OVB - skusenosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ako poznate spolocnost OVB?

Mam s nimi dobru/-e skusenost/-i
67
20%
Nemam s nimi dobru/-e skusenost/-i
112
33%
Nemam s nimi ziadnu skusenost / nepoznam ich
156
47%

Celkom hlasov: 335

jimino
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jimino »

preco mam taky pocit, ze ti uzivatelia s 1 prispevkom maju s OVB spolocne viac nez dost? v prvom rade je to totalna volovina. problem je, ze mlady student ma vidinu penazi a mysli si, ze ake to je perfektne povolanie. skutocnost je ale uplne ina. ako moze robit "poradcu" clovek, ktory nema paru co je zadkladna urokova sadzba, kto ju vyhlasuje a aka je jej momentalna hodnota. staci, ze som videl jednu osobu, ktora robi "poradkynu" v tejto spolocnosti (alebo skor sprostredkovatela). osoba, ktora bola 10 rokov nezamestnana, horko tazko ma maturitu a jej chrup zodpoveda 80 rocnemu cinanovi, kt. bojoval este proti japoncom... ked som jej tvrdil ze podielove fonty investuju aj do realit, pozerala na mna ako na debila, lebo ona mala nabiflovane: penaznyfond, dlhopisovy fond a akciovy fond.
mladi, nenachytajte sa nato. ked uz date do OVB nejake cislo, budte si isty, ze sa ho tito "poistovaci" nevzdaju.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

edimontana napísal: ...nezazil si robotu niekde vo fabrike asi..nezazil si vela robot kde musis byt a kde mas sefa co ti za vsetko nadava...nezazil si skutocny zivot..zijes v naivnej predstave, ze ked vystudujes a budes mat titul nejaky, ze sa dobre zamestnas a ze budes mat hned plat cez 20 - 30 tisic.
Nastupny plat inzinierov napr v Slovnafte je okolo 23 000 + benefity, P&G v CR dava nastupny plat absolventom 33 000 Kc, Henkel v BA tiez nejde pod 20 a takto mozes ist este po dlhom zozname zahranicnych spolocnosti, ktore u nas existuju. Je trapne ako sa OVBci ohanaju pracou 8 hodin denne, neustalou buzeraciou nejakeho sefa a neviem ake nocne mory, co vam na skoleniach tlacia do hlavy. A tiez ta vasa idea 'podnikania'. Si uvedomte ze ste len urcitou nadstavbou poistovakov, lebo okrem zivotnych poistiek, ktore vas drzia pri zivote tlacite ludi aj do inych institucii, ktore su vam ochotne za to platit.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

jimino napísal:...ako moze robit "poradcu" clovek, ktory nema paru co je zadkladna urokova sadzba, kto ju vyhlasuje a aka je jej momentalna hodnota. staci, ze som videl jednu osobu, ktora robi "poradkynu" v tejto spolocnosti (alebo skor sprostredkovatela). osoba, ktora bola 10 rokov nezamestnana, horko tazko ma maturitu a jej chrup zodpoveda 80 rocnemu cinanovi, kt. bojoval este proti japoncom... ked som jej tvrdil ze podielove fonty investuju aj do realit, pozerala na mna ako na debila, lebo ona mala nabiflovane: penaznyfond, dlhopisovy fond a akciovy fond...
Moja skúsenosť je zase opačná. Ako všade, aj tu je to o ľuďoch. Pokiaľ sa niekto venuje financiám vrámci voľného času, sleduje pohyby na trhoch a úroveň produktov na finančnom trhu, nech je z OVB alebo aj z hornej dolnej, meno firmy pre ktorú pracuje tu nehrá rolu :) Práve tu, kde sa prelína psychológia a exaktná veda (finančníctvo) je veľmi dôležité, aby dotyčný poradca, ako hovoria česi, "nebol ko***" ale robil to zodpovedne. Dobrí ľudia sú aj v OVB.
Do diskusie ohľadom práce pre OVB a budovanie kariéry v nej - nevidím do toho, nemám s tým skúsenosť (prečo mám pocit, že mnoho miestnych odporcov tejto firmy s ňou nikdy neprišlo do priameho kontaktu a len opakujú názory, ktoré niekde počuli?...) a nechcem súdiť.
Ja som zatiaľ so službami, ktoré mi jeden ich zamestnanec (ak sa to tak dá nazvať, možno by bolo lepšie povedať človek súkromník, zastrešený OVB) poskytol a teším sa na ďalšiu spoluprácu s ním.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Evidentne sa tu nejaky trtko registruje niekolkokrat len kvoli tomu, aby sem mohol napisat jediny svoj prispevok o tom ake je OVB genialne. Navhujem ban na IP.
edimontana
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa edimontana »

ok manazery maju nastupny plat taky aky maju ako si napisal.ok ..a teraz mi povedz..ako dlho budu mat ten plat?? 10 - 15 rokov? potom im daju za zasluhy vypoved...a nasadia inych nie nahodou???mozes sa slovnafte prepracovat az na riaditela??? a 20 - 30 tisic nastupny ..povedz mi aky plat je to v dnesnej dobe??? dobry?? aky karierny postup mas ako inzinier v slovnafte???musis tam byt od rana do vecera a tak ci tak pocujes sefa..to nie ze co mi na skoleniach natlacili do hlavy o tom to vobec nieje..ja som si toto vsetko zazil moj pekny.... a teraz si zober dalsiu vec...mas 18 ides na vysku ...chodis mozno na brigadky atd mesacne mas mozno 4-5 tisic aj to ked sa snazis... lebo vacsina vysokoskolakov si mysli, ze vsak chodim do skoly nemusim robit...5 rokov chodis do skoly aby si bol inzinier...nastupny plat ti daju az po skusobnej dobe taky aky by mal byt nie hned...aj to so stastim lebo najprv musis mat prax...ktovie kolko rocnu ...takze si to zhrnme v kratkosti...5 rokov si chodil do skoly...mas 23 rokov...a este si nezarobil poriadne ani korunu....musis mat niekolko rocnu prax aby ta zacali brat vazne...to mas dalsich 5 rokov ..mas 28 rokov...ked neratam pravnikov ti musia mat ovela viac praxe...mas zarobene ale zarabas mozno 180 tis za rok....ja v 28 rokoch pojdem do dochodku budem mat vlastnu firmu a budem zarabat niekolko milionov rocne...( a to su neni naivne predstavy) to je presne naplanovane s rozumom nie skolačika ... za tu dobu stihnem este vystuduvat 2 tituly...cfc a cfm...a ten co studoval zacne este len v 28 zarabat mozno trocha zaujimave peniaze..... a teraz si zober..co je lepsie...ten pan inzinier? co je stale zamestnanec a nema istotu v praci?? nahodou ho vyhodia a moze ist keda lahsie...alebo ten moj priklad?

//autoeditácia príspevku ( 28 Oct 2008, 9:05 )
teraz nenarazam ani tak na OVB alebo nieco take...skor na zmyslanie vacsiny ludi...pretoze vacsina ludi uvazuje ako zamestnanec nie ako majitel podniku..vysokoskolaci maju naivne predstavy o zivote..niektory tam chodia alebo vacsina ich tam chodi len preto aby mala titul a preto lebo to chce mama a otec...ani nevedia preco tam vlastne chodia...

nemam nic proti vysokoskolakom...ak chodis na vysku kvoli tomu ze ta to bavi a nie kvoli tomu, ze to chce mama a tato...tak to je super..si uspesny..ale ak si tam s nevolov a s tym, ze sa len ozieras neucis sa a hovoris si, ze a vsak nejako to spravim nech mam ten titul..vacsina vysokoskolakov ma velmi naivne predstavy myslia si, ze budu mat titul a ze su zavodou ..co ale bolo pred 40 mozno 30 rokmi pravda...teraz je to niekde uplne inde teraz mas titul aj tak si nikto...a nikoho nezauima , ze ty mas pred menom ing alebo judr alebo co ...zivot je iny...a vysokoskolaci by to mali pochopit, ze to co robia oni (hovorim o tych co ich vyska nebavi a chodia tam nasilu), ich v zivote neposunie daleko...

ale ak chce mat clovek titul a zarabat cez 20 tisic mesacne..splacat hypoteku ...zivit rodinu mat pekne auto s tym ze mu ostane na zivot s jeho penazi 500 sk nech sa paci, takehoto cloveka by som do svojej firmy nechcel, lebo je bez akychkolvek ambicií.

A nehovorim o OVB mam dve firmy. I ked na druhej strane..pre nas ako majitelov podnikov je to dobre ze su tu takyto ludia...das im staly plat aby si mysleli, ze maju istotu...zamestnanecke vyhody...ako napr stravne listky a kavovar vo firme...a ludia su stastny... a mi majitelia tiez...takze na druhej strane je to pre nas dobre. Ak by ale ten clovek mal ambicie nebol by spokojny s tym co som mu dal ako zamestnancovy...chcel by splhat hore...a takyto by vo firme musel rychlo skoncit..takze tie keci ,ze hladame mladych ambicioznych ludi...no neviem... koniec koncov sa mozete zamysliet, ze preco toto vsetko tu hovirm, ze ked to poviem nebudem mat dobrych zamestnancov lebo si vsetky tieto veci uvedomia...smola je ze neuvedomia, stale to bude rovnake..pokial sa nezmeni skolstvo ...mlady ludia si vobec ani len stipkou neuvedomuju ake moznosti sa im otvorily ked prislo resp ked pride euro...o to lepsie ale pre nas :) toto bol moj pohlad na vec netvrdim, ze takyto musite byt a ze vas k niecomu presviedcam je to len moj nazor...

A do OVB patria ludia ambiciozny, ktory chcu ist hore... inak dalsia vec co ma teraz napadla.vela ludi hovory, ze to je pyramida... povedzme ze to je pyramida..ale pyramida v ktorej mas moznost dojst az na sami vrchol kdeste v pyramide zvanej zamestnanie hore nikdy prist nemozes :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

edimontana napísal:ok manazery maju nastupny plat taky aky maju ako si napisal.ok ..a teraz mi povedz..ako dlho budu mat ten plat?? 10 - 15 rokov? potom im daju za zasluhy vypoved...a nasadia inych nie nahodou???
Po 10-15 rokoch manazerskej praxe v nadnarodnom podniku mozes kludne povedat,ze si za vodou. Po takom obdobi, ak nie si trulo, patris do vrcholoveho manazmentu podniku a taki vypovede nedostavaju. Vo velkych podnikoch je bezna prax,ze manazerov rotuju po oddeleniach a neskor po podnikoch v ramci kontinentu alebo sveta podla spolocnosti. A co sa tyka platu, po takom obdobi si clovek moze kludne vydychnut, pretoze financne je zahojeny. Vypovede alebo podobne katastrofy su scenare pre krizove situacie, ako globalna financna kriza (no ked uz je v takej miere, ze sa prepusta vrcholovy mamazment, tazko sa jej ubrani aj maly podnikatel, takze vypovedami za zasluhy sa urcite neohanaj, nerobi sa to)
edimontana napísal:...mozes sa slovnafte prepracovat az na riaditela???....
Ty mas nejake dokazy, ze nie? Samozrejme okrem tvojho skepticizmu, ten skus nechat bokom.
edimontana napísal:a 20 - 30 tisic nastupny ..povedz mi aky plat je to v dnesnej dobe??? dobry?? aky karierny postup mas ako inzinier v slovnafte???
20-30 tisic je pre 23 rocneho cloveka urcite motivujuci plat a nemozes povedat, ze je to malo. Karierny postup napr v Slovnafte ked ho uz spominas je urcite jeden z tych lepsie motivujucich. Poznam chalanov, co boli naozaj sikovni, a zazili tam naozaj raketovy start. Napriklad kamarat, co koncil minuly rok v juni u nas na katedre, je po roku aj nieco na veducej pozicci celeho oddelenia a plat mu nejde pod 40 tisic, no pohybuje sa skor vo vyssich oblastiach.
edimontana napísal:5 rokov chodis do skoly aby si bol inzinier...nastupny plat ti daju az po skusobnej dobe taky aky by mal byt nie hned...aj to so stastim lebo najprv musis mat prax...ktovie kolko rocnu ..
Tu uz silno taras, skusobna doba je bezne 3 mesiace, co nie je vela a bavime sa o nastupnom plate absolventov. Nastupujuci manazer s niekolkorocnou praxou ma zodpovedajucu platovu ponuku
edimontana napísal:....musis mat niekolko rocnu prax aby ta zacali brat vazne...to mas dalsich 5 rokov ..mas 28 rokov...ked neratam pravnikov ti musia mat ovela viac praxe...mas zarobene ale zarabas mozno 180 tis za rok....
Skus urobit jednoduchy prepocet. (180tis za rok znamena 15tis na mesiac) a potom sa skus pozriet vyssie, co sme pisali o nastupnych platoch.
edimontana napísal:...ja v 28 rokoch pojdem do dochodku budem mat vlastnu firmu a budem zarabat niekolko milionov rocne...( a to su neni naivne predstavy) to je presne naplanovane s rozumom nie skolačika ... za tu dobu stihnem este vystuduvat 2 tituly...cfc a cfm...
Tvoje miliony ti prajem, ale skus si uvedomit, ako si series do huby. Najprv pises o zbytocnosti titulu a zrazu ich chces mat dva :)

Celkovo mam z teba pocit,z e mas silne komplexy z vysokoskolskeho studia. Neviem, ci ti nebolo umoznene studovat, alebo na to proste nemas, ale uvedom si, ze takto hrubo generalizovat studium na VS ( s argumentami: lebo mam a tato to chcu) je silny primitivizmus a dokazujes tym len to, ze ti absolutne chyba nadhlad.
Este si dobre pamatam,ze vacsina takychto myslienok padla skoro na kazdom skoleni OVB, no nevyznelo to bohvieako ked to hovoril clovek, co pre OVB robil viac ako 5 rokov, nemal cas sa ani vysmrkat, co mu stale zvonil telefon a vozil sa na najlacnejsej verzii Skoda Fabia.

Nechcem, aby to vyznelo, ze zavrhavam podnikanie a som zastancom prace pre niekoho. Sam som sa po skusenosti nenasiel v praci pre nadnarodny podnik a hned po ukonceni studia sa chystam zalozit zivnost a robit iny biznis, no je trapne,ze chces taketo zamestananie zhodit tak ubohymi argumentami, ake pouzivas. Ked niekoho praca bavi, nevadi mu, ze v nej travi vela casu, chce ju robit dobre a prirodzene sa snazi zlepsovat a profesionalne rast. To, ze to tebe nic nehovori, alebo to neuznavas neznamena, ze je to automaticky zle a treba to zavrhnut.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Holubar to su vsetko naucene "argumenty" zo skoleni. Podobne veci mi hucali do hlavy ked sa ma snazili nahovorit na inu podobnu hovadinu.

edimontana: ak studenti su naivni vo svojich predstavach, co potom ty, co si myslis ze v 28 ti budu z nicoho plynut miliony. Iste da sa to, ale to by si musel investovat stamiliony.

No a hovoris ze podnikas. Vies co ti poviem? Keby si ma aj hned chcel zamestnat, vyseriem sa ti na to, lebo by som sa hanbil za takeho sefa. Povedal by som aj ze robis hanbu OVB keby som nevedel ze takychto prostoduchych tam je vacsina.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

edimontana: mozem byt taky drzy a spytat sa ta kolko tam robis a kolko zarabas, ked tu pises o uzasnych platoch? lebo mi to pripada dost komicke ako tu pises ze vysokoskolaci maju detske predstavy o zarobkoch a ty si myslis, ze za par rokov bude z teba milionar, pritom podla mna nezarabas ani tolko co ja popri studiu (1. stupen VS)
edimontana
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa edimontana »

10 20? zarabas?? :)

//autoeditácia príspevku ( 29 Oct 2008, 22:28 )
1 chalani...naivne predstavy nemam...
2 nikdy som nepovedal ze som s OVB to opakujem...
3 si student na VS a mas pracu popri skole a urcite zarabas viac ako ja, urcite...daj sem sumu ja ti poviem tu svoju a ta sa pohybuje v 6 cifernych cislach
4 nepovedal som nikdy , ze ak niekoho praca bavi tak, ze aj tak by si mal najst neco lepsie..je jasne, ze ak je clovek spokojny...tak je stastny a nic mu nechyba logicky , naco by potom hladal pracu ked je spokojny?
5 si naozaj taky naivny? alebo si myslis, ze v slovnafte mozes robit riaditela povedzme po 8 rokoch ???
6 20 je pre cloveka co je na vyske urcite motivujuci plat, to nepopieram, ale treba rozlisovat ,za aku pracu ma tieto peniaze a za aku pracu by cih mohol dosiahnut inde.
7 180 tisic je cca 15 mesacne..topiaci sa aj slamky chyta..ideme sa chytat za slovicka???
8 nikde som nepisal o zbytocnosti titulu...povedal som, ze ak clovek chce chodit na vysku lebo ho to bavi tak nech chodi .takyto clovek je uspesny..ja som povedal, ze nechcem chodit na vysoku a mat titul ING pretoze by som s nim nic nedokazal .ale ak budem mat titul cfc, cfm, alebo cfe..tak sa vo svete len tak lahko nestratim...
9 ukaz mi jedneho uspesneho riaditela ktory robi pre OVB a ma auto pod 600 000sk

10 povedal som, ze v 28 mi budu Z NICOHO prudit miliony??? z nicoho? kde som to povedal?
11 argumenty naucene zo skoleni?? hovorim snad priamo k veci nie?
12 a ak niekoho praca bavi a nevadi ,ze v nej travi vela casu..tak nech sa paci takyto clovek je uspesny a som rad aj zanho...nikdy som nepovedal, ze taky clovek je zly...

Celkovo sa pozri nato vsetko co som napisal a potom hovor a nie chytat ma za slovicka, ... a do huby si sere ten trkvas co napisal, ze zaraba viac ako ja popri skole...co mu ja len prajem na druhej strane, ale je to dost nepravdepodobne :) ak zaraba viac nez ja tak sa poddam a pojdem robit to co on :) tak von s tym :)
duncpol
Novice
Novice

no to chcem vidiet........

Príspevok od používateľa duncpol »

pocuj edimontana........ja som nad tym uvazoval dost dlho.......a potom som az prisiel k zaveru o tom ake je OVB.....nie podla zasranych pocitov.......a ak ty do toho nevidish thak si asi slepy.......jedine ak by si v ovb alebo v podnikatelskom zivote daco dosiahol......ak budesh milionar, dohodnime sa ze nas pozyvas na trapnu kofolu......aby si to dokazal............ :).....aj ked si sa presadil v OVB......urcite si do toho vrazil vela casu ......a povedz mi, ci si sa rozvijal aj intelektualne?.......iba si stale dohovaral ludom a vtieral sa do nich.......a ked tam chces mat dochodok v 28 thak to si musel kazdy den chodit po domoch za klientami........ale hlavne, musel si skolit novych pracovnikov........a ak si do jedneho musel hucat minimalne 2 hodiny tyzdenne thak ti to uz urcite liezlo hore krkom......a to musis mat pod sebou cele 10 000 mesto asi zeby si bol uz milionar v 28........... :)........sorry ale to ti nezhltnem ......mozno sa v 28 budesh mat lepsie lebo budes zarabat prostrednictvom par ludi ktorych si vyskolil.......ale zober si, kolko ludi si musel obvolat a skolit zeby si mal aspon 5 uspesnych?........zrejme takych 100 asi ........a to som sa dopocul ze pracovnici OVB maju nejake limity pocas ktorych musia zriesit klienta.......asi sa na tuto pracu hodish podla prispevkov tvojich co som cital ale to neznamena ze je to najlepsia volba pre zivot........co keby som si zalozil vlastnu firmu.......?.....najprv by som zarobil vacsie peniaze v zahranici, kde chcem ist tohto roku a potom by som nad niecim porozdumoval...........a chcem vidiet ako si ty spravish tituly pri tej praci v ovb......v 28 sa ti uzh velmi nebude chciet studovat s 20 rocnymi ....vysoka skola potrebuje tiez nejaku davku sebazaprenia.....musis sa prebrodit tym kvantom informacii zväčča zbytocnych ktore do seba tlacish ......ale v 3. rocniku je to uz zaujimave ....prichadza prax a na tecnickej univerzite aj ludia z institucii ktori sa o teba zaujimaju...........ale neide len o to ......ja si v mladosti teraz uzijem ten slobodny zivot na intraku a srandu ktora s tym suvisi a dufam zhe popri tom sa aj nejaka laska pritrafi......zatial co ty s tym ovb zabijesh krasne studentske casy.....a neviem jak ty si najdes zenu potom ked ju ovsem teraz nemas..... :)..budes to mat tazsie......no ale este to som chcel povedat ze na prvom post infe som nebol (aj ked som tham chcel ist) lebo som nemal peniaze ......a nasi by mi aj tak nedali take peniaze na luxusny hotel.......mozno by som si tam aj precvicil nejake veci ktore sme preberali na skoleniach .....ale na to by trebalo podla mna aspon taky tyzden........na a zajtra v pondelok 17.11 2008 idem na stretnutie s mojou veducou......a zrejme jej poviem ze od toho odstupujem.....hlavne preto ze ma tento branch nebavi........a radsej sa budem venovat skole ktora mi ide vzhladom od ostatnych lepsie (dostal som aj stipendium)......a ked ju skoncim (verim tomu).....thak s tymi vedomostami dostatocne vynalozim.....a velke plus na nasej skole je to ze po skonceni uz Bc. dostanem certifikat ktory ma velku vahu pre moju oblast......tak som sa teda rozhodol aj po debate s otcom ze pojdem za tym co studujem a na OVB sa vykaslem aj khed to bola idealna vykonstruovana vidina zarobku.....tym ale nechcem uplne odsudit OVB a povedat zhe sa tam ty a niektori ambiciozni ľudovymoľovi ludia nepresadia
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

edimontana: tvrdíš, že nie si z OVB. Ale ja ti poviem, že ak nie si z OVB, tak si z Herbalifu, Amwayu alebo z nejakej podobne založenej firmy na báze multi-level-marketingu. Pod vplyvom určitých okolností som sa ocitol ako hosť na školení Herbalifu. Školenie bolo o zdravej životospráve, o tom, že obličky nemajú nervové zakončenia (!) a pod. Tvoje argumenty majú krásne príznaky brain-washingu podobných firiem. Pozeráte sa na svet ako zamestnanci, pozerajte sa naň ako zamestnávatelia, ste nuly, ak nevstúpite do OVB, Amwayu a pod. zajtra prinajmenšom zomriete. Podľahol si úsiliu týchto firiem, ktoré psychologickou cestou v tebe vynútia závislosť od spoločnosti v ktorej sa práve nachádzaš, závislosť na práci, ktorú ti ponúkajú. Tieto firmy dehonestujú aj. napr. odborné lekárske štúdie, atď atď... Po tejto skúsenosti som sa venoval štúdiu o multi-level-marketingu, jeho praktikách dôsledkoch...
To som zašiel ale niekam kam som nechcel. Chcel som ti povedať len to, že v tvojom písaní je jasne vidieť, že si podľahol klamstvám, ktoré ti tam naservírovali na striebornom podnose. A ty si ich spapal aj s tým podnosom, vrátane servítky a vidličky.

Človek, ktorý má dve firmy, ako to tvrdíš ty, by mal vedieť, že napr. robily sa píše s mäkkým i. Ak sa mi bude chcieť, urobím korekciu tvojho textu s vyznačením chýb.

A ako by som odhadol tvoj profil osobnosti? Nevýrazný, neschopný sa presadiť, bez titulu ako tu niekto naznačil že by si ho mohol mať, s vysokými ambíciami, no zároveň bez trpezlivosti, chamtivý - človek ak chce niečo mať, musí to vybudovať, a to trvá, ty ako 28 ročný chceš zarábať milióny ročne, áno dobre, zarábaj, uvidíme kam s m-l-m dôjdeš. Vy v m-l-m chcete mať všetko hneď, spapáte návnadu, ktorá spočíva vo vidine vysokého príjmu v kratučkej dobe a papáte ju a papáte, až pokiaľ neštiknete posledný lístok na autobus, a cestou domov zistíte, že musíte ísť pešo... Potom Vám mozgy chladnú, a až potom dostávate späť svoj vybrakovaný mozog.
E.T.H.
Novice
Novice

Príspevok od používateľa E.T.H. »

same taraniny, dohady, spekulacie, nic tu neviete naisto, ani neviete, co vlastne OVB ponuka.. toto mam najradsej, jeden stretol nejakeho somara z OVB a uz je cela firma na nic.. druhy bol na nejakom skoleni, ktore ho samozrejme nezaujimalo, tak uz je cela firma v prdeli.. no nemam co dodat, radsej si tu budete polemizovat ako zistovat nejake informacie, a ked sa vam nechce informacie zhanat, tak to nechajte tak a nestarajte sa do toho, o com ani potuchy nemate..hauk!
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

a prečo máš stále nový nick? si myslíš že to nikto nechápe že si stále ten istý?
E.T.H.
Novice
Novice

Príspevok od používateľa E.T.H. »

no nehnevaj sa, ja som toto forum nasiel len vcera cez google, a vidim ze je to tu hruuza..
baccardi42
Light Expert
Light Expert

zase ovb....

Príspevok od používateľa baccardi42 »

ja som sa tu uz na tuto temu raz vyjadroval...akurat som dopozeral prvu seriu Big Bang Theory (je to kurevsky dobry serial),rozmyslam ci pojdem na whisku alebo radsej spat..tak som sa sem prisiel zasmiat..za tie cca. 2 mesiace,co som tu bol naspoledy sa tu nic nezmenilo..stale par mazakov s 1857 prispevkami,ktori su kompetentni vyjadrovat sa tu ku vsetkemu a svoj cas zabijaju ohurovanim svojimi plytkymi vedomostami o multileveloch nastudovanych niekde na nete-chcel by som mat tolko volneho casu...porovnavat herbalife a ovb je ako porovnavat iranskeho teroristu s ocovskym bacom...na druhej strane niekolko novacikov z ovb tu prezentuje dookola ten isty nazor a nechapu,ze nic nedosiahnu ked ludom budu nieco vysvetlovat..ja som sa sem neprisiel chvalit tym,kolko v ovb zarabam...mozem osrat,co si o tom myslite,ja si svoju pracu robim tak aby ma bavila a aby som ludom v niecom pomohol..a je mi jedno ci budem mat za mesiac 30 litrov alebo 80...

Oslovil ma clovek pracujuci pre OVB ze mi chce robit "financneho poradcu", preto by som sa chcel spytat na Vase nazory, skusenosti, postrehy, ...
Poznate tuto spolocnost?
Mate s nou osobnu skusenost?, ak ano - aku?

-takto zacala tato diskusia,ak si to este niekto pamatate...a dostali ste sa k tomu,ze tu mrdate jeden do druheho,hadate sa tu ako male deti,kto ma vacsie auticko,hrubsi krk a smradlavejsi prd..este ani jeden z vas tu nepovedal svoju konkretnu skusenost s financnym poradcom z ovb...

-tak podme diskutovat o veciach ktore su zaujimave..podme sa bavit o financnej krize,o tom ako spravit poistku tak,ze vam ju preplati kazdy 6 rok stat,o investovani...o informaciach-pretoze o tom je fin.poradenstvo...

ak niekto ma aj na to aby sa bavil odborne..nech sa paci...teraz ma ospravedlnte..caka na mna pan Daniels...

[email protected]
AAndyy00
Novice
Novice

Príspevok od používateľa AAndyy00 »

vsetko je to o ludoch ....niektori to robia pre peniaze a niektori preto lebo chcu pomoct
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

OVB, Herbalife, Amway - komerčné sekty.

Kód: Vybrať všetko

Herbalife - klamlivá vidina mamony

Idete po ulici väčšieho mesta a zrazu vám niekto do ruky strčí papierik s textom sľubujúcim neuveriteľné zisky za dve hodiny práce denne. Práve ste narazili na verbovačov dílerských kultov. Avšak nejde o náboženstvá v pravom význame tohto pojmu. Ich objektom uctievania nie je ani Boh, tým menej akýsi sektársky vodca. Kultom úspechu firiem ako Herbalife, Amway či Vanilla sú peniaze a úspech súvisiaci s postupom v distribútorskej hierarchii. Keď sa však na tieto zdanlivo nevinné ekonomické aktivity pozrieme zblízka, zistíme, že nesú väčšinou atribúty náboženského extrémizmu.

Gigantická predajná pyramída sľubuje úspech

Multilevelmarketingové (MLM) firmy začali do Čiech a na Slovensko prenikať krátko po páde železnej opony predovšetkým z USA. Hneď od začiatku (najmä v Čechách) zožali veľké úspechy, pretože v tom čase v spoločnosti prevažoval nekritický obdiv ku všetkému, čo nieslo pečať západnej proveniencie – všetkým MLM firmám stačilo, aby používali rétoriku typu „…bunečná výživa špičkovej kvality zo Spojených štátov“, alebo „…umožníme vám plat porovnateľný so západným priemerom“ a podobne – a mali úspech.
Multilevelmarketing jeho zástancovia prezentujú ako jedinú alternatívu k bežnému maloobchodnému predaju a má podľa nich oproti nemu všetky výhody. Tradičná ekonomika je údajne mŕtva – do roku 2000 zmiznú z ulíc všetky obchody – a všetok tovar od špendlíka až po nákladné autá bude možné kúpiť iba prostredníctvom siete MLM distribútorov. V MLM štruktúre stojí na jednej strane firma produkujúca výrobky a na druhej strane distribútori, ktorí sú zároveň zákazníkmi firmy. Snažia sa kontaktovať s čo najväčším množstvom ľudí a presvedčiť ich, aby sa aj oni stali distribútormi, alebo aby od nich aspoň kupovali čo najviac výrobkov (občas pochybnej kvality a za prehnanú cenu). Každý distribútor pracuje sám za seba na živnostenský list, tovar odoberá od MLM firmy až za päť-desiatpercentnú hodnotu konečnej predajnej ceny a snaží sa pod seba získať ďalších distribútorov. Čím väčší je jeho tzv. „down-line“, tým vyššiu má nielen zľavu na tovar, ale i pozíciu v hierarchii; k nej samozrejme patrí i príslušná prestíž a rôzne výhody v jej rámci. Je paradoxnou skutočnosťou, že hoci je multilevelmarketingový spôsob predaja prezentovaný ako najefektívnejší, až 70 % ročnej produkcie týchto firiem spotrebujú ich vlastní distribútori. Príčinou je nemenná zásada, že každý distribútor musí byť užívateľom toho, čo predáva. Menej ako tretina tovaru sa z tohto dôvodu predáva skutočným zákazníkom, ktorí sa na predaji ďalej nepodieľajú…
Spôsoby získavania nových účastníkov do gigantickej predajnej pyramídy veľmi plasticky pripomínajú metódy náboru nových členov do siekt (napríklad Svedkovia Jehovovi, scientológovia či munisti). Multilevelmarketingových firiem je veľmi veľa a v niektorých bodoch sa od seba odlišujú. Vezmime si preto za modelový príklad najznámejšiu z nich – Herbalife International.

Chceš radšej umrieť, alebo zbohatnúť?

Produkty firmy Herbalife prenikli do Čiech a na Slovensko z USA cez Nemeckú spolkovú republiku. Dôvod, prečo sa za niekoľko týždňov podarilo dosiahnuť distribútorom tejto MLM firmy fenomenálny úspech je dômyselné použitie rafinovanej psychologickej taktiky:
1. vyvolanie strachu;
2. vyvolanie závisti;
3. ponuka „životnej“ príležitosti.
Táto trojfázová koncepcia v čase spoločenskej klímy prvej polovice deväťdesiatych rokov výborne fungovala. V spoločnosti, ktorá sa začínala prebúdzať z totalitnej letargie, bolo ľahké vyvolať v ľuďoch strach zo smrti či obavy z podlomeného zdravia len poukázaním na zdravotnícke štatistiky posledných rokov. Závisť voči tým, čo majú peniaze, je mnohým Čechom i Slovákom vlastná – najmä v Čechách si ľudia fakt, že niekto je na tom sociálne lepšie spravidla snažia vysvetliť tým, že si nakradol či podobne. V tejto situácii mala rétorika „Staňte sa distribútorom, zarobíte veľké peniaze – je to možno vaša posledná príležitosť“ úžasný úspech. Firme Herbalife sa tak podarilo získať niekoľko stoviek distribútorov a tisícky zákazníkov.
V stratégii MLM firiem je viac ako ľahké nájsť paralely s verbovačskou taktikou deštruktívnych siekt a kultov. V ich prípade vyvolanie strachu znamená napríklad predpoveď konca sveta (u Svedkov Jehovových či Rodiny) či informácie, že všetci, čo nepatria k príslušnej skupine skončia v pekle, zomrú naveky a pod.
Aj keď to nie je v prvom pláne zrejmé, i sekty využívajú vytvorený pocit závisti. Napríklad Svedkovia Jehovovi (tak ako distribútori MLM firiem) absolvujú kurzy, ako sa správať k potenciálnym záujemcom – rafinované komunikačné schopnosti sa zakladajú na vyvolaní pocitu, že keď k nim dotyčný nepatrí a nevyznáva to isté životné krédo, nemá jeho život zmysel. V oboch prípadoch sa úspech týchto skupín u určitého typu ľudí odvíja od závisti, že niekto našiel zmysel života, zatiaľ čo oni ho nemajú. Pre človeka prežívajúceho tieto pocity je potom ponuka členstva v tejto výlučnej skupine rovnako oslobodzujúca ako dážď pre púšť.

Ako sa stať distribútorom

Každému, kto predáva Herbalife, ani tak nejde o to, koľko on sám predá výrobkov, ale či sa mu podarí naverbovať pod seba do hierarchie dostatočný počet ľudí. Distribútori preto postávajú v metre, na zastávkach električiek, jednoducho všade tam, kde je veľa ľudí, a rozdávajú lístočky s krátkymi textami, ktoré si sú obsahovo veľmi podobné: „Ponúkam prácu na dve hodiny denne; ja sám pracujem tri hodiny a zarábam 30 000 Sk mesačne“ alebo „Hľadám do svojej rozvíjajúcej sa firmy spoľahlivého človeka – plat 10 000 Sk týždenne“ či obyčajné „Chcete zmeniť svoju finančnú situáciu SKUTOČNE? – volajte 0905(…),“ a podobne. Toho, kto neodolá tejto podozrivej ponuke, spravidla pozvú na míting konajúci sa v nejakej spoločenskej či prednáškovej miestnosti. Čoskoro zistí, že nie je sám, koho ponuka zaujala…
„Čo myslíte, po čom ľudia najviac túžia?“ Žena v stredných rokoch v elegantnej blúzke sa obracia na poloprázdnu sálu. „Po šťastí a po zdraví,“ odpovedá pán v prvom rade. „Tak to zdravie – to beriem, šťastie…, no povedzme, ale aká je tá druhá vec?“ „Že by to boli peniaze?“ pokúša sa hádať mladík v druhom rade. „Presne tak! Zdravie a peniaze!“ V očiach pani Márie Čermákovej sa objavuje nadšenie. „A o tom bude reč. O oboch týchto veciach.“ Nasleduje nie príliš dynamický úvodný výstup, v ktorom sa poslucháči dozvedajú, že organizácia hľadá charakterných a serióznych záujemcov. To stačí. Všetko ostatné poskytne firma. Netreba mať maturitu ani vyššie vzdelanie, lebo celá činnosť firmy je atypická, vrátane zárobkov. Tie vraj nie sú v nijakom prípade porovnateľné s platmi v štátnych podnikoch ani u súkromníkov – tam tiež hrozí permanentné nebezpečenstvo skrachovania. Našťastie firma Herbalife údajne päťnásobne zvýšila svoj obrat a presne o toľko sa musí zvýšiť počet všetkých spolupracovníkov na všetkých úrovniach.
Na pódium vystupuje pán Martin Sedlák. Víta ho mohutný potlesk ostatných distribútorov Herbalife, ktorí sedia premyslene rozmiestnení v publiku. Pred poslucháčmi odhaľuje fantastický príbeh matky prezidenta firmy Marka Hughesa. Márne sa snažila zhodiť niekoľko kilogramov. Začala preto navštevovať lekára, ktorý jej predpisoval rôzne lieky na chudnutie. Zakrátko zomrela po náhodnom predávkovaní sa týmito preparátmi a osemnásťročný Mark si vytýčil skvelý cieľ: pomáhať ostatným ľuďom regulovať svoju telesnú hmotnosť a upevňovať si zdravie. A tak vznikla v roku 1980 firma Herbalife a prišla na trh s bunečnou výživou…
Výklad Martina Sedláka doplňuje prehliadka grafov s rastúcimi krivkami zisku. Poslucháči sa dozvedajú, že sa firma Herbalife chystá zo súčasného obratu miliardy dolárov vyšplhať rýchlo na päť miliárd. Podľa nej je Herbalife na prvom mieste rebríčkov ziskových firiem (to je však vyslovene lož!) – preto je vraj logické, že vek počítačov skončil. V tabuľke, ktorú premieta na stenu, figurujú kdesi naspodku len dve počítačové firmy, zato hneď päť firiem zaoberajúcich sa zdravím a výživou. Herbalife je samozrejme na prvom mieste zvýraznená fixkou. „Deväťdesiate roky sú obdobím zdravej výživy,“ odhaľuje omračujúcu skutočnosť pred poslucháčmi.
„Naše štatistiky informujú, že 70 % ľudí trpí bunečnou podvýživou…“ To už stojí pred auditóriom pani Jozka Wenkeová, jedna zo špičiek Herbalife v ČR, členka tzv. Milionárskeho tímu. Podvýživa má vraj tri štádiá. Prvé je naoko nevinné, pretože sa s ním nechodí k lekárovi. Únava, bolenie hlavy a tak ďalej. V druhom štádiu sa objavuje migréna, cukrovka, obezita, bolesti chrbta a iné trápenia. Až potom ľudia chodia k lekárovi. Dostanú alnagon, valetol či iné preparáty na utlmenie bolesti, avšak skutočné príčiny choroby si medicína nevšíma – to je podľa Wenkeovej jej hlavný problém. „Medicína pomôže pri množstve problémov, ale nevyrieši ich definitívne. Produkty Herbalife však áno!“ omračuje Wenkeová fanatickým hlasom poslucháčov. Produkty Herbalife vraj pomôžu dokonca i v prípade civilizačných chorôb, ako je mozgová mŕtvica, infarkt či nádorové ochorenia. Hlavný výrobok, na ktorom stojí i úspech Herbalife International, má názov Bunečná výživa. Je to päťzložková potravina (niektorí distribútori vyhlasujú, že je to skôr liek), ktorú všetci ľudia spolupracujúci so spoločnosťou konzumujú. Nasleduje prehliadka i ďalších produktov, ktoré utlmujú pocit chute i hladu, pohlcujú tuky, zlepšujú vzhľad a pod. Prejav Jozky Wenkeovej je súvislý a presvedčivý.
Na pódium prichádza Ing. Hájek: „Vy ste akísi smutní. Ale teraz sa budeme rozprávať o peniazoch, a ja dúfam, že vás to rozveselí. Chceli by ste byť ocenení tak ako ľudia na Západe?“ Pán Hájek má na sebe oblek, ktorý mu padne ako uliaty a hovorí sebaisto. Predtým vraj pracoval v bankovníctve a neustále mal možnosť pozorovať, ako sa okolo neho valia peniaze, aj keď mu z nich nepatrila ani koruna. Vyrátal si, že na byt a auto by potreboval jeden a pol milióna. Rozhodol sa zarobiť ich za päť rokov. Kto by toto chcel a nevie s určitosťou, že mu bude šéf na jeho žiadosť platiť napr. 25 000 mesačne, tak je Herbalife podnikateľská príležitosť práve pre neho. Ale aj pre tých, čo si chcú privyrobiť 4 000 Sk k svojmu dôchodku či štipendiu. Pán Hájek pokračuje: „Všetko začína tým, že s firmou Herbalife podpíšete zmluvu a kúpite si medzinárodný obchodný balíček, kde je množstvo materiálu. Získate tým štyri privilégiá. Prvé je, že dostanete možnosť pracovať so svetovou jednotkou z oblasti dietetiky, ďalej máte zľavu 25 % na všetky jej výrobky. Môžete si budovať vlastnú firmu. Nie ste obmedzení výškou stropu. To znamená: koľko práce odvediete, podľa toho vás firma odmení. Jednou z foriem zárobku sú tzv. Kráľovské šeky, ktoré sa vám budú vyplácať vo francúzskych frankoch ako odmena za určitý objem odberu zo skladu. Štvrtým privilégiom je, že firma poskytuje školenia…“ Znie to nádherne. Niekoľkých ľudí v sále sa zmocňuje nadšenie. „Maloobchodný zisk je pre ľudí, čo si chcú privyrobiť len dve-tri tisícky k svojmu platu. Je to za to, že čiastočne pracujete v tej informatike…“ Mladá dievčina uprostred radu: „Môžem sa opýtať, čo rozumiete pod pojmom informatika?“ „Informatika je poskytovanie informácií…,“ odpovedá Hájek. Do reči mu však vpadne Wenkeová: „Keď ste nespokojná s tým, ako vedieme prezentáciu, tak chvíľku počkáme a môžete nás opustiť. Ja sa s vami lúčim!“ Pani Čermáková: „Máme tu vzdelancov z vysokej školy pre informatiku, takže my vieme, čo je to informatika.“ „Ja mám postgraduálne štúdium z informatiky a to je niečo iné než publicita vašich výrobkov…“ namieta slečna. „Svoje postgraduálne štúdium použite u nejakej inej firmy. Nezostali ste do konca a ani nezostanete. Do videnia,“ vyhadzuje Wenkeová slečnu z miestnosti. A výklad pána Hájka pokračuje…

Je MLM náboženstvo?

Keby sme chceli multilevelmarketingové firmy bez váhania zaradiť medzi náboženské sekty, dopustili by sme sa terminologického zmätku. Ak vychádzame z predpokladu, že náboženstvo je predovšetkým taký systém, čo sa usiluje o konečné zodpovedanie transcendentných otázok, pričom odpovede nie je možné empiricky overiť, musíme nutne toto zaradenie odmietnuť.
V mnohých prípadoch by totiž pravdepodobne nebol problém usvedčiť Herbalife a podobné firmy z klamstiev na základe overených faktov. Herbalife sa navyše nijaké odpovede na otázky hľadať nesnaží – ide mu naopak o dosiahnutie celkom konkrétnych cieľov. No keď sa zameriame na vplyv MLM firiem na človeka a jeho správanie, nájdeme prekvapivú zhodu s vplyvom siekt na ľudskú psychiku.
Cieľom každej sekty je totálne ovládnuť pocity a myslenie svojich členov. Jedným zo spôsobov je odrezanie dotyčného človeka od okruhu svojich bývalých priateľov a rodiny. Kontakty s prostredím, v ktorom je dovolené kritické myslenie, nie je prípustný. Len čo jedinec v dílerských kultoch uverí, že Peniaze a Úspech sú skutočným zmyslom života, zničí si okruh svojich priateľov iniciatívne sám. „Urobte si zoznam všetkých svojich známych. To je váš najväčší kapitál,“ radia náborári firmy Amway. „Oni sú vaši potenciálni zákazníci, stačí im len zavolať a ponúknuť im naše skvelé výrobky.“ Pre dílerské kulty je charakteristické, že väčšinu medziľudských vzťahov redukujú na otázku: Kúpi? Nekúpi? V sektách nie je dovolené slobodne klásť otázky. Ako to je napríklad vo firme Herbalife, ilustruje vyššie uvedený incident na jednom z mítingov.

Záver

Je zaujímavé, že si niektorí sociológovia všímajú vlastnosti niektorých novodobých ekonomických aktivít, ktoré môžu v niektorých prípadoch pri určitom type ľudí nahradiť chýbajúce rodinné zázemie či sociálne vzťahy; táto vlastnosť je pre náboženské sekty tiež charakteristická. Hoci je teda Herbalife a jemu podobné firmy nenáboženskou organizáciou, jeho vnútorná dynamika spôsobuje, že sa niektorí ľudia správajú v jeho kruhoch tak, akoby to náboženstvo bolo. Tento jav by sme našli aj u niektorých politických strán: príslušnosť k nej je dôležitejšia než politické ciele, ktoré hlása. Takisto u siekt je obsah doktríny, ktorú predkladá svojim členom až na druhom mieste.
Skôr mám pocit, že po dvoch mesiacoch si našetril 20cku do netky, aby si tento príspevok za tú hoďku stihol napísať.

zdroj: www.sekty.sk
baccardi42
Light Expert
Light Expert

si borec....

Príspevok od používateľa baccardi42 »

vies co Erytrocyt...mas uplnu pravdu...

OVB-su obycajny sektari,toto je len zaciatok..nakoniec vsetci spachame hromadnu samovrazdu...nikto nam neveri,musime chodit od domu k domu,zastavovat ludi na ulici..sme vazne chudaci...taki ludia ako ty nas ruinuju..ty si super,dotiahol si to az na moderatora tohoto fora,vyznas sa v tolkych veciach ved si sa vyjadril uz v 2992 prispevkoch a 44 temach,si asi najmudrejsi clovek,s ktorym som mal tu cest (okrem Sheldona z Big Bang theory)..

asi do roka urcite zmizneme zo sceny..po 45 rokoch fungovania v 16 krajinach Europy nas uz vsetci maju po krk..sme sice najvacsia spolocnost v EU a jedina akciova,ale tym ako vsetkych odrbavame sme sa odrovnali sami..agentury Standard and Poors,Moodys..investicne spolocnosti Fidelity,JP Morgan..15 bank,12 poistovni a mnozstvo inych spolocnosti..nikto nam uz neveri...

tych 20 sk na netku som si pozical..aj tam si ma prekukol...

si proste frajer..ked tu vznikne tema-afera Watergate,rychlo si vygooglis Nixona,okopirujes tu prednasku..spomenies B.Woodwarda a Carla Bersteina..mozno aj Boba Haldemana a Alexandra Butterfielda..budes citovat a poucovat...ale ked sa ta spytam aky to malo suvis s ropnou krizou zaciatku 70.rokov,tak budes zase len googlit a parafrazovat vyroky inych..kedy uz das aj vlastny nazor?
pekne si si stiahol z netu MLM marketing...ani si si nedal namahu to dako zakryt..
obvinujes tu OVB z vymyvania mozgov..ale nikdy si nevidel slzy v ociach cloveka,ktoremu vybavis hypoteku s uzasnym urokom,potom co behas z banky do banky a s riaditelmi si doslova a do pismena nadavate do ko*ot..
ale ty taketo veci ani nezazijes pretoze namiesto toho aby si dal sancu niecomu si radsej o tom precitas na internete a potom sa tu ukajas na fore...prajem ti vsetko dobre,urcite to dotiahnes daleko v zivote...ja ale mam aj ine veci na praci ako riesit tvoje komplexy...

ak mi chces posielat dalsie MLM somariny na moj mail,ako si to urobil naposledy..nech sa paci [email protected]

zbohom...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: si borec....

Príspevok od používateľa Shark NX »

baccardi42 napísal:obvinujes tu OVB z vymyvania mozgov..ale nikdy si nevidel slzy v ociach cloveka,ktoremu vybavis hypoteku s uzasnym urokom,potom co behas z banky do banky a s riaditelmi si doslova a do pismena nadavate do ko*ot..
Alebo vybavite hypoteku tak ze sa ani vedenie OVB v nej nevyzna. Narobite problemov milion 5 a potom davate od toho paprce prec. Ale hej za to moze dany zamestnanec OVB.
Zalezi to na ludoch. Najdes dementa ktory dosere vsetko co sa da ... ale najdes aj takeho ktoremu dakujes za vsetko.
Problem je v tom ze si neviete ustrazit Prichadzajucu pracovnu silu. 90% Zamestnancov OVB ktory oslovia normalneho cloveka su ludia ktory boli na velmi malom pocte prezentacii a skoleni a vedia o tom hovno. Hlavne ze po mne chce aby som doniesol papiere zo svojho investicneho poistenia ktore mi velmi pekne vynasa. A nie vdaka OVB.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

už som raz písal. Ja osobne mám s OVB dobré skúsenosti. Všetko je to o ľuďoch. Na základe osobných odporúčaní iných ľudí som sa s ním stretol a som plne spokojný. Do ničoho ma nenútil, dal na výber, poradil... slušný človek. To že v tej firme môžu pracovať aj ľudia, ktorí idú len po zisku... v ktorej spoločnosti to tak nie je? :)
Napísať odpoveď