OVB - skusenosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ako poznate spolocnost OVB?

Mam s nimi dobru/-e skusenost/-i
67
20%
Nemam s nimi dobru/-e skusenost/-i
112
33%
Nemam s nimi ziadnu skusenost / nepoznam ich
156
47%

Celkom hlasov: 335

pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pinco »

Keď sa v OVB presadíš, potom sem napíš. Neber to ako nejakú urážku alebo podceňovanie.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

lumedy napísal:Ľudia OVB predstavujú ombucmanov na finančom trhu.
to fakt? omg, teba uz pekne dostali
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

To oni vedia, na rozdiel od seriozneho poradenstva...
timo233
Novice
Novice

Príspevok od používateľa timo233 »

pinco, co keby si sa uz zobudil, povedz mi pri ktorej podnikatelskej cinnosti zarobis hned miliony??????? a ako chces podnikat bez toho aby si robil kontakty?????
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

imho každá iná podnikateľská činnosť je viac perspektívna ako OVB.

Nejdem ti kradnúť tvoje ilúzie, rob si čo chceš :)
duncpol
Novice
Novice

postoj k OVB

Príspevok od používateľa duncpol »

Zdravím......som momentálne druhák na vysokej škole technickej....mám 20 rokov......do OVB ma doporučil kamarát ktorého poznám od útleho detstva.....doslova ma nalanáril ze aké to je prosperujúce ze to nie je ako u tých poisťovákoch, že oni ponúkajú slúžby a nie produkty.......to je síce pravda ale ten kamarát s nimi už asi skončí, lebo sa venuje svojmu zamestnaniu a toto ho unavuje.......ale ja som sa dostal do dilemy, či to nechať alebo pokračovať v školeniach.....teraz som uzh bol na piatom .......vlastne dnes o piatej ráno máme ísť do terchovej ......z prešova na vlaku do popradu a potom autom.......ale už som sa rozhodol že nepôjdem......najdominantnejším dôvodom sú samozrejme peniaze......sú potrebné samozrejme na cestu tam i späť......ale viac by ma vyšlo ubytovanie v hoteli........má to byť na jednu noc ......vychádza to 1100 Sk (sa mi zdá)......a to si ja ako študent veľmi nemôžem dovoliť.......toto stretnutie sa nazýva v OVB "post info"....je to vlastne akási prax po tých v podstate neoptimalizovaných múdrych omáčkach, ktoré sa preberajú na školeniach.......mala by sa vyskúšat komunikácia........ono ma to trochu mrzí že keďuž ide na prax tak chcem odísť....ale ak sú potrebné pre mňa nemalé peniaze tak to už sa mi nepáči.....myslým si že je to taktický ťah firmy aby záujemca ukázal ako sa vie zariadiť .....v akom obleku príde ako vystupuje......čiže tí ktorý nechcú dať tých 1100 Sk za hote,l nie sú pokladaní ....... za vážnych záujemcov lebo nie sú ochotní pre postup dosť obetovať......Pravdu povediac ešte s nimi nechcem nabeton skončiť......ale prestalo sa mi to páčiť, pretože na tých školeniach vás neučia prehľad finančného trhu (čiže napr. toho, aká banka má v akom sektore výhodnejšie produkty), ale učia vás ako otravovať ľudí.....ako im niečo ponúkať, nahovárať a vysvetľovať (najmä kreslením)......a to budede na začiatku len na spodku pyramídy .....a za jednu zmluvu (čo sa vám nemusí podariť ani po 20 pokusoch(analýzach)) dostanete 80 tzv. "einheit" (bodov)......pričom 1 einheit je sa mi zdá 50 SK.......čiže za jednu zmluvu môžete mať okolo 4000 až 5000 síce celkom slušné, ale ešte netreba zabúdať na vec, že potrebujete robiť klientovi (vlastne celej jeho rodine) aj servis........a to teraz chcem poukázať na veľký odkur systému OVB:.......ľudia v pyramíde na spodku (po 12-tich školeniach) vykonávajú najnáročnejšiu prácu z psychologického hladiska- presviedčajú ľudí .....ľudovo povedané lezú im do riti aby z toho mali nejaký zisk .....ale ich zisk bude najmenší z celej pyramídy........ďalej ak sa vám podarí prejsť do vyššej pozície dak môžte robiť vedúceho.......a zháňať nových ľudí do systému .....pričom pravdepodobnosť že do systému privediete v budúcnosti úspešného poradcu je asi 5% a menej a z každým musíte stráviť 2 hodiny týždene + 2-krát dvojdňové post info.......znamená to asi toľko že strávite kopu času s ľuďmi ktorí nemusia za nič stáť a nesiete aj zodpovednosť za ich výsledky práce pre OVB........Záver vyslovím asi takto: ak máte veľa kontaktov známych, ste uznávaní ako prirodzená spoločenská autorita, ak ste komunikatívny tak máte ai 50% šancu uspiet v tomto povolaní ......ale to ho musíte neskôr ako vedúci skupiny vykonávať ako hlavný pracovný pomer
edimontana
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa edimontana »

starec...si uplne vedla...hold niekto sa na tuto pracu nehodi..ale pravda je taka ,ze nic co si napisal nieje pravda :) ... nebudem ti to tu vysvetlovat lebo sa mi nechce, to je praca tvojho veduceho...co je sranda je ze ...tvoj kamarat ma pracu a toto ho unavuje :)) urcite si viac zarobi v praci :) alebo na druhej strane mozno ho praca bavi viac nez toto potom je jasne, ze ho toto unavuje..ale pokial ho praca nebavi a nedary sa mu ani tu ..tak proste to prenho neni..uvedom si, ze kazdy clovek je individualny. A koniec koncov si zober ze si vybral sam...radsej bude pracovat za 8 mozno 16 tis mesacne..a bude tam kazdy bozi den od 8 do 18.. ja osobne davam prednost vlastnej firme, kde nebudem musiet stat za pasom vo fabrike...ty si prepac mi to, ale typicky priklad naivneho vysokoskolacika ,ktory si mysli, ze mu vsetko budu davat do papulky ...zobud sa s toho sna ...nezazil si robotu niekde vo fabrike asi..nezazil si vela robot kde musis byt a kde mas sefa co ti za vsetko nadava...nezazil si skutocny zivot..zijes v naivnej predstave, ze ked vystudujes a budes mat titul nejaky, ze sa dobre zamestnas a ze budes mat hned plat cez 20 - 30 tisic..ale s tohoto by si sa mal zobudit co najskor. Kazdy sa musi nadriet. aby nieco dokazal..ale titul v dnesnej dobe absolutne NIC neznamena. Koniec koncov aj v OVB mozes mat titul mozno si sa o tom uz dozvedel a ked nie chyba tvojho veduceho. Inak ked si myslis, ze tych 1100sk musis dat ..tak znova mas naivne predstavy...je to na tebe ci na to post info pojdes alebo nie...ked nato nemas samozrejme ,ze ist nemusis...zober si spolocnosti, kde ti povedia ze za ragistraciu musis zaplatit 2 000 a potom musis ist na dvojdnove skolenie kde zaplatis 4 000..co by si robil potom?? ostal by si v skole...mal si tu jedinecnu moznost..ale skazil si si to sam neuraz sa, ale ty to pochopis neskor ked vystriedas par skutocnych prac a ked nebudes zit v naivnej predstave, ze ked mas titul patry ti cely svet. ak si chudobny student tak so sebou nieco rob... mam kamaratov, ktorytiez chodia na vysku a robia aj toto...a zvladaju to i ked nemaju vobec cas , ale vedia , ze chccu nieco dokazat a ze ked si za tym tvrdo pojdu tak dokazu vsetko.. Mam taky dojem, ze sa len vyhovaras a vela si nahovaras...sory ale to co si napisal je uplna fatalna blbost..bol si na 5 skoleniach a teraz sa tu hras na cloveka co sa rozumie do celeho systemu pritom nevies ani zo stvrtky ako to cele funguje. nastuduj si fakty a potom zacni filozofovat... :?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

mi ukaz jedneho vysokoskolaka co ti pojde robit do fabriky za pas alebo makat na stavbu...a do OVB pojdu robit iba zufalci co sa NEVEDIA presadit s titulom....ak mas titul a nemas v hlave nasrane tak si robotu zozenies a dobru a lepsiu jak otravovanie a oyebavanie ludi v ovb..
a skus este ty teraz mne hovorit ze ja na to nemam aby som bol v OVB, ked som skoncil po 3 skoleniach ale mas pravdu, ja na to nemam zaludok oje*** ludi
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

edimontana napísal:starec...si uplne vedla...
starec, ziadna firma, ziadna pracovna agentura, ktora pyta peniaze za skolenia, ktore su nevyhnutne pre vykonavanie prace nemoze byt seriozna
ved to je absolutna blbost
edimontana
Amateur
Amateur

viem, je to smutne ale existuju take..a vela ludi im nato skoci :)
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

preco mam taky pocit, ze ti uzivatelia s 1 prispevkom maju s OVB spolocne viac nez dost? v prvom rade je to totalna volovina. problem je, ze mlady student ma vidinu penazi a mysli si, ze ake to je perfektne povolanie. skutocnost je ale uplne ina. ako moze robit "poradcu" clovek, ktory nema paru co je zadkladna urokova sadzba, kto ju vyhlasuje a aka je jej momentalna hodnota. staci, ze som videl jednu osobu, ktora robi "poradkynu" v tejto spolocnosti (alebo skor sprostredkovatela). osoba, ktora bola 10 rokov nezamestnana, horko tazko ma maturitu a jej chrup zodpoveda 80 rocnemu cinanovi, kt. bojoval este proti japoncom... ked som jej tvrdil ze podielove fonty investuju aj do realit, pozerala na mna ako na debila, lebo ona mala nabiflovane: penaznyfond, dlhopisovy fond a akciovy fond.
mladi, nenachytajte sa nato. ked uz date do OVB nejake cislo, budte si isty, ze sa ho tito "poistovaci" nevzdaju.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

edimontana napísal: ...nezazil si robotu niekde vo fabrike asi..nezazil si vela robot kde musis byt a kde mas sefa co ti za vsetko nadava...nezazil si skutocny zivot..zijes v naivnej predstave, ze ked vystudujes a budes mat titul nejaky, ze sa dobre zamestnas a ze budes mat hned plat cez 20 - 30 tisic.
Nastupny plat inzinierov napr v Slovnafte je okolo 23 000 + benefity, P&G v CR dava nastupny plat absolventom 33 000 Kc, Henkel v BA tiez nejde pod 20 a takto mozes ist este po dlhom zozname zahranicnych spolocnosti, ktore u nas existuju. Je trapne ako sa OVBci ohanaju pracou 8 hodin denne, neustalou buzeraciou nejakeho sefa a neviem ake nocne mory, co vam na skoleniach tlacia do hlavy. A tiez ta vasa idea 'podnikania'. Si uvedomte ze ste len urcitou nadstavbou poistovakov, lebo okrem zivotnych poistiek, ktore vas drzia pri zivote tlacite ludi aj do inych institucii, ktore su vam ochotne za to platit.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

jimino napísal:...ako moze robit "poradcu" clovek, ktory nema paru co je zadkladna urokova sadzba, kto ju vyhlasuje a aka je jej momentalna hodnota. staci, ze som videl jednu osobu, ktora robi "poradkynu" v tejto spolocnosti (alebo skor sprostredkovatela). osoba, ktora bola 10 rokov nezamestnana, horko tazko ma maturitu a jej chrup zodpoveda 80 rocnemu cinanovi, kt. bojoval este proti japoncom... ked som jej tvrdil ze podielove fonty investuju aj do realit, pozerala na mna ako na debila, lebo ona mala nabiflovane: penaznyfond, dlhopisovy fond a akciovy fond...
Moja skúsenosť je zase opačná. Ako všade, aj tu je to o ľuďoch. Pokiaľ sa niekto venuje financiám vrámci voľného času, sleduje pohyby na trhoch a úroveň produktov na finančnom trhu, nech je z OVB alebo aj z hornej dolnej, meno firmy pre ktorú pracuje tu nehrá rolu :) Práve tu, kde sa prelína psychológia a exaktná veda (finančníctvo) je veľmi dôležité, aby dotyčný poradca, ako hovoria česi, "nebol ko***" ale robil to zodpovedne. Dobrí ľudia sú aj v OVB.
Do diskusie ohľadom práce pre OVB a budovanie kariéry v nej - nevidím do toho, nemám s tým skúsenosť (prečo mám pocit, že mnoho miestnych odporcov tejto firmy s ňou nikdy neprišlo do priameho kontaktu a len opakujú názory, ktoré niekde počuli?...) a nechcem súdiť.
Ja som zatiaľ so službami, ktoré mi jeden ich zamestnanec (ak sa to tak dá nazvať, možno by bolo lepšie povedať človek súkromník, zastrešený OVB) poskytol a teším sa na ďalšiu spoluprácu s ním.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Evidentne sa tu nejaky trtko registruje niekolkokrat len kvoli tomu, aby sem mohol napisat jediny svoj prispevok o tom ake je OVB genialne. Navhujem ban na IP.
edimontana
Amateur
Amateur

ok manazery maju nastupny plat taky aky maju ako si napisal.ok ..a teraz mi povedz..ako dlho budu mat ten plat?? 10 - 15 rokov? potom im daju za zasluhy vypoved...a nasadia inych nie nahodou???mozes sa slovnafte prepracovat az na riaditela??? a 20 - 30 tisic nastupny ..povedz mi aky plat je to v dnesnej dobe??? dobry?? aky karierny postup mas ako inzinier v slovnafte???musis tam byt od rana do vecera a tak ci tak pocujes sefa..to nie ze co mi na skoleniach natlacili do hlavy o tom to vobec nieje..ja som si toto vsetko zazil moj pekny.... a teraz si zober dalsiu vec...mas 18 ides na vysku ...chodis mozno na brigadky atd mesacne mas mozno 4-5 tisic aj to ked sa snazis... lebo vacsina vysokoskolakov si mysli, ze vsak chodim do skoly nemusim robit...5 rokov chodis do skoly aby si bol inzinier...nastupny plat ti daju az po skusobnej dobe taky aky by mal byt nie hned...aj to so stastim lebo najprv musis mat prax...ktovie kolko rocnu ...takze si to zhrnme v kratkosti...5 rokov si chodil do skoly...mas 23 rokov...a este si nezarobil poriadne ani korunu....musis mat niekolko rocnu prax aby ta zacali brat vazne...to mas dalsich 5 rokov ..mas 28 rokov...ked neratam pravnikov ti musia mat ovela viac praxe...mas zarobene ale zarabas mozno 180 tis za rok....ja v 28 rokoch pojdem do dochodku budem mat vlastnu firmu a budem zarabat niekolko milionov rocne...( a to su neni naivne predstavy) to je presne naplanovane s rozumom nie skolačika ... za tu dobu stihnem este vystuduvat 2 tituly...cfc a cfm...a ten co studoval zacne este len v 28 zarabat mozno trocha zaujimave peniaze..... a teraz si zober..co je lepsie...ten pan inzinier? co je stale zamestnanec a nema istotu v praci?? nahodou ho vyhodia a moze ist keda lahsie...alebo ten moj priklad?

//autoeditácia príspevku ( 28 Oct 2008, 9:05 )
teraz nenarazam ani tak na OVB alebo nieco take...skor na zmyslanie vacsiny ludi...pretoze vacsina ludi uvazuje ako zamestnanec nie ako majitel podniku..vysokoskolaci maju naivne predstavy o zivote..niektory tam chodia alebo vacsina ich tam chodi len preto aby mala titul a preto lebo to chce mama a otec...ani nevedia preco tam vlastne chodia...

nemam nic proti vysokoskolakom...ak chodis na vysku kvoli tomu ze ta to bavi a nie kvoli tomu, ze to chce mama a tato...tak to je super..si uspesny..ale ak si tam s nevolov a s tym, ze sa len ozieras neucis sa a hovoris si, ze a vsak nejako to spravim nech mam ten titul..vacsina vysokoskolakov ma velmi naivne predstavy myslia si, ze budu mat titul a ze su zavodou ..co ale bolo pred 40 mozno 30 rokmi pravda...teraz je to niekde uplne inde teraz mas titul aj tak si nikto...a nikoho nezauima , ze ty mas pred menom ing alebo judr alebo co ...zivot je iny...a vysokoskolaci by to mali pochopit, ze to co robia oni (hovorim o tych co ich vyska nebavi a chodia tam nasilu), ich v zivote neposunie daleko...

ale ak chce mat clovek titul a zarabat cez 20 tisic mesacne..splacat hypoteku ...zivit rodinu mat pekne auto s tym ze mu ostane na zivot s jeho penazi 500 sk nech sa paci, takehoto cloveka by som do svojej firmy nechcel, lebo je bez akychkolvek ambicií.

A nehovorim o OVB mam dve firmy. I ked na druhej strane..pre nas ako majitelov podnikov je to dobre ze su tu takyto ludia...das im staly plat aby si mysleli, ze maju istotu...zamestnanecke vyhody...ako napr stravne listky a kavovar vo firme...a ludia su stastny... a mi majitelia tiez...takze na druhej strane je to pre nas dobre. Ak by ale ten clovek mal ambicie nebol by spokojny s tym co som mu dal ako zamestnancovy...chcel by splhat hore...a takyto by vo firme musel rychlo skoncit..takze tie keci ,ze hladame mladych ambicioznych ludi...no neviem... koniec koncov sa mozete zamysliet, ze preco toto vsetko tu hovirm, ze ked to poviem nebudem mat dobrych zamestnancov lebo si vsetky tieto veci uvedomia...smola je ze neuvedomia, stale to bude rovnake..pokial sa nezmeni skolstvo ...mlady ludia si vobec ani len stipkou neuvedomuju ake moznosti sa im otvorily ked prislo resp ked pride euro...o to lepsie ale pre nas :) toto bol moj pohlad na vec netvrdim, ze takyto musite byt a ze vas k niecomu presviedcam je to len moj nazor...

A do OVB patria ludia ambiciozny, ktory chcu ist hore... inak dalsia vec co ma teraz napadla.vela ludi hovory, ze to je pyramida... povedzme ze to je pyramida..ale pyramida v ktorej mas moznost dojst az na sami vrchol kdeste v pyramide zvanej zamestnanie hore nikdy prist nemozes :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

edimontana napísal:ok manazery maju nastupny plat taky aky maju ako si napisal.ok ..a teraz mi povedz..ako dlho budu mat ten plat?? 10 - 15 rokov? potom im daju za zasluhy vypoved...a nasadia inych nie nahodou???
Po 10-15 rokoch manazerskej praxe v nadnarodnom podniku mozes kludne povedat,ze si za vodou. Po takom obdobi, ak nie si trulo, patris do vrcholoveho manazmentu podniku a taki vypovede nedostavaju. Vo velkych podnikoch je bezna prax,ze manazerov rotuju po oddeleniach a neskor po podnikoch v ramci kontinentu alebo sveta podla spolocnosti. A co sa tyka platu, po takom obdobi si clovek moze kludne vydychnut, pretoze financne je zahojeny. Vypovede alebo podobne katastrofy su scenare pre krizove situacie, ako globalna financna kriza (no ked uz je v takej miere, ze sa prepusta vrcholovy mamazment, tazko sa jej ubrani aj maly podnikatel, takze vypovedami za zasluhy sa urcite neohanaj, nerobi sa to)
edimontana napísal:...mozes sa slovnafte prepracovat az na riaditela???....
Ty mas nejake dokazy, ze nie? Samozrejme okrem tvojho skepticizmu, ten skus nechat bokom.
edimontana napísal:a 20 - 30 tisic nastupny ..povedz mi aky plat je to v dnesnej dobe??? dobry?? aky karierny postup mas ako inzinier v slovnafte???
20-30 tisic je pre 23 rocneho cloveka urcite motivujuci plat a nemozes povedat, ze je to malo. Karierny postup napr v Slovnafte ked ho uz spominas je urcite jeden z tych lepsie motivujucich. Poznam chalanov, co boli naozaj sikovni, a zazili tam naozaj raketovy start. Napriklad kamarat, co koncil minuly rok v juni u nas na katedre, je po roku aj nieco na veducej pozicci celeho oddelenia a plat mu nejde pod 40 tisic, no pohybuje sa skor vo vyssich oblastiach.
edimontana napísal:5 rokov chodis do skoly aby si bol inzinier...nastupny plat ti daju az po skusobnej dobe taky aky by mal byt nie hned...aj to so stastim lebo najprv musis mat prax...ktovie kolko rocnu ..
Tu uz silno taras, skusobna doba je bezne 3 mesiace, co nie je vela a bavime sa o nastupnom plate absolventov. Nastupujuci manazer s niekolkorocnou praxou ma zodpovedajucu platovu ponuku
edimontana napísal:....musis mat niekolko rocnu prax aby ta zacali brat vazne...to mas dalsich 5 rokov ..mas 28 rokov...ked neratam pravnikov ti musia mat ovela viac praxe...mas zarobene ale zarabas mozno 180 tis za rok....
Skus urobit jednoduchy prepocet. (180tis za rok znamena 15tis na mesiac) a potom sa skus pozriet vyssie, co sme pisali o nastupnych platoch.
edimontana napísal:...ja v 28 rokoch pojdem do dochodku budem mat vlastnu firmu a budem zarabat niekolko milionov rocne...( a to su neni naivne predstavy) to je presne naplanovane s rozumom nie skolačika ... za tu dobu stihnem este vystuduvat 2 tituly...cfc a cfm...
Tvoje miliony ti prajem, ale skus si uvedomit, ako si series do huby. Najprv pises o zbytocnosti titulu a zrazu ich chces mat dva :)

Celkovo mam z teba pocit,z e mas silne komplexy z vysokoskolskeho studia. Neviem, ci ti nebolo umoznene studovat, alebo na to proste nemas, ale uvedom si, ze takto hrubo generalizovat studium na VS ( s argumentami: lebo mam a tato to chcu) je silny primitivizmus a dokazujes tym len to, ze ti absolutne chyba nadhlad.
Este si dobre pamatam,ze vacsina takychto myslienok padla skoro na kazdom skoleni OVB, no nevyznelo to bohvieako ked to hovoril clovek, co pre OVB robil viac ako 5 rokov, nemal cas sa ani vysmrkat, co mu stale zvonil telefon a vozil sa na najlacnejsej verzii Skoda Fabia.

Nechcem, aby to vyznelo, ze zavrhavam podnikanie a som zastancom prace pre niekoho. Sam som sa po skusenosti nenasiel v praci pre nadnarodny podnik a hned po ukonceni studia sa chystam zalozit zivnost a robit iny biznis, no je trapne,ze chces taketo zamestananie zhodit tak ubohymi argumentami, ake pouzivas. Ked niekoho praca bavi, nevadi mu, ze v nej travi vela casu, chce ju robit dobre a prirodzene sa snazi zlepsovat a profesionalne rast. To, ze to tebe nic nehovori, alebo to neuznavas neznamena, ze je to automaticky zle a treba to zavrhnut.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Holubar to su vsetko naucene "argumenty" zo skoleni. Podobne veci mi hucali do hlavy ked sa ma snazili nahovorit na inu podobnu hovadinu.

edimontana: ak studenti su naivni vo svojich predstavach, co potom ty, co si myslis ze v 28 ti budu z nicoho plynut miliony. Iste da sa to, ale to by si musel investovat stamiliony.

No a hovoris ze podnikas. Vies co ti poviem? Keby si ma aj hned chcel zamestnat, vyseriem sa ti na to, lebo by som sa hanbil za takeho sefa. Povedal by som aj ze robis hanbu OVB keby som nevedel ze takychto prostoduchych tam je vacsina.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

edimontana: mozem byt taky drzy a spytat sa ta kolko tam robis a kolko zarabas, ked tu pises o uzasnych platoch? lebo mi to pripada dost komicke ako tu pises ze vysokoskolaci maju detske predstavy o zarobkoch a ty si myslis, ze za par rokov bude z teba milionar, pritom podla mna nezarabas ani tolko co ja popri studiu (1. stupen VS)
edimontana
Amateur
Amateur

10 20? zarabas?? :)

//autoeditácia príspevku ( 29 Oct 2008, 22:28 )
1 chalani...naivne predstavy nemam...
2 nikdy som nepovedal ze som s OVB to opakujem...
3 si student na VS a mas pracu popri skole a urcite zarabas viac ako ja, urcite...daj sem sumu ja ti poviem tu svoju a ta sa pohybuje v 6 cifernych cislach
4 nepovedal som nikdy , ze ak niekoho praca bavi tak, ze aj tak by si mal najst neco lepsie..je jasne, ze ak je clovek spokojny...tak je stastny a nic mu nechyba logicky , naco by potom hladal pracu ked je spokojny?
5 si naozaj taky naivny? alebo si myslis, ze v slovnafte mozes robit riaditela povedzme po 8 rokoch ???
6 20 je pre cloveka co je na vyske urcite motivujuci plat, to nepopieram, ale treba rozlisovat ,za aku pracu ma tieto peniaze a za aku pracu by cih mohol dosiahnut inde.
7 180 tisic je cca 15 mesacne..topiaci sa aj slamky chyta..ideme sa chytat za slovicka???
8 nikde som nepisal o zbytocnosti titulu...povedal som, ze ak clovek chce chodit na vysku lebo ho to bavi tak nech chodi .takyto clovek je uspesny..ja som povedal, ze nechcem chodit na vysoku a mat titul ING pretoze by som s nim nic nedokazal .ale ak budem mat titul cfc, cfm, alebo cfe..tak sa vo svete len tak lahko nestratim...
9 ukaz mi jedneho uspesneho riaditela ktory robi pre OVB a ma auto pod 600 000sk

10 povedal som, ze v 28 mi budu Z NICOHO prudit miliony??? z nicoho? kde som to povedal?
11 argumenty naucene zo skoleni?? hovorim snad priamo k veci nie?
12 a ak niekoho praca bavi a nevadi ,ze v nej travi vela casu..tak nech sa paci takyto clovek je uspesny a som rad aj zanho...nikdy som nepovedal, ze taky clovek je zly...

Celkovo sa pozri nato vsetko co som napisal a potom hovor a nie chytat ma za slovicka, ... a do huby si sere ten trkvas co napisal, ze zaraba viac ako ja popri skole...co mu ja len prajem na druhej strane, ale je to dost nepravdepodobne :) ak zaraba viac nez ja tak sa poddam a pojdem robit to co on :) tak von s tym :)
duncpol
Novice
Novice

no to chcem vidiet........

Príspevok od používateľa duncpol »

pocuj edimontana........ja som nad tym uvazoval dost dlho.......a potom som az prisiel k zaveru o tom ake je OVB.....nie podla zasranych pocitov.......a ak ty do toho nevidish thak si asi slepy.......jedine ak by si v ovb alebo v podnikatelskom zivote daco dosiahol......ak budesh milionar, dohodnime sa ze nas pozyvas na trapnu kofolu......aby si to dokazal............ :).....aj ked si sa presadil v OVB......urcite si do toho vrazil vela casu ......a povedz mi, ci si sa rozvijal aj intelektualne?.......iba si stale dohovaral ludom a vtieral sa do nich.......a ked tam chces mat dochodok v 28 thak to si musel kazdy den chodit po domoch za klientami........ale hlavne, musel si skolit novych pracovnikov........a ak si do jedneho musel hucat minimalne 2 hodiny tyzdenne thak ti to uz urcite liezlo hore krkom......a to musis mat pod sebou cele 10 000 mesto asi zeby si bol uz milionar v 28........... :)........sorry ale to ti nezhltnem ......mozno sa v 28 budesh mat lepsie lebo budes zarabat prostrednictvom par ludi ktorych si vyskolil.......ale zober si, kolko ludi si musel obvolat a skolit zeby si mal aspon 5 uspesnych?........zrejme takych 100 asi ........a to som sa dopocul ze pracovnici OVB maju nejake limity pocas ktorych musia zriesit klienta.......asi sa na tuto pracu hodish podla prispevkov tvojich co som cital ale to neznamena ze je to najlepsia volba pre zivot........co keby som si zalozil vlastnu firmu.......?.....najprv by som zarobil vacsie peniaze v zahranici, kde chcem ist tohto roku a potom by som nad niecim porozdumoval...........a chcem vidiet ako si ty spravish tituly pri tej praci v ovb......v 28 sa ti uzh velmi nebude chciet studovat s 20 rocnymi ....vysoka skola potrebuje tiez nejaku davku sebazaprenia.....musis sa prebrodit tym kvantom informacii zväčča zbytocnych ktore do seba tlacish ......ale v 3. rocniku je to uz zaujimave ....prichadza prax a na tecnickej univerzite aj ludia z institucii ktori sa o teba zaujimaju...........ale neide len o to ......ja si v mladosti teraz uzijem ten slobodny zivot na intraku a srandu ktora s tym suvisi a dufam zhe popri tom sa aj nejaka laska pritrafi......zatial co ty s tym ovb zabijesh krasne studentske casy.....a neviem jak ty si najdes zenu potom ked ju ovsem teraz nemas..... :)..budes to mat tazsie......no ale este to som chcel povedat ze na prvom post infe som nebol (aj ked som tham chcel ist) lebo som nemal peniaze ......a nasi by mi aj tak nedali take peniaze na luxusny hotel.......mozno by som si tam aj precvicil nejake veci ktore sme preberali na skoleniach .....ale na to by trebalo podla mna aspon taky tyzden........na a zajtra v pondelok 17.11 2008 idem na stretnutie s mojou veducou......a zrejme jej poviem ze od toho odstupujem.....hlavne preto ze ma tento branch nebavi........a radsej sa budem venovat skole ktora mi ide vzhladom od ostatnych lepsie (dostal som aj stipendium)......a ked ju skoncim (verim tomu).....thak s tymi vedomostami dostatocne vynalozim.....a velke plus na nasej skole je to ze po skonceni uz Bc. dostanem certifikat ktory ma velku vahu pre moju oblast......tak som sa teda rozhodol aj po debate s otcom ze pojdem za tym co studujem a na OVB sa vykaslem aj khed to bola idealna vykonstruovana vidina zarobku.....tym ale nechcem uplne odsudit OVB a povedat zhe sa tam ty a niektori ambiciozni ľudovymoľovi ludia nepresadia
Napísať odpoveď