pohode zatial
/INAK DO OKA MI PADLA AJ MOJA PRIATELKA KTORU MILUJEM kafiatko
/900 prispevkov tak tak
/INAK DO OKA MI PADLA AJ MOJA PRIATELKA KTORU MILUJEM kafiatko
/900 prispevkov tak tak
-
DonLuca
Medium Star
To mi chceš povedať, že tie brilky, ta zachránili pred airsoftovou pištoľou..????Sheep napísal:mam brilky, takze zraneniam oci som predisiel, inak by som ich uz asi nemal, boli by mi inak strelili do oka s airsoftovou pistolou, v dielni by bola pilina zo sustruhu mi vypalila oko...neni moc pohodlne nosit brile ale inak to je velmi dobry stit