Skoda fabia porucha
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
-
RATZINGER666
Darca
ma ma nebojnordkapp_pb napísal:ma vobec Haťapka riadeny kat. ?...
-
erytrocyt
VIP
No ani nie, ten trojvalec nie je stavaný na veľký nábeh kilometrov. Toto je mestské autíčko. A už vôbec nie na vysoké rýchlosti.Fabo napísal:Keď nevieš o čom je reč tak drž hubu.
kinjeril: 110k km dost? No neviem, nie sme v 64tom a nejedna sa o MBčku. Ak myslíš dosť na to, aby trebalo vymeniť pár vecí typu remene, lambda tak hej, ale ten motor musí ešte veľa kilometrov jazdiť.
Tie trojvalce toho urcite vydrzia viac..
mali sme doma fabiu combi 1,2HTP 47kw(r.v. 2004) a najazdili sme na nej od nova 105 tis km - bez akejkolvek poruchy, len servisne prehliadky. Nebolo to ziadne setrenie, na dialnici 140-150, v kuse na vysokych otackych a nikdy sa nestazovala(hoci to slo dost do spotreby) dokonca sme nou takto isli 2 krat do Alp(raz Taliansko a raz Rakusko) a po dialniciach sme cele hodiny tahali rychlost okolo 140 km/h (auto plne nalozene, 4 ludia vnutri, lyze na streche) sice sla na doraz, ale nikdy sme nemali ziadnu poruchu. Teraz je to auto u otca vo firme a pred par dnami som na nom robil par sto kilometrov a islo rovnako spolahlivo ako ked sme ho mali este doma.
Okrem toho, ta tom aute som sa naucil soferovat, takze som ho ako zacinajuci sofer nesetril, oco ho tiez tahal kade tade...pochodilo cast Europy...
Tolko moje skusenosti, len preto som sa cudoval, ked som tu cital, ze vydrzia pomenej.
mali sme doma fabiu combi 1,2HTP 47kw(r.v. 2004) a najazdili sme na nej od nova 105 tis km - bez akejkolvek poruchy, len servisne prehliadky. Nebolo to ziadne setrenie, na dialnici 140-150, v kuse na vysokych otackych a nikdy sa nestazovala(hoci to slo dost do spotreby) dokonca sme nou takto isli 2 krat do Alp(raz Taliansko a raz Rakusko) a po dialniciach sme cele hodiny tahali rychlost okolo 140 km/h (auto plne nalozene, 4 ludia vnutri, lyze na streche) sice sla na doraz, ale nikdy sme nemali ziadnu poruchu. Teraz je to auto u otca vo firme a pred par dnami som na nom robil par sto kilometrov a islo rovnako spolahlivo ako ked sme ho mali este doma.
Okrem toho, ta tom aute som sa naucil soferovat, takze som ho ako zacinajuci sofer nesetril, oco ho tiez tahal kade tade...pochodilo cast Europy...
Tolko moje skusenosti, len preto som sa cudoval, ked som tu cital, ze vydrzia pomenej.
Hm, ani nie. Tam by som to skor videl na niektory zapalovaci modul, alebo len "vyslahany" silent blok. Startuje bez problemov? Z vyfuku ide neaky zafarbeny dym, alebo poprdkava neak divne?Marko27 napísal:Pri odidenom katalizatore moze motor reagovat trhavym volnobehom???
Menil som obe, aj zapalovaci modul na 3-tom valci a aj jeden silent block. A dokonca mam aj fungl rozvody - ano, auto sa pustilo z kopca na jednotke.
Flakli mi tam novsie s hydro-mechanickym napinanim, takze mal by byt teraz na dlllllho pokoj.
ono moze byt ,,,lebo ked mi svietila kontrolka tak som nevidel ziadny problem,,,,,az po navsteve servisu ked mi menil svieckytak to zacalo trhat aj poprdkavat,,,,hmmm ale sfarbeny dym nemam a v servise mi zabil ze tam je katalizator v cudu a ze novybude stat 20 litrov SK,,,,no to urcitekinjeril napísal:Hm, ani nie. Tam by som to skor videl na niektory zapalovaci modul, alebo len "vyslahany" silent blok. Startuje bez problemov? Z vyfuku ide neaky zafarbeny dym, alebo poprdkava neak divne?
Menil som obe, aj zapalovaci modul na 3-tom valci a aj jeden silent block. A dokonca mam aj fungl rozvody - ano, auto sa pustilo z kopca na jednotke.![]()
Flakli mi tam novsie s hydro-mechanickym napinanim, takze mal by byt teraz na dlllllho pokoj.
tento ventil (EGR) sa ta aj vyradit tym ze ho zaslepis...zvysia sa ti emisie, ale zas zvysi o cosi vykon...pri tychto elektrickych ventiloch to neviem ako je ci sa daju aj zaslepit...ale tak tento ventil stoji pekne...ale robi sa to aj tak ze sa precisti, potom to nejaku dobu nesvieti...a potom to zas svieti...si myslim ze treba aj sviecky potom precistit a na nejaku dobu by mal byt pokoj....Syfon napísal:To je dost dobra pripomienka, pri nefunkcnom EGR ventile sa mozu emisie zvysit, ale na druhej strane sa aspon nezasiera motorCo som cital diskusie tak dost vela ludi proste EGR vyradi z funkcie.
NO ja som s tym bol dnes v servise, velmi som nerozumel co mi budu menit
este ma moja franina v motoristickom svete je chaba... ale tak myslim ze nieco budu menit na dvoch valcoch, cena okolo 300e
50 v tom za diagnozu...
idem tam este 9/9 tak sa spytam ze co to presne bolo...
omg 100 K vela? chapem nazor ked 90% aut na slovensku maju stoceny tachometer... pf
omg 100 K vela? chapem nazor ked 90% aut na slovensku maju stoceny tachometer... pf
100000 km najazdenych si myslim neni dako hrozne...ved pomaly kazde auto ma tak ci tak najazdene 100000km...(ked neni pravda priamo z obchodu) co som neviem desi cital ze jeden mal na skoda favorit najazdene 1300000 km...ale sam sa priznal bol to vred...Retne napísal:NO ja som s tym bol dnes v servise, velmi som nerozumel co mi budu meniteste ma moja franina v motoristickom svete je chaba... ale tak myslim ze nieco budu menit na dvoch valcoch, cena okolo 300e
50 v tom za diagnozu...
Ako ide o to aj kde sa jazdi, lebo tu v fr sa stretavam s takymi palkami na tachometri, co som na swk nikde nevidel. LOL, ked som nemal vlastne auto, tak som si pozical od kolegyne jej UNO, malo najazdenych 380 000km a islo ako pila! Na dialnici pri 3% klesani som dal 170 km/h. Clovek by nepovedal, ale tu sa o auta viac staraju, predsa len maju tu peniaze u riti a kazdy to nesie do original servisov, nie do garaz ako na Swk.Pajtaš napísal:100000 km najazdenych si myslim neni dako hrozne...ved pomaly kazde auto ma tak ci tak najazdene 100000km...(ked neni pravda priamo z obchodu) co som neviem desi cital ze jeden mal na skoda favorit najazdene 1300000 km...ale sam sa priznal bol to vred...
\btw dnes som mal pred klinikou zaparkovane auto, cely den na slnku, vratim sa uz kontrolka nesvieti! ale tak verim ze uz rano bude
-
RATZINGER666
Darca
suhlasim moje prve auto bola skoda favorit s najazdenymi 750 000 km od prveho majitela ktorym bol moj ujo ktory ho mal od novoty... na trojke to predbiehalo cokolvek a tachometrovych 165kmph v styroch ludoch nebol ziadny problem... bol predany za 20 000sk a jazdi kdesi doterazPajtaš napísal:co som neviem desi cital ze jeden mal na skoda favorit najazdene 1300000 km...ale sam sa priznal bol to vred...
poprosim poradit
Mam Skodu Felicia a z nicoho nic pocas jazdz zhasne a nic po chvilke nastartuje a zas ide.pocas jazdy niekedy trha