Da sa, ale tie cviky su uplne neefektivne co sa tyka aj objemu aj sily.profik napísal:ja som chcel pomoct, posilovanie poznam z vlastnej skusenosti, nechodim do posilky nepotrebujem to, posilovat sa da aj vlastnym telom a plus nejaka ta pomocka hrazda, gumy, lano(je to urcite financne menej narocne ako posilovna a mozno si uz pocul, ze z ciniek sa velmy nicia klby laktove-to nemozem potvrdit, kedze z cinkami cvicim len zriedka)
Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Takze bol som uz niekolko krat v posilke. trosku mi bliklo v hlave, ze by trebalo zmenit zivotny styl. Snazim sa viacej hybat v ramci moznosti. Ide mi hlavne o schudnutie ale aj o svalstvo. Proste uz nechcem byt taky makky. Prosim Vas poradte mi ako casto, a ako cvicit. A nejake tie rady. Dalej ako je to so stravou, ako casto sa ma jest a podobne. Dalej som sa na internete docital, ze :Nejdůležitější je jídlo po tréninku. 20 minut po ukončení tréninku je tělo připraveno rychle a účinně strávit přijatou stravu. Proto byste v tomto časovém intervalu měli vypít sacharido-proteinový nápoj a později se normálně najíst. To ma zaujima ako je to s tym napojom, a co mam jest po treningu, respektive potom ked pridem s posiovne. A asi velmi dolezita otazka, mozem chodit do posilovne kazdy den?
-
profik
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
uz viac, nebudem pisat, bo vidim, ze zbytocne. vsetci tu odsudzujete moje cviky, ale kto ich vyskusal?nikto.
chodim na zakladnu, ale posilujem pravidelne(po treningu+niekedy aj doma)(skoro kazdy den) uz 6rokov, nikdy som netlakoval ani neposiloval z cinkami, pred pol rokom som isiel vyskusat kolko tlaknem a dal som 3x74kg(mal som vtedy 50kg-4mesiace dozadu)Holubar napísal:to je tak, ked chlapec zo zakladnej ide rozpravat o 'skusenostiach s korbenim' Smile
Dobre, rob kliky skor ci neskor aj tak pochopis, ze je to zbytocne.
Kazdopadne asi 2 strany dozadu som nechal odkaz na stranku kde je takmer vsetko vysvetlene od stravy az po cvicenie.
http://new.biomag.sk/show_articles.php plus dalsie ine stranky ako je ronnie. cz, kulturistika atd
O to ide kazdemu, bohuzial naraz sa nedaju robit obydve, tak najprv jedno alebo druhe.Lubos napísal:Ide mi hlavne o schudnutie ale aj o svalstvo.
Kazdopadne asi 2 strany dozadu som nechal odkaz na stranku kde je takmer vsetko vysvetlene od stravy az po cvicenie.
http://new.biomag.sk/show_articles.php plus dalsie ine stranky ako je ronnie. cz, kulturistika atd
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=188Lubos napísal:Dalej ako je to so stravou, ako casto sa ma jest a podobne.
Nie, idealne je tak 4 az 5 krat do tyzdna zalezi podla treningovej metody aku si si zvolil.Lubos napísal:A asi velmi dolezita otazka, mozem chodit do posilovne kazdy den?
Takze tak kazdy druhy den, by mi stacilo chodit do posilovne nie?
A inac preco to nejde dokopy, myslim to chudnutie s posilovanim, ja nechem vyzerat ako nejaky kulturista, mne ide iba o spevnenie svalstva, ab ysom bol troska "tvrdsi"
NEda sa to nejak pokombinovat, proste, menej jest, plus viacej pohybu (dajme tomu beh, alebo nieco take) a medzi tym kazdy druhy den zajst do posilovne?
A inac preco to nejde dokopy, myslim to chudnutie s posilovanim, ja nechem vyzerat ako nejaky kulturista, mne ide iba o spevnenie svalstva, ab ysom bol troska "tvrdsi"
NEda sa to nejak pokombinovat, proste, menej jest, plus viacej pohybu (dajme tomu beh, alebo nieco take) a medzi tym kazdy druhy den zajst do posilovne?
-
Vesper
Professional
Ale jasné, že sa to dá celkom rozumne skombinovať ak sa chceš zamerať na chudnutie plus spevniť a trochu aj nabrať svaly (aj keď samozrejme nie tak efektívne ako keď sa venuješ len naberaniu). Ja som napríklad nedávno (2-3 mesiace cca) začal používať taký stroj na veslovanie (neviem ako sa to správne volá tak to niekto dopíšte) a je to výborná vec či už na spaľovanie (tvrdý rozbeh- 5-10 minút na tomto a potom napríklad bicykel alebo beh). Vydávaš oveľa viac energie ako keby si rovno začal robiť nejakú klasickú aeróbnu činnosť a potom keď si dáš nejakú s tých tak ti také to pravé spaľlovanie tukov začne o dosť skôr. Ďalej celkovo dobrý pocit a získanie kondície a v neposlednom rade to je zabijak na svaly na nohách (stehná, týka, zadok) a okrem toho posilňuješ aj chrbát a vlastne aj ramená aj keď ešte raz vravím, že s menšou intenzitou. Okrem tohto by som odporúčal skôr nejaké sviky s využitím viac-menej vlastnej váhy doplnené inými cvikmi podľa potreby. Veď si mladý, skúšajLub0$ napísal:A inac preco to nejde dokopy, myslim to chudnutie s posilovanim, ja nechem vyzerat ako nejaky kulturista, mne ide iba o spevnenie svalstva, ab ysom bol troska "tvrdsi"
-
master23
Light Professional
pls, poradte ktory protein by ste radsej kupili, su cenovou takmer ister +-200SK,
Kód: Vybrať všetko
http://www.fitexpres.sk/index.php?obsah=info.php&leftside=shop&skupina=proteinove_pripravky&id=95Kód: Vybrať všetko
http://www.fitexpres.sk/index.php?obsah=info.php&leftside=shop&skupina=proteinove_pripravky&id=29Podla mna to nejde dokopy, lebo ked chces nabrat svaly tak musis prijat viac kalorii ako spalis, ked chces schudnut musis viac kalorii spalit ako prijmes.Lub0$ napísal:Takze tak kazdy druhy den, by mi stacilo chodit do posilovne nie?
Teoreticky by sa to dalo iba ak by si sa prezieral plno bielkoviny a sacharidy by si uz na vecer obmedzil a pouzival by si nejake fitness cviky ako tu vesper spominal, ale aj tak a hlavne ak mas pomaly metabolizmus tak naberes aj trocha tuku so svalami a to by bol podla mna ten lepsi pipad alebo zostanes taky aky si teraz.
Pravdepodobne to bude asi Hammer strenghtVesper napísal:začal používať taký stroj na veslovanie (neviem ako sa to správne volá tak to niekto dopíšte)
master23, podla mna to je uplne jedno, v podstate maju skoro rovnako nutricnu hodnotu, akurat jeden z nich ma viac sacharidov tak mozno ten by som uprednostnil, ale odporucal by som vyskusat najprv jeden a potom druhy.
-
vajda65
Medium Professional
100% súhlas s kalim.
Za predpokladu že by si sa pchal len proteínmy tak sa o tom môžeme baviť, proteíny ako také majú tiež energetickú hodnotu dokonca podobnú ako sacharídom avšak telo ich využíva v stave "pred smrťou" ked už nemáš žiadne iné energetické zdroje.
Druhá vec je že som videl ľudí čo pár mesiacov dávali iba proteíny a popri tom cvičili a zostarili asi o 10 rokov.
Ja sám som mal teraz 6 týždňov sacharidové vlny takže viem o čom vravím.
Za predpokladu že by si sa pchal len proteínmy tak sa o tom môžeme baviť, proteíny ako také majú tiež energetickú hodnotu dokonca podobnú ako sacharídom avšak telo ich využíva v stave "pred smrťou" ked už nemáš žiadne iné energetické zdroje.
Druhá vec je že som videl ľudí čo pár mesiacov dávali iba proteíny a popri tom cvičili a zostarili asi o 10 rokov.
Ja sám som mal teraz 6 týždňov sacharidové vlny takže viem o čom vravím.
Kód: Vybrať všetko
Ja sám som mal teraz 6 týždňov sacharidové vlny takže viem o čom vravím-
vajda65
Medium Professional
obrazne povedané. Vyzeráš strhane zničene, jasne že potom sa dáš zas do kopy.
Pozri sa na takých kulturistov pred súťažou, ich príjem sú v podstate len proteíny, ich stav energetických zásov v podobe tuku takmer žiadne ked sa to dá dokopy s tým že sa dehydrujú aby mali tú krepovú kožu cez ktorú vidieť žily tak v súčine to spôsobuje to že títo makači odpadávaju pred súťažou ako muchy.
Pozri sa na takých kulturistov pred súťažou, ich príjem sú v podstate len proteíny, ich stav energetických zásov v podobe tuku takmer žiadne ked sa to dá dokopy s tým že sa dehydrujú aby mali tú krepovú kožu cez ktorú vidieť žily tak v súčine to spôsobuje to že títo makači odpadávaju pred súťažou ako muchy.