Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Slovania, Slováci
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Sheep
Addict
Addict

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 18.02.2005

PríspevokZaslal: 08 Jan 2008, 2:41    Predmet: Odpovedať s citátom  

Prosim vas, neviem jak vy ale ja mam uz dost toho narodneho podvedomia, historia tohto statu je tak maximalne uboha, kazdy den to mame v skole. Slota sa donekocna robi s tym taktiez v telke.

Rozoberajte tu historiu kultury, architektury, umenia ci techniky, len ne politicky vyvoj naroda, jazyky, nabozenstva a podobne somariny tam ozaj uz neni co rozoberat.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Založený: 14.09.2005

PríspevokZaslal: 08 Jan 2008, 8:04    Predmet: Odpovedať s citátom  

Sheep napísal:
Prosim vas, neviem jak vy ale ja mam uz dost toho narodneho podvedomia, historia tohto statu je tak maximalne uboha, kazdy den to mame v skole. Slota sa donekocna robi s tym taktiez v telke.

Rozoberajte tu historiu kultury, architektury, umenia ci techniky, len ne politicky vyvoj naroda, jazyky, nabozenstva a podobne somariny tam ozaj uz neni co rozoberat.
Je to sekcia politika takze architektura, umenie a technika takych tem tu vela neni Very Happy Ale sak ked sa Ti napaci nemusis prispievat Smile

A velmi dobra stranka ohladom Slovanstva je:
Kód:
http://www.krugperuna.org/

Je tam toho dost a aj ta stranka je dobre spravena Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
kali520
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 15.03.2006

PríspevokZaslal: 08 Jan 2008, 10:18    Predmet: Odpovedať s citátom  

P3BO napísal:
Ani v tom tvojom clanku tam nikde nie je nic take napisane ze bol osidleny Slovakmi a ak by bolo tak by to bol bullshit : ) , bol osidleny prapredkami moravanov a slovakov
A aky je v tom rozdiel?

Ak to mam brat z tvojho pohladu tak ziaden narod neni cistokrvny. Ano na nasom uzemi bolo vela narodnosti ale tie uplne splynuli s nasim narodom a asimylovali sa. A nas narod si popri tom zachoval jazyk, kulturu a tradicie.
P3BO napísal:
Vazne ? Nebol to narod bolo to kralovstvo [rovnako ako nemcov povazujem za narod az od roku 1871].
Kralovstvo musi tvorit nejaky narod. v tomto pripade slovensky a moravsky.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

Založený: 29.01.2006

PríspevokZaslal: 08 Jan 2008, 11:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

no ako vas tu poniektorych tak citam, tak chcete dospiet do bodu, a mnohi z vas k tomu smeruju, ze slovaci patria do skupiny tzv. politickych narodov. po bok napr. takych spojenych statov. slovaci boli narodom uz davno pred spominanym memorandom. jeden list adresovany arogantnym madarom z vas narod neurobi (mimochodom plny poziadaviek). uhorsky snem memorandum naroda slovenskeho zamietol! ak sa na to pozrieme z tohto uhlu pohladu, tak po spominanom zamietnuti by sme nemohli byt narodom Idea . a to ci slovaci boli v tom case narodom, alebo nie, o tom nemohlo rozhodnut ani tych 90% madarskych poslancov snemu, ktori zastupovali sotva 50% obyvatelov uhorska madarskej narodnosti.
Návrat hore
P3Bo
King
King

Založený: 30.08.2006

PríspevokZaslal: 08 Jan 2008, 16:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

Kali520:1 je v tom rozdiel velmi velky ak by moj prapradedko hovoril pisal po nemecky a nemal by ani sajn o slovenskom jazyku tak je potom smiesne oznacovat ho Slovakom .
2 prave preto som napisal v uvodzovkach . ; )
3. to nie je podmienka kralovstvo tvori skupina ludi zijucich na uzemi ktore niekto spravuje nemas dodrzane podmienky aby hovorili jednym jazykom ci mali spolocne tradicie proste je uplne jedno kto v state ci uz demokratickom alebo monarchistickom zije vid priklad balkanu. Ak by som tvoju teoriu zobral do uvahy ako spravnu tak potom slovensky narod nikdy neexistoval pretoze bol narodom uhorskym .

Krija: a co robi narod narodom ? : )
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 08 Jan 2008, 16:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

Odporucam si pozriet tuto stranku
Kód:
http://www.zaborsky.blogspot.com/

Su to dejiny Slovenska a Slovakov od Mojmira I. (je tam sice napisane ze od IX storocia ale aj skor..)
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
kali520
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 15.03.2006

PríspevokZaslal: 08 Jan 2008, 19:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

P3BO napísal:
1 je v tom rozdiel velmi velky ak by moj prapradedko hovoril pisal po nemecky a nemal by ani sajn o slovenskom jazyku tak je potom smiesne oznacovat ho Slovakom .
Jeho ano, teba asi nie, ked rozpravas po slovensky a narodil si sa na uzemi slovenskeho statu slovenskym rodicom.
P3BO napísal:
to nie je podmienka kralovstvo tvori skupina ludi zijucich na uzemi ktore niekto spravuje nemas dodrzane podmienky aby hovorili jednym jazykom ci mali spolocne tradicie proste je uplne jedno kto v state ci uz demokratickom alebo monarchistickom zije vid priklad balkanu
Samozrejme ze neni. Ale pisal som ze Velku Moravu tvorili prevazne Slovaci a Moravania. Istotne tu boli aj ine etnika a narody ale zrejme nie v tak velkom pocte. Na cele boli krali ktori mali slovanske mena, Mojmir, Rastislav, Svatopluk a pod., takze je velka pravdepodobnost ze patrili bud k slovenskemu alebo moravskemu narodu, popripade inemu slovanskemu narodu.
P3BO napísal:
Ak by som tvoju teoriu zobral do uvahy ako spravnu tak potom slovensky narod nikdy neexistoval pretoze bol narodom uhorskym .
Budem sa znova opakovat ale co uz, existoval vo Velkej Morave, tak isto existoval aj v Uhorskom kralovstve a existuje az do dnes.
Návrat hore
Sheep
Addict
Addict

PríspevokZaslal: 08 Jan 2008, 21:19    Predmet: Odpovedať s citátom  

P3Bo napísal:
Kali520:1 je v tom rozdiel velmi velky ak by moj prapradedko hovoril pisal po nemecky a nemal by ani sajn o slovenskom jazyku tak je potom smiesne oznacovat ho Slovakom .
Asi si zaspal dobu pretoze nazov statu popripade prislusnosti nemusi byt zhodny s jazykom, po nemecky rozpravaju napr. rakusania, svajciari a kdejake ine narody, americania rozpravaju anglicky, v statoch afriky je zase velkym obsadenim francuzstina, neviem preco teda clovek co hovori nemecky by nemohol byt slovakom

napr. ja mam dve obcianstva no som slovak lebo zijem na slovensku nie preto ze rozpravam slovensky Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 08 Jan 2008, 21:22    Predmet: Odpovedať s citátom  

Heh ale narodnost sa ziskava ak si potomkom niekoho kto taku narodnost uz ma Razz Statna prislusnost je ina vec teda obcianstvo Razz Niekto kto ma matku Slovenku zije v Nemecku a rozprava po nemecky je podla mna stale Slovak Razz
Návrat hore
P3Bo
King
King

Založený: 30.08.2006

PríspevokZaslal: 08 Jan 2008, 22:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

Kali: dufam ze sa stale nachadzame v diskusii a ze to nepreustuje do hadky to by ma mrzelo tak zacnem teda . : ))

Kali ja hovorim to ze je rovnako mozne ze sa prekrucaju fakty ? Ze sa z narodu ktory nemal so slovakmi okrem uzemia nic spolocne snazia vyselektovat Slovenske postavy ? Neviem kde som to cital ale proste slovania boli v svojej dobe najpocetnejsim narodom na sile ale proste nikdy nedrzime po hromade. My nemame cit pre velke narody . Ovela radsej prijme Slovan ruku cudzieho pana ako ineho svojho krajana . [take su dejiny - samova risa] Preco sa stale snazis dokazat ze Slovensko a narod je taky vyznamny ze ma vlastne dejiny ? Aky to ma vyznam ? Uz som za taketo myslienky dostal par k- ale nikto mi na otazku naco je dobre samostatne Slovensko poriadne[vlastne vobec] neodpovedal .Kali predstav si ze si Nemec ale Nemecko sa ako take nikdy nespojilo a su roztrusene na desiatky malych statikov ako kedysi . A teraz si povedz bol by si hrdy na svoju krajinu viac keby bola spojena v jednotne nemecko a kazdy by ju po svete poznal ako svetovu mocnost alebo by si bol viac hrdy keby bola velka par tisicov km stvorcovych ?

Ja som si na to odpovedal a pisal som to do viacerych tem tu na hojku , nechapem drobeniu SLovanskych statov pricom mame ako materialnu tak ludsku prevahu odstavit raz a navzdy germanske narody [v dnesnej dobe by bola konkurencia aj cina a spol. - zlta rasa ] na bocnu kolaj a ukazat ze sme schopny nieco vytvorit . Ale my nie radsej sa kazdy rozdeli na trojmilionovy stat a potom vsetci pekne nakluseme pod vlajku EU. Som hrdy na to ze som Slovan ale Slovensky narod je nonsens sformovany v kus naozaj zvlastne vytvarovaneho statu v strede europy ktory nie je nic viac nez krizovatka ciest a nic ine z neho nikdy ani nebude.

Sheep: krija to uz pisal v takom pripade hovorime o politickom narode .... ohladom rakuska - je samostatne lebo take boli podmienky rozdelenia europy po 2 WW. ...nezabudaj ze rakusania heilovali este viac ako nemci ked k nim zavital A.H.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 08 Jan 2008, 22:15    Predmet: Odpovedať s citátom  

P3Bo ma pravdu! Keby sa Juzny, Vychodny a Zapady Slovania spojili, bol by to podla mna najsilnejsi stat na planete alebo federacia alebo co Smile Len problem je v tom ze jeden Slovansky narod ma vzdy silnejsie postavenie ako ten druhy (vid Juhoslavia, este predtym velke Srbske Kralovstvo, Cesko-Slovensko)to by sa malo zrusit a vsedko by bolo fajn Razz Keby to viedli ludia, ktory pojdu v krokoch predkov (nie komunisti)tak by sme sa mohli rozlucit s nacionalizmom ako ho pozname a zoznamit sa s panslavizmom Smile
Návrat hore
Sagittarius
Light Professional
Light Professional

Založený: 13.02.2007

PríspevokZaslal: 09 Jan 2008, 0:52    Predmet: Odpovedať s citátom  

P3Bo napísal:
Ja som si na to odpovedal a pisal som to do viacerych tem tu na hojku , nechapem drobeniu SLovanskych statov pricom mame ako materialnu tak ludsku prevahu odstavit raz a navzdy germanske narody [v dnesnej dobe by bola konkurencia aj cina a spol. - zlta rasa ] na bocnu kolaj a ukazat ze sme schopny nieco vytvorit . Ale my nie radsej sa kazdy rozdeli na trojmilionovy stat a potom vsetci pekne nakluseme pod vlajku EU. Som hrdy na to ze som Slovan ale Slovensky narod je nonsens sformovany v kus naozaj zvlastne vytvarovaneho statu v strede europy ktory nie je nic viac nez krizovatka ciest a nic ine z neho nikdy ani nebude.
A aký by mal byť podľa teba ich úradný jazyk?
Návrat hore
Sheep
Addict
Addict

PríspevokZaslal: 09 Jan 2008, 3:28    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ujo Marky napísal:
Heh ale narodnost sa ziskava ak si potomkom niekoho kto taku narodnost uz ma Razz Statna prislusnost je ina vec teda obcianstvo Razz Niekto kto ma matku Slovenku zije v Nemecku a rozprava po nemecky je podla mna stale Slovak Razz
no ved to som aj myslel nie? ja som narodeny na slovensku
P3bo: AH bol taktiez z rakuska nie?
Ale suhlasim s tym ze mi realnu historiu nemame.
Ja si myslim ze vsetky velke krajiny vznikali spojenim mensich a vytovorili silne velmoci co im trva dodnes. Ale zatial my sme robili co? Len 1000 rokov plakali nadtym preco nas obsadzuju madari, boli by sme sa spojili s rakusko uhorskom tak dnes tu mame ine cafe Smile

btw: stejne je to uz len historia, neexistuje ziadne slovensko, nemecko, cesko, existuje uz len europska unia, ci si v nemecku alebo v anglicku si vlastne doma Smile
Návrat hore
Tomasito
Moderátor
Moderátor

Založený: 30.01.2005

PríspevokZaslal: 09 Jan 2008, 3:59    Predmet: Odpovedať s citátom  

Sheep, som sokovany. Na to, co si prave predviedol nenachadzam slov, uprimne, no na jedno u teba predsalen zareagujem...
Sheep napísal:
Ale suhlasim s tym ze mi realnu(?) historiu nemame.
Bodaj by sa mnohe narody- vratane napr. toho ceskeho- mohli tesit z historie, aku mame my- Slovaci. Zial, p.i. aj z pristupu k historii, aky si prave predviedol, pramemni ten vseobecne znamy komplex maleho slovenskeho naroda.

PS: V sirsom zmysle sa dnes medzi Cechov pocitaju aj Moravania, ktorych som v kontexte prikladu vyssie na mysli nemal Exclamation
Návrat hore
Sheep
Addict
Addict

PríspevokZaslal: 09 Jan 2008, 4:21    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tomasito napísal:
Bodaj by sa mnohe narody- vratane napr. toho ceskeho- mohli tesit z historie, aku mame my- Slovaci. Zial, p.i. aj z pristupu k historii, aky si prave predviedol, pramemni ten vseobecne znamy komplex maleho slovenskeho naroda.

PS: V sirsom zmysle sa dnes medzi Cechov pocitaju aj Moravania, ktorych som v kontexte prikladu vyssie na mysli nemal Exclamation
pozri, neviem co si cakal, ale cela nasa politicka historia su len basnicky od autorov nespokojnych s vtedajsim systemom to je vse
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalšia
Strana 2 z 6

Prejdi na: