Skoda fabia porucha

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
eloka
Amateur
Amateur

Skoda fabia porucha

Príspevok od používateľa eloka »

Kupil som skodu fabia 1.2 ... ma najazdene zhruba 110 000...zakazdym ked idem rychlostou okolo 100 km/h po case sa rozsvieti kontrolka motora...bol som s tym aj u mechanika a povedal mi ze je to nejaka chyba s katalyzatorom avynuloval to.po case to nabehlo zase...stretol sa niekdo s podobnym problemom? alebo ako by sa to dalo odstranit?je to vazna chyba?co mam spravit?je jedine riesenie vymena katalyzatora? neobjavi sa to potom opat?dik za rady...
kinjeril
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kinjeril »

A ta kontrolka svieti len pri tej rychlosti? Pri inych rezimoch nesvieti? Ci sa rozsvieti a svieti v kuse?
Imho, 110k km je dost. Ak nebol meneny predchadzajucim majitelom je dost mozne, ze sa blizi jeho odchod do vecnych katalyzatorovskych lovist. ;)
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

njn na 1.2 je rychlost cez 100km-1h uz trosku zaberak ked ma tolko odjazdene.... napis aj rok vyroby
eloka
Amateur
Amateur

rok vyroby je 2003...no ked jazdim po meste do 80 km/h tak je to v pohode...ked som isiel po dialnici 100, 110km/h tak sa to rozsvieti a svieti to potom stale...mechanik to 2 razy reseroval a teraz to zase nabehlo ked som minule isiel..
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ked zavadu vymazes a ona sa objavi, ak sa to zopakuje 2x, tak to znamena, ze ta zavada nie je sporadicka, ale ten KAT je asi na hotovo :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Mas dobreho mechanika :D

..nuz ale resetovanim sa zavada neodstrani. Preco ti nespravil komplet diagnostiku?
Nieco podobne robila aj kolegova Felicia, nuz ale tam bol problem s alternatorom.
Vyskusaj, ci sa ti rozsvieti ta kontrolka len pri vysokych otackach. Nemusis mat zaradeny prevod, skus to v N.

Co lambda sondy, boli menene?
eloka
Amateur
Amateur

no mechanik ani celkom nevedel ze co s tym moze byt....povedal ze ked tak vymenit katalizator...lambda sondy neviem ci boli menene a kedy, lebo ja som to auto kupil uz ojazdene :?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

servisnu to ma? podla toho sa da v servise vycitat co s tym bolo robene, nahod americky usmev a s technicakom a servisnou nabehni do servisu kde to bolo servisovane a skus ich poprosit aby ti zo systemu vytiahli servisne ukony :)
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

nam to robi teraz. po cca 75.000 km svieti zelena ikonka motora, lenze nam svieti stale hned po nastartovani.
v servise povedali ze to je odpalene cidlo teploty motora. da sa s tym jazdit ale mozes uvarit motor bez varovania.
foter to ide dat opravit nech to nieje take otravne.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Martin44 napísal:Možno bude problem s gama lúčmi
Keď nevieš o čom je reč tak drž hubu.

kinjeril: 110k km dost? No neviem, nie sme v 64tom a nejedna sa o MBčku. Ak myslíš dosť na to, aby trebalo vymeniť pár vecí typu remene, lambda tak hej, ale ten motor musí ešte veľa kilometrov jazdiť.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Fabo, to sa dost mylis, dnesne trojvalcove motory su stavane na kratsiu zivotnost. fiatacke trojvalce maju zivotnost 60.000. nechap to tak, ze sa pri tomto stave motor zasekne, ale zacnu ti odchadzat diely, kazit sa v neunosnej miere... takze tych 110 na fabiu je slusne cislo. moze namliet aj 200, ale musis sa on prikladne starat :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Nebude to len zasvinená kontrolka? Mne sa na celice občas len tak zo srandy rozsvieti kontrolka oleja, prvýkrát som chytil riadny šok, ale olej OK. Inak to môže byť zle nastavena lambda, alebo tiež mi napadlo, či nebude niečo zle nastavené v mechanizme sýtenia zmesi. Ajkeď neviem, ako je ot riešené pri škodovkách. Každopádne 110 na HTP je dosť :P

Stenky: Keby sa Ti šiel uvariť motor vidíš to snáď skôr na teplote vody nie?
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

jin napísal:Stenky: Keby sa Ti šiel uvariť motor vidíš to snáď skôr na teplote vody nie?
no nam sa to prejavuje napriklad tym ze kedze nefunguje cidlo teploty tak tu teplotu nevidime ani na pristrojovke :) :D

//jo nie cidlo teploty motora ale cidlo teploty chladiacej kvapaliny motora, iked je to prakticky to iste
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Stenky napísal:no nam sa to prejavuje napriklad tym ze kedze nefunguje cidlo teploty tak tu teplotu nevidime ani na pristrojovke :) :D

//jo nie cidlo teploty motora ale cidlo teploty chladiacej kvapaliny motora, iked je to prakticky to iste
Jatáák - vyjadrujem sa jasne ne? :P
To už je iná vec keď sa jedná o vodu... Nó, tak s tým by som skočil do servisu, inak by to mohlo byť blbé :P
Marko27
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Marko27 »

Pri odidenom katalizatore moze motor reagovat trhavym volnobehom???
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ma vobec Haťapka riadeny kat. ? :-) ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nordkapp_pb napísal:ma vobec Haťapka riadeny kat. ? :-) ...
ma ma neboj :) hatapke chyba len ten jeden valec :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

V prirucke od auta je to popisane, pokial kontrolka blika hlasi to poruchu katalyzatora, ak svieti jedna sa o poruchu lambda sondy. Inak porucha s emisnym systemom by mala sposobit znacne vyssiu spotrebu auta.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Fabo napísal:Keď nevieš o čom je reč tak drž hubu.

kinjeril: 110k km dost? No neviem, nie sme v 64tom a nejedna sa o MBčku. Ak myslíš dosť na to, aby trebalo vymeniť pár vecí typu remene, lambda tak hej, ale ten motor musí ešte veľa kilometrov jazdiť.
No ani nie, ten trojvalec nie je stavaný na veľký nábeh kilometrov. Toto je mestské autíčko. A už vôbec nie na vysoké rýchlosti.
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Tie trojvalce toho urcite vydrzia viac..

mali sme doma fabiu combi 1,2HTP 47kw(r.v. 2004) a najazdili sme na nej od nova 105 tis km - bez akejkolvek poruchy, len servisne prehliadky. Nebolo to ziadne setrenie, na dialnici 140-150, v kuse na vysokych otackych a nikdy sa nestazovala(hoci to slo dost do spotreby) dokonca sme nou takto isli 2 krat do Alp(raz Taliansko a raz Rakusko) a po dialniciach sme cele hodiny tahali rychlost okolo 140 km/h (auto plne nalozene, 4 ludia vnutri, lyze na streche) sice sla na doraz, ale nikdy sme nemali ziadnu poruchu. Teraz je to auto u otca vo firme a pred par dnami som na nom robil par sto kilometrov a islo rovnako spolahlivo ako ked sme ho mali este doma.

Okrem toho, ta tom aute som sa naucil soferovat, takze som ho ako zacinajuci sofer nesetril, oco ho tiez tahal kade tade...pochodilo cast Europy...

Tolko moje skusenosti, len preto som sa cudoval, ked som tu cital, ze vydrzia pomenej.
Napísať odpoveď