Dovolenka 2010 až 2025
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dovolenka 2010
Racius: Vidim, ze mame nieco spolocne. Prave dnes sme sedeli a bavili sa len tak o dovolenke, teda skor snivali, pretoze nikto z nas sa k tomu nema a navyse je to aj dost drahe. Mna skor fascinuje take Finsko, Svedsko, proste Skandinavia ako taka a to najma autom, pretoze clovek sa moze zastavit kde chce, ist sa pozriet kde chce, no da sa to aj s pozicanym autom, ale predsalen na svojom je to zaujimavejsie. Nejake Bulharsko, Chorvatsko a podobne nie je pre mna, to uz mozem ist rovno do Patiniec, kde to bude o nieco horsie a o nieco bude horsie aj s pocasim, ale mam to podobne. Ak uz poriadna dovolenka za slnkom, tak potom Bora Bora, Tahiti... (Francuzska Polynezia), proste luxusny vodny bungalov: http://www.bubo.sk/katalog/tahiti-borabora/
-
chlapec10
Addict
nooo, tak priznam za ze zo skandinavie som bol zatial len v Dansku, ale musim povedat ze tam je zivot fajne drahy.... od benzinu po jedlohojko napísal:Racius: Vidim, ze mame nieco spolocne. Prave dnes sme sedeli a bavili sa len tak o dovolenke, teda skor snivali, pretoze nikto z nas sa k tomu nema a navyse je to aj dost drahe. Mna skor fascinuje take Finsko, Svedsko, proste Skandinavia ako taka a to najma autom
-
canopus
Addict
a ze preco sa potom maju na starobu dobre,ze?chlapec10 napísal: nooo, tak priznam za ze zo skandinavie som bol zatial len v Dansku, ale musim povedat ze tam je zivot fajne drahy.... od benzinu po jedlo
ani by som nepovedal....ze mnozstvo ludi,,,,podla toho ako si chcem oddychnut,,,,slovensko si nechavam na starobu..potom ma uz prestane tolko lietat po svete ako teraz....Racius napísal:Vy ale očividne vyhľadávate destinácie s hojnou civilizáciou, narozdiel odo mňa (a mojej rodiny).
My celkovo mávame také low-cost dovolenky, poviem to takZväčša bývame na privátoch (cez internet+telefonicky dohodnuté) a podnikáme výlety do prírody, ďaleko od ľudí, síce, v takých Tatrách ma množstvo ľudí fakt štve, Skalnaté pleso bolo pre mňa otrasný zážitok.
Berte to ako odlišný pohľad na dovolenkuNa Slovensku je veľmi veľa zaujímavých miest ktoré stojí za to vidieť
Jo, tú Ohňovú zem ti závidím, lebo s mojím prístupom po vyjdeni VŠ asi aj od hladu zahyniem
-
hojko
Site Admin
chlapec10: Dansko je draha krajina, to je fakt. Ale nebude to aj tym, ze v niektorych statoch Skadinavie sa pohybuje starobny dochodok okolo 3000 eur??? To je 10x viac ako u nas, no ale to je diskusia na inu temu, toto je tema venovana dovolenkam.
-
chlapec10
Addict
Voooobec sa nehadam, a je mi to uplne jasne, ze tam je trocha ina zivotna uroven(ved preco aj, ked je skand. dlhodoboa hodnotena top v zivotnej urovni)... bral som to hlavne z pohladu urobit si lowcost dovolenku autom okolo skandinavie....hojko napísal:chlapec10: Dansko je draha krajina, to je fakt. Ale nebude to aj tym, ze v niektorych statoch Skadinavie sa pohybuje starobny dochodok okolo 3000 eur??? To je 10x viac ako u nas, no ale to je diskusia na inu temu, toto je tema venovana dovolenkam.
-
erik_tt
Medium Professional
Nečítal som to tu celé ale ja môžem doporučiť Chorvátsko ostrov Pag a pláž Zrce je to tam fakt skvelé zábava neskutočná ako aj cez deň aj v noci. Nevýhoda človek tam musí ísť autom(myslím na tu pláž) alebo autobusom aj keď ja som to absolvoval aj pešo a bolo to tak hodina a pol cesty pešo. Len ceny s porovnaním ostatných miest v Chorvátsku sú o dosť vyššie ale myslím si že za tú zábavu to stojí toto leto ma tam určite nájdete 
erik_tt: S tym Chorvatskom mozem len suhlasit, boli sme s priatelkou a bolo super... Trochu mi vsak chyba, ze nikto nespomenul Turecko. Tu zalezi velmi od vyberu lokality, ale ak sa zadari, tak zazijete fakt super dovolenku. Kazdy si najde to svoje, Turci ako mentalita si ma ziskali aj ked mnohi tvrdia presny opak
Co sa tyka inych lokalit tak som bol v Svedsku a Estonsku, dalo sa, ale zeby som tam isiel druhykrat, to sa neda povedat. Skor tie juznejsie klasiky ako spominane Turecko a Spanielsko 
odporucam jednoznacne turecko, nikde mi nebolo tak dobre ako tam 
To vieš Dáni majú najvyššie priemerné mzdy v EÚ, na naše to vychádza vyše 2000 €chlapec10 napísal: nooo, tak priznam za ze zo skandinavie som bol zatial len v Dansku, ale musim povedat ze tam je zivot fajne drahy.... od benzinu po jedlo
-
dair
Guru wannabe
moj dovolenkovy limit mi uz na tento rok vyprsal
bol som snowboardovat v Japonsku na 3 tyzdne vo februari
a teraz pracovat a studovat

bol som snowboardovat v Japonsku na 3 tyzdne vo februari
a teraz pracovat a studovat
-
seth82
Darca
Dair: dobre ti tak :3
K téme: Hoci som a budem bez peňazí, povedal som si, že nejakých 600 naškriabem a pôjdem pekne niekam na juh, preč odtiaľto z tejto upršanej krajiny. Je mi to v podstate jedno, kam, hlavne, aby som sa vošiel do rozpočtu, aby tam bolo teplo, slnečno, pláže a niečo na fotenie (okrem pláží, samozrejme). Tak minimálne na 10 nocí, prípadne si konečne splním sen a pôjdem na Madeiru (dúfam, že už stihli odpratať bahno :3)
K téme: Hoci som a budem bez peňazí, povedal som si, že nejakých 600 naškriabem a pôjdem pekne niekam na juh, preč odtiaľto z tejto upršanej krajiny. Je mi to v podstate jedno, kam, hlavne, aby som sa vošiel do rozpočtu, aby tam bolo teplo, slnečno, pláže a niečo na fotenie (okrem pláží, samozrejme). Tak minimálne na 10 nocí, prípadne si konečne splním sen a pôjdem na Madeiru (dúfam, že už stihli odpratať bahno :3)
-
Fabo
Hardcore addict
Madeira urcite, tam je krasne. Tiez by som tam rad zasiel...
-
seth82
Darca
ano ano, ale nie príliš krásne je momentálne mojej peňaženke :3 Od nedele som bez roboty (dobrovoľne som ten blázinec opustil) a ešte potrebujem cvaknúť za posledný rok školy a za rok ubytovania atď...ajajjaajj, veľa proste. Ale uvidí sa, závisí od toho, za koľko to budem schopný zohnať. Na menej ako 7 nocí proste odmietam, ja potrebujem celkovú rekonštrukciu, regeneráciu hlavy, tak 8-12 nocí ideál. Práve som pozeral na LowCostHolidays.com, 10 nocí na Madeire vo Funchale v *** hoteli, bed and breakfast, vyjde iba na necelých 400 libier, čo je úplne úžasné. Lety su z Londýna, čo mi nevadí, tam sa dostanem za pár libier a dokonca sú aj v celkom slušných časoch, žiadne bláznivé neskoro večer, alebo tak, takže tá Madeira sa začína asi ostrejšie rysovať...
-
hojko
Site Admin
Pozna niekto destinaciu na spobom Francuzskej polynezie (u vela ludi oznacovana ako Tahiti), kde je ubytovanie v luxusnych plneklimatizovanych vodnych bungalovoch, vid. foto???
-
chlapec10
Addict
mam pocit ze na Bali, ale nie som si istyhojko napísal:Pozna niekto destinaciu na spobom Francuzskej polynezie (u vela ludi oznacovana ako Tahiti), kde je ubytovanie v luxusnych plneklimatizovanych vodnych bungalovoch, vid. foto???
Ešte napríklad Malé Divy, Seychely či Fidži.
jednoznacne turecko, nikde inde sa mi tak nepaci ako tam 
-
jin
VIP
Tento rok budem dosť rozlietaný:
Rím - na weekend
Seychelles & Dubaj - Honeymoon
New York - bonus od CK ku zájazdu o riadok vyššie.
Na to padne veškerá dovolenka, takže tento rok budú pre mňa vianočné sviatky a silvester viac menej pracovné...
Rozmýšľal som aj nad dovolenkou na Slovensku, ak mi to situácia v práci dovolí, rád by sme vypadli do našej obľúbenej zimnej/letnej destinácie - Liptovská Teplička
Rím - na weekend
Seychelles & Dubaj - Honeymoon
New York - bonus od CK ku zájazdu o riadok vyššie.
Na to padne veškerá dovolenka, takže tento rok budú pre mňa vianočné sviatky a silvester viac menej pracovné...
Rozmýšľal som aj nad dovolenkou na Slovensku, ak mi to situácia v práci dovolí, rád by sme vypadli do našej obľúbenej zimnej/letnej destinácie - Liptovská Teplička
-
Dahome
Medium Star
Niečo podobné je aj na Kiribati, konkrétne napr. ostrovy Bairiki, Betio Island, Ambo Island, Tabiteuea, Butaritari, Lagúnové ostrovy, Vianočný ostrov...hojko napísal:Pozna niekto destinaciu na spobom Francuzskej polynezie (u vela ludi oznacovana ako Tahiti), kde je ubytovanie v luxusnych plneklimatizovanych vodnych bungalovoch, vid. foto???
Je tam božský kľud, málo turistov, dobré ceny, treba vízum a niečo proti moskytom (výskyt horúčky dengue), je tam nádherné potápanie, tony ovocia,
pekné baby a neuveriteľne prívetiví ľudia.
-
hojko
Site Admin
Dahome: Nemam zvysnych 4000 eur, aby som si mohol dovolit taku dovolenku. Chcel som to vediet skor zo zaujimavosti a mozno, ale fakt len mozno do buducnosti.