Pravidlá slušného správania, bontón - ako na to.

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
ades
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ades »

micpu napísal:K obleku by sa vzdy mal nosit opasok. Som tiez toho nazoru (osobne si nedavam ziadne nohavice bez opasku) ale v poslednej dobe sa cim dalej tym viac stretavam s muzmi ktory toto pravidlo nedodrzuju. Ako su na tom napriklad s bontonom traky?
do nohavic patri opasok. vzdy (ale jasne, ze do trenclov si ich nedas). a traky su uplne normalne, vobec nevybocuju z bontonu, dokonca sa vracaju ako modny doplnok a mozu sa uplne kludne pouzivat.
micpu napísal:A nejaku sumarizaciu s tym vinom?
Je vhodne si k jedlu objednat aj nieco ine?...Co ak ja a aj partnerka mame radi k masku pivo?(Zda sa mi trapne si na takejto veceri objednovat pivo, len ci nieco o tom bonton hovori)
podla mna si mozes objednat pivo, ak ste dvaja spolu, alebo ked si objedna aj zvysok osadenstva... imho .a to vino, casnik pride, otvori, ukaze zatku, ze je cela a ze teda vo vine nie su korkove omrvinky, naleje tebe ako chlapovi na ochutnavku a na to, aby pripadne korkove hovadiny padli tebe do pohara a nie zene, zadries nieco v zmysle moze byt, potom naleje zene a potom zase tebe.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

este k tomu ze z ktorej strany, zena by mala kracat napravo, ak k tomu niesu ine dovody, napr. za dazda napravo je cesta a nechceme aby ju ostriekalo nejake to auto :)

Opasok osobne povazujem tiez za samozrejmost.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Presne tak dama ide vzdy po muzovej pravici ... pokial to situacia nevyzaduje inac
Preetro
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Preetro »

Fabo napísal:este k tomu ze z ktorej strany, zena by mala kracat napravo, ak k tomu niesu ine dovody, napr. za dazda napravo je cesta a nechceme aby ju ostriekalo nejake to auto :)
a co ak prsi a ideme po chodniku a cesta je po pravej strane od nas?? potom damu to auto moze ospiechat... preto si myslim, ze je to jedno z ktorej strany drzis damu
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

No prave ak je cesta po pravej strane, je zena nalavo.

Z hladiska bontonu nie je jedno na ktorej je strane :!:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

v Kazdom Pripade ide MužaŽena
Ci ides po pravej strane cesty alebo lavej ... je uplne jedno
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Fabo napísal:No prave ak je cesta po pravej strane, je zena nalavo.

Z hladiska bontonu nie je jedno na ktorej je strane :!:
Minule na angličtine sme brali anglickú kultúru a tam nám profka hovorila, že "zvyk" žien chodiť po mužovej pravici vznikol v anglicku - dáma ďalej od okraja cesty, aby jej voda s cesty a áut nezašpinila oblečenie. Ale neviem celkom, ako je to v ENG s chodníkmi, či sa tam chodí tiež po ľavej strane...
Ale je dosť možné, že je to hoax - museli by ste poznať našu profku :P
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

No,minule sme boli v HOLIDAY INN v ZILINE 4* hotel, robili sme akciu, osvetlovali a ozvucovali,no a vecer bol ples, my osvetlovaci v koseliacha tak, a chcem sa spytat : Mal som dlhu koselu a vyhrnul som si rukavy,... bolo to podla bontonu ? sledoval som ostatnych, ako su ustrojeny, bolo uz tak pol jedenastej, zabava v pnom prude, chlapi saka dolu, vrchny gombik rozopnuty......
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

normalka :)...predpokladam ze oficialna cast sa uz skoncila a ludia sa len bavili...a s utiahnutymi kravatami a sakami sa to moc neda :)
nepoviem keby to bolo myslene nejako superseriozne ako ples v opere a pod....aj ak to bol mestsky ples, tak je to uplne bezne :)

a co sa vyhrnutej kosele ako takej tyka...myslim, ze to nieje v sulade s bontonom - je to skor tak casual :)...(sam to vsak casto nerespektujem :D - akosi sa mi to paci take vyhrnute viac, ako kosela s kratkym rukavom)

kks za toto dostat K- :smt119 :D ... vtipne aki ludia sa najdu :cookies:

12.03.08// thx :)
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

energy00 napísal:No,minule sme boli v HOLIDAY INN v ZILINE 4* hotel, robili sme akciu, osvetlovali a ozvucovali,no a vecer bol ples, my osvetlovaci v koseliacha tak, a chcem sa spytat : Mal som dlhu koselu a vyhrnul som si rukavy,... bolo to podla bontonu ? sledoval som ostatnych, ako su ustrojeny, bolo uz tak pol jedenastej, zabava v pnom prude, chlapi saka dolu, vrchny gombik rozopnuty......
ked si tam bol ako pracovnik a nikto ta neupozornil za to, tak ti to moze byt srdecne jedno

inak niekto tu pisal o koseliach, nechapem ako dosiel na to ze sa nehodi cierna kosela s cervenou kravatou alebo zlta s ciernou alebo ako to bolo... mimochodom teraz idu pasikove kravaty

k tomu stuplu korkovemu (momentalne byvaju aj umele) tak je dobre ho zobrat z tanierika, pozret si logo, ak je a ovoniat ho...

pivo: ak je v napojovom listku, preco nie?
metjo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa metjo »

dobre ze pisete taketo bonton veci, kopec veci som sa naucil... ja som doteraz sade pustal damu ako prvu... nebude po mne pozerat ako po idiotovi ked vojdem ako prvy? :roll:
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

zalezi kde ;)...hadam ju nenechas vojst do nejakeho hnusneho pubu (priklad :D) prvu :)
OdinHel
Expert
Expert

Príspevok od používateľa OdinHel »

...k tomu drzaniu partnerky, alebo po akej strane ma kracat:

- vzniklo to v anglicku to je pravda, ale partnerka ma kracat po lavej strane...vraj v pripade nebezpecenstva mohol muz tasit mec svojou pravou rukou :wink:
REBELL
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa REBELL »

Zena ti ma byt po pravici. Vzdy to co si viac cenis ak pojdes s kamaratou a s manzelkou tak manzelka pojde napravo lebo je to cennejsie pre teba. :)
metjo
Novice
Novice

Aiden napísal:zalezi kde ;)...hadam ju nenechas vojst do nejakeho hnusneho pubu (priklad :D) prvu :)
do takych barov ju nevodim... ale su rozne miesta kde chodime spolu...
obchody, restauracie, kluby... a vsade to je inak...
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

hm...no ja mam taky zvyk ze ked kracam s deivcatom po chodniku..ja kracam po strane od cesty,,alebo aj po ceste ked ideme..Proste keby nieco nech si to nezlizne ona, Mam to zauzivane :)
metjo
Novice
Novice

to je dobry napad... ma to logiku... nekedy som to aj ja tak robil, ale teraz som pod papucou tak ona urcuje stranu :-D
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

metjo napísal:to je dobry napad... ma to logiku... nekedy som to aj ja tak robil, ale teraz som pod papucou tak ona urcuje stranu :-D
no jasne hadam nenecham dievca hracat po tej strane kde chodia auta 80 okolo....alebo proste ..nech je vzdy na tej bezpecnejsej strane.
januschka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa januschka »

Tak teraz nieco z minulosti ako taky bonus :roll: Teda nemyslim,zeby sa to este teraz pouzivalo.

Niekedy, ak muz chcel prenechat svoje miesto zene, napr. vo vlaku,tak ju nepustil hned na svoje miesto, ked vstal,ale v stoji s nou udrziaval malu konverzaciu, aby sa ta stolicka, sedadlo ochladilo, kedze ho zohrial svojou telesnou teplotou. hmm..gentlemani :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

... tak chlap jej ohreje sedenie, aby v tuhych treskucich mrazoch nenachladli jej drahocenne inštrumenty a neee ... vona bude radsej kecat :-)
Napísať odpoveď