|
| Autor |
Správa |
J.O.S.E Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.05.2007 Príspevky: 911 Bydlisko: Humenné und BB (i4t5a4) Karma: 
|
Zaslal: 01 Dec 2007, 17:46 Predmet: správa |
|
|
Čo mam možnosť počuť tak je najťažším jazykom asi francúzština, ale pravdou je že je asi aj najkrajším jazykom, ak sa samozrejme nebavime o slovenčine
takisto je dosť ťažká aj švedština - kde je 16 spôsobov vyslovenia švedskeho š - napr pri menách, a v každej oblasti švedska sa to inak použiva.
imho. ak by som to mal trochu odľahčiť tak najťažším je asi čínsky jazyk, na ktoreho ovladanie potrebuje každý človek zvládnuť a poznať asi cca. 3000 znakov |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lomenia Spammer

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.09.2007 Príspevky: 207 Bydlisko: Cejkov,okres Trebišov Karma: 
|
Zaslal: 01 Dec 2007, 17:48 Predmet: |
|
|
Pre mňa je dosť ťažká aj maďarčina.To ich zs,sz,gy a neviem čo si nikdy neviem zapamätať.
Ruština zase nieje ťažká,len pre mňa je náročná azbuka.Ináč jazyk je ľahký.Ale je ťažke to určiť.Pre angličana je ťažká slovenčina,pre Slováka angličtina...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
"J" Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.03.2007 Príspevky: 967 Bydlisko: application/xhtml+xml Karma: 
|
Zaslal: 01 Dec 2007, 18:10 Predmet: Re: správa |
|
|
| J.O.S.E napísal: |
| imho. ak by som to mal trochu odľahčiť tak najťažším je asi čínsky jazyk, na ktoreho ovladanie potrebuje každý človek zvládnuť a poznať asi cca. 3000 znakov |
bavime sa o jazyku, nie o pisme  |
|
| Návrat hore |
|
 |
J.O.S.E Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.05.2007 Príspevky: 911 Bydlisko: Humenné und BB (i4t5a4) Karma: 
|
Zaslal: 01 Dec 2007, 18:14 Predmet: Re: správa |
|
|
| "J" napísal: |
bavime sa o jazyku, nie o pisme  |
ty sa jazyk naučíš z toho že počúvaš ako hovoria iní ľudia
som toho názoru, že najskôr potrebuješ zvládnuť tie ich znaky a potom môžeš niečo rozprávať v tom je ta náročnosť daného jazyka nie  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Edo Shinoda Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.01.2006 Príspevky: 315 Bydlisko: Brezno Karma: 
|
Zaslal: 01 Dec 2007, 22:48 Predmet: Re: správa |
|
|
| J.O.S.E napísal: |
ty sa jazyk naučíš z toho že počúvaš ako hovoria iní ľudia
som toho názoru, že najskôr potrebuješ zvládnuť tie ich znaky a potom môžeš niečo rozprávať v tom je ta náročnosť daného jazyka nie  |
jazyk je vsetko v kope....alee myslim ez sa da vediet len hovorit a nepisat....a kebyze ti to prepisu v prepise ako psie anglcitina tak sa naucis aj bez znakov |
|
| Návrat hore |
|
 |
Aryan Angel Addict

Stav:  Založený: 04.08.2004 Príspevky: 3624 Bydlisko: Not Kosher Karma: 
|
Zaslal: 02 Dec 2007, 0:13 Predmet: |
|
|
http://www.magnificat.sk/mrosa/0503/ichmecom.htm
O tomto cloveku som videl pred nejakym casom v TV dokument. Ovlada mnozsvo (20) exotickych jazykov ako korejcinu, turectinu, arabcinu az po nejake tatarske jazyky a myslim, ze sa vyjadril v tom zmysle, ze najtazsia pre neho bola asi arabcina.
Problem asi predstavuju jazyky v ktorych uz len ton s akym slovo alebo vetu vyslovite meni jej vyznam.
Co sa tyka slovenciny, problemy typu i/y by sa az tak brat do uvahy nemali, Slovaci s tym maju taktiez tazkosti, ale s pochopenim jazyka a jeho porozumenim to suvisi okrajovo.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
alfonz Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.10.2006 Príspevky: 825 Bydlisko: Kassa Karma: 
|
Zaslal: 02 Dec 2007, 8:21 Predmet: |
|
|
| Slovenčina JE jeden z najťažších jazykov, o tom niet pochýb. No určite nie najťažší - už len si vezmime že ruština je veľmi podobná a ešte k tomu azbuka. Nie je ťažké sa ju naučiť, ale je to niečo navyše. |
|
| Návrat hore |
|
 |
gwixt Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.09.2005 Príspevky: 3658 Bydlisko: Trash-Can Karma: 
|
Zaslal: 03 Dec 2007, 14:01 Predmet: |
|
|
a povies nam aj preco?? ci len preto ze si sa tak rozhodol? alebo ti nejdu diktaty v skole??  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lukáš Kumančík Medium Star

Stav:  Založený: 17.01.2007 Príspevky: 434 Bydlisko: SMOLENICE Karma: 
|
Zaslal: 03 Dec 2007, 19:20 Predmet: |
|
|
| moze byt aj nas jazyk slovencina, patri medzi najtachsie |
|
| Návrat hore |
|
 |
Soviet Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.10.2006 Príspevky: 2110 Bydlisko: Moskwa Karma: 
|
Zaslal: 03 Dec 2007, 21:50 Predmet: |
|
|
podľa mňa najťažší vážil okolo 25kg čo dávali v správach ale niesom istý  |
|
| Návrat hore |
|
 |
:] Light Expert

Stav:  Založený: 12.12.2007 Príspevky: 38
|
| Návrat hore |
|
 |
kubodinho Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.03.2005 Príspevky: 1408
Zaslal: 14 Dec 2007, 7:16 Predmet: |
|
|
podla mna moze byt najtazsia Arabstina , sesternicin muz je arab a ked mi vysvetloval vsetky tie ich pismenka a kazde sa inak vyslovuje tak sa mi az hlava zakrutila. a Slovencina bude patrit tiez medzi tie tazsie si myslim. a najlahsie? anglina a Spanielcina , aj preto sa ich ucim  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mactans Light Expert

Stav:  Založený: 10.07.2006 Príspevky: 59
Zaslal: 14 Dec 2007, 12:09 Predmet: |
|
|
No co sa tyka spaniny..Tu som mal asi 4 roky na gymply...Takze co to z nej viem..A urcite nebude patrit medzi tie najtazsie jazyky. Je tam sice par hustotiek na naucenie ale to sa da..Skvor sa naucis po sapnielsky ako po anglicky...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kubodinho Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.03.2005 Príspevky: 1408
Zaslal: 14 Dec 2007, 14:42 Predmet: |
|
|
| Mactans napísal: |
No co sa tyka spaniny..Tu som mal asi 4 roky na gymply...Takze co to z nej viem..A urcite nebude patrit medzi tie najtazsie jazyky. Je tam sice par hustotiek na naucenie ale to sa da..Skvor sa naucis po sapnielsky ako po anglicky...  |
ved vravim ze najlahsie su anglina a spanina a spanina je aj pekna |
|
| Návrat hore |
|
 |
17 Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.04.2008 Príspevky: 297 Bydlisko: BAN list Karma: 
|
Zaslal: 15 Máj 2008, 15:51 Predmet: |
|
|
Mna daaavno prekvapila Anglina, ze je taka lahka...
Dnes by som sa po anglicky zrejme dohovoril
A ze Slovencina je najtazsia? To by ma ani neprekvapilo, ale podla mna su aj tazsie. (mozeme byt radi )
A este dodam, ze premna je najsmiesnejsie znejucim jazykom Nemcina. Nehnevajte sa, ale niektore slova su take smiesne...
Neviem konkretne, ale ked niekedy ku mne pride moj bratranec (on vie po Nemecky) a zacne "trepat druhu na tretiu" po Nemecky, ide ma tam natiahnut od smiechu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|