Zranenie oka

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zranenie oka

Príspevok od používateľa DonLuca »

No v prvom rade chcem povedať, že som sa snažil nájsť ale nič podobné som nenašiel....ak som niečo prehliadol, tak sa vopred ospravedlňujem

No chcel by som sa dozvedieť, či aj vám sa niečo podobné stalo, či ste prežili nejaký úraz oka alebo nejakú nešťastnú nehodu...prípadne, či máte z toho aj nejaké následky

Mne sa napríklad vo štvrtok stalo, že som bol u bratranca za Prešovom, lebo jeho otec mi šiel vyvarovať auto a medzi tým bratranec meral hustotu elektrolytu vo svojej autobatérii a nešťastnou náhodou mi časť toho elektrolytu striekol do oka (akože, fakt hnusný pocit, a v tej chvíli som myslel, že už na to oko nebudem vidieť), no chvála bohu, doktor mi povedal, že mi to len popálilo spojovku...vtedy mi najviac odľahlo
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

ja som si raz strekol tekute mydlo do oka, ale inac zatial nic.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

mal som krvny hematom na oku a nevidel som nan asi dva tyzdne. po ustupeni opuchu som mal este trosku problemy s videnim, nevedel som zaostrit tak ako predtym ale casom to ustupilo. jedine co mi ostalo je trosku padnute viecko, asi o pol centimetra, inak sa to upravilo na povodny stav. nastastie 8)

inac do oka mi prskne nieco kazdu chvilu - zmes do ostrekovacov, minule mi kamarat "prskol" trosku popola z cigarety, inokedy daka pilina... ale nastastie nikdy nic vazne.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

keď som rúbal drevo, tak mi do oka odletela trieska a škrabla rohovku. dva týždne som ho mal zalepené, ale potom sa to dáko urovnalo - občas ráno mám s tým okom ešte problém no doktori povedali, že to bude OK. Inak sa mi ešte občas stane keď silno zakašlem, laebo ak sa mi proste akokoľvek prudko zvýši vnútrolebečný tlak, tak mi v bielku praskne cievka a bielko sa zakrvaví. To vyzerá potom dosť divno :D
Inak ten elektrolyt musela byť sila!!
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

jedine mi natiekol šampon do očí a raz som mal zalepene viečka
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jin napísal:Inak ten elektrolyt musela byť sila!!
Tak tomu ver kamarát....bol to taký poriadny šok, nevedel som, čo skôr či mám myslieť na to, že už možno nikdy neuvidím na to oko alebo na to, čo mám robiť....Len som sa zaoberal tým, či cítim leptanie alebo nie
steniatko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa steniatko »

NO mne do ocka pošiel šampón ale všetko bolo v poho.Mala som ho trosku zapálene ale viac nič.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

sampon? :lol: pouzivajte Johnson's Baby - ten nestipe v ociach :D podla mna, ked sa niekomu dostane sampon do oka tak to nie je zranenie - to by som mal oci zranene minimalne 2x do mesiaca :wink:

aby som nebol OT:
ked som mal asi 10 tak sme boli so spoluziakmi hadzat petardy...stal som za jednym a ako sa tak zahnal tak mu to buchlo v ruke a mne asi 10 cm od oka...potom som na to oko asi 2 tyzdne nevidel resp len rozmazane...ak sa dobre pamatam tak to bola rozleptana rohovka...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Rovnako ako Kibo krvny hematom v oku ... ked som mal 14
Bolelo to jak svina a prvych par dni som videl mierne do cervena kedze mi to zalialo cele oko ale po mesiaci to uplne zmizlo.
DonLuca ... hmm naco tam je znak Pracujte z vhodnymi ochrannymi prostriedkami ... a este individualne nakresleny znak WSG (wear safety glasses)? ;)
Asi niesi jedina osoba ktorej sa to stalo ... ale dopadol si este dobre ... Kyselina sirova dokaze narobit riadny bordel :wink:
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Shark NX napísal: DonLuca ... hmm naco tam je znak Pracujte z vhodnymi ochrannymi prostriedkami ... a este individualne nakresleny znak WSG (wear safety glasses)? ;)
Viem, že rád do mňa podpichuješ... :wink: ,ale keby si čítal poriadne môj príspevok, tak by ti asi došlo, že ja som s tým nemanipuloval ani som sa na práci s tým nepodieľal :wink:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

DonLuca napísal:Viem, že rád do mňa podpichuješ... :wink: ,ale keby si čítal poriadne môj príspevok, tak by ti asi došlo, že ja som s tým nemanipuloval ani som sa na práci s tým nepodieľal :wink:
Nepodpichujem len sa pytam :)
V tom pripade osoba ktora s tym manipulovala mala asi velmi dobre nastudovane BOZP atd... :)) Ked mam ten hustomer v paprci tak s tym netancujem :P

Ale tak ako som povedal dopadol si este velmi dobre ... resp Koncentracia bola nastastie mala. Bud rad ze si tam nemal odparenu Destilovanu vodu ... lebo keby ta oprskal z vacsim koncentratom neviem ci by si neskoncil zo zafacovanym okom v posteli ...
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Shark NX napísal:Nepodpichujem len sa pytam :)
V tom pripade osoba ktora s tym manipulovala mala asi velmi dobre nastudovane BOZP atd... :)) Ked mam ten hustomer v paprci tak s tym netancujem :P

Ale tak ako som povedal dopadol si este velmi dobre ... resp Koncentracia bola nastastie mala. Bud rad ze si tam nemal odparenu Destilovanu vodu ... lebo keby ta oprskal z vacsim koncentratom neviem ci by si neskoncil zo zafacovanym okom v posteli ...
Jasné to je už iná reč, ja nevravím, že to mal naštudované...proste to bola jeho chyba a viem, že keby to malo koncentráciu väčšiu tak mám oko v prdeli a to chvála bohu nemám
:wink:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

tak ja som na praxi v skole zas brusil nejaky kov pilnikom a napileny odpad som chcel sfuknut doel zo stola no fukol som si to tak do oka a mal som ho 2 dni brutalne zapalene nemohol som spat u ocnej mi vyberali crepinu z nejkou tyckou priamo z oka neviem odkail presne nepamatam si no bolelo to dost a po tom zakroku som musel mat den zalepene oko kvoli upokojeniu a nejakym kvapkam inak som zatial okrem piesku prachu a nejakym necistotam v pohode zatial :)

/INAK DO OKA MI PADLA AJ MOJA PRIATELKA KTORU MILUJEM kafiatko :smt008
/900 prispevkov tak tak :D
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

INDIGOcorp. a mal si z toho aj nejaké neskoršie následky alebo niečo také podobné, či tým, že ti to vytiahli a preliečilo sa to, tak to haslo?
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

mam brilky, takze zraneniam oci som predisiel, inak by som ich uz asi nemal, boli by mi inak strelili do oka s airsoftovou pistolou, v dielni by bola pilina zo sustruhu mi vypalila oko...neni moc pohodlne nosit brile ale inak to je velmi dobry stit :wink:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ja tiez nosim okuliare, ked som mal ten uraz tak bolo po okuliaroch, tie mohli ist do prec, ale urcite kusok pomohli. potom som este raz bagroval zamrznuty svah a tam to odniesli okuliare cele, inac by som si asi vyklal oko, zatlacili sa pri pade do ocnej jamky a cele sa doskriabali. okuliare rulez 8)
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:mam brilky, takze zraneniam oci som predisiel, inak by som ich uz asi nemal, boli by mi inak strelili do oka s airsoftovou pistolou, v dielni by bola pilina zo sustruhu mi vypalila oko...neni moc pohodlne nosit brile ale inak to je velmi dobry stit :wink:
To mi chceš povedať, že tie brilky, ta zachránili pred airsoftovou pištoľou..???? :?:
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

DonLuca napísal:To mi chceš povedať, že tie brilky, ta zachránili pred airsoftovou pištoľou..???? :?:
no problem brejle vydrzia vselico .. spoluziak takisto schytal do brejli. a nemusia to byt ani bohviake popolniky
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

skenner napísal:no problem brejle vydrzia vselico .. spoluziak takisto schytal do brejli. a nemusia to byt ani bohviake popolniky
No ja len tak, lebo ako viem, ta airsoftová pištoľ je riadna pecka...... :wink:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

No ja mam kamaráta experta. Ten ako šiel hrať airsoft, tak aby si nezranil oko, nasadil si ochranné brile.. no.. ..nasadil.. Ako si ich dával na gebulu si tým ramienkom, čo ide poza ucho pichol rovno do oka :hehe: na pohotovosti mu to ošetrili a ešte 2 dni chodil so zalepeným okom..
Napísať odpoveď