A/T alebo M/T ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Jazdili ste uz s autom, ktore malo automaticku prevodovku?

ano
52
39%
nie
83
61%

Celkom hlasov: 135

quasimoto
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

braino.swk napísal:vodicak sice nemam, ale jednoznacne MANUAL, koli pozitku z jazdy a taktiez pri sportovej jazde je to nutnost. a navyse to zvysuje spotrebu a nevychutnas si ten pekny zvuk ked mas 7000-8000 otacok : ) .. samozrejme na Honde ;)
dnes su uz aj automaty, ktore maju nizsiu spotrebu ako primerny clovek s manualom. DO sportoveho auta jednoznacne manual, ale keby som jazdiel strasne vela, tak urcite rozmyslam o nejakom dobrom automate
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rsc »

Troska odbocim od temy:

Co hovorite na to, ze v USA mozu mat vodicak uz v 16-tich rokoch? Je to podla vas dobre alebo nie?

Mne to nepripada prilis rozumne.

Este by som sa spytal - ked sa v USA niekto uci jazdit, povedzme s ocom ide v aute pred tym, nez dostane vodicak ako je to spravene s policiou? Myslim tym, ze mas 15 rokov, ides s niekym v aute a pri dopravnej kontrole staci povedat, ze sa ucis na skusky???
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no su ludia ktori maju 16 a maju v hlave ovela viac ako priemerny 25 rocni. Podla mna ani tak nejde o vek, skor by mali dat nejake psycho testy zamerane na sebaovladaniem agresivitu a podobne. Lebo ked vidim co za debili spravia vodicak (co ani SOU nedokazu dokoncit), tak mam trochu stratch chodit autom...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

keby si videl kolko tahakov na teoreticku skusku mala kamaratka tak by si z domu nevyliezol
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

rsc napísal:Troska odbocim od temy:

Co hovorite na to, ze v USA mozu mat vodicak uz v 16-tich rokoch? Je to podla vas dobre alebo nie?

Mne to nepripada prilis rozumne.

Este by som sa spytal - ked sa v USA niekto uci jazdit, povedzme s ocom ide v aute pred tym, nez dostane vodicak ako je to spravene s policiou? Myslim tym, ze mas 15 rokov, ides s niekym v aute a pri dopravnej kontrole staci povedat, ze sa ucis na skusky???
To nieje tak. Najprv musis urobit testy, ze poznas dopr. znacky a potom ked este sa necitis na jazdu-skusku, tak ti to oddialia. Daju ti taky docasny vodicak, ze mozes jazdit cez den ale len s niekym, kto sedi na sedadle vedla teba a ma platny vodicak. A tak sa mozes ucit. Na jazdnu skusku si kazdy musi priniest vlastne auto. Moze ho mat aj pozicane. To, ze ci je automat, alebo manualna to je uplne jedno. Tiez by som pridal, ze vacsina Americanov v 16-tich rokoch (okrem vynimiek) su uz skoro dospelymi co sa tyka aj spravania sa aj jazdy a maju respekt pred zakonom. Zial o vodicoch v postkomunistickych krajinach Europy to povedat nemozem.
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

no jasne...no ved vidim castokrat v zime...v USA padne troska snehu a uz nevedia soferovat. Strasne mi to pripada komicke...
Les
King
King

q-parser napísal:no jasne...no ved vidim castokrat v zime...v USA padne troska snehu a uz nevedia soferovat. Strasne mi to pripada komicke...
a to si kde videl?
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Les napísal: a to si kde videl?
Ked davaju zabery v telke cez zimu. "Strasna" kalamita v niektorych americkych mestach a ukazuju auto na aute...kadejake smyky a cojaviem co. Ale zas je mozne, ze to zrovna len vystihnu neopatrnych vodicov. Cert vie...
Les
King
King

q-parser napísal: Ked davaju zabery v telke cez zimu. "Strasna" kalamita v niektorych americkych mestach a ukazuju auto na aute...kadejake smyky a cojaviem co. Ale zas je mozne, ze to zrovna len vystihnu neopatrnych vodicov. Cert vie...
Cert vie :) No ludia niesu na to navyknuty, stava sa to vsade.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

les napísal: Tiez by som pridal, ze vacsina Americanov v 16-tich rokoch (okrem vynimiek) su uz skoro dospelymi co sa tyka aj spravania sa aj jazdy a maju respekt pred zakonom. Zial o vodicoch v postkomunistickych krajinach Europy to povedat nemozem.
to si dufam robis srandu, lebo ak nie tak na toto sa da povedat jedine LOOOOL! Vidim co stvara ta priblbla 16rocna mladez. By som im nedal auto do 20tich minimalne - retardovana vymyta americka mladez...
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

t0m4s3 napísal: to si dufam robis srandu, lebo ak nie tak na toto sa da povedat jedine LOOOOL! Vidim co stvara ta priblbla 16rocna mladez. By som im nedal auto do 20tich minimalne - retardovana vymyta americka mladez...
jj pravda, vidno aka inteligentna mladez ked sa strielaju v skole.......To o postkomunistickych krajinach povedat nemozno.......
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rsc »

Dik za info Les.
Inak mam tiez ten pocit, ze v 16-tich, ci je to v USA alebo v Cine, je na vodicak skoro. Bol by som za, ak by mali novi 16-rocny vodici nejake obmedzenia - povedzme, ze by museli min rok jazdit na aute s malou kubaturou (cca do 1 litra) a potom im povolit vyssie obsahy.
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

rsc napísal:Dik za info Les.
Inak mam tiez ten pocit, ze v 16-tich, ci je to v USA alebo v Cine, je na vodicak skoro. Bol by som za, ak by mali novi 16-rocny vodici nejake obmedzenia - povedzme, ze by museli min rok jazdit na aute s malou kubaturou (cca do 1 litra) a potom im povolit vyssie obsahy.
v niektorych castiach nemecka robia experiment, ze mlady budu moct jazdit uz od 17 ale s tym, ze do 18 musia jazdit v doprovode sparsej osoby. Ciel je znizenie nehodovosti mladych ludi, za ten rok maju ziskat prax a pritom nerobit blbosti, kedze je pri nich niekto iny.
Les
King
King

t0m4s3 napísal: to si dufam robis srandu, lebo ak nie tak na toto sa da povedat jedine LOOOOL! Vidim co stvara ta priblbla 16rocna mladez. By som im nedal auto do 20tich minimalne - retardovana vymyta americka mladez...
Co uz len ty o tom mozes vediet.... Jedine tak z filmu.
Les
King
King

rsc napísal:Dik za info Les.
Samozrejme, ze maju obmedzenia. Napr. musia jazdit max. rychlostou 30 mil/hod. t.j. 56km/h. Hovorim o 15 a 16 rocnych, starsi uz neviem ako to maju. V kazdom state je to inak.

Po pm 8.00 nemozu jazdit vobec atd...
Les
King
King

Vidim, ze autobusy nakupuje SAD s automatickou prevodovkou. Aj ked jazdit na nich este drviva vacsina normalne nevie, ale naucia sa (dufam). Aky mate na to nazor?
gandus
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa gandus »

no tak ja mam vsice len 15 ale aj tak si tiez myslim ze soferoavnie od 18 je v pohode...ja by som si za volant trufol....soferovat viem, ale ked sa kuknem na niektorych 20 rocnych ako jazdia tak som rad ze musim este 3 roky cakat. naco mi je vodicak od 16 ked ma potom nejaky iny 16-rocny nabura a zabije nie?? (to teraz nehovorim o amerkike to je moj nazor na slovensko, v USA su podla mna lepsi soferi ved tam sa bez auta asi nikto nezaobide)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Aj ked som nejazdil este v aute, isto by som tam nechcel mat automaticku prevodovku. Podla mna to je hrozne onicom.
Dnes som videl jednoho Baworaka 7 bol tam taky light tuning ale bolo krasne, auto stalo na prechode pre chodcou a vodič očividne poriadne šlapol na plyn auto sa ledva rozhybalo hned to radilo do dvojky, proste je to jazda oničom.
A ten kto nevie radiť manuálne podla mna nieje dobrý vodič
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Les napísal:Vidim, ze autobusy nakupuje SAD s automatickou prevodovkou. Aj ked jazdit na nich este drviva vacsina normalne nevie, ale naucia sa (dufam). Aky mate na to nazor?
Tam sa nemaju co ucit ma tam len tri gombiky, zapne automatiku a iba kruti volantom.
A to že sad kupuje autobusy s automatikou je myslim dobre. Ved ten vodič cely den len drží v rukách radiacu páku :wink:
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Les napísal:Vidim, ze autobusy nakupuje SAD s automatickou prevodovkou. Aj ked jazdit na nich este drviva vacsina normalne nevie, ale naucia sa (dufam). Aky mate na to nazor?
No mne sa zda ze na nich jazdia v pohode. Te s automatikou su lespie, rychlejsie, najme ked tu v Nitre ide ten dlhy bus hore Hviezdoslavkou tak to taha bez problemou nie ako stare crepy vrrr a kym preradil sme zaspali :) Ale aj tak su te nove mercedesy na<> spravene s vnutornym priestorom, neviem jaky madar (nemec) to vymyslal. A zda sa mi ze sa za 5 rokov rozpadnu neviem preco ale mam taky pocit :), stare dobre karosy to tu tahaju uz nejake te roky... No co aspon budu castejsie menit.
Napísať odpoveď