|
|
|
| Autor |
Správa |
Shark NX King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.01.2007 Príspevky: 1945 Bydlisko: PL-WAW<-->SK-BTS Karma: 
|
Zaslal: 13 Jan 2008, 1:01 Predmet: |
|
|
Do Gastronomickych Zariadeni vchadza Vzdy muz prvy ...
Dedo si robil srandu ze to z toho dovodu ze Keby tam nahodou bola vnutri bitka aby to neschytala dama prva
A ine miesta je vzdy dama prva resp. Muz jej otvori dvere a pusti ju dnu |
|
| Návrat hore |
|
 |
kobalt Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.07.2004 Príspevky: 1844
|
| Návrat hore |
|
 |
Shark NX King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.01.2007 Príspevky: 1945 Bydlisko: PL-WAW<-->SK-BTS Karma: 
|
Zaslal: 13 Jan 2008, 3:33 Predmet: |
|
|
| erytrocyt napísal: |
| Nápoje, jedlo vždy objednáva muž, samozrejme po predošlom dohovore s dámou čo si dá. |
| magazin atlas.sk napísal: |
| V spoločnosti dámy sa chovajte ako gentleman. Odprevaďte ju na jej miesto a nikdy si ako prvý nesadajte. Pomôžte jej tiež zasunúť stoličku a nikdy za ňu neobjednávajte. |
Teraz v tom mam bordel ...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
schw33k Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.05.2006 Príspevky: 2633
Zaslal: 13 Jan 2008, 4:00 Predmet: |
|
|
najprv sa spýtaš ženy čo si dá, nieže príde čašník a ty povieš " jej borovičku " bez toho, aby si sa opýtal či si ten lahodný elixír spod Tatier dá ( a ona má popritom chuť na pivo s rumom )
už jasnejšie?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
micpu Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.08.2006 Príspevky: 400 Bydlisko: WC Karma: 
|
Zaslal: 15 Jan 2008, 1:51 Predmet: |
|
|
Shark NX presne to som aj ja pocul s tou bitkou...stara generacia ma asi rovnake skusenosti
no k spolocenskemu obleceniu... co mna ucili tak ak je jednoradove sako s min 3 gombikmi (vysoky ludia mamavaju zvasca viacej) je spodny alebo vrchny gombik rozopnuty a ked si sadame vzdy sa rozopinaju vsetky.
Potom hmm niektore tie pravidla mi nesedia.
K obleku by sa vzdy mal nosit opasok. Som tiez toho nazoru (osobne si nedavam ziadne nohavice bez opasku) ale v poslednej dobe sa cim dalej tym viac stretavam s muzmi ktory toto pravidlo nedodrzuju. Ako su na tom napriklad s bontonom traky?
Kosela je na spolocenske udalosti vhodna len biela?...Bielu som uz na sebe nemal dlho. pride mi to taky casnicky style. Nosievam kosele tmavych odtienov napr. tmavomodra alebo bordova s kravatou na ktorej jedna farba ladi s farbou kosele (samozrejme kravata neni velmi farebna , skor rovnake farby inych odtienov su na nej).
Ponozky viem ze by mali byt tej istej farby ako topanky. Ale kedysi to tusim bolo ze maju byt biele. A vela ludi to tak este aj dnes nosi. Minule to bolo v jednej talkshow kde sa hosta opytali preco ma biele ponozky a on odpovedal: "Lebo mi ich zena dava!". A pritom to bol clovek na vysokom poste v nejakej organizacii.
A nejaku sumarizaciu s tym vinom? Mne moc vino nechuti preto sa v tom nevyznam. Ale toto je pre mna zaujimave uz aj z toho dovodu , ze ked sa v tom nevyznam aby som predysiel trapasu. Casnik naleje vino na ochutnanie a
- korkovy stupel polozi na tanierik- vtedy sa to vonia ->kedze sa v tom nevyznam odpoved bude: "V poriadku." Alebo sa pouziva iny vyraz?
- korkovy stupel mi ukaze -ja sa nanho pozriem a kedze neviem co si na nom mam vsimnut tiez poviem ze v poriadku.
Je to ok?
Je vhodne si k jedlu objednat aj nieco ine?...Co ak ja a aj partnerka mame radi k masku pivo?(Zda sa mi trapne si na takejto veceri objednovat pivo, len ci nieco o tom bonton hovori)
A ak bude niekto rozmyslat nad dalsou temou v bontone tak mozte dat aj nieco ako riesenie trapnych situacii, nedorozumeni a pod.
Inac dakujem za tuto temu...Je to fakt super!..Jedna z najlepsich tem na hojko.com...aspon pre mna  |
|
| Návrat hore |
|
 |
marian152 Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.01.2008 Príspevky: 283
Zaslal: 20 Jan 2008, 3:15 Predmet: |
|
|
kosela neviem akej farby ale viem ze ked si das vzorovanu koselu, kravata ma byt bez vzorov a ked si das koselu bez vzorov tak by kravata mala byt so vzorom, samozrejme nie kriklavym, nejaky decentny a zase nie ze dam si ciernu koselu a cervenu kravatu, alebo zltu koselu a ciernu kravatu s bielymi bodkami a cervenymi pruzkami...chapes?...noa k tomu rieseniu trapnych siruacii neviem ake mas presne na mysli, ale tak co si pametam...ak zbadas v spolocnosti ze niekto ma nieco v neporiadku s oblecenim, je vhodne mu to NENAPADNE oznamit, ak ma dama rozopnuty vzadu gombik, nezapneme jej ho, ani za nou nebehame a neobdivujeme co odhaluje rozopnuty gombik jej siat...bud jej to NENAPADNE oznamime...dalej co sa stava dost casto, svedske stoly....netlacime sa v snahe ochmatnut si ten najlepsi kus, ani si na tanier nenakladame vela ak vieme ze sa konzumacia bude konat postojacky...potom moze nastat este aj problem s pitim, kedze musite drzat tanier vidlicku a este pohar...najcastejsie sa podava alkohol, cize pijeme s MIEROU...v spolocnosti sa ale najdu aj abstinenti...ak ste nahodou jednym z nich...nesmiete odmietnut ak vam pri vstupe do miestnosti niekto ponukne poharik na privitanie...no odbocil som od temy, takze spet k svedskym stolom...pri nakladani sa stane ze vam nieco spadne na zem...nenapadne to kopnite pod stol...ked akcia skonci vsetko sa poupratuje...samozrejme ze nebudete pod stol kopat zemiakovy salat...ak je skupenstvo jedla neusposobene k zakopavaniu pod stol, v ziadnom pripade neopustame kopku ktoru sme si vyrobili...pockame na prichod casnika a oznamime mu nehodu...casnik zajde po vercajch na odpratanie ale stale neodchadzame aby sme zabranili inym osobam stupeniu do nasej kopky (zemiakoveho salatu samozrejme)...ked sa vrati s vercajchom mozme z miesta odist.
Este k tomu predstavovaniu a podavaniu ruk...co ak sa stretnu starsia zena a jej nadriadeny? kto poda komu ruku...riesenie...zena nadriadenemu....pretoze zajtra uz nadriadeny byt nemusi...postupnost je 1. zena, 2. starsi 3. nadriadeny...cize najvyssie je postavena starsia zena a najnizsie mladsi nadriadeny...ked niekoho predstavujeme, nezabudneme o obidvoch tomu druhemu nieco povedat, predstavenie, Ivan, dovol aby som ti predstavil Petra nestaci...Peter nebude vediet nadviazat komunikaciu a na viac ako "dnes je pekne" sa nezmoze...Predstavovanie by malo vyzerat skor takto: "Ivan dovol aby som ti predstavil Petra. Peter pracuje v nasej firme ako manazer reklamy a zaujima sa o pestovanie kaktusov. Peter , toto je Ivan, pracuje pre tyzdennik Tresk." Samozrejme ze nemenujeme vsetky zaluby ako bickylovanie alebo hranie mín na PC...menujeme dominantnu zalubu...potom sa obidvom bude lahsie nadvazovat rozhovor, napr: Peter: Vy pracujete pre ten prestizny tyzdennik? minule som sa tam docital...bla bla bla...
...dalej este take utrzky co si pametam...zena ide vzdy po pravici muza...ak to situacia nedovoluje alebo zenu znevyhodnuje mozu sa vymenit...je na muzovi aby to navrhol samozrejme...v kine a divadle tiez zena sedi po pravici muza, ale po lavici sedi keby mala sediet na kraji radu, alebo ju z druhej strany niekto obtazuje...cize sa vymenime...ked sme uz u toho divadla...zenu v divadle nikdy neopustame...mozme ju opustit iba ak nam to dovoli (co urcite ano)...a na velmi kratky, cas...dalej pouzivanie divadelnych dalekohladov sa pouziva vyhradne na sledovanie javiska...nie sledovanie zenskeho osadenstva publika z balkona...predstavenie nekomentujeme...a take ze v divadle nespime urcite poznate
V aute...hlavne pravidlo...nikdy a za ziadnych okolnosti NEKOMENTUJEME ZRUCNOSTI VODICA...mne to osobne dost lezie na nervy ked moja mama komanduje oca...a to som len spolujazdec...najcestnejsie miesto v aute je vzadu vpravo, cize nie za vodicom...druhe najcestnejsie je vzadu za vodicom...a tretie vpredu vedla vodica...dame pomahame nastupit do auta otvorenim dveri cez ktore bude nastupovat...ak to neni mozne (blatove barociny, strom, plot, alebo ina prekazka), dama si sadne na druhe najcestnejsie miesto...tomuto faupax mozme predist este predtym a to tak ze rozvazne zaparkujeme... |
|
| Návrat hore |
|
 |
mailer Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.06.2006 Príspevky: 495
Zaslal: 27 Jan 2008, 10:04 Predmet: |
|
|
| mam na Vas jednu otazku, idete s babou po ulici po ktorej ruke mam mat babu - lavej ci pravej? |
|
| Návrat hore |
|
 |
tuti Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.10.2006 Príspevky: 284 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 27 Jan 2008, 11:04 Predmet: |
|
|
| mailer napísal: |
| mam na Vas jednu otazku, idete s babou po ulici po ktorej ruke mam mat babu - lavej ci pravej? |
myslim ze je to vseobecne takto:
ak idu po ulici dvaja tak ten vyznamnejsi je po pravici tj. blizsie ku chodniku (moze ju napriklad v pripadne nudze lepsie chranit ) . A ak vonku prsi tak byva zvykom ze sa vam dama(je jedno ci priatelka alebo kolegyna) zavesi na ruku v ktorej drzite dazdnik. odovodnene je to tym ze muz potom moze lepsie zakryvat dazdnikom oboch a urcovat smer aby sa vyhybali kaluziam.
ak idu po ulici traja tak plati zasada ze najvyznamnejsia osoba sa nachadza v strede.
// inak k tym ponozkam BIELE zasadne NIE
// edit specialne pre mailera myslim ze frajerka je vyznamnejsi...plati to iste ako pri podavani ruky, predstavovani. ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
mailer Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.06.2006 Príspevky: 495
Zaslal: 27 Jan 2008, 11:40 Predmet: |
|
|
| tuti napísal: |
myslim ze je to vseobecne takto:
ak idu po ulici dvaja tak ten vyznamnejsi je po pravici tj. blizsie ku chodniku (moze ju napriklad v pripadne nudze lepsie chranit ) . A ak vonku prsi tak byva zvykom ze sa vam dama(je jedno ci priatelka alebo kolegyna) zavesi na ruku v ktorej drzite dazdnik. odovodnene je to tym ze muz potom moze lepsie zakryvat dazdnikom oboch a urcovat smer aby sa vyhybali kaluziam.
ak idu po ulici traja tak plati zasada ze najvyznamnejsia osoba sa nachadza v strede.
// inak k tym ponozkam BIELE zasadne NIE  |
ak idem s frajerkou tak po ktorej ruke ju mam mat? |
|
| Návrat hore |
|
 |
ZitePunkom Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.03.2006 Príspevky: 900 Bydlisko: Seru na Vás,já du domů.. Karma: 
|
Zaslal: 27 Jan 2008, 11:48 Predmet: |
|
|
| mailer napísal: |
| ak idem s frajerkou tak po ktorej ruke ju mam mat? |
Myslím,že ti to napísal,ako najlepšie vedel ja mám priateľku po ľavej strane...držím ju teda ľavou rukou(lebo nám to obom viac vyhovuje)..a keď sa držíme rukami,tak ja mám ruku normálne(len voľne spustenú)a ona ju má otočenú tak,aby ma mohla chytiť(akoby niečo chcela...ja viem,že úplne prepnutý príklad,ale nič iné ma nenapadlo.. )..a odôvodnenie...podľa jednej knihy,ktorú si samozrejme už nepamätám ju takýmto spúsobom "chránim"...neviem,čo na tom je..ale o5 nám to vyhovuje...takže je to asi jedno..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ades King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.07.2006 Príspevky: 1642 Bydlisko: Galanta vs. LF MU Brno Karma: 
|
Zaslal: 27 Jan 2008, 12:21 Predmet: |
|
|
| micpu napísal: |
| K obleku by sa vzdy mal nosit opasok. Som tiez toho nazoru (osobne si nedavam ziadne nohavice bez opasku) ale v poslednej dobe sa cim dalej tym viac stretavam s muzmi ktory toto pravidlo nedodrzuju. Ako su na tom napriklad s bontonom traky? |
do nohavic patri opasok. vzdy (ale jasne, ze do trenclov si ich nedas). a traky su uplne normalne, vobec nevybocuju z bontonu, dokonca sa vracaju ako modny doplnok a mozu sa uplne kludne pouzivat.
| micpu napísal: |
A nejaku sumarizaciu s tym vinom?
Je vhodne si k jedlu objednat aj nieco ine?...Co ak ja a aj partnerka mame radi k masku pivo?(Zda sa mi trapne si na takejto veceri objednovat pivo, len ci nieco o tom bonton hovori) |
podla mna si mozes objednat pivo, ak ste dvaja spolu, alebo ked si objedna aj zvysok osadenstva... imho .a to vino, casnik pride, otvori, ukaze zatku, ze je cela a ze teda vo vine nie su korkove omrvinky, naleje tebe ako chlapovi na ochutnavku a na to, aby pripadne korkove hovadiny padli tebe do pohara a nie zene, zadries nieco v zmysle moze byt, potom naleje zene a potom zase tebe. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Fabo Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.11.2007 Príspevky: 799 Bydlisko: Košice - okolie Karma: 
|
Zaslal: 27 Jan 2008, 13:27 Predmet: |
|
|
este k tomu ze z ktorej strany, zena by mala kracat napravo, ak k tomu niesu ine dovody, napr. za dazda napravo je cesta a nechceme aby ju ostriekalo nejake to auto
Opasok osobne povazujem tiez za samozrejmost. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Shark NX King

|
Zaslal: 27 Jan 2008, 14:36 Predmet: |
|
|
| Presne tak dama ide vzdy po muzovej pravici ... pokial to situacia nevyzaduje inac |
|
| Návrat hore |
|
 |
Preetro Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.11.2005 Príspevky: 113 Bydlisko: škatuľka od topánok Karma: 
|
Zaslal: 27 Jan 2008, 18:27 Predmet: |
|
|
| Fabo napísal: |
este k tomu ze z ktorej strany, zena by mala kracat napravo, ak k tomu niesu ine dovody, napr. za dazda napravo je cesta a nechceme aby ju ostriekalo nejake to auto  |
a co ak prsi a ideme po chodniku a cesta je po pravej strane od nas?? potom damu to auto moze ospiechat... preto si myslim, ze je to jedno z ktorej strany drzis damu |
|
| Návrat hore |
|
 |
Fabo Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.11.2007 Príspevky: 799 Bydlisko: Košice - okolie Karma: 
|
Zaslal: 27 Jan 2008, 19:55 Predmet: |
|
|
No prave ak je cesta po pravej strane, je zena nalavo.
Z hladiska bontonu nie je jedno na ktorej je strane  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|